به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 18,319
بازدید دیروز: 24,646
بازدید هفته: 80,880
بازدید ماه: 153,795
بازدید کل: 24,853,797
افراد آنلاین: 128
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۵ آبان ۱٤۰۳
Friday , 15 November 2024
الجمعة ، ۱۳ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
۱۱۷ - پرونده ترور سردار سلیمانی محور دیدار شمخانی، جهانگیری و قالیباف با نخست‌وزیر عراق ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
پرونده ترور سردار سلیمانی محور دیدار شمخانی،
جهانگیری و قالیباف با نخست‌وزیر عراق  
۱۳۹۹/۰۵/۰۱
آخرین تحولات پرونده ترور سردار سلیمانی | اعتمادآنلاین
شمخانی: نشانه‌های افول شیطان بزرگ، بیش از پیش نمایان شده است ...جهانگیری: آنچه باید نگران‌مان کند کینه مردم نسبت به نظام است ...قالیباف:آقایان هنوز الفبای‌امنیت‌رانمی‌دانند| فرهیختگان آنلایننخست‌وزیر جدید عراق: فعال حقوق بشر یا 'همدست قتل قاسم سلیمانی ...
دریابان شمخانی در دیدار با نخست‌وزیر عراق با تبیین اقدامات خباثت‌آمیز، تروریستی و ناامن‌ساز آمریکا، تشریک مساعی کشورهای منطقه برای خروج هرچه سریع‌تر آمریکای شرور را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای تقویت صلح و ثبات در منطقه دانست.
دریابان «علی شمخانی» نماینده رهبر انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعدازظهر دیروز (چهارشنبه) با «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق دیدار و پیرامون آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه به ویژه روند مبارزه با تروریسم و جریان‌های حامی آن و پرونده‌های امنیتی مشترک گفت‌وگو کرد.
در این دیدار دریابان شمخانی با تبیین اقدامات خباثت‌آمیز، تروریستی و ناامن‌ساز آمریکا، تشریک مساعی کشورهای منطقه برای خروج هرچه سریع‌تر آمریکای شرور را ضرورتی اجتناب ناپذیر برای تقویت صلح و ثبات در منطقه دانست.
دبیر شورای عالی امنیت کشورمان با ‌اشاره به سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از سیادت و حاکمیت دولت عراق بر عزم کشورمان در توسعه همه‌جانبه روابط با دولت و ملت دوست و برادر عراق تاکید کرد. وشمخانی با‌ اشاره به اقدامات دولت عراق برای تقویت امنیت مرزها، تسریع در اجرای توافقات دو کشور به ویژه در حوزه‌های اقتصادی را حائز اهمیت و به نفع منافع دو کشور ارزیابی کرد.
حضور آمریکا؛ ریشه اصلی ناامنی در منطقه و عراق
او همچنین با استقبال از تلاش‌های دیپلماتیک عراق برای ایجاد امنیت منطقه‌ای و رفع تنش و اختلاف میان همسایگان خاطرنشان کرد: راه‌حل قطعی برون رفت منطقه از بحران ناامنی و تروریسم، همکاری و اتحاد همه کشورهای منطقه بدون حضور و دخالت نیروهای بیگانه است.
شمخانی، با محکومیت شدید اقدامات مسلحانه و تروریستی عناصر ضدانقلاب وابسته در اقلیم کردستان تصریح کرد: از دولت عراق انتظار داریم از ادامه اینگونه اقدامات ضدامنیتی که منافع دو کشور را هدف گرفته است با قاطعیت جلوگیری کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران پیگیری سیاسی ـ حقوقی پرونده ترور سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی‌المهندس را تا رسیدن به محاکمه و مجازات عاملین اصلی و فرعی آن خواست دو ملت ایران و عراق ذکر کرد و افزود: تشریک مساعی و اقدام مشترک دو کشور در این زمینه می‌تواند ضمن تسریع در روند پیگیری پرونده، عامل بازدارنده‌ای برای جلوگیری از تکرار این‌گونه اقدامات شرارت‌آمیز باشد.
موضوع ترور سردار سلیمانی به‌صورت جدی پیگیری شود
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور نیز در مذاکرات مشترک هیئت‌های عالیرتبه ایران و عراق، انتخاب دولت جدید عراق که در سایه تعامل و گفت‌وگوی سازنده جریان‌های مختلف سیاسی عراق به‌خصوص بیت شیعی شکل گرفت را تبریک گفت.
معاون اول رئیس‌جمهور اظهار امیدواری کرد، اولویت‌ها و برنامه‌های نخست‌وزیر عراق به منظور بهبود و ارتقاء سطح زندگی مردم این کشور و مبارزه با فساد با موفقیت اجرایی شود.
جهانگیری با‌ اشاره به جایگاه مهم مرجعیت در دو کشور، گفت، نجف و قم به‌عنوان پایگاه مرجعیت نقش تعیین‌کننده‌ای در ثبات دو کشور دارند.
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ثبات و امنیت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران مهم بوده است خاطرنشان کرد: به همین دلیل ایران توجه ویژه‌ای به تحولات عراق داشته است.
جهانگیری با تأکید بر اینکه ایران از بازیابی نقش عراق در منطقه استقبال می‌کند، تصریح کرد: تهران از تقویت نقش منطقه‌ای و افزایش مناسبات عراق با کشورها حمایت می‌کند.
جهانگیری همچنین با ‌اشاره به ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، تصریح کرد: انتظار داریم موضوع ترور سردار سلیمانی که به‌عنوان مهمان دولت عراق در این کشور حضور داشت، به‌صورت جدی پیگیری شود.
لزوم اجرایی شدن توافقات سفر روحانی به عراق
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با‌ اشاره به تعداد بالای سفر مقامات عالیرتبه دو کشور طی سال‌های گذشته، گفت: سفر دکتر روحانی در سال 1397 و سفرهای اینجانب به عراق توافقات سازنده‌ای برای توسعه همکاری‌های همه‌جانبه ایجاد کرد اما متأسفانه برخی از این توافقات بر روی کاغذ باقی مانده است.
جهانگیری با بیان اینکه اجرایی شدن این توافقات می‌تواند نقش موثری در تحکیم روابط و رفاه دو ملت ایفا کند، اظهار داشت: لازم است با پیگیری مقامات و همت وزرای دو کشور این توافقات هرچه زودتر اجرایی شود.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که در مبارزه با داعش در کنار عراق بود در شرایط سخت پیش رو نیز در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود.
نخست‌وزیر عراق نیز در این نشست با تأکید بر اینکه ملت عراق علاقمند است روابط گسترده‌ای با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، به‌اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی دو کشور ‌اشاره و تصریح کرد: تاریخ و ارزش‌های مشترک موجب شده است که ایران و عراق از منافع مشترک برخوردار باشند و این مولفه‌ها به ما گوشزد می‌کند که شراکت اقتصادی بزرگی باید بین دو کشور ایجاد شود.
وی با‌ اشاره به مبارزات عراق با گروه‌های تکفیری و تروریستی نظیر داعش گفت: جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که از عراق در این مبارزات حمایت کرد و تجربیات، امکانات و ظرفیت‌های خود را در اختیار عراق قرار داد و دولت و ملت عراق هرگز این موضع‌گیری‌های افتخارآمیز ایران را فراموش نخواهند کرد.
توسعه روابط و تبادلات تجاری و اقتصادی با عراق، اولویت اول مجلس
محمدباقر قالیباف رئیس‌مجلس شورای اسلامی نیز دیروز (چهارشنبه) در دیدار با مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق ضمن خیرمقدم به هیئت عالیرتبه عراقی گفت: عراق برای تک تک ایرانیان از جایگاه بالایی برخوردار است، علی‌رغم دوران سخت حکومت صدام جنایتکار دو ملت وارد مرحله مهمی از تاریخ روابط شده‌اند و در سال‌های اخیر با شکوفایی و تکریم عاشقان ائمه اطهار در مراسم اربعین و پذیرایی گرم و صمیمانه دولت و ملت عراق از زوار ایرانی روابط و پیوندهای تاریخی، فرهنگی، تمدنی، انسانی و معنوی بین دو ملت به نحو مطلوبی تضمین شده است.
وی تصریح کرد: ما در مجلس یازدهم محور اصلی خود را بر تحقق اقتصاد مردمی و مقاومتی بنا نهادیم و برنامه‌ریزی جدی برای تحقق آن در دست داریم به ویژه در حوزه تجارت خارجی و بین‌المللی اولویت‌های مهم تحولی را در این دوره مجلس تعریف کردیم. مسیر توسعه روابط و تبادلات تجاری و اقتصادی با عراق به عنوان شریک راهبردی و همچنین با سایر همسایگان در اولویت اول مجلس است. قالیباف یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران وظیفه خود دانست که در هنگام حمله گروه وحشی تروریستی تکفیری داعش به کمک برادران خود بیاید لذا به یاری خدا و مجاهدت مجاهدان، شکست گروه تروریستی تکفیری با همت نیروهای مسلح عراق و مردم و حشدالشعبی و به دست افتخارآفرینانی که جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند، حاصل شد.
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی افزود: ترور جنایتکارانه سردار شهید قاسم سلیمانی، قهرمان بین‌المللی مبارزه با تروریسم و شهید بزرگوار ابومهدی مهندس و دیگر همراهان به دستور مستقیم ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا لکه ننگی است که هرگز از چهره دولتمردان کاخ سفید پاک نخواهد شد.
وی ادامه داد: آمریکا حریم عراق را نقض و با گستاخی اقدام به ترور کسانی کرده که برای خرد کردن استخوان‌های تروریسم جان خود را به خطر انداخته‌اند و این موضوع ساده‌ای نیست بنابراین پرونده بزرگ ترور آمریکایی با قدرت باید پیگیری شود.
قالیباف تصریح کرد: ما معتقدیم تا زمان حضور نیروهای بیگانه در منطقه، منطقه به ثبات و پایداری نمی‌رسد؛ همچنین معتقدیم عراق قوی و پیشرفته الگوی مهمی در روابط دو کشور و روابط منطقه‌ای می‌تواند باشد.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با‌ اشاره به مشترکات بین کشورهای منطقه گفت: با توجه به‌اشتراکات ، آموزه‌های دینی و اخلاقی به ویژه در شرایط سخت بحرانی ویروس کرونا، کدورت‌ها و اختلافات منطقه‌ای را باید کنار گذاشت و نقش ایران و عراق در این مسیر حائز اهمیت است.