به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 16,974
بازدید دیروز: 9,675
بازدید هفته: 58,727
بازدید ماه: 58,727
بازدید کل: 25,045,659
افراد آنلاین: 35
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۰۵ دی ۱٤۰۳
Wednesday , 25 December 2024
الأربعاء ، ۲۳ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۸۵ - گفتکو با فرزند شهید فخری‌زاده: شهید فخری‌زاده همیشه خود را پرورش‌یافته مکتب امام خمینی(ره) می‌دانست ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
 گفتکو با فرزند شهید فخری‌زاده: 
 
شهید فخری‌زاده همیشه خود را پرورش‌یافته
 
مکتب امام خمینی(ره) می‌دانست
 
  ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

ناگفته‌های فرزند شهید فخری‌زاده از لحظه ترور پدر/ببینیدفرزند شهید فخری زاده: شاید اگر مردم در دوره قبلی، آیت‌الله رئیسی را انتخاب  می‌کردند، امسال هم پدرم امکان رأی دادن داشت | سایت انتخاب

 
 اشاره: 
هفتم آذر ماه سالگرد شهادت شهید محسن فخری‌زاده فیلسوف و دانشمند صنایع هسته‌ای و دفاعی کشورمان بود و به همین مناسبت با حامد فخری‌زاده فرزند این شهید بزرگوار، به گفت‌وگو نشستیم تا با زوایای کم‌تر گفته‌ شده از زندگی مهندس فخری‌زاده آشنا شویم و ناگفته‌های دیگری را هم برای اولین بار منتشر کنیم. بخشی از این مصاحبه تفصیلی ششم آذرماه منتشر شد. مشروح این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانید: 
* ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار‌دادید، لطفا کمی از خصوصیات شخصیتی شهید فخری‌زاده برای ما بگویید.
- بنده هم سلام عرض می‌کنم. خب، ایشان دارای ویژگی‌ها و خصوصیت‌های خاص اخلاقی منحصر به فردی بود که یک همچین شخصیت مهمی را به وجود آورد، شخصیتی متواضع، محقق، پژوهشگر حتی در موضوعات زندگی شخصی مطالعه می‌کرد و با تحقیق درخصوص امری که نیاز بود کار را پیش می‌برد. ایشان در ابتدای جوانی علاقه خاصی به فلسفه پیدا کرده بودند و اولین کتاب فلسفی که ایشان خواندند برمی‌گردد به سن ۱۶ سالگی و حاشیه‌نویسی‌های ایشان بر کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم برای دوران جوانی ایشان است. مهم‌ترین موضوعی که پدر همیشه برای ما مطرح می‌کرد این بود که همیشه خودش را پرورش یافته مکتب حضرت امام(ره)می دانست و می‌گفت من کتاب‌های امام(ره)را از قبل از انقلاب دستم گرفتم و هنوز که هنوز است زمین نگذاشتم و آشنایی با امام و کتب امام (ره)،
نقش بسیار مهم و موثری داشت تا به مسیر معرفت و به این مقام برسم. شهید فخری‌زاده از ابتدای نوجوانی ایدئولوژی و جهان‌بینی بسیار خاصی داشت، ایدئولوژی و جهان‌بینی که منطبق بر معارف اسلامی و آموزه‌های قرآن و نهج‌البلاغه و کتب و امام(ره)بود و همین ایدئولوژی و جهان‌بینی روحیه پرسش‌گری را و به دنبال چیستی و چرایی رفتن را در ایشان به وجود می‌آورد، جالب است که پدر سراغ فلسفه می‌رود که به پاسخ سؤالات دوران نوجوانی خود برسد که بعد از مدتی به سمت عرفان می‌رود. ابتدا در مورد عرفان نظری مطالعه می‌کند و با عرفانی که از کلام حضرت امام می‌فهمد انس می‌گیرد برای عمیق‌تر شدن در عرفان همراه کتب امام به سراغ مولانا و حافظ و محی‌الدین عربی می‌رود، سراغ قرآن و تفسیر قرآن می‌رود. پدر علاوه‌بر اینکه یک فیلسوف و یک عارف بود، یک مفسر قرآن بود که همه کارهای علمی خود را مبتنی بر مبنای فلسفی عرفانی قرآنی، انجام می‌داد که خیلی مسئله مهمی است یعنی با اینکه در حال کار در حوزه‌های مختلف مرتبط با فیزیک هسته‌ای بود ولی از این علم زمینی، به خدا می‌رسید. پدر علاوه‌بر قرآن و تفسیر قرآن، عاشق نهج‌البلاغه بود. نه اینکه فقط بخواند بلکه به دید یک کتاب مرجع به آن نگاه می‌کرد که دائما یک انسان در مقاطع مختلف زندگی و مشکلات باید به آن مراجعه کند. از آن طرف، وارد موضوعات ادبی می‌شود و اشعار حافظ و مولانا را می‌خواند برای اینکه بتواند روح خودش را صیقل بدهد. حال چنین شخصیت بزرگ علمی که دارای ابعاد مختلف این‌چنینی است، از آن طرف وقتی در مقابل خانواده‌اش می‌رسید یک آدم کاملاً متفاوت می‌شد. وقتی در جایگاه پدر قرار می‌گیرد فقط یک پدر نیست، بلکه برادر، رفیق بسیار گرم و صمیمی برای فرزندان خود است، وقتی در جایگاه پدربزرگ قرار می‌گیرد یک پدر بزرگ شوخ طبع و مهربان می‌شود که طوری با نوه‌های چهار پنج‌ساله‌اش بازی می‌کند که انگار هم سن آنها است. وقتی که در جایگاه همسر قرار می‌گیرد تماما خود را وقف خانواده اش می‌کند و دوشادوش همسر خود در خانه کار می‌کند و زحمت می‌کشد. من از کودکی وقتی یادم می‌آمد تا همین اواخر شهادت، پدر در خانه خودش ظرف‌ها را می‌شست و در کار خانه به مادر کمک می‌کرد. مادرم می‌گفتند که پدر محال بود از خانه خارج شود و قبل از رفتن چایی دم نکند. در واقع وقتی که داریم به شخصیت شهید فخری‌زاده می‌پردازیم این چندوجهی بودن شخصیت ایشان بسیار جالب توجه و مهم است.
* کمی از حوزه‌های کاری و فعالیت‌های شهید فخری‌زاده برای ما توضیح دهید.
- شهید فخری‌زاده همان قدر که برای مردم در حوزه‌های کاری گمنام بود برای ما هم گمنام بود ولی به صورت کلی حوزه‌های کاری و فعالیت‌های پدر، پروژه‌ها و نوآوری‌هایی که ایشان انجام دادند، بسیار مختلف و گسترده است. یکی از دوستان و همکاران قدیمی سی ساله پدر، به ما می‌گفت شهید فخری‌زاده در طول این سی سال که او را می‌شناختم هیچ کار و پروژه‌ای را انجام نداد مگر اینکه این کار برای اولین بار در کشور و حتی در بعضی موارد در دنیا بود. بعضی از دوستان می‌رفتند پیش ایشان و می‌گفتند این فلان کار مهم را هیچ کس نتوانسته تا حالا انجام بدهد، شهید فخری‌زاده به صراحت این جمله را به آنها می‌گفت که چون هیچ کس انجام نداده و هیچ کسی نتوانسته انجام بدهد، پس ما باید انجام بدهیم و می‌رفت دنبال کارهای نشدنی. خب، نتیجه آن می‌شود این پروژه‌های بزرگی که ایشان انجام داد.
همین‌طور در حوزه مدیریتی، معاونین و مدیرانی که با ایشان کار می‌کردند به صراحت می‌گفتند ایشان بسیار تبحر داشت در جذب و آدم‌هایی که به واقع مدیریت شان برای هر کسی ممکن نبود به راحتی مدیریت می‌کرد و با آنها کار می‌کردند. همین سازمان سپند شاید بالای شصت درصد آن از دانشمندانی بودند که اینها هر کدام در تراز خودشان، حرف برای گفتن داشتند و مدیریت این حجم دانشمند در پروژه‌های مختلف مثل پروژه‌های زیستی، پروژه‌های پزشکی، پروژه‌های فناوری، پروژه‌های تکنولوژیک، علوم بنیادی و... کار مهم و دقیقی بود. حالا موضوعات مختلف دیگر از جمله موضوعات فلسفه، موضوعات قرآنی، موضوعات علوم شناختی، موضوعات خلقت طبیعت و تمامی این حوزه‌ها را ایشان مدیریت می‌کرد.
*بیش‌تر چه کسانی با شهید فخری‌زاده کار می‌کردند؟
- شما اگر بخواهید نمونه‌هایی بدانید از دانشمندان و نخبگانی که با پدر کار می‌کردند مثلاً شهید شهریاری، شهید علی محمدی، شهید رضایی‌نژاد که شاگرد پدر بود و بعد در حوزه‌های پروژه‌ای با ایشان وارد کار شد و پدر می‌گفتند قطعاً رضایی‌نژاد در آینده یکی از نخبگان دنیا خواهد شد و در مورد دکتر علی محمدی می‌گفت که مانند او در دنیا نیست و همین طور در مورد دکتر شهریاری هم بر عظمت علمی او تاکید می‌کرد و بسیاری دانشمندان دیگر که نمی‌شود اسم آنها را گفت. خب شما ببینید چنین شخصیت‌های بزرگ علمی و دانشگاهی، همه اینها تحت مدیریت شهید فخری‌زاده با رضایت کامل کار می‌کردند، آدم‌هایی که خودشان برای خودشان بسیار کار داشتند و از سر بیکاری شروع به همکاری با شهید فخری‌زاده نمی‌کردند بلکه جذب اخلاق و معرفت ایشان می‌شدند. پدر همچنین برخی از نخبگانی که قصد خروج از کشور را داشتند توانست منصرف کند که به خارج از کشور مهاجرت نکنند و در ایران فعالیت کنند و همچنین تعداد زیادی از نخبگانی که از کشور خارج شده بودند توانسته بود جذبشان کند و آنها را وارد کشور کند که کار بسیار بزرگی بود.
یکی دیگر از حوزه‌های مهمی که پدر فعالیت می‌کردند در حوزه پزشکی بود که یکی از کوچکترین خروجی‌های آن، واکسن کرونا است. در حوزه تکنولوژی شما می‌بینید آن ایکس ری که تولید کرد، باعث شد ایران جزء پنج کشوری قرار بگیرد که این دانش را دارند. در حوزه فناوری‌های دفاعی، خود بنیانگذار این توپ لیزری بودند. در حوزه الکترونیک هسته‌ای ایشان، تولیداتی می‌کنند که سازمان بین‌المللی انرژی اتمی خواستار این تولیدات و محصولات می‌شوند. در حوزه فلسفه این‌قدر تبحر داشتند و صاحب‌اندیشه بودند که شما می‌بینید که وقتی که دکتر خسروپناه، دکتر گلشنی یا دکتر رحیم‌پور ازغدی در مورد پدر صحبت می‌کنند به صراحت می‌گویند که ایشان در حوزه فلسفه صاحب ایده و‌اندیشه است. حالا در حوزه فلسفه علم همین‌طور و موضوعات مختلف دیگر هم. لذا این چنین است که حضرت آقا به خاطر شناخت کاملی که از پدر داشتند در پیام خود برای شهادت او، از ایشان به عنوان دانشمند برجسته و عنصر علمی کم نظیر 
نام می‌برند. خیلی نکته مهمی است که حضرت آقا در ادامه پیام خود نمی‌گویند مثلا در بخش هسته‌ای و دفاعی کارهای شهید، دنبال شود بلکه تاکید می‌کنند در همه‌ بخشهائی که شهید فخری‌زاده بدانها اشتغال داشت، کار با جدیت دنبال شود که همان طور که عرض کردم نشان از این است که حضرت آقا کامل شهید فخری‌زاده را می‌شناخت و به فعالیت‌های گسترده ایشان واقف بود.
* از ارتباط شهید فخری‌زاده با شهید حاج قاسم سلیمانی، برای ما بفرمایید.
- بنده در چندین جا گفته‌ام که همان‌اندازه که شهید فخری‌زاده برای مردم گمنام بود، در موضوعات کاری‌شان هم برای ما گمنام بود و ما موضوعاتی که نسبت به ایشان می‌دانستیم به واسطه این بود که پدر در طول این 30 سال بالاخره اتفاق می‌افتاد که صحبت می‌کرد و بحثی می‌شد متوجه می‌شدیم و خیلی از فعالیت‌ها و کارهای پدر را بعد از شهادت ایشان مطلع شدیم که یکی از همین موضوعات، ارتباط پدر با حاج قاسم عزیز بود. البته می‌دانستیم که ارتباطاتی بینشان وجود دارد ولی اینکه این ارتباط در چه حد و چقدر گسترده بوده را نمی‌دانستیم ولی یک خاطره‌ای را نقل می‌کنم که موید این ادعاست که حاج‌قاسم ایشان را به دقت و کاملا می‌شناخت و از فعالیت‌های پدر آگاه بود. شهید فخری‌زاده خیلی دوست داشت به کربلا برود ولی هیچ موقع به دلیل محدودیت و ممنوعیت‌های امنیتی که داشت نمی‌توانست از کشور خارج شود لذا هیچ سفر زیارتی نرفته بود، یعنی نه کربلا و نه مکه رفته بود و خیلی علاقه داشت که حداقل یک بار به زیارت کربلا برود. یک بار که برای کاری به خوزستان رفته بودند از تیم حفاظت می‌خواهند که او را به نزدیک‌ترین جایی که به حرم امام حسین علیه‌السلام و کربلا است، ببرند که از آنجا امام حسین علیه‌السلام را زیارت کند. تیم حفاظت پدر را به مرز شلمچه می‌برد و از آنجا با حال خاصی سیدالشهدا را زیارت می‌کند. یکی از اعضای تیم حفاظت ایشان تعریف می‌کند که بعد از این قضیه، در جلسه‌ای پیش حاج قاسم بودم. به ایشان گفتم که شما در یک سفری که به عراق دارید، آقای فخری‌زاده را هم همراه خودتان ببرید کربلا. به هر حال امنیت شما آنجا خوب است و نیروهای حشد‌الشعبی هم هستند و می‌توانند کمک کنند که حفاظت آقای فخری‌زاده هم تامین شود. حتما می‌دانید حاج قاسم در موضوعات کاری، یک انسان جدی، بدون تعارف و به شدت محکم رفتار می‌کردند. بعد از طرح این موضوع از جانب ما، حاج قاسم به صراحت گفت خیر، به هیچ عنوان نمی‌شود. چرا که اگر برای فخری‌زاده اتفاقی بیفتد هیچ‌کس نمی‌تواند جای ایشان را پر کند. خب، این حرف‌ حاج قاسم‌، نشان از شناخت ایشان نسبت به شهید فخری‌زاده است که نگران امنیت ایشان بودند.
*با توجه به پیام حضرت آقا نسبت به مجازات عاملان و آمران ترور شهید فخری‌زاده، به نظر شما، این دستور ایشان در این موقع که در سالگرد شهادت پدرتان هستیم چقدر محقق شده و نهادهای مربوطه در این زمینه چکاری باید انجام دهند؟
- کشور از سال 1357 تا به امروز بیش از 17000 شهید ترور داده است که برخی از این‌ها مانند شهیدان بهشتی و رجایی و علی محمدی و شهریاری و رضایی‌نژاد و سلیمانی و فخری‌زاده سرمایه‌هایی بودند که غیر قابل جایگزینی هستند. برای تحقق دستور و تدبیر حضرت آقا درخصوص مجازات عاملان و آمران ترور شهید فخری‌زاده که موکدا در پیام تسلیت به آن اشاره کردند و به مسئولان می‌فرمایند که این موضوع مهم را به جد پیگیری کنید، به اعتقاد خود من اول باید عاملان و آمران و در کنارش سهل‌انگاران را شناسایی بکنیم و بعد مجازات بکنیم برای این کار نباید در زمان ترور خلاصه بشویم و نباید همه توجه خود را معطوف به لحظه ترور شهید فخری‌زاده یعنی 7 آذر ماه 1399 ساعت 14 بعداز ظهر بکنیم، بلکه برای شناسایی دقیق عاملان و آمران، باید به بیست سال قبل یعنی از اولین ترور شهید فخری‌زاده، از سال 1378 و حتی چند سال قبل از آن برگردیم و جریانات را تا ماه‌ها بعد از ترور بررسی کنیم. باید کارشکنی‌ها و اتفاقات پیرامون شهید فخری‌زاده و پیرامون صنعت هسته‌ای کشور را از 
20 سال قبل تا ماه‌ها بعد از ترور به صورت دقیق بررسی بکنیم تا برسیم به عاملان و آمران و البته سهل‌انگاران. این نکته بسیار بسیار مهمی است. ما الان می‌بینیم که سیستم اطلاعاتی ما درگیر این است که این اسلحه هوشمند بوده، از آن طرف دنیا کنترل می‌شده است و فلان و فلان و فلان. یعنی همه چیز معطوف می‌شود به 7 آذر ماه 1399 ساعت 14 به بعد، در صورتی که اصل قضیه یعنی شناسایی عاملان و آمران ترور، که حسب دستور حضرت آقا باید مجازات بشوند، اول باید شناسایی بشوند تا بشود مجازاتشان کرد و شناسایی آنها در گرو یک چیز بیش‌تر نیست و آن این است که از سال 1378تا ماه‌ها بعد از 7 آذر ماه  1399، کارشکنی‌ها و اتفاقات پیرامون شهید فخری‌زاده و صنعت هسته‌ای کشور باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. در طول این سال‌ها چه اتفاقاتی برای ایشان افتاد؟ چه اتفاقاتی برای صنعت هسته‌ای کشور افتاد؟ اینها باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد تا ما به عاملان و آمرانی برسیم، اتفاقی که خروجی اش می‌شود ترور کسی که رژیم جعلی و منحوس صهیونیستی و استکبار جهانی، 20 سال است که دنبال حذف او است. حذف ایشان فقط حذف فیزیکی نبوده است و شهید فخری‌زاده چندین مرحله ترور داشته است. شروع به تخریب شخصیتی ایشان می‌کنند، شروع به تخریب شخصیتی خانواده می‌کنند، شروع به ایجاد مزاحمت‌های مختلف برای خانواده می‌کنند، شروع به تهدید خانواده می‌کنند و...، می‌بینند که پا پس نمی‌کشد، شروع به پرونده ‌سازی‌هایی در مورد موضوعات خاص برای او می‌کنند که باز می‌بینند به هیچ موضوعی به اثبات نمی‌رسد و به نتیجه‌ای نمی‌رسد و ایشان همچنان مصر به انجام کارهای خود است، سپس شروع به تهدید می‌کنند ولی ایشان پا پس نمی‌کشد و هر روز مصمم‌تر می‌شود. همکاران ایشان و نیروهای ایشان را مثل شهید شهریاری، شهید علی محمدی و شهید رضایی نژاد را ترور می‌کنند ولی باز می‌بینند همچنان قرص و محکم ایستاده است و قدم‌هایش روز به روز مستحکم‌تر می‌شود. شروع می‌کنند در کارش، زحمت ایجاد می‌کنند، مزاحمت ایجاد می‌کنند، در خیلی از کارهایش ممانعت ایجاد می‌کنند (به نقل از دکتر فریدون عباسی در یکی از کنفرانس‌های خبری چند روز بعد از ترور) ولی می‌بینند محکم و مصمم‌تر به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد در نهایت به سراغ حذف فیزیکی می‌روند و حتی بعد از ترور دنبال تکمیل پازل ترور می‌روند و شروع به ترور جریان فکری و سیره زندگی و شخصیت ایشان می‌روند. چرا ایشان صاحب علم و تفکر و‌ اندیشه بود و صرفا حذف فیزیکی ایشان باعث توقف در جریانات کاری و جریان فکری ایشان نمی‌شود و مسیر فخری‌زاده‌پروری همچنان باز است. موضوعی که باید مورد بررسی قرار بگیرد این 22 سال است (قبل و بعد از ترور) و اگر ما این 22 سال درست و دقیق مورد بررسی قرار‌دادیم آن وقت می‌رسیم به عاملان و آمرانی که حضرت آقا فرمودند. یقینا این کار تروریستی کار اسرائیل و آمریکا بوده است و در این موضوع هیچ شک و شبهه‌ای نیست، کما اینکه در گزارش نیویورک تایمز آمده که این برنامه ترور در اتاقی با حضور ترامپ و پمپئو و نتانیاهو و یوسی کوهن برنامه‌ریزی و تصویب شد، ولی برای شناسایی جریانی که آنها را در رسیدن به نتیجه کمک کرد، باید این 22 سال مورد بررسی قرار بگیرد. 
در دیدار با حضرت آقا هم گفتم اگر هزاران هزار عامل و آمر شناسایی و مجازات شوند، نه پدری به ما بر می‌گردد و نه فخری‌زاده‌ای به ایران، مهم‌ترین دغدغه من و خانواده به عنوان یک ایرانی مسلمان جلوگیری از تکرار اینچنین اتفاقاتی است که نتیجه آن از دست دادن سرمایه‌های پرورش یافته مکتب امام راحل است. این نظام و کشور برای آنها بسیار هزینه داده است، اگر این اتفاقات به درستی زمان  علی محمدی می‌افتاد شهریاری نمی‌رفت و اگر زمان شهریاری می‌افتاد رضایی‌نژاد نمی‌رفت و اگر زمان رضایی‌نژاد می‌افتاد احمدی روشن نمی‌رفت و اگر زمان احمدی روشن می‌افتاد سردار سلیمانی نمی‌رفت و اگر زمان سردار سلیمانی می‌افتاد فخری‌زاده نمی‌رفت و اگر زمان فخری‌زاده نیفتد یقینا نفر بعد و بعد و بعد هم خواهند رفت.
* خیلی ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار‌دادید.
- من هم از شما ممنونم، عاقبت شما بخیر باشد.
Image result for ‫گل لاله‬‎