کامران پورعباس
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای
بارها و بارها باور و اعتقاد راستینشان به شجاعت، غیرت، بصیرت، باانگیزه بودن، امیدبخش بودن، پایبندی و علاقهمندی عمیق و پخته به انقلاب در جوانان امروز و نسلهای جدید انقلاب را اعلام نمودهاند.
افتخاراتِ جوانان امروز و نسلهای جدید انقلاب چند نمونه از رهنمودهای امام خامنهای در این زمینه را نقل مینماییم:
«جوان امروز در آمادگی خود و شجاعت خود و غیرت خود برای دفاع از هویت دینی و انقلابی خود، از جوان نسل اول هیچ كمتر نیست، شاید هم جلوتر است.»1385/11/28
«امروز بصیرت جوانهای ما از جوانان آن روزگار اول انقلاب و در اثنای انقلاب، یقیناً بیشتر است.» 1388/08/12
«جوانهای مؤمنِ امروز ما و كسانی كه دل در گرو انقلاب دارند، كه نه امام را دیدند، نه انقلاب را درك كردند، نه دوران دفاع مقدس را دیدند، انگیزهشان، همتشان از جوانهای دوره دفاع مقدس بیشتر نباشد، كمتر نیست؛ این را بنده از روی علم و اطلاع عرض میكنم؛ تحلیل و حدس نیست.»1392/02/25
«اینکه بنده بارها تکرار میکنم که جوان امروز، از جوان اوّل انقلاب و دوران جنگ اگر جلوتر نباشد، بهتر نباشد، عقبتر نیست - و من معتقدم که جلوتر است - بهخاطر این است که امروز با اینهمه ابزارهای تبلیغی، با اینهمه شگردهای گوناگونِ فروریختن پایههای ایمان، جوان انقلابی ایستاده است. ما در عرصه فرهنگ، در عرصه سیاست، در عرصههای اجتماعی، در عرصههای هنری الیماشاءالله جوان مؤمن داریم؛ البتّه بله، یکعدّهای هم هستند که معتقد نیستند، پابند نیستند، آن را هم میدانیم، نه اینکه غافل باشیم امّا این خیل عظیم جوانان مؤمن، جزو معجزات انقلاب است.»1395/05/31
«روحیّه امروز جوانهای ما همان روحیّه جوانهای آنوقت است؛ با این تفاوت که آنها آنوقت در وسط کوره انقلاب بودند، امروز آن [شرایط] نیست، درعینحال آن روحیّه هست. تفاوت دیگر اینکه بصیرت و آگاهی و تجربهای که جوانهای ما امروز دارند، آن روز وجود نداشت؛ یعنی ما پیش رفتهایم.»1395/09/03
«جوان نسل سوّم، از جوان نسل اوّل امیدبخشتر است درصورتیکه بتواند ایمانش را حفظ کند.»1396/10/24
«دشمن امیدوار بود - این نکته مهم است - که نسل سوّم انقلاب و نسل چهارم انقلاب از انقلاب روگردان بشوند، [ولی] امروز گرایش و پایبندی نسل سوّم و چهارم انقلاب به انقلاب و علاقهمندی عمیق و پخته آنها به انقلاب، از نسل اوّل اگر بیشتر نباشد کمتر نیست.»1397/01/01
مصادیق متعددی برای این باور راستین وجود دارد و اخیراً هم مصداق بارز و درخشان دیگری برای این حقایق عظیم، آشکار گردید.
علی لندی نوجوان ۱۵ ساله اهل ایذه در 18 شهریور 1400 در جریان یک آتشسوزی برای نجات دو خانم، مادر ۸۵ ساله و خواهر شهید ابراهیم عزیزی، در همسایگی منزل یکی از اقوامش، فداکاری نمود و دل به آتش زد و دچار سوختگی شدید 91 درصدی شد و بعد از مدت کوتاهی بستری شدن در بیمارستان، در نهایت در ۲ مهر ۱۴۰۰ آسمانی شد.
نوجوان شجاع و فداکار و الگوی نسل خود بلافاصله بعد از این عروج قهرمانانه و ایثارگرانه، در تماسی از دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی با خانواده علی لندی نوجوان غیور ایذهای، مراتب تسلیت حضرت آیتالله خامنهای ابلاغ و با این خانواده داغدیده همدردی شد و باز بلافاصله رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با درخواست رئیسبنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر در حکم شهید تلقی شدن علی لندی نوجوان فداکار ایذهای موافقت نمودند.
علاوهبر اینها رئیسرسانه ملی در سفر به خوزستان با حضور در منزل شهید علی لندی قهرمان فداکار ایذهای یک جلد کلامالله مجید با دست نوشته
رهبر معظم انقلاب اسلامی را به خانواده معظم شهید اهدا نمود.
در متن دستنوشته رهبر انقلاب آمده است:
«اهداء به خانواده گرامی و صبور نوجوان شجاع و فداکار آقای علی لندی که توانست خود را در جایگاه الگوی جوانان و نوجوانان نسل خود به همه نشان دهد. رحمت خدا بر او و بر پدر و مادر و دیگر کسانش.»
برابر تصویب شورای عالی نشانها در ارتش جمهوری اسلامی ایران، نشان فداکاری به صورت افتخاری به شهید علی لندی تعلق گرفت. مدال عالی پدافند غیرعامل به خانواده شهید علی لندی اهدا شد. مدال بینالمللی شجاعت مجلس دانشآموزی کشور نیز برای نخستین بار به خانواده شهید علی لندی اعطا گردید.
اسوه و الگوی برجسته
علی آرزو داشت به سفر کربلا برود و در آستانه اربعین حسینی به ابدیت پیوند خورد و انشاء الله میهمان سید و سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است.
این نوجوان دهه هشتادی و اسوه مردانگی، غیرت، شجاعت، از جان گذشتگی و ایثار، در هفته دفاع مقدس یاد و منش شهدای دفاع مقدس به ویژه شهید حسین فهمیده و شهید بهنام محمدی را زنده کرد.
دانشآموز شهید علی لندی ادامه دهنده راه شهید فهمیده و هزاران دانشآموز شهید ایران اسلامی و یک الگوی برجسته است.
شهید علی لندی مثل همشهری دیگرش شهید شهرام محمدی که دل به آتش زد و جان دهها کارگر پتروشیمی را نجات داد، یک قهرمان بزرگ است.
نمونه در کمک کردن و یاریرسانی
آقای داود لندی پدر علی از خصوصیات اخلاقی ممتاز فرزندش چنین تعریف مینماید:
«علی همیشه در کمک کردن نمونه بود. در همه زندگی تلاش میکرد یاریرسان دیگران باشد.
بارها دیده بودم که در خیابان دست مستمندان را میگیرد تا بتوانند از خیابان عبور کنند یا به کودکان کمک میکند.
همیشه مراقب خواهرها و مادرش بود. در کار خانه و بیرون کمک میکرد. بارها دوستان و آشنایان از علی بهخاطر محبتها و فداکاریهایش تقدیر کرده بودند.»
عاشق امام حسین و کربلا
عموی شهید علی لندی چنین از روزهایی که علی در بستر بیماری بود، نقل مینماید:
«وقتی آقای موسوی نماینده ولی فقیه به عیادت علی آمد، از او پرسید چه آرزویی داری و علی گفت: آرزو دارم به کربلا بروم.
علی همیشه دلش میخواست روزی مسافر کربلا شود.
چند بار که من و برادرانم به کربلا رفته بودیم، به ما میگفت که یک بار او را هم همراه خودمان ببریم.
من به او میگفتم باید حسینی شوی تا بتوانی با ما بیایی.
بعد از حادثه وقتی در بستر بیماری بود، به من گفت: حالا دیگر حسینی شدهام؟»
عموی این قهرمان ایذهای با بیان اینکه علی
۹۱ درصد دچار سوختگی شده است، اما با این حال به ما گفته بود که هر شخص دیگری نیز به جای من بود همین کار را میکرد و اگر دوباره چنین اتفاقی رخ دهد باز هم همین کار را انجام خواهم داد.
عموی شهید علی لندی در کلیپی که از ایشان بعد از شهادت علی منتشر شد، با افتخار و سرافرازی اعلام مینماید:
«علی لندی مردی از خودگذشته، مهربان، مؤمن، مدبّر، ولایتمدار و همواره پیرو ائمه بودند.
چندین بار از من سؤال میکردند: عمو! اگر شما و یا من زمان امام حسین بودیم، طرف امام حسین را میگرفتیم و یا ما را با پول میخریدند و میرفتیم به طرف یزیدیان؟
گفتم: عمو، دعا کن همیشه ما طرف امام حسین باشیم.
بعد از این اتفاق که افتاد، به من گفت: عمو! الان ثابت کردم که من طرف امام حسینم؟
گفتم: آره عمو جان! الان دیگه تو امام حسینی هستی.
ما به تو افتخار میکنیم. همه ایران به تو افتخار میکنند.
دلاور مرد! شیرمرد! الگوی همه مایی.»
پیشتاز در مدرسه ایثار و شهادت
آری شهید علی لندی به همه ثابت نمود که دانشآموخته نهضت حسینی و مکتب دفاع مقدس و شاگرد ممتاز و پیشتاز مدرسه ایثار و شهادت است.