به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 14,425
بازدید دیروز: 24,646
بازدید هفته: 76,986
بازدید ماه: 149,901
بازدید کل: 24,849,928
افراد آنلاین: 82
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۵ آبان ۱٤۰۳
Friday , 15 November 2024
الجمعة ، ۱۳ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
۲۱۴ - موشک‌باران عین‌الاسد نقطه پایان ادبیات تهدید آمریکا ۱۳۹۹/۱۰/۱۷

موشک‌باران عین‌الاسد نقطه پایان ادبیات تهدید آمریکا 

  ۱۳۹۹/۱۰/۱۷

تصاویر نیروهای آمریکایی زخمی شده در عملیات موشکی سپاه علیه پایگاه‌ عین الاسد  - kodoom.com - Kodoomمتن کامل طرح اقدام متقابل ایران در برابر ترور شهید سلیمانی


سردار حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس و «ابومهدی المهندس» معاون سازمان «الحشد‌الشعبی» عراق یک سال پیش به همراه ۸ نفر دیگر در حومه فرودگاه بغداد طی یک اقدام  ‌تروریستی به دستور «دونالد ‌ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا و با شلیک از پهپادهای ارتش این کشور، به شهادت رسیدند.
پس از این اقدام  ‌تروریستی کاخ سفید، بامداد چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه سال گذشته نیروی هوافضای سپاه پاسداران با شلیک موفق ۱۳ موشک «فاتح ۳۱۳» و «قیام» در پاسخ به ‌ترور سردار سلیمانی به ۲ پایگاه عین‌الاسد و اربیل عراق حمله و این پایگاه‌ها را در هم کوبید. در پی این موشک‌باران، پنتاگون در چندین مرحله و به‌صورت تدریجی اعلام کرد که بیش از ۱۱۰ نفر از نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عین‌الاسد دچار آسیب مغزی شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند.
عین‌الاسد در 108 کیلومتری غرب الرمادی قرار دارد. در سال 2003، تفنگداران آمریکایی این پایگاه را‌ اشغال کردند و تا سال 2011 در آن باقی‌ماندند. عین‌الاسد دومین پایگاه هوایی بزرگ عراق است. آمریکایی‌ها درسال 2014، به بهانه مبارزه با داعش، بار دیگر این پایگاه را‌ اشغال کردند.
عین‌الاسد از مهم‌ترین پایگاه‌های آمریکا در عراق است که طبق اعلام ارتش عراق در حمله موشکی ایران 17 موشک به آن اصابت کرده و مقر عملیات مرکزی، سامانه‌های ارتباطی، سامانه پهپادی و زیرساخت‌های مهم اطلاعاتی و جنگ الکترونیک این پایگاه با خسارت‌های قابل ملاحظه‌ای رو‌به‌رو شد.
موشک باران پایگاه عین‌الاسد ساعاتی پیش از سخنرانی زنده مقام معظم رهبری و سکوت معنادار مقامات آمریکایی بعد از تهدید اولیه و گستاخانه مبنی بر حمله به 52 مراکز  فرهنگی ایران از سوی دولت ‌ترامپ، باعث شد تا تحولات منطقه شکل نوینی به خود بگیرد.
حمله به عین‌الاسد مقدمه انتقام سخت ‌ترور شهید سلیمانی
به گزارش تسنیم از جنگ دوم جهانی به بعد حتی در دوران اوج جنگ سرد، چنین اقدامی در چنین سطحی علیه پایگاه‌های نظامی آمریکایی بی‌سابقه بود. جمهوری اسلامی ایران پایگاه‌های این کشور را موشک‌باران کرد و به‌طور رسمی ‌مسئولیت این حمله را  پذیرفت و سکوت مقامات آمریکایی به این اقدام نشان از تضعیف جایگاه هژمونیک این کشور در محیط بین‌الملل داشت.
اهمیت این موضوع در حالی است که مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم حمله به عین‌الاسد را مقدمه انتقام سخت بر می‌شمارند و آمریکا هنوز منتظر گام‌های آتی ایران در این مسیر است و بی‌اطلاع از زمان و مکان و شدت انتقام ایران، به استقرار سامانه ضدموشکی پاتریوت پرداخته است
مهم‌ترین تحولی که موشکباران عین‌الاسد برای جمهوری اسلامی به ارمغان آورد، افزایش سطح بازدارندگی ایران در مواجهه با قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است. ما اگر زدن هواپیمای گلوبال‌هاک در خرداد 1398 را به‌عنوان مقدمه‌ای برای تثبیت مرحله بازدارندگی بر شماریم، موشک‌باران پایگاه ایالات متحده در عین‌الاسد را می‌توانیم به‌عنوان نقطه پایان اثرگذاری ادبیات تهدید قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در آینده برشماریم.
حمله به عین‌الاسد نشان داد ایران توان پاسخ دادن به آمریکا را دارد
در همین راستا فردریک پلیتجن خبرنگار شبکه سی‌ان‌ان در تهران پس از سخنرانی ‌ترامپ پیرامون این حمله گفت: «ایرانی‌ها با این حمله موشکی نشان دادند که توان پاسخ دادن به آمریکا را دارند... ایرانی‌ها همچنین نشان دادند که تسلیحات بسیار پیشرفته‌ای ساخته‌اند که می‌توانند با آن اهدافی در خارج از کشور را هدف قرار دهند».
نقطه اوج موفقیت بازدارندگی این حمله در سخنرانی ‌ترامپ به وضوح درک می‌شود، او پس از حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد، تهران را به همکاری در مقابله با داعش فراخواند. او گفت: «بغدادی یک هیولا بود و سعی می‌کرد خلافت داعش رو بازسازی کند؛ اما نتوانست. داعش یک دشمن طبیعی ایران است و از بین رفتن آن برای ایران خوب است و ما باید در این موضوع و اولویت مشترک دیگر کار کنیم. آمریکا آماده است تا صلح را در آغوش بگیرد.»
در تحلیل نظامی این اقدام از سوی ایران نیز می‌توان به سخنان وید‌اشمرلر کارشناس مؤسسه جیمز مارتین سنتر‌ اشاره کرد که گفت: موشک‌های ایران دقیق‌تر از آنچه تصور می‌شود بوده‌ است.
بنیاد بررسی‌های جهانی میدلبری به‌عنوان یک نشریه معتبر نظامی نیز تصاویر ماهواره‌ای از آشیانه‌های هواپیما که توسط موشک‌های ایران تخریب شده منتشر کرد. روزنامه وال‌استریت ژورنال نیز نوشت که حمله ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق... یک زرادخانه موشکی را معرفی کرد که با کمالِ بلوغ، همراه با دقت و دارای قابلیت تهدید و بازدارندگی در برابر دشمنان منطقه‌ای ایران است
اخراج آمریکا از منطقه،مکمل موشک‌باران عین‌الاسد
از منظر اقتصادی نیر حمله به عین‌الاسد، ضامن افزایش امنیت اقتصاد ایران بود. نفتکش‌های ایرانی بعد از این حمله با پرچم جمهوری اسلامی ایران در دریای کارائیب از جلوی ناوهای جنگی آمریکا رد شدند و محموله‌های بنزین خود را به ونزوئلا رساندند و این کشور نیز نتوانست هیچ مزاحمتی برای محموله‌های صادراتی ایران ایجاد کند
این موضوع در منطقه نیز باعث افزایش قدرت تأثیرگذاری ایران شد. عدم پاسخگویی مقامات آمریکایی به این حمله باعث تضعیف اثرگذاری آمریکا در میان کشورهای متحد خود شد. متحدین آمریکا نسبت به آینده روابط خود با واشنگتن دچار شک و ‌تردید شدند و این به معنای کاهش قدرت و نفوذ آمریکا در منطقه است. در واقع آنچه در صحنه بین‌المللی و محیط سیاسی منطقه در حال شکل‌گیری است می‌تواند به‌عنوان مقدمه انتقام سخت ایران مطرح شود که با موشک‌باران عین‌الاسد آغاز شده و با اخراج آمریکا از منطقه به نهایت خود خواهد رسید.