به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 64
بازدید دیروز: 10,136
بازدید هفته: 70,948
بازدید ماه: 70,948
بازدید کل: 25,057,875
افراد آنلاین: 6
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۶ دی ۱٤۰۳
Friday , 27 December 2024
الجمعة ، ۲۵ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۸۳ - رئیس قوه قضائیه: در کشور حرف‌های خوبی زده می‌شود اما برخی از آنها بایگانی می‌شود ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
رئیس قوه قضائیه:
 
در کشور حرف‌های خوبی زده می‌شود اما برخی از آنها بایگانی می‌شود
 
۱۳۹۹/۱۲/۱۱

رئیس قوه قضائیه گفت: در کشور برنامه‌های خوبی نوشته می‌شود و حرف‌های خوبی هم زده می‌شود اما برخی از آنها در کتابخانه‌ها بایگانی می‌شود و اتفاقی در میدان عمل نمی‌افتد.
به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دیروز در نشست شورای عالی قوه قضائیه با شورای قضایی استان‌ها که به‌صورت ارتباط تصویری برگزار شد، گفت: نقض آراء بدوی در مراحل عالی نشان از ‌اشکال شکلی و محتوایی در روند دادرسی دارد و باید به حداقل برسد.
رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم پایش و غربالگری زندانیان افزود: قاضی هر روز باید اسم افرادی که در حبس قرار دارند به‌صورت مستمر مرور کند و ببیند که آیا این افراد همچنان مستحق حبس هستند یا امکان آزادی آنها وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم پیگیری جدی تصمیمات و اجرای دستور‌العمل‌ها و بخشنامه‌ها تأکید کرد و گفت: شرح نشست با مسئولان شورای قضایی استان‌ها پیگیری مطالب گفته شده است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: دستور‌العمل‌ها و بخشنامه‌ها اگر اجرا شود ثواب هم دارد اما صدور آنها صرفاً برای ثواب و یا قرار دادن در پوشه‌ها نیست بلکه برای پیگیری و اجراست.
رئیسی تأکید کرد: اگر مطلبی 20 تا 30 درصد گفته می‌شود 70 تا 80 درصد پیگیری نیاز است تا آن کار انجام شده و به سرانجام برسد چرا که اینجا میدان عمل است و باید نتیجه کارها در فعل‌ها و‌ ترک فعل‌ها دیده شود.
وی با بیان اینکه اثر بسیاری از دستور‌العمل‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در اجرا ظاهر می‌شود و باید با همه وجود آن را پیگیری کرد، اظهار داشت: در کشور برنامه‌های خوبی نوشته می‌شود و حرف‌های خوبی هم زده می‌شود اما برخی از آنها در کتابخانه‌ها بایگانی می‌شود و اتفاقی در میدان عمل نمی‌افتد.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش به کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها‌ اشاره کرد و گفت: آمار موجود نشان می‌دهد که زمان رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌ها مناسب‌تر شده اما باز هم باید در این رابطه گام‌های جدی‌تر برداشته شود.
داشتن روز حمایت از حقوق مصرف‌کننده در تقویم کافی نیست
رئیسی درباره حقوق عامه گفت: توجه به حقوق عامه نباید حالت شکلی داشته باشد. در روز گذشته در تقویم رسمی ‌کشور روز حمایت از حقوق مصرف‌کننده بوده اما آیا حمایت از مصرف‌کننده در بازار هم اتفاق افتاده است؟
 وی تأکید کرد که باید سازوکارهای مناسب و سازمان‌های فعال حمایت از حقوق عامه و حقوق شهروندی با جدیت بیشتری صورت گیرد.
هرجا در قوه قضائیه تخلفی شکل گرفت باید با آن برخورد کرد
رئیس قوه قضائیه همچنین لزوم سلامت همکاران دستگاه قضا تأکید کرد و گفت: سلامت قوه قضائیه تضمین‌کننده سلامت تصمیمات و آراء و احکام قضایی است و خدشه در این امر به همه تصمیمات نظام قضایی صدمه می‌زند.
رئیسی با تأکید بر لزوم نظارت مستمر بر تداوم عملکرد خوب همکاران قضایی به مدیران و همچنین مسئولان بخش‌های حفاظتی و نظارتی قوه قضائیه متذکر شد که اگر مشاهده کردند فردی به هر دلیل دچار آسیب شده و یا یک خناس قصد نفوذ در همکاران قضایی و ایجاد انحراف و خلل در روند دادرسی عادلانه دارد با اقدام به موقع و هشدار لازم از این امر جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه مدیریت بدون نظارت معنا ندارد گفت: باید بر لزوم پیشگیری از لغزش همکاران دستگاه قضا اهتمام ویژه داشت و هر جا تخلفی شکل گرفت با آن برخورد کرد تا مجموعه قضایی دچار مسئله و آسیب نشود.
اعتماد عمومی بزرگ‌ترین سرمایه دستگاه قضایی است که نباید مخدوش شود
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اعتماد عمومی بزرگ‌ترین سرمایه دستگاه قضایی است که نباید مخدوش شود تأکید کرد: هر کس به دستگاه عدلیه پناه آورد باید احساس کند که حقوق او ستانده می‌شود و وای به روزی که کسی احساس کند دستگاه قضایی حق او را نمی‌دهد.
رئیسی ارتباط ناسالم کارکنان واحدهای قضایی با وکلا را مضر دانست و با تأکید بر آنکه نباید اجازه داد سلامت امروز قضات کشور با اقدام نسنجیده یک همکار قضایی خدشه‌دار شود، افزود: وقتی یک نفر بخواهد در مجموعه عظیم قضایی یک حرکت ناسالم انجام دهد، کار هزاران قاضی و کارمند که به‌خاطر سلامت نفس، آبرومندانه و به سختی زندگی می‌کنند و از کوچک‌ترین شبهه پرهیز دارند زیر سؤال می‌رود.
باید از ظرفیت قضات جوان و فاضل انقلابی استفاده حداکثری کرد
وی در بخش دیگری از سخنان خود به رؤسای کل دادگستری‌ها برای استفاده حداکثری از ظرفیت قضاتِ جوانِ و فاضل انقلابی توصیه کرد و گفت: قاضی جوان و فاضل انقلابی در کشور کم نیست و این‌ها سرمایه دستگاه قضایی هستند؛ همواره باید برای نیروی کارآمد جوان میدان ایجاد کرد و این نیروها را رشد داد.
پایش زندانیان امری مقطعی نیست
رئیس دستگاه قضا همچنین با‌ اشاره به اجرای طرح پایش و غربالگری زندانیان، اعلام کرد: امروز بیش از 17 هزار نفر در نتیجه طرح پایش و غربالگری زندانیان آزاد شده‌اند.
رئیسی تأکید کرد که پایش زندانیان امری مقطعی نیست و همواره باید اجرا شود تا صرفا کسانی در زندان بمانند که امنیت جامعه را به خطر می‌اندازند.
وی افزود: سارقان مسلح و حرفه‌ای و قاچاقچیان مواد مخدر و همچنین اراذل و اوباش مشمول ارفاق‌های قانونی نیستند و جای چنین افرادی در زندان است.
کاهش 9 و نیم تا 10 درصدی میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها
همچنین در این نشست، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه به ارائه گزارشی آماری از وضعیت رسیدگی به پرونده‌ها در دستگاه قضایی کشور پرداخت و با اعلام کاهش 9 و نیم تا 10 درصدی میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها گفت: آمار پرونده‌های موجود در دستگاه قضایی کشور با وجود افزایش 6 درصدی ورودی پرونده‌ها، کاهش 7 درصدی داشته است.
رضایتمندی 70 درصدی مردم از دستگاه قضایی
زارع پور با‌ اشاره به راه‌اندازی سامانه‌ای در اواخر خرداد امسال برای نظرسنجی از مراجعه‌کنندگان به واحدهای قضایی افزود: طی 8 ماه گذشته بیش از 300 هزار نفر از مراجعه‌کنندگان به واحدهای قضایی در این نظرسنجی شرکت کرده و درباره بیش از 1 میلیون نفر از همکاران قضایی ما نظر خود را اعلام کرده‌اند که رضایتمندی 70 درصدی آنها را نشان می‌دهد.
همچنین رفاهی، مدیرکل دفتر ارتباطات مردمی قوه قضائیه با‌ اشاره به مراجعه حضوری روزانه 350 نفر به این دفتر برای بیان مشکلات خود، گفت: این دفتر روزانه قریب به 500 نامه پستی و غیرپستی را بررسی و درخصوص آنها اقدام می‌کند.
کاهش 26 درصدی آمار پرونده‌های مسن
حجت‌الاسلام منتظری، دادستان کل کشور نیز در این نشست از کاهش 26 درصدی آمار  پرونده‌های مسن در واحدهای قضایی سراسر کشور خبر داد.