آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز جمعه در جشن وصال (آیین گرامیداشت هفته ازدواج) در تالار وحدت با تبریک حلول ماه ذیالحجه و سالروز ازدواج امیرالمومنین حضرت علی(ع) و حضرت صدیقه طاهره(س) ازدواج و تشکیل خانواده را امری الهی و ضامن بقای انسان دانست.
رئیسی با قدردانی از خیرین حوزه ازدواج گفت: از مهمترین معروفات، تلاش برای ازدواج جوانان است و کسی که واسطه این کار خیر شود از برکات آن در زندگی بهره میبرد.
رئیسجمهور همچنین از کسانی که برای حل اختلاف زوجین در جهت تحکیم خانوادهها تلاش میکنند نیز قدردانی کرد و گفت: اختلاف در زندگی بعضاً پیش میآید اما راهحل آن مراجعه به مراکز مشاوره و حکم قضایی نیست.
آیتالله رئیسی افزود: هیچکس برای حل اختلافات خانوادگی توانمندتر از خودِ زوجین نیست که میتوانند با سخن گفتن و مفاهمه مشکل را حل کنند اما اگر خودشان نتوانستند مصالحه کنند بهترین راهکار حکمیت و ریشسفیدی بزرگان است.
رئیسجمهور با تاکید بر ازدواج آسان به مسئله مهریهها نیز اشاره کرد و گفت: ازدواج معامله نیست و مهریه نمیتواند ضامن خوشبختی زوجین باشد، بلکه آنچه سبب استحکام خانواده میشود مودت و همدلی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تبیین وظایف و اقدامات دولت برای تسهیل امر ازدواج پرداخت و گفت: دولت به عنوان کارگزار نظام اسلامی خود را موظف به حمایت از امر ازدواج میداند.
آیتالله رئیسی یکی از مهمترین مسائل در ازدواج آسان را پرهیز از تشریفات زاید عنوان کرد و گفت: علاوهبر مهریههای گزاف، تشریفات زاید هم مانع از ازدواج آسان میشود.
رئیسجمهور در همین راستا به دبیر شورای عالی جوانان ماموریت داد ظرف ۱۵ روز آییننامهای را برای برگزاری مراسم ازدواج در مراکز فرهنگی و تفریحی دولتی در سراسر کشور تهیه و ابلاغ کند.
رئیسی تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی برای ازدواج را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: تسهیلات اگر به موقع در اختیار دختر و پسری که میخواهند ازدواج کنند قرار نگیرد یا به سختی به آنها پرداخت شود موجب تضییق است؛ قبلا هم گفتهام تسهیلات باید تسهیلات باشد، نه تضییقات. بانکها نباید در این زمینه خلاف مصوبات عمل کنند.
رئیسجمهور بر همین اساس بانک مرکزی را ملزم کرد که ظرف ۱۵ روز آییننامهای را برای تسریع و تسهیل در پرداخت وام ازدواج از «حیث وثایق و تضامین» و تعیین «سقف زمان انتظار» تهیه کند که بر اساس آن زوجین بدانند ظرف چه مدتی وامشان پرداخت میشود.
آیتالله رئیسی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را نیز مامور نظارت بر روند پرداخت تسهیلات ازدواج کرد و متذکر شد اگر بانکی در پرداخت تسهیلات مرتکب تخلف شد حتما با آن برخورد قاطع شود.
رئیسجمهور به مشکل زوجین جوان برای تامین مسکن اشاره کرد و از وزارت راه و شهرسازی خواست که زوجین جوان را در اولویت واگذاری مسکن قرار دهد.
رئیسی با تاکید بر ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال به عنوان نیاز کشور تصریح کرد: دولت برای ساخت مسکن، زمین تهیه میکند و وزارت راه و شهرسازی برای تسریع در این کار میتواند در قالب تعاونی با در اختیار قرار دادن زمین و پرداخت تسهیلات و امکانات، از خودِ جوانان هم در ساخت مسکن کمک بگیرد.
رئیسجمهور اشتغال را هم از موضوعات مهم در تسهیل در امر ازدواج برشمرد و گفت: آمار اشتغال بهتر از گذشته شده و با فروکش کردن کرونا وضعیت کسب و کار و تولید رو به پیشرفت است که میتواند دغدغه جوانان به ویژه قشر تحصیلکرده را تا حدود زیادی برطرف کند.
در این مراسم که معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده و وزیر ورزش و جوانان نیز حضور داشتند، وحید یامینپور دبیر شورای عالی جوانان به ارائه گزارشی درباره اقدامات این شورا و معاونت جوانان وزارت ورزش برای تسهیل امر ازدواج پرداخت و از افزایش ۲۵ هزار موردی میزان ازدواج در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ خبر داد.
جشن وصال با شعار «ازدواج آسان و آسمانی» از دهم تیر تا شانزدهم تیر ماه همزمان با هفته ازدواج در سراسر کشور برگزار میشود.
در کنار رسیدگی به تخلفات
از مدیران پرتلاش و خدوم تقدیر و حمایت کنید
آیتالله رئیسی همچنین پیش از ظهر روز پنجشنبه در دیدار با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعامل کمیسیون اصل ۹۰ با دولت به دلیل پیگیری مسائل کشور موثر است، افزود: مسئله محوری این کمیسیون نکته خوبی است که در پیگیری مسائل کشور به دولت کمک خواهد کرد.
رئیسی با اشاره به اینکه اقدامات کمیسیون اصل ۹۰ موجب تنظیمگری در دستگاهها میشود، گفت: یک بخش از کار شما رسیدگی به تخلفات است و بخش دیگر باید حمایت از مدیران پرتلاش و خدوم باشد.
آیتالله رئیسی همچنین گفت: ما نسبت به مدیران در بخشهای مختلف و همچنین استانداران یک ارزیابی داشتیم که برای اولینبار اتفاق افتاده و عملکرد آنان بر اساس شاخصههایی مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه هم به خودشان ابلاغ شده است.
پیش از سخنان رئیسجمهور حجتالاسلام حسن شجاعی علیآبادی رئیسکمیسیون اصل ۹۰ در سخنانی با بیان اینکه کارکرد و ماهیت کمیسیون اصل ۹۰ با سایر کمیسیونهای مجلس تفاوتهای زیادی دارد، گفت: ما در این کمیسیون ابزارهایی برای رسیدگی به شکایات داریم و خروجی این کمیسیون ارائه گزارش به مردم و نمایندگان و همچنین ارجاع متخلفین به مقامات مسئول است.
در این جلسه همچنین برخی موضوعات دیگر از جمله استخدام پرستاران، ضرورت تبیین اقدامات ارزشمند دولت در زمینه مهار کرونا، تسریع در اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و بهروزرسانی سامانه گمرک، اشکالات مصوبه کنکور و همچنین ضرورت بهروزرسانی سامانه املاک و اسکان از سوی برخی از اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مطرح شد و رئیسجمهور نسبت به بررسی و پیگیری این مسائل قول مساعد داد.
وظیفه و سیاست قطعی و اجتنابناپذیر دولت پشتیبانی از فعالیتهای دانشبنیان است
آیتالله رئیسی همچنین عصر پنجشنبه در نخستین جلسه شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان با بیان اینکه وظیفه و سیاست قطعی و اجتنابناپذیر دولت پشتیبانی از فعالیتهای دانشبنیان است، گفت: لازمه تحقق شعار امسال نیز بر همین مبنا استوار است.
رئیسجمهور با قدردانی از مجلس شورای اسلامی به خاطر تصویب قانون جهش
دانش بنیان، همه دستگاههای اجرایی و مرتبط را موظف کرد برای اجراییسازی این قانون تمام تلاش خود را به کار گیرند.
در این جلسه پس از ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در جهت اجرای قانون جهش دانشبنیان موضوع لزوم افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح شد که مورد تاکید و تایید قرارگرفت.
همچنین در این جلسه شرح وظایف و آییننامه داخلی شورای راهبری و دستورالعمل اجرایی کارگروه تولید بار اول و ضوابط برخورداری واحدهای فنآور مستقر در پارکهای علمی فناوری از حمایتهای قانون دانشبنیان به تصویب اعضا رسید.