زلال بصیرت (۲۳۷) : نیروی پای کار، نیاز امروز اسلام و جامعه ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
زلال بصیرت
نیروی پای کار، نیاز امروز اسلام و جامعه
۱۳۹۸/۱۰/۲۵
امروز دشمنان با استفاده از رسانهها و بهخصوص فضای مجازی دائما در حال شبههپراكنی علیه انقلاب و اسلام هستند؛ به عبارتی فضای مجازی آخرین ابزار و حربه دشمنانی است كه در عرصههای مختلف نظامی و فتنهانگیزی در نظام اسلامی به بنبست خوردهاند. بسیاری از اختراعات و حتی رسانههای سنتی مانند رادیو و تلویزیون ابتدا با ابتكار بیگانگان ساخته شده و در اختیار دشمن بود؛ اما با تدبیرهای الهی– مخصوصا بعد از انقلاب- بسیاری از آنها در خدمت نظام و اسلام قرار گرفت؛ از طریق آنها تبلیغ هایی كارآمد برای اسلام شد كه بنده شخصا آثار آن را در شرقیترین كشورهای عالم تا غربیترین آنها دیدهام. لذا آنچه كه دشمنان، مخترع و مبتكر آن بودهاند، میتواند در مسیر صحیح قرار بگیرد؛ و باید فضای مجازی به فرصتی برای ترویج معارف ناب اسلام و انقلاب قرار گرفته و به ابزاری برای تقویت نظام تبدیل شود. طبق فرمایش خداوند سیئات میتوانند به حسنات تبدیل شوند و تهدیدها، تبدیل به فرصت شوند. یكی از مشكلات جدی كه هر روز نیز عیانتر میشود این است كه برخی از مسئولین كشور گرایشهایی دارند كه با اسلام و انقلاب سازگار نیست؛ فارغ از اینكه علت این گرایش، جهل، تبلیغات دشمنان، تأثیرپذیری از دروسی كه در غرب خواندهاند و یا معاشرت با برخی افراد ودر هر صورت ناشی از ضعف نفس آنهاست، این واقعیت در جامعه وجود دارد و متاسفانه بسیاری از مسئولین اعتقادی به ولایت فقیه و دخالت دین در عرصه اجتماعی و سیاسی ندارند و حتی اگر گاهی طرفداری هم می كنند، بهخاطر برخی مصالح و جو عمومی جامعه است.
تبیین مبانی نظام اسلامی، اصلیترین وظیفه روحانیت
جدیترین وظیفه روحانیت در حال حاضر تبیین مبانی اسلام و نظام اسلامی است؛ اما متأسفانه بعد از گذشت بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب، هنوز نهاد حوزه علمیه به خوبی به این وظیفه خود پی نبرده است و یا حداقل كار چندانی نمی شود؛ متأسفانه در همین حوزههای علمیه كسانی هستند كه اصلا حكومت و نظام اسلامی را قبول ندارند و یا اگر دارند میگویند فقط مختص به معصومین(ع) است و نهایتا اگر فقیهی، ولایتی داشته باشد مربوط به امور اضطراری محدودی است و نه اداره یك جامعه! این در حالی است كه امام (ره) در نجف ضرورت این مسئله را درك كرد و ولایتفقیه را مطرح كرده و به تبیین آن پرداخت و آن را به عنوان یكی از مسائل فقهی كه حتی رعایتش از نماز هم واجبتر است، پایه ریزی كرد. این كاری بود كه فقط از عهده مردی مانند امام (ره) بر میآمد؛ بر اساس آن نیز حركتی شروع كرد كه در عالم نظیر نداشت و البته خداوند نیز چنان او را یاری كرد كه چنین نصرت الهیای كمنظیر بود. خداوند به یك استاد عادی حوزه كه از شهرت فراری بود و مال و امكانات و حزب و طرفدارانی نداشت، چنان عزت بخشید كه به اول فرد عالم انسانی تبدیل شد و حتی دشمنانش نیز در برابر او خضوع داشتند! امروز اولین وظیفه انحصاری روحانیت این است كه به تقویت پایههای مبانی نظام اسلامی بپردازند و آن را ترویج كنند بهگونهای كه شبهات دشمنان نتواند آن را متزلزل كند. از سوی دیگر دشمن ممكن است از ضعف های اعتقادی مسئولین استفاده كند؛ كما اینكه برخی از مسئولین ته دلشان این است و اعتقاد دارند كه ما در مقابل آمریكا نمیتوانیم كاری كنیم، چرا كه چیزی نداریم كه بتوانیم جلوی آنها بایستیم، حال اگر با جمهوریخواهان نتوانستیم كنار بیاییم، باید برنامهریزی كنیم برای دو سال بعد كه دموكراتها سركار میآیند و با آنها كنار بیاییم!
نیروی پای کار، نیاز امروز برای تحقق اسلام
تبیین علمی معارف و مبانی اسلامی تا زمانی كه مسئولین آن را باور نداشته باشند و این تفكرات را متحجرانه بدانند كه به درد اداره جامعه نمیخورد، بی نتیجه و ابتر است، لذا برای تحقق آن نیز نیروی پای كار میخواهد، باید با استمداد از اولیای الهی سعی كنیم كسانی سركار بیایند كه به این تفكر باور و اعتقاد داشته باشند. این چیزی فراتر از كار علمی و مدرسهای است، بلكه كار میدانی و عملی است، باید در جامعه به روشنگری پرداخت و شاخصهها و ریشه مشكلات را بیان كرد تا مردم كسانی را انتخاب كنند كه تفكر صحیحی داشته باشند.باید بر عمق تحقیقات و كارهای علمی خود بیفزاییم و در جامعه نیز از تهمت و ناسزا نهراسیم تا بتوانیم وظیفه خود را به انجام برسانیم.
بیانات آیتالله مصباح یزدی (دامظله) در سی و ششمین نشست انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امامخمینی(ره)؛ قم؛ دیماه98