به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,640
بازدید دیروز: 10,136
بازدید هفته: 73,524
بازدید ماه: 73,524
بازدید کل: 25,060,448
افراد آنلاین: 112
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۰۷ دی ۱٤۰۳
Friday , 27 December 2024
الجمعة ، ۲۵ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۰۱۱ - رئیسی: فرهنگ مهم‌ترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت یک جامعه است ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
رئیسی:
 فرهنگ مهم‌ترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت یک جامعه است
   ۱۴۰۲/۰۹/۱۹

Magiran | روزنامه کیهان (1402/09/20): رئیسی: فرهنگ مهم ترین ابزار برای  پیشرفت و موفقیت یک جامعه است

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، در همایش «چیستی و چگونگی قرارگاهی شدن شورای‌عالی انقلاب فرهنگی» ضمن قدردانی از همه کسانی که در سال‌های سپری شده از تاسیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در این دستگاه مهم خدمت کردند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را یکی از مهم‌ترین ارگان‌های نظام توصیف می‌کنند و این جلسه نیز برای توجه دادن همه ما به این امر مهم است.
وی بیانات هر ساله رهبری در دیدار با اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در سالروز تاسیس این نهاد را به مثابه چراغ راهی برای این شورا دانست و افزود: این جلسه همچنین بهانه‌ای برای یادآوری دوباره این سخنان مهم و نیز یادآوری مسئولیت مهم این شورا برای هدایت حرکت فرهنگی و علمی کشور به سمت و سوی مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی و اقتضائات انقلاب شکوهمند اسلامی است.
 رئیس‌جمهور با بیان اینکه اهمیت فرهنگ به عنوان جهت دهنده به اقدامات اساسی و زیربنایی در جوامع انسانی بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: این فرهنگ است که هم به عنوان شتاب‌دهنده و هم عامل کند‌کننده حرکت به تمام اقدامات و فعالیت‌ها جهت‌دهی می‌کند؛ فرهنگ مهم‌ترین و برترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت یک جامعه در هر یک از اجزای تمدنی آن است و اگر از این ابزار فرهنگی به شکل صحیح، بجا و در زمان مناسب استفاده شود، در بسیاری عرصه‌ها نیازمند استفاده از ابزار الزام‌آور یا تحمیل‌کننده و تحکمی نخواهیم بود.
رئیسی با تاکید بر اینکه موفقیت یک جامعه در گرو میزان کارآمدی ابزارهای فرهنگی آن است، تصریح کرد: ابزارهای کارآمد فرهنگی ما را از بسیاری بایدها و نبایدها و ابزارهای الزام‌آور بی‌نیاز می‌کند.
وی با بیان اینکه امروز شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه بخش‌های گسترده آن نیازمند یک نظم و محتوای انقلابی است که نقش قرارگاهی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند به خوبی از عهده ایفای آن برآید، گفت: اگرچه همه بخش‌های دیگر نیز در این زمینه مسئولیت دارند و فعال هم هستند، اما نقش و سهم شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه مهم‌تر است. 
رئیس‌جمهور در ادامه اظهار داشت: جهان امروز، جهان ارتباطات است و تهاجم فرهنگی به فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌ها و تحمیل الگوهای فرهنگی یک واقعیت غیرقابل انکار است. از سوی دیگر همه عرصه‌های زندگی ما با ابزارها و اقتضائات ارتباطی درهم پیچیده و بر بستر یک نظام اطلاعاتی گسترده قرار دارد، لذا امکان نادیده انگاشتن یا کنار گذاشتن این ابزارهای نوین ارتباطی برای هیچ جامعه‌ای وجود ندارد و یگانه راه مقابله مؤثر با تهاجم فرهنگی و رسانه‌ای برنامه‌ریزی شده بیگانگان بدخواه، مصون‌سازی فرهنگ عمومی با تکیه بر مبانی غنی فرهنگی و دینی است.
رئیسی سیاست‌گذاری و هدایت دستگاه‌های متولی علم، دانش و فرهنگ در جهت اهداف و محتوای انقلاب اسلامی را از جمله مسئولیت‌های شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک مرکز قرارگاهی برشمرد و خاطرنشان کرد: بسیار مهم است که آموزش و پرورش، رسانه‌ها و به‌ویژه رسانه ملی و دستگاه‌های فرهنگی، علمی و تبلیغی ما ذیل یک مرکز قرارگاهی در جهت تقویت و ارتقای فرهنگ در راستای ارزش‌ها و اهداف انقلاب اسلامی فعالیت کنند.
وی در ادامه با اشاره به مسئولیت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نسبت به ارتقای توأمان علم و فرهنگ در کشور، شناسایی نیازهای فرهنگی جامعه، برنامه‌ریزی برای برآوردن نیازهای فکری سایر دستگاه‌ها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور را از دیگر ملزومات مصون‌سازی جامعه از شبیخون فرهنگی دانست و گفت: در این راستا رصد دائمی عملکرد دستگاه‌ها و ارزیابی میزان اثرگذاری اقدامات انجام شده در موفقیت اهداف تعیین شده بسیار حائز اهمیت است.
رئیس‌جمهور «سیاست‌گذاری»، «تدوین ضوابط» و «نظارت» را از جمله اقدامات مهم در کار قرارگاهی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک جایگاه کانونی و محوری در راستای بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و امکانات با تقسیم کار منطقی میان نیروها و دستگاه‌های فعال در میدان عنوان کرد.
رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اهمیت پیگیری مستمر برای اجرائی شدن ضوابط تصریح کرد: ما در بخش برنامه‌ریزی و قانون‌نویسی با کاستی مواجه نیستیم، اما در بخش پیگیری اجرای آنها نیازمند کار تحولی هستیم چرا که ضامن اجرای برنامه‌ریزی‌ها و قانون‌گذاری‌ها پیگیری مستمر از سوی مسئولان است.
رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت کنشگری فعال در تقابل با تهاجم فرهنگی تصریح کرد: کنشگری فعال در این میدان ایجاب می‌کند که تمامی مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی به صورت جهادی کار کنند.
رئیسی در ادامه زمان‌بندی در اجرای تصمیمات فرهنگی را حائز اهمیت دانست و افزود: اگرچه تحقق اهداف تصمیمات فرهنگی نیازمند زمان است، اما در این زمینه باید به مقوله زمان‌بندی نیز توجه داشت تا نتیجه کارها مشخص شود.
رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در ادامه حمایت و پشتیبانی همه‌جانبه از شکل‌گیری نهضت فعالیت‌های فرهنگی مردم‌پایه در کشور در سطوح مختلف را از جمله وظایف همه دستگاه‌های اجرائی و دولتی برشمرد.
وی همچنین با تاکید بر مسئولیت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم نسبت به افزایش سهم ایران در خزانه علمی و فرهنگی جهان، تصریح کرد: یکی از مزیت‌های مهم کشور ما داشتن دست برتر در علوم انسانی به واسطه داشتن تمدنی غنی است و باید با تلاش مضاعف نسبت به ارتقا و افزایش سهم جمهوری اسلامی ایران در تکامل و تحول علوم انسانی برای انسانی‌تر شدن علوم و فناوری‌های نوین، در مراکز علمی جهانی تلاش شود؛ تحول علوم انسانی می‌تواند نقش بسیار مهمی در انسانی‌تر شدن فناوری‌های مدرن در جهان ایفا کند.
رئیس‌جمهور در پایان برگزاری، این نشست را در جهت بازنگری اقدامات انجام شده در بخش فرهنگ و برنامه‌ریزی دقیق و متقن برای آینده حائز اهمیت برشمرد و بهره‌گیری از منظومه فکری رهبری معظم انقلاب اسلامی برای برداشتن گام‌های استوار و اساسی در بخش فرهنگ را مؤثر و راهگشا دانست.
عملیات طوفان الاقصی مرزهای منظومه مقاومت را از منطقه به کل جهان گسترش داد
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، شامگاه شنبه در دیدار آقای «حسین عرنوس»، نخست‌وزیر سوریه، روابط جمهوری اسلامی ایران و سوریه را ریشه‌دار و راهبردی توصیف و از اجرائی شدن میزان قابل توجهی از توافقات صورت گرفته با آقای بشار اسد رئیس‌جمهور این کشور در سفر اردیبهشت‌ماه امسال به دمشق، ابراز رضایت کرد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت تسریع در اجرای کامل توافقات و تفاهمات صورت گرفته میان دو کشور تصریح کرد: ایران و سوریه از ظرفیت‌های گسترده‌ای برای گسترش بیش از پیش همکاری‌های خود در عرصه‌های اقتصادی، تجاری و سیاسی برخوردار هستند که امیدواریم با تداوم برنامه‌ریزی و پیگیری‌های مسئولان مربوط در تهران و دمشق هرچه سریع‌تر شاهد عملیاتی شدن این ظرفیت‌ها باشیم.
رئیس‌جمهور در ادامه دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با سوریه را ناشی از ایستادگی و مقاومت دولت و ملت این کشور و به شکست کشاندن نقشه‌های آنان به ویژه در نابودی جریان تروریستی - تکفیری دست ساخته دانست و افزود: مقاومت اسلامی فلسطین امروز با تکیه بر ایمان خود با وجود عدم برخورداری از نیروی دریایی و هوائی صهیونیست‌ها و حامی اصلی آنها یعنی آمریکا را مفتضح کرده است، به نحوی که طی 60 روز گذشته به‌جز کشتار زنان و کودکان بی‌گناه، هیچ‌کدام از اهدافشان محقق نشده و اگر کمک اطلاعاتی، نظامی، امنیتی، مالی و رسانه‌ای آمریکایی‌ها نبود قطعا رژیم صهیونیستی تاکنون فروپاشیده بود.
رئیسی خشم و نفرت بی‌سابقه از رژیم صهیونیستی و همپیمانانش در افکار عمومی جهان را نشانه حقانیت موضع جمهوری اسلامی ایران در طول 43 سال گذشته مبنی بر جعلی بودن و جنایتکار دانستن این رژیم عنوان کرد و با بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی مرزهای منظومه مقاومت را از منطقه به کل جهان گسترش داده است، گفت: تردید نداریم همان‌گونه که ملت‌های عراق، سوریه، یمن و لبنان در مقابل آمریکا و همپیمانانش به پیروزی رسیدند، ملت فلسطین نیز پیروز این میدان خواهد شد.
«حسین عرنوس» نخست‌وزیر سوریه نیز در این دیدار، سفر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به دمشق را نقطه عطفی در روابط تاریخی و راهبردی دو کشور توصیف و حصول نتایج توافقات این سفر به‌ویژه در بخش‌های مالی، بانکی، انرژی، گردشگری و‌ تجارت را نشانه اهتمام و جدیت مقامات عالی‌رتبه تهران و دمشق در توسعه بیش از پیش تعاملات و همکاری‌ها عنوان کرد.