آیتالله سید ابراهیم رئیسی در اجلاس مجازی سران بریکس درخصوص بحران غزه، آنچه این روزها در غزه میگذرد را نشانه آشکار ناعادلانه بودن نظام بینالملل غربی دانست و با تاکید بر اینکه رژیم جنایتکار صهیونیستی که مسلح به انواع تسلیحات شیمیایی، کشتار جمعی و بمبهای اتمی مجهز است، تهدیدی علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است، از همه اعضای بریکس و همه دولتهای مستقل جهان خواست که برای حفظ انسانیت و برپایی عدالت در جهان به پا خیزند و از تمام توان سیاسی و اقتصادی خود برای فشار بر رژیم صهیونیستی و حامیان غربیاش استفاده کنند.
بخشی از متن سخنرانی رئیسجمهور در اجلاس مجازی سران بریکس درخصوص بحران غزه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
در ابتدا از رئیس محترم جمهوری آفریقای جنوبی که زحمت تشکیل این نشست مجازی را کشیدند و ارتباط بین کشورها را برقرار کردند صمیمانه تشکر میکنم؛
امروز در حالی گرد هم آمدهایم که جهان بهصورت زنده شاهد خشونت و جنایتی بیسابقه بر علیه ملت فلسطین در غزه است. آنچه این روزها در غزه میگذرد ناعادلانه بودن نظام بینالملل غربی را آشکارا نشان میدهد. مسئله غزه، مسئله انسانیت و عدالت است. رژیم صهیونیستی و حامیانش نه تنها، انسانیت، اخلاق و حقوق را زیر پا گذاشتهاند بلکه با سرکوب اطلاعات معتبر و اشاعه اطلاعات نامعتبر سعی میکنند افکار عمومی جهان را فریب دهند.
رؤسای محترم دولتها!
بیگمان سوخت ماشین جنگی و پشتیبانی همهجانبه این ستمگری را آمریکا تأمین میکند. آمریکا همه سازمانهای بینالمللی را بیخاصیت و بیهویت کرده است. جمهوری اسلامی ایران از همه اعضای بریکس و همه دولتهای مستقل جهان میخواهد که برای حفظ انسانیت و برپایی عدالت و مبارزه با تبعیض نژادی در جهان به پا خیزند و از تمام توان سیاسی و اقتصادی خود برای فشار بر رژیم صهیونیستی و حامیان غربیاش استفاده کنند.
رؤسای محترم دولتهای عضو بریکس
آمریکا و کشورهای غربی که مخالف آتشبس در غزه هستند دیگر اعتباری نزد مردم جهان ندارند. امروز کشورهای عضو بریکس مسئولیت تاریخی دارند تا اثبات کنند ارزشهای انسانی را نمیتوان قربانی منافع سیاسی کرد. بر این اساس تمایل دارم برای توقف جنایت و کمک به مردم غزه بر این پیشنهادها تأکید کنم.
1- با توجه به ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در اجرای مأموریت خود برای ایجاد صلح و امنیت؛ و کارشکنی آمریکا برای صدور قطعنامه الزامآور جهت آتشبس؛ لازم است کشورهای عضو بریکس، در چارچوب مکانیسم «اتحاد برای صلح» بانی قطعنامه الزامآور در مجمع عمومی سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی و با هدف توقف جنایات علیه مردم غزه شوند.
2- حملات مستمر رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و مراکز درمانی، اماکن مذهبی، کشتار زنان و کودکان، پزشکان،پرستاران و خبرنگاران در غزه، همه اقدام تروریستی هستند. لازم است آن رژیم جعلی به عنوان رژیم تروریستی و ارتش آن به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی شوند.
3- جمهوری اسلامی ایران از اقدام برخی دولتها از اجرای جنایات اسرائیل غاصب در غزه به دیوان کیفری بینالمللی حمایت میکند و اعتقاد دارد که علاوهبر اسرائیل آمریکا نیز باید در دادگاههای بینالمللی به جرم جنایت علیه بشریت، نسلکشی و کودککشی محاکمه و به سرعت مجازات شود.
4- لزوم اقدام جمعی اعضای بریکس برای شکستن محاصره غزه و ایجاد مسیر دائمی و امن برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه. در این راستا بازگشایی دائمی گذرگاه رفح مورد تأکید جدی است.
5- با توجه به جنایات بیسابقه و بمبارانهای چندین هزار تن تسلیحات بخصوص تسلیحات ممنوعه مثل فسفر سفید در غزه، لازم است اعضای بریکس با ایجاد یک مأموریت ویژه بینالمللی این جنایت را سریعاً بررسی و گزارش آن را بهصورت عمومی منتشر کنند تا زمینه کیفر آمران و مباشران این رژیم فراهم گردد.
6- با توجه به جنایتهای مستمر و ماهیت نژادپرستانه رژیم جعلی اسرائیل انتظار ملتهای آزاده از تمام دولتها بهویژه اعضای بریکس آن است که قطع کامل روابط سیاسی و اقتصادی و نظامی خود را با رژیم صهیونیستی سریعاً در دستور کار قرار دهند. تداوم تعاملات با رژیم جعلی اسرائیل، بخصوص در حوزه نظامی و اقتصادی به معنی کمک به تداوم جنایات و کشتار زنان و کودکان است که مورد مذمت و سرزنش همه ملتهاست.
7- شناسایی حق ملت فلسطین در دفاع از خود و مجاهدت آنها برای آزادسازی مناطق اشغالی مورد حمایت همه دولتها و ملتهای آزاده است. حمایت قاطعانه بریکس از این حق نشان میدهد که ما به وظیفه انسانی و اخلاقی خود عمل کردیم و دشمنان فلسطین در برابر وجدان بشری و تاریخ سرافکنده خواهند شد.
در پایان بار دیگر از رئیس محترم جمهوری آفریقای جنوبی برای برگزاری این اجلاس قدردانی میکنم و امیدوارم این نشست تأثیر جدی بر توقف فوری حملات به غزه مظلوم و مقتدر و ورود کمکهای بشردوستانه و رفع کامل محاصره و مقابله با کوچ اجباری و آغاز روند بازسازی در این منطقه شود.
حوزه و دانشگاه اتاق فکر دولت است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، در آئین اختتامیه کنگره بینالمللی علامه طباطبایی، با تقدیر از دستاندرکاران برگزاری این همایش و تأکید بر این که روز فلسفه را باید در طول سال و در تمام مراکز علمی و پژوهشی دنبال کرد، گفت: نقش فلسفه در تعالی و پیشرفت جوامع و گسترش عقلانیت و خداباوری و لایههای تمدنی بشر بسیار مهم و ضروری است. رئیسی با بیان این که علامه در مواجهه فلسفه الهی و فلسفه غربی اصول فلسفه و روش رئالیسم را در چهارده مقاله به چالش کشید، خاطر نشان کرد: علامه در تعریف از انسان، نطق را فصلالفصول انسان نمیداند و تعریف او از انسان آن است که الانسان حی متأله، که انسان حیات خدایی باید داشته باشد.
وی به بعد تفسیر قرآن به قرآن علامه طباطبایی اشاره و اظهارکرد: ندای علم القرآن و بعد خلق الانسان در آیات شریفه نشاندهنده دو خلقی بودن انسان است و تجلی جسمی و جانی آن است.
رئیسجمهوری در ادامه با بیان این که پژوهشهای علوم انسانی ما باید از یک خودباوری برخوردار باشد، عنوان کرد: علامه در عمل این رویه را به اثبات رساند و انسانهای وارستهای را تربیت کرد.
وی ایران اسلامی را مهد فلسفه و علوم عقلی در جهان دانست و اظهار کرد: باید نقش نگاههای بلند را در تمدنسازی و جامعهسازی قرآنی که از نقش بسیار ارزشمندی برخوردار است، مورد توجه قرار دهیم.
رئیسجمهور با تأکید بر این که حوزه و دانشگاه اتاق فکر دولت و مجموعه دستاندرکاران است، افزود: در این مجموعه اندیشهورز شدیدا نیازمند نوآوری و ابتکارات و خلاقیتها در تمام حوزهها از جمله حوزه علوم انسانی هستیم.