74 - ابراهیم کارخانهای : غبار سوء مدیریت بر چهره پاک انقلاب ۱۳۹۷/۰۵/۲۹
غبار سوء مدیریت بر چهره پاک انقلاب
۱۳۹۷/۰۵/۲۹
ابراهیم کارخانهای*
۱- رهبر معظم انقلاب بارها بر ضرورت تربیت مدیر تأکید فرمودهاند. ایشان لازمه مدیریت و موفقیت در هر کاری را سه عنصر اصلی علم، عقل و عزم برشمردند، که تلفیق آنها موجبات موفقیت هرچه بیشتر در کار را فراهم میسازد. این فرموده رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی بیانگر این واقعیت است که در نظام اجرایی کشور نیز رعایت این سه عنصر منجر به پیشرفت و موفقیت در نظام مدیریتی کشور میگردد. در عرصه داخلی در بخشهایی که کشور از پیشرفتهای شگرف برخوردار بوده است حضور این سه عنصر در قالب مدیریتی منسجم و جهادی موجبات افتخار و اقتدار نظام اسلامی را فراهم نموده است.
۲- در حال حاضر یکی از اصلیترین مشکلات کشور که ریشه بسیاری از نابسامانیها است موضوع سوء مدیریت در برخی از دستگاههای اجرایی کشور است. اگر تمامی امکانات داخلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور فراهم گردد، ولی مدیریتی توانمند، قوی و منسجم اعمال نگردد، بدون شک توانمندیها و امکانات کشور در خدمت مردم و پیشرفت کشور قرار نخواهد گرفت. کما اینکه بارها اعلام شده است که از حیث بودجه و ارز، کشور با هیچ مشکلی مواجه نیست (و حتی شاخصهای درآمدی کشور از سال گذشته نیز به مراتب بالاتر رفته است) ولی علیرغم آن مردم با مشکلات شدید اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند؛ علت این نابسامانیها جز ناتوانی و سوءمدیریت در دستگاههای اجرایی کشور نیست.
۳- وقتی به علت سوء مدیریت و فقدان نظارت در بحبوحه جنگ اقتصادی با پرداخت هزارها میلیارد تومان از سرمایه ملی کشور به عنوان تاوان سوء مدیریت صاحبان برخی مؤسسات مالی و اعتباری، شیپور بینظمی جنگ اقتصادی در کشور نواخته میشود و جز یکی الی دو مورد حتی اثری از نام و محاکمه آنان نیز شنیده نمیشود و به بوته فراموشی سپرده میشوند! وقتی فریاد اختلاسهای زنجیرهای چندین هزار میلیاردی سر بر آسمان میکشد و با افزایش قطر پروندهها به چندین هزار برگ، دادرسی در میان انبوه صفحات پروندهها محبوس و با گذشت سالها حکمی صادر نمیشود و سرانجام احکام زمانی صادر میشود که اثرات سوء فساد، فضای فکری جامعه را تخریب و موجبات بدبینی مردم را فراهم نموده است! وقتی در میدان جنگ تمام عیار اقتصادی ۱۸ میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور (معادل نیمی از بودجه عمومی کل کشور) که در شرایط کنونی به مثابه مهمات جنگی در مقابله با مشکلات اقتصادی کشور است به علت سوء مدیریت از سرمایه ملی کشور حذف و در میدان بیکفایتی مدیریتی رها میشود و حتی علیرغم دستور کتبی رئیسجمهور محترم مبنی بر اعلام اسامی برای پیگیری، همه اسامی اعلام نمیشود و حفظ آبروی عدهای سودجو، فرصتطلب و رانت خوار بر آبروی نظام مظلوم اسلامی ترجیح داده میشود! وقتی ۵۷ تن طلا از ذخایر ملی کشور در قالب فروش فلهای سکه چوب حراج میخورد! (و همه اینها ظرف چند ماه اتفاق میافتد! ) وقتی به علت سوء مدیریت هزارها خودرو، تقلبی ثبت سفارش میشود و صدها خودرو با کارت بازرگانی یک زن روستایی! وارد گمرک کشور میشود و صدایی از مقابله و محاکمه مفسدین از بدنه نظام اجرایی کشور شنیده نمیشود! و....سوءمدیریت حداقل واژهای است که میتوان بر آنها نهاد! این همه ظلم بر سیمای انقلابی وحماسی نظام اسلامی در داخل کشور، در حالی است که نام بلند ایران اسلامی در قله عزت و اقتدار معادلات سیاسی منطقهای و جهانی میدرخشد و آمریکا و اذناب منطقهای او را به وحشت انداخته است.
همین جا باید به این واقعیت اشاره و تأکید کرد که اولاً؛ تعداد مدیران فاسد در مقایسه با انبوه مدیران مؤمن و متعهد، بسیار اندک و کم شمار است و ثانیاً، کشورمان از نیروهای کارآمد و توانمند فراوانی برخوردار است که جایگزینی مدیران ناکارآمد و ضعیف را به آسانی ممکن میسازد.
مدیری که خون غیرت و شرف و مردانگی شهیدان انقلاب در رگهای او جاری است هرگز اجازه نخواهد داد که غبار سوء مدیریت که ریشه تمام نابسامانیهاست بر قامت رشید نظام اسلامی که خار چشم آمریکای جنایتکار است بنشیند. مدیر پرورش یافته مکتب امام خمینی(ره) سینه خود را در برابر گلولههای دشمن ستبر میکند تا به نظام اسلامی آسیبی نرسد. مدیر انقلابی منافع خود را در عزت و اقتدار نظام اسلامی جستوجو میکند و مدیر زبون و دنیا پرست به منافع پست و زودگذر دنیا راضی میشود.
۴- مدیری که به علت ناتوانی و بیکفایتی فضای پاک مدیریتی او که نمادی از نظام اسلامی است به فساد آلوده گردد، ادامه مسئولیت چنین مدیری ظلم به نظام اسلامی و مردمی است که به چنین مدیری اعتماد کردهاند. مدیری که در تظاهر به پاکدستی؛ فساد را میپوشاند و دم نمیزند، مجرم اصلی فساد در آن دستگاه است که میبایست مورد محاکمه واقع شود. مدیری که با درایت و تیزبینی و اشراف مدیریتی فساد را شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی میکند میبایست مورد تقدیر و تشویق قرار گیرد. برای خشکاندن ریشههای فساد باید نظارت را از درون دستگاههای اجرایی آغاز کرد. بر این اساس مدیر هر دستگاه اجرایی اولین مسئول مبارزه بافساد در آن دستگاه است که در صورت بروز فساد به علت عدماشراف مدیریتی و نظارتی در آن دستگاه به عنوان اولین متهم به دستگاه قضایی معرفی میگردد. با گسترش چنین رویهای ریشه فساد از چهره پاک نظام اسلامی زدوده خواهد شد و مدیرانی پاک دست، توانمند، مؤمن و انقلابی در رأس دستگاههای اجرایی قرار خواهند گرفت. در حالی که ریشه عمده فسادها در گمرکات کشور، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت است آیا تاکنون اقدام اساسی و انقلابی به منظور برهم زدن شبکههای فساد و سوء مدیریت و تجدید ساختاری سالم و دربرگیرنده نیروهایی امین و توانمند در این دستگاهها صورت گرفته است!؟ همانگونه که رهبرمعظم انقلاب فرمودند با دستمال کثیف نمیشود گرد فساد را از شیشه پاک کرد مگر اینکه مردانی پاک دست و انقلابی در میدان مدیریت حضور داشته باشند تا با سرپنجه پاک و توانمند خود غبار مظلومیت را از چهره پاک انقلاب بزدایند.
۵- هرگز نباید اجازه داد به علت بیکفایتی مدیریتی، چهره پاک و انقلابی نظام اسلامی توسط مشتی سودجو و فرصتطلب و رانت خوار که نقش ستون پنجم دشمن را ایفا میکنند به فساد آلوده گردد. باید شجاعانه ریشه فساد را از درون خشکانید و فرصت نداد که بر سیمای پاک جمهوری اسلامی این یادگار امام و شهیدان ذرهای از فساد بنشیند. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند برای مقابله قاطعانه با اژدهای هفت سر فساد میبایست تمامی دستگاههای نظارتی کشور مشتمل بر وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و نیز سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده و سازمان بازرسی و نظارت بر قیمتها با همکاری همه ملت، و شجره طیبه بسیج، قدرتمندانه و شجاعانه در برنامهای هماهنگ به جنگ تمام عیار با فساد و بر هم زنندگان نظم اقتصادی کشور برخیزند و قاطعانه و بدور از هر نوع ملاحظه کاری قدرتمندانه با عوامل فساد اقتصادی برخورد نموده و آنان را به قوه قضائیه معرفی نمایند. بر این اساس در پرتو عزمی راسخ و انقلابی دیری نخواهد پایید که اژدهای فساد در قعر گردابی که نیروهای انقلابی کندهاند فرو خواهد رفت و گوهر پاک انقلاب نور امید و نشاط را بر چهره ملت ایران خواهند نشاند. چنین حرکت انقلابی مستلزم آن است که دولت محترم همانگونه که رئیسجمهور تأکید کرد هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد قایل نباشد و با میدان دادن به نیروهای توانمند و انقلابی بستر لازم را برای این حرکت انقلابی فراهم نماید. در جایی که به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است، مسامحه و ملاحظه و سوء مدیریت در زدودن غبار فساد از چهره انقلاب خیانت به نظام اسلامی و آرمان شهیدانی است که برای عزت اسلام از بذل جان و مال خود دریغ نکردهاند
۶- در حالی که با افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت ارز از ۳۸۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان میبایست قیمت کالاهای ارز بر موجود در بازار نیز در «همین سطح» تغییر نماید. افزایش لجام گسیخته قیمتها وچندین برابر شدن ناگهانی قیمت برخی کالاها، هیچ توجیهی جز سوء مدیریت ندارد. مردم منتظرند که دولت محترم با سرپنجه تدبیر قیمتها را درهمان سطح کنترل و مهار نماید. به هر میزانی که دولت محترم از معیار فوق فاصله بگیرد به همان اندازه در انجام وظایف خود ناتوان و ناموفق بوده است. تعجب آور است در حالی که دخالت دشمن در بازار عرضه و تقاضا چون مغناطیسی قوی معادله طبیعی عرضه و تقاضا را در دستیابی به نرخ تعادلی بر هم زده است رئیسکل محترم بانک مرکزی باصراحت خود را از مدیریت در بازار عرضه و تقاضا مبرا و نرخ ارز را در میدان توطئه دشمن رها میکند تا دشمن کماکان نرخ ارز را مدیریت و تعیین نماید!! واین در حالی است که برنامه هدف دولت و انتظار مردم همانگونه که ذکر شد میبایست دستیابی به نرخ تعادلی بر اساس مابه التفاوت نرخ ارز از ۳۸۰۰ تومان به۴۲۰۰ تومان باشد! و این مشکل حل شدنی است و همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند مشکلی حل نشدنی در کشور وجود ندارد. مگر اینکه دولت عزمی راسخ و ایمانی قوی و برنامهای منسجم برای حل آن نداشته باشد.
_________________________
* نماینده دورههای هفتم و نهم مجلس شورای اسلامی