به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 17,002
بازدید دیروز: 8,097
بازدید هفته: 25,100
بازدید ماه: 164,272
بازدید کل: 25,151,171
افراد آنلاین: 95
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۲۳ دی ۱٤۰۳
Sunday , 12 January 2025
الأحد ، ۱۲ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
218 - زنان الگوی کمالات انسانی و معنوی(پرسش و پاسخ) ۱۳۹۵/۱۲/۱۴

زنان الگوی کمالات انسانی و معنوی

(پرسش و پاسخ)


پرسش:قرآن کریم چه زنانی را برای تعیین مصداق کمالات والای انسانی و معنوی معرفی کرده است؟

پاسخ:در دو بخش قبلی پاسخ به این سؤال به ابعاد شخصیتی اسوه‌هایی همچون حضرت فاطمه(س)، حضرت مریم(س) و ساره همسر ابراهیم(ع) پرداختیم. اینک در بخش پایانی دنباله مطلب را پی می‌گیریم.
خواهر حضرت موسی(ع): اسوه درایت
عایده خواهر موسی(ع)، به دستور مادر درپی صندوق برادرش حضرت موسی از کنار ساحل روان شد تا به کاخ فرعون رسید. با تدبیر و شهامتی بی‌نظیر وارد قصر شد. درست وقتی رسید که فرعونیان در جست‌وجوی دایه‌ای بودند تا موسی(ع) را شیر دهد و پرستاری کند. آنان درمانده بودند. چون هر زنی را می‌آوردند حضرت موسی(ع) شیرش را نمی‌خورد. خواهر موسی پیش رفت و با لحنی مؤدبانه گفت می‌خواهید زنی را به شما معرفی کنم تا سرپرستی موسی را به عهده گیرد؟ فرعونیان پیشنهاد او را پذیرفتند و به دنبال او رفتند تا به خانه مادر موسی(ع) رسیدند و بدین وسیله ماهرانه مسئولیت خود را با شهامت و درایت انجام داد.
مادر موسی: الگوی تسلیم
یوکابد مادر موسی نمونه تسلیم در برابر فرمان خدا بود تا آنجا که فرزند دلبند و ثمره وجودش را به فرمان خدا به دریا افکند. وقتی موسی(ع) متولد شد مادرش از اینکه مأموران فرعون متوجه شوند و فرزند دلبندش را به قتل برسانند هراسان شد. در این هنگام خداوند به مادر موسی(ع) الهام کرد که او را در صندوقچه بگذارد و به دریا (رود نیل) بیندازد. او نیز تسلیم شده و به دستور خداوند موسی(ع) را داخل صندوقی گذاشت و در رود نیل رها کرد. با توکل به خدا منتظر سرنوشت نور چشمش شد. خداوند نیز این زن مؤمنه را در انتظار نگذاشت و خیلی زود فرزندش را به او برگرداند تا چشمش بدو روشن شود.
دختر شعیب: اسوه حیا
صفورا دختر شعیب پیامبر که پیر بود، به همراه خواهرش لیا هر روز گوسفندان را به چرا می‌برد موسی(ع) هنگام مهاجرت به مدین دید که مردان بسیاری سر چاهی هستند و برای خود از چاه آب درمی‌آورند. اما دختر شعیب از شدت حیا نمی‌تواند در جمع آنها حاضر شود و آب مورد نیاز خود و گوسفندان را از چاه درآورد.
حضرت موسی(ع) رفت و گوسفندان شعیب را آب داد و ظرف‌های آنها را پر از آب کرد. دختران شعیب وقتی به خانه آمدند، ماجرای همراهی و کمک و امانت‌داری موسی(ع) را به پدر گزارش دادند. پدرش او را به دنبال حضرت موسی فرستاد. او با حجب و حیایی که داشت پیش موسی آمد و گفت پدرم شما را نزد خود دعوت کرده تا پاداش خدمت تو را بدهد.
همسر زکریا: اسوه صالحات
اشیاع همسر حضرت زکریا، زنی صالح و خداترس بود وی پیر و نازا بود اما خداوند به خاطر کمالات او و دعای حضرت زکریا حضرت یحیی را به وی عنایت نمود. خداوند از خصلت‌های این خانواده چنین یاد می‌کند: و همسرش را برای او اصلاح کردیم چرا که این خانواده در نیکی‌ها و کارهای خیر سرعت می‌گرفتند و همواره در هر حال ما را می‌خواندند.
حضرت زینب(ع) اسوه صبر
حضرت زینب علاوه بر اینکه مظهر شجاعت، علم، ادب، صبر و جهاد بود در بعد عفاف نیز در مرتبه والایی قرار داشت. یحیی مازنی می‌گوید: من مدتی طولانی در همسایگی حضرت علی(ع) بودم. به خدا قسم هرگز حضرت زینب را ندیدم و صدایش را نشنیدم. هرگاه ایشان می‌خواست به زیارت جدش پیامبر(ص) برود. شبانه می‌رفت در حالی که امام حسن(ع) از طرف راست و امام حسین(ع) از طرف چپ و علی از جلو او حرکت می‌کردند. حوادث عاشورا و دوران اسارت تجلی مقام صبر حضرت زینب(س) بود.