جنگ نرم در عصر پیامبر(ص)(2)
(پرسش و پاسخ)
پرسش:دشمنان اسلام در زمان پیامبر گرامی(ص) از چه تکنیکهایی در جنگ نرم علیه پیامبر(ص) استفاده میکردند؟ آیا این شیوهها و تکنیکها در حال حاضر هم کارایی دارد و دشمنان کینهتوز از آنها علیه اسلام استفاده میکنند؟
پاسخ:در بخش نخست پاسخ به این سؤال به اهم تکنیکها و شیوههای جنگ نرم دشمنان اسلام علیه پیامبر گرامی(ص) به عنوان اولین کانون پر خطر پرداختیم. اینک در بخش پایانی دنباله مطلب را پی میگیریم.
قرآنستیزی و قرآنهراسی
خطر دیگری که مشرکان و دشمنان اسلام بعد از شخصیت پیامبر(ص) احساس میکردند، قرآن کریم بود. این کتاب آسمانی به سبب جذابیت، ادبیات، محتوای بلند و حلاوت خاصی که برای مخاطبان داشت، خطر بزرگی برای دشمنان به ویژه مشرکان و یهودیان به شمار میآمد. از این رو دشمنان اسلام برای مقابله با نفوذ این کلام آسمانی با تمام توان به میدان مبارزه علیه قرآن آمدند و با تکنیکها و شیوههای متعدد جنگ نرم به قرآنستیزی و قرآنهراسی پرداختند. در اینجا به نحو اجمال به اهم این تکنیکهای جنگ نرم علیه قرآن میپردازیم:
1- تحریم گوش دادن به قرآن
مشرکان و کافران معاند مردم را از شنیدن آیات الهی قرآن منع میکردند، و با دور کردن مردم از آن حضرت و یا با سوت و صفیر کشیدن و صدا را با شعر بلند کردن اجازه شنیدن آیات قرآن را به مردم نمیدادند (فصلت- 26)
2- سحر خواندن قرآن
مشرکان و کافران در جنگ نرم علیه قرآن شایع میکردند که این قرآن سحر و پیامبر خدا ساحر است تا از این طریق مردم را از شنیدن آیات الهی به هراس افکنند. (مدثر- 24)
3- اسطوره خواندن قرآن
مشرکان و یهودیان تبلیغات گستردهای بر نفی وحی بودن قرآن به راه انداختند و به مردم القا میکردند که قرآن سخنان بشر است و وحی آسمانی نیست، و دانشمندان یهود و نصاری و حتی افرادی از غیرعرب این آیات قرآن را به عنوان اسطوره به پیامبر(ص) القاء میکردند.(قلم-15)
4- شبههافکنی در چگونگی وحی
یکی دیگر از تکنیکهای جنگ نرم مشرکان و کافران علیه قرآن ایجاد تردید و شبهه افکنی در وحی آسمانی بود. آنها در میان مردم شایع میکردند که پیامبران پیشین مانند موسی(ع) و عیسی(ع) وحی الهی را در قالب نوشتار و کتاب میآوردند اما رسول خدا(ص) وحی را در سینه دریافت میکند و به مردم ابلاغ میکند. چنین شگردی در شبههافکنی مردم عادی را تحت تأثیر قرار میداد. (نساء-153)
5- سبب نازل نشدن قرآن بر فرشته
از دیگر تکنیکهای شبههافکنی مشرکان و کافران علیه قرآن و وحیانی بودن آن، این بود که چرا وحی آسمانی برانسانی نازل شده و چرا فرشتهای ماموریت این رسالت بزرگ را برعهده نگرفته است؟ غافل از اینکه فرشته افزون بر اینکه برای بشر قابل رؤیت نیست، نمیتواند سرمشق و الگوی خوبی برای انسان باشد.(انعام-9)
6- درخواست حذف بعضی از آیات قرآن
مشرکان و کافران معاند که از هیچ راهی نتوانستند بر قرآن فائق آیند به حیلهای دیگر متوسل شدند و از پیامبر(ص) درخواست حذف یا تبدیل برخی آیات الهی را داشتند، آیاتی که خوشایند یا طبق سلیقه و خواسته آنان نبود، یا خرافهگرایی و بتپرستی را هدف گرفته بود. آنها توقع داشتند پیامبر(ص) قرآنی بیاورد که آنها را از شرک و بتپرستی و فحشا و منکرات نهی نکند یا آیات این قرآن را به آیاتی تبدیل کند که آنها را از شرک و فحشا و منکر باز ندارد. (یونس- 15) خداوند به پیامبرش فرمان میدهد که در پاسخ این افراد بگو که من از طرف خود حرفی نمیزنم و هر چه میگویم وحی الهی است.
جامعهستیزی
هدف دیگر مشرکان و کافران در جنگ نرم شکل نگرفتن جامعه اسلامی بود که با شیوهها و تکنیکهای گوناگونی سعی در هرج و مرج و متلاطم کردن آن داشتند. اهم این شیوهها و تکنیکها عبارتند از: 1- شبهه افکنی در ابعاد و سطوح مختلف نظری و عملی 2- جلوگیری از گرایش مردم به اسلام و شکلگیری جامعه اسلامی 3- اذیت و آزار مسلمانان. بنابراین جنگ نرم زمان پیامبر(ص) در سه محور شخصیت پیامبر(ص)، قرآن کریم و شکلگیری جامعه اسلامی استمرار یافته و همچنان تکنیکهای جنگ نرم علیه اسلام در ابعاد مختلف توسط استکبار جهانی، صهیونیسم بینالملل و تمامی مرتجعین جهان ادامه دارد.