به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,847
بازدید دیروز: 10,136
بازدید هفته: 72,731
بازدید ماه: 72,731
بازدید کل: 25,059,659
افراد آنلاین: 55
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۰۷ دی ۱٤۰۳
Friday , 27 December 2024
الجمعة ، ۲۵ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
زلال بصیرت (۱۴۲) -ضرورت آفت‌زدایی از انقلاب (2) : حرکت در خط انبیا و ائمه(ع) تنها ضامن تحقق اهداف انقلاب ۱۳۹۶/۱۰/۰۶

 زلال بصیرت

ضرورت آفت‌زدایی از انقلاب (بخش دوم و پایانی)

 حرکت در خط انبیا و ائمه(ع) تنها ضامن تحقق اهداف انقلاب

   ۱۳۹۶/۱۰/۰۶

 Image result for ‫آیت‌الله مصباح یزدی‬‎


بسم الله الرحمن الرحیم

با وجود نعمت‌های فراوانی كه در سایه انقلاب شامل حال ما شده، كمبودها نیز فراوان و متأسفانه رو به افزایش است، نباید بركمبودها چشم ببندیم و حداقل باید وظیفه خود را در زمینه‌ كمبودهایی كه به ما مربوط می‌شود را بدانیم و اقدام كنیم؛ و از آنجا كه یك نفر یا یک گروه نمی‌تواند همه چیز را اصلاح كند، باید برنامه‌ای جامع در این زمینه تدوین شود تا بر اساس طرحی حساب‌شده، نیروهایی تربیت شوند تا به مرور این اصلاح را به انجام برسانند.
هرجا اصلاحگری مناسبی صورت گرفته، از جایی محدود شروع شده و به تدریج تكثیر شده است،امام (ره)، اصلاح را از شاگردان خودش شروع كرد؛ چون می دانست كه تنها و بدون رسانه نمی تواند حرفش را به 15 میلیون مردم ایران در آن زمان برساند؛ لذا از نخبگانی استفاده كرد كه نقش امام (ره) را در سطح نازلتری ایفا كنند و البته امام (ره) هم این درس را از ائمه (ع) فراگرفته بود.
هنگامی که امام حسین (ع) و همه یارانش در روز عاشوا شهید شدند؛ اصلاح امت با كدام نیرو باید صورت می گرفت؟ امام سجاد (ع) راهی را شروع كرد و در ادامه، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) آن را تكثیر كردند و كار به جایی رسید كه حتی شاگردانی برای دورترین نقاط آماده و گسیل كردند. بسیاری از امامزادگانی كه در گوشه و كنار كشورمان هستند، نمونه‌‌هایی از همین شاگردان و فرستادگان هستند كه فكر مردم را عوض كردند. چرا كه تا انسان با فكر صحیح ساخته نشود، هیچ پدیده اجتماعی صحیحی در جامعه رخ نخواهد داد.
از آنجا که انسان گرسنه یا مریضی كه پول دارو ندارد، آمادگی ذهنی برای شناخت معارف دین پیدا نمی‌کند، باید ضروریات وی تأمین شود؛ روش تعلیم و تربیت در اسلام چنان این ابعاد را در هم تنیده و با هم در نظر گرفته است كه گویا انفكاك ناپذیرند؛ لذا وقتی می‌خواهد بگوید خدا را پرستش كنید، می‌فرماید: خدایی را پرستش كنید كه به شما روزی داد و از خوف و ناامنی نجات داد؛ یعنی حتی مادیات را انگیزه‌ای برای پرستش خدا قرار می‌دهد؛ یا وقتی واجبات شرعی را بیان می‌كند، بلافاصله بعد از نماز، زكات را ذكر می كند؛ یا هنگامی که آسیب‌های اجتماعی را می‌شمارد، از عدم اكرام یتیم و عدم اطعام مسكین و حب بیش از حد مال می‌گوید و برای آنها عذاب قائل می‌شود.
آمریکا، سمبل پیشرفت برای برخی از مسئولان
متأسفانه ما برای درمان دردها و رسیدن به اهدافمان به سراغ قرآن نمی‌رویم، بلكه سراغ غرب می‌رویم و آنها را الگو قرارداده، تلاش می‌کنیم ببینیم آنها چه برایمان آورده‌اند. بعضی آمریكا را به عنوان پیشرفته‌ترین كشور در زمینه اقتصاد الگو قرار می‌دهند و وقتی گفته می‌شود تنها درصد کمی از مردم آمریكا سرمایه‌دار شده‌اند و دیگران روز به روز فقیرتر می‌شوند، آن را توجیه كرده و می‌گویند: چنین چیزهایی لازمه پیشرفت است و باید پذیرفت! یا اگر چنین نمی‌كردند، نمی‌توانستند به این ترتیب كرات آسمانی را تسخیر كنند! گویا این عده پیشرفت را فقط در ساخت قمر مصنوعی می‌دانند كه سرمایه آن هم باید از جیب مردم دزدیده شود و راهی جز این برای پیشرفت وجود ندارد!
شاید در بین مسئولان كسانی باشند كه آرزو داشته باشند كشورشان مانند یكی از ایالت‌های آمریكا شود، یا حداقل مانند اسرائیل مورد حمایت آمریكا قرار بگیرد؛ چرا كه سمبل پیشرفت را آمریكا می‌دانند‌ و به آن تقرب می‌جویند. از نظر آنها اسلام همان نماز و روزه است و مسئولان نیز نباید دغدغه آخرت مردم را داشته باشند؛ بلكه تنها باید به فكر توسعه باشند، آن هم به سبك و روشی كه آمریكا می‌گوید.
آیا افكار دست‌اندركاران و مسئولان، همانند تفكر جوانانی است كه در اوایل انقلاب در جبهه‌ها پرپر شدند؛ همان‌هایی كه حاضر بودند جانشان را فدای یك لحظه عمر امام كنند؟ آیا موضع‌گیری مسئولان نسبت به رهبری جامعه، مانند موضع آنها نسبت به رهبری است؟! اگر مسئولی در نظام اسلامی از راه‌های مختلف، میلیون‌ها تومان حقوق دریافت کرده، آن را نشانه پیشرفت و مایه افتخار بداند و در كنار او، مرد یا زنی به خاطر نداشتن پول دارو جان دهد، این با انقلاب اسلامی سازگاری ندارد و همین‌ها موجب فاصله‌گرفتن مردم از انقلاب و عدم همراهی ایشان با مسئولان می‌شوند تا عطای انقلاب را به لقایش ببخشند.
اگر بخواهیم به سمت هدفی كه امام (ره) برای آن قیام كرد و انقلاب با همان هدف به پیروزی رسید، حركت كنیم، باید تفكر نخبگان، به سمت اهداف انقلاب و اسلام معطوف شود و در مسیر انقلاب قرار گیرد؛ به گونه‌ای كه ارزش در نگاه آنها، همان ارزش‌های اسلامی باشد و تأكید رهبری در جمع نخبگان بر مسئله انقلابی‌گری به همین دلیل است.
یك فرد یا یک گروه نمی‌تواند در جمعیت 80 میلیونی تغییری دفعی ایجاد كند، بلكه این کار نیاز به برنامه‌ای مانند برنامه اهل بیت (ع) برای گسترش اسلام ناب و برنامه امام راحل (ره) برای تحقق انقلاب دارد؛ وگرنه اختلاف‌كردن با یكدیگر و حزب‌بازی نمی تواند كار را پیش ببرد. راهی كه برخی از ما می‌رویم با راهی كه امام(ره) با انقلاب اسلامی برای ما مشخص كرد، زاویه دارد! باید راهمان را عوض كنیم و نسخه انبیاء و ائمه(ع) را برای رسیدن به آرمان‌ها و اهداف انقلاب و اسلام در جامعه پیاده کنیم.
بیانات آیت‌الله مصباح یزدی (دام‌ظله) در دیدار با جمعی از روحانیون سپاه پاسداران؛ مشهد؛12 /5 / 1396 .