به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 8,375
بازدید دیروز: 12,649
بازدید هفته: 95,645
بازدید ماه: 235,904
بازدید کل: 27,862,029
افراد آنلاین: 9
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۳ آبان ۱٤۰٤
Friday , 14 November 2025
الجمعة ، ۲۳ جمادى الأول ۱٤٤۷
آبان 1404
جپچسدیش
21
9876543
16151413121110
23222120191817
30292827262524
آخرین اخبار
تخت‌روانچی: ایران و فیلیپین عزم جدی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی دارند ۱۴۰۴/۰۸/۲۱

تخت‌روانچی:

ایران و فیلیپین عزم جدی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی دارند 

۱۴۰۴/۰۸/۲۱

‫تخت‌روانچی گفت حتما مجوز مذاکره داشتیم و خلاف نظر رهبر انقلاب نیست /در ژنو  گفتگو کردیم نه مذاکره - خبرآنلاین‬‎

معاون سیاسی وزیر امور خارجه که میزبان همتای فیلیپینی در چارچوب رایزنی‌های سیاسی بین دو کشور بود، از عزم مقامات ایران و فیلیپین برای گسترش همکاری‌های اقتصادی خبر داد.
لئو هررا لیم، معاون وزیر امور خارجه فیلیپین که برای شرکت در هشتمین نشست کمیته مشترک مشورتی جمهوری اسلامی ایران و فیلیپین به تهران سفر کرده، روز سه‌شنبه ۲۰ آبان‌ماه با مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.
تخت‌روانچی در این باره عنوان کرد: در چارچوب رایزنی‌های سیاسی بین ایران و فیلیپین، روز سه‌شنبه میزبان لئو هررا لیم، معاون وزیر امور خارجه فیلیپین بودم. ما در مورد وضعیت روابط دوجانبه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی تبادل‌نظر کردیم.
وی با بیان اینکه دو طرف همچنین به موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی پرداختند، خاطرنشان کرد: ضمن تأکید بر تداوم رایزنی‌ها، عزم خود را برای گسترش روابط با تمرکز بر همکاری‌ اقتصادی ابراز کردیم.
به گزارش فارس، معاون وزیر امور خارجه فیلیپین همچنین عصر سه‌شنبه ۲۰ آبان‌ماه با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار کرد.
در این دیدار، وزیر امور خارجه با اشاره به روابط طولانی و دوستانه ایران و فیلیپین، برگزاری منظم مشورت‌های سیاسی و نیز کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را زمینه‌ساز گسترش روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف مورد علاقه طرفین دانست.
معاون وزیر امور خارجه فیلیپین با ارائه گزارشی از مذاکرات سازنده خود با همتای ایرانی، بر عزم و اراده مقام‌های کشورش برای توسعه و گسترش مناسبات با ایران تاکید کرد.

 

بقایی:تاریخ تحریم‌ها علیه ایران به دهه 13۳۰ بازمی‌گردد

سخنگوی وزارت خارجه ایران با بیان اینکه «تاریخ تحریم‌ها علیه کشور ما به دهه ۱۳۳۰ شمسی و ملی ‌شدن صنعت نفت بازمی‌گردد»، گفت: عدم جدیت ایران در مذاکرات بهانه‌جویی کشورهای غربی است و البته ریشه این ادعا به پمپاژ رسانه‌های رژیم صهیونیستی برمی‌گردد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ریشه‌ها و اهداف تحریم‌های غربی علیه ایران گفت که تحریم‌ها نه‌تنها برای تغییر رفتار دولت‌ها نیست، بلکه ابزاری برای تابع‌سازی و فشار بر کشورها هستند.
به گزارش ایسنا، بقایی در یک برنامه اینترنتی تأکید کرد: «به تجربه ثابت شده است که تحریم، ابزار اعمال فشار شمال جهانی علیه جنوب جهانی است. کشورهای توسعه‌یافته، عمدتاً غربی، از توان اقتصادی خود به‌ویژه سلطه دلار برای نفوذ بر کشورهای هدف استفاده می‌کنند.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه با اشاره به تاریخچه تحریم‌ها علیه ایران افزود: «تاریخ تحریم‌ها علیه کشور ما به دهه ۱۳۳۰ شمسی بازمی‌گردد؛ از زمان ملی شدن صنعت نفت و نخست‌وزیری دکتر مصدق. در همان سال‌ها انگلیس خرید نفت ایران را تحریم کرد و این مسیر تا امروز ادامه یافته است. این تحریم‌ها علیه مصدق نبود بلکه علیه مردم ایران بود.»
او با تأکید بر اینکه «تحریم‌ها در عمل نه‌تنها ابزاری برای تغییر رفتار نیستند، بلکه به‌صورت هدفمند زیست عادی مردم را هدف قرار می‌دهند»، گفت: «تحریم‌های به‌اصطلاح هدفمند، در واقع ضعیف‌ترین اقشار جامعه را هدف قرار می‌دهند. اینکه می‌گویند تحریم‌ها استثنای بشردوستانه دارند دروغ است؛ در دوره کرونا ما حتی نتوانستیم مبلغی را برای خرید واکسن منتقل کنیم.»
دیپلمات ارشد ایران با بیان اینکه «دروغ بزرگ کشورهای تحریم‌کننده این است که فشارها متوجه حکومت‌هاست، در حالی که در واقعیت، مردم قربانی اصلی هستند»، تصریح کرد: «درباره بیماران پروانه‌ای دیدیم که داروهای ضروری به ایران نرسید. بنابراین تحریم‌ها هم غیرهدفمند و هم غیربشردوستانه‌اند.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره مجدد به سابقه تاریخی تحریم‌ها گفت: «مردم ایران در دهه ۱۹۵۰ میلادی به خاطر ملی کردن نفت تنبیه شدند. در دوران جنگ تحمیلی نیز تحریم‌ها برای تضعیف توان دفاعی ایران بود. این روند تا امروز ادامه دارد و نشان می‌دهد که هدف تحریم‌ها نه مجازات، بلکه انتقام از ملت ایران است.»
بقایی با تأکید بر این نکته که «تحریم‌ها لطمه‌ای مستقیم به حقوق بشر وارد می‌کنند و با اصول اخلاقی بین‌المللی در تضاد هستند»، گفت: «حقوق بشر از اخلاقیات سرچشمه گرفته است. اما کشورهایی که خود را مدعی حقوق بشر می‌دانند، بدیهی‌ترین اصول آن را نقض می‌کنند.»
او با اشاره به سازوکارهای سازمان ملل افزود: «بیش از ۱۰ سال است که گزارشگری ویژه برای بررسی آثار حقوق بشری اقدامات قهرآمیز یکجانبه تعیین شده است. این گزارشگر حتی به ایران سفر کرد و در گزارش خود، نقض حقوق بشری ناشی از تحریم‌های آمریکا و غرب را مستند کرد.»
در بخش دیگری از گفت‌وگو، سخنگوی وزارت خارجه درباره مرز مشروعیت و قانونی بودن تحریم‌ها گفت: «در حقوق بین‌الملل، اصولی مانند منع مداخله و منع توسل به زور وجود دارد. اما غرب با تفسیر دلخواه از این اصول، تحریم‌ها را توجیه می‌کند. این در حالی است که تحریم‌ها خود مصداق توسل به زور هستند.»
دیپلمات ارشد ایرانی با اشاره به قطعنامه مهم مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۳۸۸ افزود: «بر اساس ضوابط همان قطعنامه، تحریم‌های شورای امنیت باید اهداف مشروع داشته باشند. اقداماتی که امروز برای نفی حاکمیت ملی دولت‌ها و اجبار ملت‌ها انجام می‌شود، هم نامشروع است و هم غیرقانونی.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرد: «در نظام بین‌الملل برخلاف نظام‌های داخلی، اصل بر بی‌گناهی نیست؛ قدرت اتهام‌زنی در دست کشورهای غربی است و دفاع از خود در برابر آن تقریباً ناممکن است.»
او گفت: «شورای امنیت فهرست‌های تحریمی دارد که افراد بدون امکان دفاع در آن قرار می‌گیرند. البته در سال‌های اخیر برخی کشورها تلاش کرده‌اند با سازوکارهای حقوق بشری، نوعی پاسخگویی حداقلی برای شورای امنیت ایجاد کنند.»
بقایی یکی از تحولات مهم سال‌های اخیر را مخالفت اعضای شورای امنیت با تلاش اروپا برای بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده علیه ایران دانست و گفت: «۲ عضو دائم شورای امنیت با اقدام اروپایی‌ها مخالفت کردند. این نشان داد که کشورها دیگر حاضر نیستند تفسیر نامحدود از قدرت شورای امنیت را بپذیرند.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به پرسشی درباره انتقادها به عملکرد وزارت امور خارجه گفت: «می‌توان گفت وزارت خارجه همواره می‌توانست بهتر عمل کند، اما باید شرایط زمان تصمیم‌گیری را سنجید. نمی‌توان از فضای آرام امروز درباره تصمیماتی که در شرایط بحرانی گرفته شده قضاوت کرد.»
او با مرور تاریخ مذاکرات هسته‌ای افزود: «در دهه ۱۳۸۰ و پس از گفت‌وگوی تمدن‌ها، فضای مثبتی در سطح بین‌المللی ایجاد شد اما بلافاصله ایران در فهرست محور شرارت قرار گرفت. با وجود همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تحریم‌ها تشدید شد. ما در سال ۲۰۱۵ به توافق رسیدیم و پس از خروج آمریکا در ۲۰۱۸، علی‌رغم اینکه می‌توانستیم بلافاصله خارج شویم، تا یک سال صبر کردیم. این تصمیم منطقی بود تا حجت بر جامعه بین‌المللی تمام شود.»
بقایی با بیان اینکه «عدم جدیت ایران در مذاکرات بهانه‌جویی کشورهای غربی است»، گفت: «در جدیت ایران در مذاکرات تردیدی وجود نداشت، وزیر خارجه چندین بار در طول مذاکرات اعلام کرد که هر روزی که بتوانیم مردم و کشور را از شر تحریم‌ها نجات دهیم بُرد کردیم. از هر جهت به نفع ما بود که مذاکرات به نتیجه برسد چرا که تحریم‌ها، مردم و کشور را آزار می‌دهد. عدم جدیت ایران در مذاکرات بهانه‌جویی کشورهای غربی است و البته ریشه این ادعا به پمپاژ رسانه‌های رژیم صهیونیستی برمی‌گردد.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران در پایان تأکید کرد: «از ملی شدن صنعت نفت تا امروز، فشارهای اقتصادی علیه ایران ادامه داشته است. اما تجربه نشان داده که تحریم نه‌تنها موجب تغییر رفتار ایران نشده، بلکه اراده ملت را برای ایستادگی در برابر سلطه بیشتر کرده است.»

 

رایزنی عراقچی و لاوروف  درباره نشست آتی شورای حکام آژانس

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی تلفنی با همتای روس خود درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای و همچنین تحولات شورای حکام آژانس اتمی بحث و تبادل‌نظر کرد.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «سید عباس عراقچی» و «سرگئی لاوروف» وزیران امور خارجه ایران و روسیه روز چهارشنبه در یک تماس تلفنی که به ابتکار طرف ایرانی انجام شد با یکدیگر گفت‌وگو کردند.
به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است: وزیران امور خارجه دو کشور از توافق کابل و اسلام آباد که با میانجی‌گری مقامات قطر و ترکیه در مورد آتش‌بس متقابل و همچنین آتش‌بس در امتداد مرز افغانستان و پاکستان حاصل شد، استقبال کردند. آنها همچنین ادامه گفت‌وگو بین دو کشور دوست برای حل اختلافات از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک به نفع تضمین ثبات و امنیت منطقه‌ای را خواستار شدند.
بنابر اعلام وزارت امور خارجه روسیه، لاوروف و عراقچی به‌علاوه درباره تحولات غرب آسیا، در درجه اول روند صلح فلسطین و اسرائیل و بررسی این موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل و وضعیت و تحولات در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند.
این وزیران در مورد برخی از جنبه‌های روابط دوجانبه نیز تبادل‌نظر کردند. دو طرف همچنین بر تعهد متقابل خود به اجرای بدون قید و شرط پیمان جامع مشارکت استراتژیک بین روسیه و ایران که از دوم اکتبر لازم‌الاجرا شده است، تأکید کردند.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۸/۲۱، ۰۶:۳۶:٤۱       بازدیدها: 54