رئیسجمهور در مراسمی و به صورت ویدئوکنفرانسی دستور افتتاح رسمی و بهرهبرداری از کارخانه کنسانتره تیتانیوم کهنوج در استان کرمان را صادر کرد.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در مراسمی و به صورت ویدئو کنفرانس، دستور افتتاح رسمی و بهرهبرداری از کارخانه کنسانتره تیتانیوم کهنوج در استان کرمان را صادر کرد.
این کارخانه با همت و تلاش مهندسین ایرانی، مدیران و کارکنان مجتمع تیتانیوم شهرستان کهنوج و همراهی و همدلی مسئولان دولت چهاردهم، در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، با اعتباری به ارزش 3 هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده و از منحصر به فردترین کارخانههای کشور است که برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم تولید میکند.
با افتتاح این کارخانه که به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از 1100 نفر اشتغالزایی میکند، بخش قابل توجهی از نیاز صنعت کشور به کنسانتره تیتانیوم تامین و از میزان بالایی خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، فاز نخست این کارخانه و با دستور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید و برای افتتاح فاز 2 و 3 این کارخانه نیز در سال جاری برنامهریزی صورت خواهد گرفت.
معدن تیتانیوم شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان با ذخیره قطعی 150 میلیون تن و ذخیره احتمالی 240 میلیون تن، با وسعت 40 کیلومترمربع، آبان ماه سال 1402 افتتاح شده بود که با تلاشها و همت دولت چهاردهم این معدن صاحب کارخانه کنسانتره شد.
پزشکیان در آیین افتتاح این کارخانه ضمن قدردانی از تلاشهای همه مدیران، مسئولان و دستاندرکاران احداث و بهرهبرداری از این کارخانه، بر ضرورت تسریع در تکمیل فازهای دیگر آن تاکید کرد و گفت: یکی از مزیتهای این کارخانه، قرارگیری در نزدیکی خلیجفارس و خطآهن است که هم نیاز کشور از طریق شبکه ریلی به سهولت انجام خواهد گرفت و هم برای صادرات دچار مشکل نخواهیم شد.
رئیسجمهور تاکید کرد: جلوگیری از توسعه صنایع آببر در بخشهای مرکزی کشور و هدایت صنعت و تولید به سمت خلیجفارس یکی از سیاستهای راهبردی دولت است که وزارت صنعت، معدن و تجارت با جدیت آن را دنبال خواهد کرد.
فداکاریها و تلاشهای نیروهای هلال احمر در تاریخ این کشور ماندگار شده است
رئیسجمهور همچنین با حضور در نشست شورای معاونین جمعیت هلال احمر، ضمن تجلیل از فداکاریها و مجاهدتهای شبانهروزی امدادگران این جمعیت در جریان تجاوز 12 روزه رژیم صهیونیستی، نقش برجسته و بیبدیل مردم در مواجهه با این رویداد را مهمترین و درخشانترین نقطه حوادث اخیر توصیف کرد.
پزشکیان با اشاره به ایثار و فداکاریهای نیروهای مسلح، کادر درمان و امدادگران، اظهار داشت: آنچه در این جنگ نابرابر بیش از همه چشمگیر و غرورآفرین بود، همدلی و همراهی مثالزدنی مردم شریف ایران بود که در کنار همه سختیها، بار دیگر حماسهای بینظیر را رقم زدند.
وی با تأکید بر جایگاه رفیع مردم در پایداری کشور افزود: مردم ما، مردمی بزرگ، شریف و آگاه هستند و حیف است اگر چنین ملتی در حاکمیت نادیده گرفته شوند، فراموش گردند یا خدمتگزاری شایسته برای آنان نباشیم. واقعیت این است که بدون حضور مردم، هیچ تلاشی از سوی حاکمیت به نتیجه نخواهد رسید. این مردم بودند که با حمایتها و حضور آگاهانه خود، دشمن را ناامید ساختند و پشتوانهای بیبدیل برای کشور و نظام پدید آوردند.
رئیسجمهور تجاوز رژیم صهیونیستی را شکستی مفتضحانه برای این رژیم خواند و افزود: دشمن در این جنگ، نه تنها آبرویی برای خود باقی نگذاشت، بلکه با ارتکاب فجایعی چون کشتار زنان و کودکان بیدفاع، حمله به بیمارستانها، مراکز درمانی و امدادگران، جنایاتی کمنظیر در تاریخ معاصر رقم زد و بیش از پیش در نزد افکار عمومی جهانیان منفور و رسوا شد.
پزشکیان همچنین با انتقاد از رسانههای معاند فارسیزبان آن سوی مرزها اظهار داشت: این رسانههای خودفروخته که با وقاحت تمام از دهها زن و مرد بیگناه که در زندان اوین هدف قرار گرفتند، چشم پوشیدند، دم از نگرانی برای برخی زندانیان سیاسی میزنند. آیا دلشان به حال این زندانیان سوخته، یا از این ناراحتند که توطئههای شومشان نقش بر آب شده است؟
وی ضمن تقدیر ویژه از امدادگران جمعیت هلال احمر گفت: فداکاریها و تلاشهای شما در تاریخ این کشور ماندگار شده است. این مسیر را با قدرت ادامه دهید. ما نیز در کنار شما هستیم و هر توان و مهارتی داریم، برای اعتلای کشور و آرامش مردم به کار خواهیم بست.
پیش از سخنان رئیسجمهور، کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر به ارائه گزارشی از اقدامات این جمعیت در جریان جنگ 12 روزه، از جمله در زمینه ارزیابی سریع نقاط آسیب دیده، جستوجو و نجات مصدومان و پیگیری امور مفقودین، آواربرداری، انتقال مصدومان، اسکان و توزیع اقلام مورد نیاز، برپایی قرارگاههای عملیاتی 5 گانه در شهر تهران، خدمات داوطلبانه و درمان اضطراری و همچنین اقدامات در حال انجام پس از پایان حملات از جمله در زمینه آسیبشناسی و احصاء نقاط ضعف و قوت و دستاوردها پرداخت.