فاطمه زورمند
ایران در تجهیزات و دستگاههای زرهی یک سروگردن از کشورهای منطقه بالاتر است
اول صبح و حضور در یک مقر نظامی و جادهای که شهدای مدافع حرم در آن به استقبال آمدهاند، دریساوی، غوابش، کجباف، مختاربند و عراقی و... اینجا قرارگاه مردانی است که دنیا را محل آرام و قرار نمیدانند و انس را در خلوت کبریایی و رزق را نزد پروردگار خویش میجویند.
اینجا یک موقعیت همیشه عملیاتی است حتی در زمان صلح، چرا که پاسدار اقتدار این سرزمین عزیز این شیران شرزهاند.
«تیپ زرهی حضرت حجت» خیلی پیشتر از اینها مصداق تکیه بر توان داخلی، مدیریت جهادی و مجری اقتصاد مقاومتی بود، همان زمان که با مهندسی معکوس به جنگ با محدودیت ادوات رفت و جبهه مقاومت اسلامی را در جنوب و غرب پشتیبانی کرد.
اکنون که قریب به 30 سال از پایان جنگ تحمیلی میگذرد تیپ زرهی حضرت حجت نیروی زمینی سپاه مقتدرانهتر و مجهزتر از دیروز، سرفراز و راست قامت در صف اول دفاع از این مرز و بوم ایستاده و چونان خاری در چشم دشمنان است ان شاء الله.
اما این روزها فرماندهی تیپ زرهی حضرت حجت نیروی زمینی سپاه در خوزستان را رزمندهای از دوران دفاع مقدس بر عهده گرفته، «سرهنگ پاسدار عبدالعلی صفری»، فرمانده موقر، متین و آرامی که از خطه شمال مهمان خاک تفتیده جنوب شده است. آنچه در ادامه میخوانید ماحصل گفت وگوی صمیمانه سرهنگ صفری با خبرنگار روزنامه کیهان است.
از تاریخچه تیپ زرهی حضرت حجت برایمان بگویید.
سازمان سپاه در بدو تشکیل به صورت تیپ و لشکر نبود و در هر عرصهای که انقلاب اسلامی نیاز داشت وارد میدان میشد.بعد از انقلاب اسلامی کشور خیلی به دنبال تشکیلات نظامی نبود اما پس از تهدیدهایی که در مرز کشور انجام شد بچههای سپاه و نیروهای مردمی به دفاع از مرزها شتافتند و این نیاز احساس شد که ساز و کار نظامی مشخصی مبتنی بر اصول جنگ تشکیل شود؛ به همین خاطر ابتدا گروهانها، گردانها و در نهایت پس از عملیات آزادسازی خرمشهر سازمان سپاه به صورت تیپ درآمد. دو سال بعد از دلِ این مجموعهها لشکرها شکل گرفتند و سازمان سپاه توسعه پیدا کرد.
دو تیپ 51 و 72 محرم در خوزستان فعالیت میکردند که در دوران مختلف با یکدیگر ادغام شدند و لشکر 7 ولیعصر(عج) را تشکیل دادند. تیپ یکم یا تیپ زرهی یکی از تیپهای این لشکر بود؛ با توسعه سپاه و تغییرات سازمانی از سال 84 به بعد تیپ زرهی حضرت حجت از مجموعه لشکر7 جدا شد و به عنوان یک تیپ مستقل زیر نظر نیروی زمینی مشغول فعالیت است.
اولین فرمانده تیپ زرهی حضرت حجت سردار خادم سیدالشهداء بودند و سردار شاهوارپور معاون هماهنگکننده تیپ، سردار علی پور فرمانده تیپ و سردار یوسفی نیز در این تیپ ایفای نقش نمودند.
برگ زرینی که در دفتر فعالیتهای این تیپ به ثبت رسیده حضور سرداران بزرگی است که امروز در نزد پروردگار عندربهم یرزقوناند که از آن جمله 9 شهید بزرگوار میتوان به سردار شهید جانمحمد علی پور، شهید هادی کجباف، شهید حسونی زاده، شهید زهیری، شهید دریساوری و شهید غوابشاشاره کرد.
سردار شهید مدافع حرم «جانمحمد علیپور» یکی از اولین افرادی بود که در هسته زرهی خوزستان حضور داشت و فردی متخصص و باسواد در این زمینه بود که از ایشان بیش از 20 جلد کتاب آموزشی به جا مانده است. آخرین مسئولیتشان هم ریاست ستاد تیپ بود که پس از بازنشستگی به دفاع از حرم حضرت زینب سلاماللهعلیها رفت و توسط داعش به شهادت رسید.
تحلیل شما از نقش استکبار جهانی در شروع جنگ تحمیلی علیه ایران چیست؟
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی استکبار جهانی ژاندارمهای منطقهای خود را از دست داد ژاندارمها همان نیروهای مسلح و مدافع منافع استکبار در منطقه بودند. وقتی رژیم شاه از بین رفت منافع آمریکاییها هم نابود شد. با مطالعهای که تئوریسینهای آنها از تشیع و رهبری حضرت امام(ره) داشتند به این یقین رسیدند که انقلاب اسلامی میتواند برای آنها خطرناک باشد و سایر کشورها را هم در مسیر خود قرار دهد و در نهایت منافع آمریکاییها در منطقه طی یک برهه زمانی به طور کامل از بین خواهد رفت؛ لذا به این فکر افتادند که در بحبوحه به هم ریختگی اوضاع کشور که در هر جامعهای پس از انقلاب پدید میآید ارتش صدام را به سوی ایران بفرستند و از طریق جنگ نظامی با ایران مانع توسعه و صدور انقلاب اسلامیشوند. من فکر میکنم بزرگترین دلیل حمایت استکبار از ارتش بعث واهمه و ترس از صدور انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر بود.
رمز ماندگاری و ایستادگی رزمندگان اسلام و ملت ایران را در هشت سال
دفاع مقدس چه میدانید؟
نخست برخورداری از رهبری مؤمن، مقتدر و هوشمند بود که توانست علاوهبر نیروهای انقلابی افرادی که دارای تفکرات ملی بودند را نیز در راستای دفاع از انقلاب اسلامی قرار دهد و وحدت شگرفی را در آن شرایط بحرانی به وجود آورد. دیگر آنکه انقلاب اسلامی توسط مردم به پیروزی رسید و خودِ مردم هم از آن دفاع کردند لذا میتوان گفت که پشتوانه مردمی یکی از نقاط قوت ما به شمار میآمد. قدرت مردمی انقلاب یکی از مؤلفههای اصلی ما در پیروزی در دوران دفاع مقدس بود.
یکی از نکات منفی آن دوران ناهماهنگی و کارشکنیهای دولت بنی صدر با نهادهای انقلابی همچون سپاه بود، به نظر شما چرا دولت وقت این روش را در پیش گرفت و عزل بنی صدر از سمت فرماندهی کل قوا از سوی حضرت امام (ره) چه تأثیری بر رزمندگان در جبههها داشت؟
استکبار اگر چه نمیتوانست با انقلاب اسلامی به صورت مستقیم مقابله نماید اما عنصر نفوذی خود را وارد میدان کرد تا از این طریق به هدف شوم خود دست پیدا کند. ورود نفوذیها به شاکله انقلاب اسلامی خطری بسیار جدی است که مقام معظم رهبری نیز اخیرأ راجع به آن هشدار دادهاند. بنیصدر یک عنصر نفوذی بود که در راس قدرت نظامی کشور قرار گرفت تا با هدایت آمریکاییها بر علیه نظام اسلامی اقدام کند. حضرت امام که متوجه مواضع ضدانقلابی ایشان شدند در مراحل اولیه به ایشان تذکر دادند و با نصایح شان وی را به مسیر دفاع از انقلاب دعوت کردند اما پس از مدتی که متوجه شدند ایشان به صورت کامل از مسیر انقلاب منحرف شده است وی را از سِمَت فرماندهی کل قوا عزل نمودند و خود سکان فرماندهی را به عهده گرفتند. این اقدام موج عظیمی از وحدت را بین نیروهای ارتش و سپاه ایجاد کرد و تاثیر بسیار مثبتی در روند عملیاتهای ما علیه دشمن برجا گذاشت.
از بارزترین و مهمترین مؤلفههای امنیتی هر کشور وجود تجهیزات و تسلیحات نظامی و دفاعی است؛ با توجه به نبود امکانات لازم چه عاملی باعث عدم پیشروی دشمن در جنگ تحمیلی شد؟
مؤلفههای امنیتی کشورها با یکدیگر متفاوت است. اگر بخواهیم بر اساس برخورداری از تجهیزات و تسلیحات نظامی قدرت خود را بسنجیم پُرواضح است که نمیتوانستیم در دوران دفاع مقدس به پیروزی برسیم اما مؤلفه قدرت در جمهوری اسلامی پشتوانه مردمی ما بود که توانستیم از این طریق به تجهیزات هم دست پیدا کنیم. در دوران دفاع مقدس ما از حداقل تجهیزات برخوردار بودیم تا جایی که رهبر انقلاب فرمودند:»در دنیا حتی به ما سیم خاردار هم نمیدادند و ما وابسته بودیم که از اسرائیل یا کشورهای اروپایی برای دفاع از خود سیم خاردار بگیریم.» بعد از شکل گیری انقلاب اسلامی نیروهای مردمی پای کار آمدند و ما توانستیم تجهیزات مان را بومی سازی کنیم و به لطف خداوند متعال امروزه هم تجهیزات مان در عین مدرن بودن و برخورداری از تکنولوژی روز توسط نیروهای بومی ساخته شدهاند و میتوانند کشور را از هر گونه تعارضات منطقهای و فرامنطقهای مصون نگه دارند.
اهم فعالیت تیپ زرهی حضرت حجت(عج) همین بومی سازی تجهیزات است؟
بله، در حال حاضر مدرنترین و بهروزترین تجهیزات دنیا در دست ماست و ما توانستیم با تکیه بر دانش بومی خودمان و با به کارگیری نیروهای جوان و برومند ایران اسلامی چنین تجهیزاتی به دست بیاوریم این در حالی است که کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای حاشیه خلیجفارس تجهیزات نظامی شان را از اَبَرقدرتها خریداری میکنند که این کار به سود آمریکاییها تمام خواهد شد.
محصول منحصر بفردی از سوی تیپ زرهی حضرت حجت(عج) طراحی و ارایه شده است؟
در نیروی زمینی سپاه مجموعهای به نام جهاد خودکفایی وجود دارد که در آن ایدههای مجموعههای مختلف را جمعآوری میکنند و درخصوص عملی شدن آنها تحقیقات لازم را انجام میدهند. تجهیزاتی که در حال حاضر از آنها برخوردار هستیم محصول این یگان هستند و تیپ زرهی حضرت حجت به تنهایی محصولی تهیه و تولید نمیکند.
نظام مقدس جمهوری اسلامی در شرایط فعلی از چه نوع آمادگی دفاعی برخوردار است؟ باتوجه به هم مرز بودن استان خوزستان با کشور عراق که از خطر داعش برخوردار است، آیا تیپ زرهی حضرت حجت(عج) توان کافی برای مقابله با دشمن در مرزها را دارد؟
از نظر قدرت دفاعی تمام نیروهای مسلح و تیپ زرهی حضرت حجت(عج) که در منطقه جنوب مستقر است از نظر امکانات نظامی از تسلیحات بروز دنیا برخوردار است. به جرأت میتوان گفت که تجهیزات و دستگاههای زرهی که ما از آنها برخوردار هستیم در کشورهای حاشیه خلیجفارس و منطقه وجود ندارد.
در بخش موشکی نیز ما جزو کشورهای تراز اول دنیا هستیم. در زمینه دفاع هوایی هم همین طور است. برخورداری از تجهیزات ردیابی و کشف هدف در ایران باعث شده که ما جزو کشورهای دارای رتبه در این زمینه باشیم. در مجموع میتوان گفت که نیروهای مسلح از آمادگی دفاعی خوبی برخوردار هستند و راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی راهبرد بازدارندگی است به این معنا که قدرت دفاعی ما در سطحی است که هیچ کس جرأت تعرض و حمله به مرزهای ما را نخواهد داشت. ما معمولا از خارج از مرزها با دشمن وارد میشویم؛ برای مثال در منطقه جنوب شرق از فاصله بیش از 30 کیلومتری با دشمن درگیر میشویم یعنی 30 کیلومتر قبل از اینکه به مرزهای ما برسند مورد هدف قرار میگیرند و منهدم میشوند.
دستاوردهای دوران دفاع مقدس را چگونه ارزیابی میکنید؟
مهمترین دستاورد دفاع مقدس عنصر خودباوری بوده است. ما در دوران دفاع مقدس به این نتیجه رسیدیم که با توکل به خداوند میتوان روی پای خود ایستاد؛ این خودباوری باعث پیشرفت ما در امور نظامی و بینالمللی شده است. یکی دیگر از دستاوردهای دوران دفاع مقدس تثبیت مرزهای کشور است؛ در طول تاریخ هر بار جنگی در کشور وارد شده است ما قسمتی از خاک مان را از دست دادهایم اما این اتفاق در دوران دفاع مقدس رخ نداد و ما حتی یک وجب از خاک مان را به دست بیگانه نسپردیم و مقتدرانه از خطوط مرزی مان دفاع کردیم.
آمادگی نیروهای مسلح را در مواجهه با دشمن چگونه میدانید؟
آمادگی نیروهای مسلح دارای دو وجهه است؛ ما در روز 31 شهریور نمایش قدرتی از نیروی مسلح نشان دادیم که یک وجه آن ایجاد رعب و وحشت در دل دشمن و وجه دیگر قوت قلبی برای مردم است که احساس امنیت و آرامش را برای آنها پدید میآورد.
شهید خرازی جملهای درباره مطبوعات دارند با این مضمون که: «مطبوعات جنگ را درشت مینویسند اما درست نمینویسند» به نظر شما مطبوعات بعد از دوران دفاع مقدس رسالت خبری خود را در تشریح دستاوردهای دفاع مقدس انجام دادند؟
نظر شهید خرازی بیشتر مربوط به مطبوعات آن زمان و ناظر به این موضوع بوده که مطبوعات جنگ را منعکس میکنند اما رشادتها و پیروزیهای رزمندگان به خوبی نشان داده نمیشود. الحمدلله بعد از دفاع مقدس و حتی اواخر جنگ تحمیلی رسانهها بیشتر به رسالت خود در این زمینه پرداختند. البته به تعبیر رهبری دفاع مقدس گنجینهای است که هنوز خیلی از زوایای آن پنهان مانده است. در حال حاضر دشمن به نفوذ و جنگ نرم روی آورده و سعی دارد با ارزشهای دفاع مقدس مقابله آشکار کند لذا مطبوعات به عنوان صاحبان سلاح باید در برابر این هجمه بایستند و ایفای نقش نمایند.
اگر امکان دارد از فرماندهان تیپ زرهی حضرت حجت(عج) از ابتدا تاکنون یادی کنید.
اگراشتباه نکنم اولین فرمانده سردار احمد خادم سید الشهدا بودند که در حال حاضر فرمانده قرارگاه کربلا هستند، سردار شیخ رباط و سردار معین پور(جانشین سپاه حضرت ولیعصر(عج) استان خوزستان) از دیگر فرماندهان تیپ بودند، بعد از ایشان سردار علیپور بودند که در حال حاضر مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان هستند بعد از این بزرگوار سردار یوسفی بودند و در حال حاضر هم بنده در خدمت عزیزان هستم.
گویا تیپ زرهی حضرت حجت(عج) در جبهه دفاع از حرم آل الله نیز پرچمدار بوده است؟
بله، 9 شهید مدافع حرم اهل بیت از نیروهای تیپ زرهی حضرت حجت(عج) و از سرداران و تکاوران ما بودند. از جمله هادی کجباف، فرشاد حسونی زاده، حمید مختاربند، محمد ظهیری، جبار دریساوی ،کریم اصل غوابش، جبار عراقی و جان محمد علیپور و...
خاطرهای از دوران فعالیت خود در این تیپ دارید؟
بهترین خاطره ام مربوط به زمانی است که معاونت اسبق عملیات نیروی زمینی سپاه با من تماس گرفتند و اظهار داشتند: «از میان تیپهای زرهی سپاه تیپ حضرت حجت یکی از آمادهترین و مقتدرترین تیپهای عملیاتی است» و همین باعث مسرت و غرور و قوت قلب ما شد و الحق علیرغم شرایط آب و هوایی خوزستان و استقرار تیپ در این منطقه نیروهای جوان و پای کاری داریم که سختیها را به جان خود میخرند.
منوی اصلی
ورود اعضا
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: | 17,443 |
---|---|
بازدید دیروز: | 9,675 |
بازدید هفته: | 59,196 |
بازدید ماه: | 59,196 |
بازدید کل: | 25,046,128 |
افراد آنلاین: | 69 |
اوقات شرعی
اوقات شرعی به وقت زنجان
اذان صبح: | |
---|---|
طلوع خورشید: | |
اذان ظهر: | |
غروب خورشید: | |
اذان مغرب: |
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۰۵ دی ۱٤۰۳
Wednesday , 25 December 2024
الأربعاء ، ۲۳ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
ج | پ | چ | س | د | ی | ش |
7 | 6 | 5 | 4 | 3 | 2 | 1 |
14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 |
21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 |
28 | 27 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22 |
30 | 29 | |||||
۶۹ - گفتگو با فرمانده تیپ زرهی حضرت حجت(عج) نیروی زمینی سپاه تیپی که 9 شهید مدافع حرم تقدیم کرد ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
گفتگو با فرمانده تیپ زرهی حضرت حجت(عج) نیروی زمینی سپاه
تیپی که 9 شهید مدافع حرم تقدیم کرد