به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,386
بازدید دیروز: 18,995
بازدید هفته: 68,134
بازدید ماه: 68,134
بازدید کل: 25,055,062
افراد آنلاین: 18
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۶ دی ۱٤۰۳
Thursday , 26 December 2024
الخميس ، ۲٤ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۲۷ - دستور رئیس قوه قضائیه به سازمان بازرسی برای راه‌اندازی سامانه‌های شفاف‌ساز اقتصادی ۱۳۹۹/۰۶/۰۳

 

در پی مطالبه رهبر انقلاب انجام شد
 
دستور رئیس قوه قضائیه به سازمان بازرسی
 
برای راه‌اندازی سامانه‌های شفاف‌ساز اقتصادی
 
    ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
 
 
رئیس قوه قضائیه گفت: جامعه باید احساس کند دستگاه قضا در نظام اسلامی ملجاء و پناهگاه و نهادی برای احقاق حق آنهاست و تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در این زمینه، نیازمند تلاش مضاعف همه همکاران قضایی و همکاری با دولتمردان است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه راهبرد این قوه را استقرار عدالت با مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: حضور مردم در همه عرصه‌ها به‌ویژه در اجرای عدالت اثربخش است و آحاد ملت می‌توانند با احساس مسئولیت در برابر فساد، رانت‌خواری و ناهنجاری‌ها، دستگاه قضایی را در پیشگیری و برخورد با جرم و تخلف یاری دهند.
مسئولان باید نقدپذیر
 و حامی‌ آمران به معروف و ناهیان از منکر باشند
رئیسی با تأکید بر لزوم نقدپذیری مسئولان و حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، خاطرنشان کرد: حضور مردم در صحنه و حمایت مسئولان از آمران به معروف و ناهیان از منکر، مسیر پیشگیری از جرم و ناهنجاری‌های اجتماعی را هموار می‌کند.
هیچ دستگاهی نباید
در پیشگیری از جرم غایب باشد
وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها در پیشگیری از وقوع جرم و تخلف باید نقش‌آفرین باشند و هیچ مدیر و دستگاهی نباید در این عرصه غایب باشد، تلاش نهادها و دستگاه‌های الگوساز فرهنگی و اقتصادی و مجموعه دولت برای پیشگیری از جرم را مهم و ضروری دانست.
 نمایش کارآمدی مدیریت اسلامی
 مهم‌تر از خدمتگزاری است
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با‌ اشاره به بیانات مهم و مطالبات لازم‌الاتباع رهبر معظم انقلاب که در دیدار روز یکشنبه دولتمردان مطرح شد، دستگاه قضایی را نیز مخاطب فرامین ایشان دانست و اظهار داشت: خدمتگزاری به مردم علاوه ‌بر اجر و ثوابی که دارد، افتخار بزرگی برای مسئولان نظام اسلامی است.
رئیسی در عین حال، ارائه الگویی کارآمد از مدیریت اسلامی را از خدمتگزاری به مردم مهم‌تر و به نمایش گذاشتن یک الگوی مؤثر، کارآمد و موفق از دستگاه قضای اسلامی و عدالت مبتنی بر آن را وظیفه خطیر همکاران خود در مجموعه قوه قضائیه دانست.
 ارائه الگوی قضایی نظام اسلامی
 همت مضاعف می‌طلبد
وی ادامه داد: جامعه باید احساس کند دستگاه قضا در نظام اسلامی ملجاء و پناهگاه و نهادی برای احقاق حق آنهاست و تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب در این زمینه، نیازمند تلاش مضاعف همه همکاران قضایی و همکاری با دولتمردان است.
مسئولیت‌های اقتصادی دولت
 به روایت رئیس دستگاه قضا
رئیس قوه قضائیه در ادامه، اقتصاد مستقل، برخورد با موانع تولید، مبارزه با فساد و قاچاق کالا، جلوگیری از واردات بی‌رویه و راه‌اندازی سامانه‌های شفاف‌ساز اقدامات اقتصادی را از مهم‌ترین مطالبات رهبر معظم انقلاب و مسئولیت‌های دولت در حوزه اقتصادی عنوان کرد.
 پیگیری راه‌اندازی سامانه‌های
 شفاف‌ساز اقتصادی
رئیسی با تأکید بر همکاری دستگاه قضایی با دولت برای تحقق این مطالبات، به سازمان بازرسی کل کشور دستور داد که راه‌اندازی سامانه‌های مؤثر برای شفاف‌سازی حوزه اقتصاد و پیوند این سامانه‌ها با یکدیگر را در چارچوب تحقق دولت الکترونیک پیگیری نماید.
پیگیری جدی تشکیل کارگروه ویژه
 رفع موانع تولید
وی همچنین تأکید کرد که دستگاه قضایی تشکیل کارگروه ویژه رفع موانع تولید با حضور نمایندگان سه قوه را با جدیت پیگیری می‌کند و متذکر شد که شکل‌گیری این کارگروه، در رونق فعالیت کارگاه‌های تولیدی و جهش تولید و همچنین جلوگیری از بیکاری کارگران راهگشا خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه افزود: دستگاه قضایی و همه همکاران این مجموعه در سراسر کشور، هم در بخش نظارت و هم در حوزه قضاوت، برای تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب اراده جدی دارند و تلاش خواهیم کرد ضمن برخورد با فساد و ریشه‌ها و عناصر آن، نگذاریم چراغ تولید و‌ اشتغال در کشور خاموش یا کم نور شود.
 وکالت آسان، ارزان و سالم
در دسترس همه ملت قرار گیرد
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع رقابت در وکالت، کارشناسی و دفاتر اسناد رسمی ‌پرداخت و تأکید کرد: تمام این خدمات باید در فضایی رقابتی و به‌صورت سالم، ارزان و آسان در خدمت آحاد ملت در اقصی نقاط کشور قرار گیرد و موانع دسترسی شهروندان به این تسهیلات برطرف شود.
وی در واکنش به گزارشی درباره تکلیف قانونی دولت مبنی بر فراهم آوردن بستر الکترونیکی شدن استعلام‌های مربوط به یک پرونده نیز، گفت: لازم است در بستر دولت الکترونیک، دست دادگستری‌ها به بانک‌های اطلاعاتی باز شود تا بار مهمی ‌از دوش دستگاه قضایی برداشته شده و زمینه رسیدگی آسان‌تر و سریع‌تر به پرونده‌ها فراهم شود.
 توصیه رئیس دستگاه قضا
 برای نادیده گرفتن توصیه‌ها در جذب نیرو
رئیس قوه قضائیه همچنین با‌ اشاره به برخی توصیه‌ها برای به کارگیری و استخدام اقوام و آشنایان مسئولان قضایی در دستگاه‌ها اظهار داشت: قبل از اینکه فردی استخدام شود، باید نیاز سازمان سنجیده شده و سپس بر اساس این نیاز افراد شایسته و توانمند در فرایندی ضابطه‌مند جذب و به کارگیری شوند.
رئیسی تأکید کرد: ورود نیروی انسانی باید صرفاً از طریق بخش منابع انسانی صورت گیرد و جذب نیرو نیز باید فرع بر نیاز سازمان باشد؛ هر چند که نتیجه این رویه دلخوری و ناراحتی اقوام و آشنایان از مدیران بشود.
توجه به اصلاح زندانیان
در این جلسه رئیس سازمان زندان‌ها گفت: امروز با تأسی از شهید لاجوردی و با الهام از منشور زندانبانی او و تأکیدات ریاست قوه قضائیه، به مدیران خود و زندانبان‌ها در سراسر کشور تأکید کرده‌ایم که نسبت به بهداشت و درمان و آسیب‌های جسمی ‌و اخلاقی زندانیان حساس بوده و محیطی برای اصلاح و ‌تربیت و درمان بزهکاران فراهم کنند تا زندانیان غیر از رنج سلب آزادی نگرانی دیگری نداشته باشند.
حاج محمدی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در دیداری با مدیران سازمان زندان‌ها فرمودند اگر کسی 20 سال حبس داشت اما متنبه شد، ما از بخشش 19/5سال حبس او نگرانی نداریم و ملاک ما برای صدور حکم حبس اصلاح افراد است.
وی ادامه داد: به مدیران کل زندان‌ها ابلاغ شده ملاک موفقیت آنها در امر زندانبانی منوط به فراهم کردن شرایطی شده که خودشان بتوانند در طول یک ماه، دو روز را با زندانیان در بند زندگی کنند.
رئیس دستگاه قضا در واکنش به گزارش رئیس سازمان زندان‌ها، ایجاد رفاه، امنیت و اصلاح زندانیان را سه محور اصلی فعالیت‌های سازمان زندان‌ها عنوان کرد و افزود: تلاش جدی خود را برای ایجاد رفاه برای زندانیان، تأمین امنیت زندان‌ها و اصلاح زندانیان پیگیری کنید.