به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,899
بازدید دیروز: 10,136
بازدید هفته: 73,783
بازدید ماه: 73,783
بازدید کل: 25,060,707
افراد آنلاین: 8
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۰۷ دی ۱٤۰۳
Friday , 27 December 2024
الجمعة ، ۲۵ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۰۱۲ - رئیسی در همایش اقتصاد ایران: فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های ایجاد شده در عرصه بین‌المللی استفاده حداکثری کنند ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
رئیسی در همایش اقتصاد ایران:
  فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های ایجاد شده
در عرصه بین‌المللی استفاده حداکثری کنند 
  ۱۴۰۲/۰۹/۲۰

سیاسی | روزنامه شماره 1515فردا - مراسم افتتاح همایش اقتصاد ایران - صاحب‌خبر

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در «همایش اقتصاد ایران؛ اصلاح ساختارها، رفع ناترازی‌ها و نقش‌آفرینی نوین در عرصه بین‌الملل» با اشاره به تبیین تحول و ضرورت تحقق آن از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی آغاز سال، تلاش برای عملی شدن این ضرورت را انتظار مردم و مسئولیت مهم دولتمردان، صاحب‌‌نظران، اتاق‌های فکر و محافل علمی، دانشگاهی و حوزوی دانست.
اجرای تحول اقتصادی بر مبنای روش‌های علمی و دانش‌بنیان و نه نگاه‌های سلیقه‌ای
وی با بیان اینکه ضرورت تحول بر کسی پوشیده نیست اما مهم آن است که با چه دستور کاری پیگیری شود، اظهار داشت: تحول اقتصادی باید بر مبنای روش‌های علمی و دانش‌پایه دنبال شود. تحول اقتصادی را نمی‌توان بر مبنای نگاه‌های سلیقه‌ای دنبال کرد، بلکه این ضرورت باید بر پایه نگاهی متقن و کارشناسی پیگیری شود تا به نتایجی ماندگار و قابل قبول منتج شود.
اجرای عدالت در اقتصاد و توزیع ثروت هدف اصلی تحول در اقتصاد
رئیسی همچنین عدالت در عرصه اقتصاد و توزیع ثروت را هدف و دستور کار اصلی تحول برشمرد و اظهار داشت: پیشرفت یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، اما باید در پرتو عدالت دنبال شود. امروز جوامع زیادی هستند ولو اینکه صنعتی شده‌اند، اما از عدالت در آنها خبری نیست.
وی تصریح کرد: ما پیشرفت را در پرتو عدالت اقتصادی و اجتماعی می‌خواهیم و لذا باید برای آن یک معیاری قرار دهیم. به عنوان مثال آمایش سرزمینی می‌تواند معیار مناسبی برای توزیع ثروت و ظرفیت‌ها به تناسب میزان برخورداری مناطق مختلف در راستای اجرای عدالت باشد.
 اهمیت مشارکت مردم و فعالان بخش خصوصی در اجرای تحول در اقتصاد
رئیس‌جمهور محور مهم بعدی در اجرای تحول را مردم‌پایه بودن آن عنوان و خاطرنشان کرد: هر جا که به مردم میدان داده شده، آنجا عرصه موفقیت بوده و هر جا مردم حضور نداشته‌اند به مشکل برخوردیم. کاستن از تصدی‌گری و قرار گرفتن دولت در جایگاه نظارت هم در برنامه‌های 5 ساله و هم در قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 مورد تاکید قرار گرفته است.
رئیسی ابراز کرد: دولت باید تصدی‌گری‌ها را به مردم واگذار کند و خود در جایگاه هدایت، حمایت و نظارت قرار گیرد؛ البته همان‌گونه که عنوان شد واگذاری تصدی‌های اقتصادی به مردم به معنای پایان و رها کردن کار نیست، بلکه دولت باید از فعالان خصوصی که به میدان آمده‌اند در زمینه‌های مختلف حمایت حقوقی و مالی کند و بر عملکرد آنها نظارت داشته باشد.
شناخت مسئله، یافتن و اجرای دقیق راهکارهای متقن رویکرد دولت در مواجهه با مشکلات اقتصادی
وی رویکرد دولت در مواجهه با مشکلات اقتصادی را مبتنی بر «شناخت مسئله»، «یافتن راهکارهای متقن برای حل آن» و «اجرای دقیق و درست این راهکارها» عنوان کرد و با تأکید بر اهمیت نقش مراکز علمی و دانشگاهی در کمک به دولت در شناسایی راه‌حل‌ها و راهکارها، تصریح کرد: معتقدیم مشکلات اقتصادی با استفاده از سرمایه عظیم فرهیختگان، دانشگاهیان و بیش از 101 هزار عضو هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها امکان‌پذیر است و حتماً همه دستگاه‌های اداری و اجرائی کشور باید از این ظرفیت‌ها به نحو مطلوب استفاده کنند.
تلاش دولت برای ایجاد انضباط مالی جلوگیری از اضافه برداشت و بنگاه‌داری بانک‌ها
رئیس‌جمهور در تشریح اقدامات و عملکرد دولت در اصلاح نظام پولی و بانکی و رفع ناترازی‌ها به «تلاش برای کنترل تورم با انضباط مالی»، «جلوگیری از اضافه برداشت بانک‌ها»، «مقابله با بنگاه‌داری بانک‌ها و مجتمع کردن دارایی‌های بانکی» اشاره کرد و گفت: دولت همچنین در این راستا به دنبال برنامه‌ریزی برای هدایت دارایی‌ها به سمت تولید، مجاب کردن بانک‌ها به فروش بموقع دارایی‌های خود و در نهایت شفافیت در ترازنامه‌های بانکی است.
اصلاح نظام مالیاتی و هوشمند‌سازی نظام اقتصادی از جمله اقدامات دولت برای اصلاح ساختارها
رئیسی همچنین «تکمیل طرح‌های ناتمام و احیای واحدهای تولیدی راکد»، «پیگیری اصلاحات مالیاتی به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی»، «اجرای حساب واحد خزانه»، «حمایت از تولید و کسب و کارهای خرد و متوسط»، «رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی» و همچنین «هوشمند‌سازی نظام اقتصادی» را از دیگر اقدامات دولت برای اصلاح ساختارها و رفتارها در بخش اقتصادی عنوان کرد.
14 راهکار برای رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و شناسایی 2 میلیون مؤدی مالیاتی جدید
وی ادامه داد: دولت بدون توجه به نگاه‌های سیاسی در زمینه تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و احیای واحدهای تولیدی راکد برنامه‌ریزی کرده و تا امروز بیش از 6 هزار واحد تولیدی و صنعتی به چرخه تولید بازگشته، به منظور اجرای عدالت مالیاتی بیش از 2 میلیون مؤدی مالیاتی شناسایی شده است، 14 راهکار برای رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی ارائه شده و در زمینه هوشمند‌سازی فقط در یک نمونه در توزیع آرد ضمن جلوگیری از قاچاق، حدود 27 هزار میلیارد صرفه‌جویی حاصل شده است.
باور ما فسادستیزی عملی به جای اعلام اخبار فساد است
رئیس‌جمهور فسادستیزی و ریشه‌کن کردن بسترهای فسادزا را از برنامه‌ها و اولویت‌های اصلی دولت عنوان کرد و افزود: معتقدیم در برخورد با فساد به جای اکتفا کردن به اعلام مفسده باید به دنبال برخورد با فساد و از بین بردن بسترهای فسادزا نیز بود و انتظار مردم از مسئولان هم همین است.
رئیسی در ادامه تصریح کرد: درباره پرونده اخیر نیز دولت از 9 ماه قبل نسبت به کشف، شناسایی و معرفی متخلفان به دستگاه قضائی اقدام کرد و در این رابطه میزهای تخصصی ویژه‌ای در رسانه ملی برای تشریح ابعاد و اطلاع‌رسانی در این زمینه تشکیل شده بود، اما انتظار مردم برخورد قاطعانه با فساد بود نه بازخوانی دوباره خبر 9 ماه قبل.
تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی دریا
وی همچنین توجه ویژه به اقتصاد دریامحور را مورد تأکید قرار داد و از وزارت امور اقتصادی و دارایی خواست تمام تلاش خود را در حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی انجام دهد.
وتوی قطعنامه آتش‌بس در غزه سند دیگری از نقش مستقیم آمریکا در کشتار مردم غزه بود
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه هیئت دولت، ضمن تشکر و قدردانی صمیمانه از مردم شریف استان البرز بابت استقبال و میزبانی گرم از کاروان دولت مردمی تصریح کرد‌: ابراز لطف و محبت مردم به خدمتگزاران‌شان، مسئولیت دولتمردان را در توجه و رسیدگی بیشتر به امورات آنها سنگین‌تر می‌کند.
وی همچنین با یادآوری مسئولیت همه دستگاه‌های اجرائی نسبت به اجرای سیاست‌ها و قوانین مصوب، به ویژه موضوعات مهمی نظیر هوای پاک و جوانی جمعیت، حل این مسائل را نیازمند همکاری همه بخش‌ها دانست و از معاون اجرائی رئیس‌جمهور خواست برای هماهنگی دستگاه‌های اداری و اجرائی در این رابطه، اقدامات لازم را انجام دهد.
رئیس‌جمهور همچنین از اعضای دولت خواست در جریان حضور در دانشگاه‌ها علاوه‌بر تبیین مسائل، عملکردها و سیاست‌های دولت، توجه به راهکارهای ارائه شده دانشجویان برای حل مشکلات و خواسته‌های مطرح شده از سوی آنان را نیز در دستور کار قرار دهند.
رئیسی در بخشی دیگر از سخنان خود، اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس در غزه را تاسف‌آور و سند دیگری از نقش مستقیم آمریکا در کشتار مردم غزه دانست و افزود: وقایع غزه پرده نفاق از چهره آمریکا برداشت و چهره ظالمانه، ضدبشری و غیرانسانی دولت آمریکا را به جهانیان نشان داد.
پیش از سخنان رئیس‌جمهور دکتر علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت از تحویل 40 دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان حمل‌ونقل شهری کرج و 80 دستگاه تاکسی برقی به ناوگان حمل‌ونقل شهری تهران خبر داد که موجب صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف سوخت خواهد شد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور نیز از تولید یک داروی خاص شیمی‌درمانی در کشور و پیوستن ایران به 5 کشور تولید‌کننده این دارو در جهان خبر داد و افزود: تولید داروی تزریقی «سیکلوفسفامید» که به همت یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شد و به زودی روانه بازار خواهد شد، علاوه‌بر رفع نیاز 400 هزار دزی کشور و صرفه‌جویی 5 میلیون دلاری، کمک شایانی به متقاضیان این دارو خواهد کرد که تا پیش از این مجبور به خرید نمونه خارجی آن با 10 برابر قیمت بودند.