به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 9,931
بازدید دیروز: 18,995
بازدید هفته: 70,679
بازدید ماه: 70,679
بازدید کل: 25,057,607
افراد آنلاین: 68
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۶ دی ۱٤۰۳
Thursday , 26 December 2024
الخميس ، ۲٤ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۰۶۰ - آیت الله رئیسی در آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی: ۱۴۰۲/۱۱/۱۵
آیت الله رئیسی در آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی:
 وضعیت و جایگاه علمی کشور قابل مقایسه
با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیست
   ۱۴۰۲/۱۱/۱۵

رئیس جمهور خطاب به نخبگان: متوقف نشوید/ از مردم گره‌گشایی کنید - ایرناتجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی جهانی

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، در مراسم تجلیل از «مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی و جشن احیای باشگاه دانش‌پژوهان جوان» با سپاسگزاری از افتخارآفرینی جوانان المپیادی کشور و نیز قدردانی از زحمات والدین، معلمان، مربیان و مدیران آنها تصریح کرد: مراسم امروز هم برای قدردانی از مدال‌آوران المپیادهای علمی و هم به مناسبت احیای باشگاه دانش‌پژوهان برگزار شده است.
وی با تبریک ایام سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ابراز کرد: انقلاب اسلامی همواره توجه به علم‌آموزی، معرفت‌افزایی و ارتقای علم و دانش را مورد تاکید قرار داده است و یکی از دلایل این ادعا نیز اینکه امام راحل به عنوان رهبر انقلاب خود یک عالم فرزانه بود که بیش از 50 جلد کتاب به عنوان آثار علمی از او باقی مانده که در حوزه‌های فقه، اخلاق و عرفان کتب مرجع هستند.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) فراتر از تالیف کتب مهم و مرجع، شخصیتی نوآور و خلاق در عرصه علم و دانش بود، افزود: امروز نیز سکاندار این انقلاب یک عالم فرزانه است که همواره بر رشد و پیشرفت علم و دانش تاکید داشته و دارد.
رئیسی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌ها، مراکز علمی، دانشجو، اعضای هیئت‌های علمی و مقالات علمی کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب با پیش از آن به هیچ وجه قابل مقایسه نیست، خاطرنشان کرد: در حالی که پیش از انقلاب ایران حتی یک مجله علمی بین‌المللی نداشت، امروز تعداد مجلات علمی بین‌المللی کشور به 300 نشریه بالغ می‌شود و ارتقای قابل توجه رتبه علمی کشور نشانه توجه انقلاب و نظام اسلامی به علم، عالم، علم‌آموزی و معرفت‌افزایی و به‌کارگیری این علم و دانش است.
وی دلیل تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان را آوردن علم و دانش و فناوری به عرصه اجراست، عنوان کرد: ظرفیت‌های علم و دانش کشور بسیار بالاست و جوانان و نوجوانان ایرانی می‌توانند در عرصه‌های داخلی و خارجی همواره افتخارآفرینی کنند و پرچم پرافتخار کشورمان را در عرصه‌های مختلف فکری و علمی به اهتزاز درآورند.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت تجلیل و تکریم این افتخارآفرینی‌ها افزود: البته نه شما نخبگان و نه ما در دولت نباید به همین مقدار افتخارآفرینی اکتفا کنیم و باید به فکر حفظ و ارتقای این روند باشیم. شما باید مسیر رشد و تعالی خودتان و جامعه را ادامه دهید و تلاش کنید جامعه بیشترین بهره و نفع را از دانش و تخصص شما ببرد. شما باید با شناسایی و تلاش برای حل مسائل جامعه و کشور،‌ نقشی مؤثر در رشد و پیشرفت کشور ایفا کنید. رئیسی در ادامه به اهمیت نوآوری، خلاقیت و نظریه‌پردازی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: نظریات پیشینیان برای ما بسیار مهم و قابل احترام است اما امروز ما می‌توانیم با تکیه بر مبانی استوار پیشینیان سخنی نو داشته باشیم و راه نظریه‌پردازی و اندیشه‌ورزی همواره باز است.
وی تصریح کرد: در این راستا باشگاه دانش‌پژوهان جوان در جایگاه یک باشگاه اندیشه‌ورزی با در کنار هم قرار دادن نخبگان و استفاده از اندیشه و مباحثات آنان نظریات جدیدی خلق کند که برای حل نظام‌ مسائل کشور در بخش‌های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی، انرژی و دیگر بخش‌ها راهگشا باشد.
رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت توجه ویژه به مهارت‌آموزی در کنار علم‌آموزی در باشگاه دانش‌پژوهان جوان تاکید کرد و گفت: این باشگاه باید زنده، نوآور و نخبه‌پرور باشد و از جمع نخبگان آن برای حل مسائل کشور راهکار ارائه شود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین ناظر به برخی خواسته‌ها و مطالبات
مطرح شده از سوی مدال‌آوران المپیادهای جهانی در این نشست گفت: ما با این پیشنهاد که مسائل نخبگان به دست نخبگان حل شود کاملا موافقیم و وزرای علوم و آموزش و پرورش در زمینه مسائل مربوط به نخبگان حتما از نظرات آنها استفاده کنند.
وی همچنین ضمن استقبال از ارائه طرحی برای حل مسائل نخبگان کشور از سوی یکی از مدال‌آوران المپیادی نسبت به پیگیری این طرح و ارائه پاسخ آن طی روزهای آینده قول مساعد داد.
رئیس‌جمهور همچنین بر حمایت دولت از تجهیز و تامین کادر اداری و جذب نیرو در باشگاه دانش‌پژوهان جوان با تمرکز بر عدالت در گزینش و به‌کارگیری افراد شایسته با همکاری سازمان اداری و استخدامی تاکید کرد.
رئیسی در پایان ابراز امیدواری کرد با تلاش و همت نخبگان و همچنین مسئولین وزارت علوم و آموزش و پرورش، باشگاه دانش‌پژوهان جوان نماد و نمود علم‌آموزی و کاربست علم در کشور باشد.
در این مراسم همچنین با حضور رئیس‌جمهور از 28 نفر از مدال‌آوران رتبه‌های اول تا سوم المپیادهای علمی بین‌المللی در رشته‌های زیست‌شناسی، شیمی، ریاضی، فیزیک، کامپیوتر و نجوم و اخترفیزیک تجلیل شد.
مسئله‌یابی، یافتن راهکار و تلاش برای حل مسئله از مهم‌ترین کارهای گروه‌های جهادی است
آیت‌الله رئیسی در دیدار «جمعی از فعالین و مسئولین گروه‌های جهادی سراسر کشور» که در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن ایام دهه مبارک فجر، به سابقه تشکیل جهاد سازندگی و عملکرد درخشان آن در دوران دفاع مقدس اشاره و تصریح کرد: دولت مردمی با باور عمیق به حرکت جهادی، رفع موانع فعالیت گروه‌های جهادی و گسترش فرهنگ و روحیه جهادی را وظیفه خود می‌داند.
وی با اشاره به روند ادغام جهاد سازندگی در سازمان اداری دیگر و نگرانی از گرفتار شدن این حرکت مردمی در چنبره بوروکراسی اداری، همت جهادی دانشجویان، طلاب، دانش‌آموزان، بسیجیان و مسجدی‌ها را موجب تداوم حرکت جهادی در سراسر ایران دانست و افزود: در این مدت  جوانان جهادگر با راه‌اندازی اردوهای جهادی در دورافتاده‌ترین شهرها و روستاهای کشور حضور یافتند تا غبار محرومیت را از چهره این مناطق پاک کنند.
رئیس‌جمهور تداوم حرکت جهادی و احیای جهاد سازندگی را از برنامه‌های اصلی دولت مردمی برشمرد و اظهار داشت: با توجه به تشکیل گروه‌های متنوع جهادی از بستر‌های دانشجویی، طلبگی، سازمان‌های مردم‌نهاد، بسیج، مساجد و امثال آن، پس از تشکیل دولت سیزدهم، تلاش شد سازوکاری طراحی شود که کار جهادی برعهده خود جهادگران باشد و دولت فقط به حمایت از آنها بپردازد.
رئیسی تشکیل شورای‌عالی جهاد سازندگی را نتیجه این طراحی دانست و گفت: طراحی سازوکاری برای مرتبط کردن گروه‌های جهادی به یکدیگر و فراهم آوردن زیرساخت‌های حمایت حقوقی و مالی به منظور هم‌افزایی ظرفیت عظیم این گروه‌ها در مسیر آبادانی، رشد و شکوفایی، ارتقای کیفیت اقدامات فرهنگی و رفع آسیب‌های اجتماعی و مسائل کشور از اهداف تشکیل این شورا است.
وی با ضروری دانستن تدوین و تصویب قوانین لازم برای تسهیل و حمایت از فعالیت‌های جهادی، به نقش‌آفرینی فرهنگی گروه‌های جهادی برای تربیت انسان‌های باتجربه و برخوردار از تخصص همراه با روحیه انقلابی و جهادی اشاره کرد و افزود: با توجه به ظرفیت مناسب گروه‌های جهادی برای پرورش مدیران توانمند، با تجربه، انقلابی و با انگیزه، بهره‌گیری از نیروهای تربیت شده در این گروه‌های جهادی در رده‌های مدیریتی می‌تواند به ارتقای کارآمدی دستگاه‌ها بینجامد.
رئیس‌جمهور گره‌گشایی از زندگی مردم، یافتن استعدادهای درخشان و ایجاد زمینه برای رشد و شکوفایی آنها و برقراری عدالت در زمینه برخورداری مردم از امکانات و زمینه‌های رشد و پیشرفت را از جمله اهداف مشترک دولت و گروه‌های جهادی دانست و افزود: یکی از کارهای مهم شما گروه‌های جهادی، مسئله‌یابی، یافتن راهکارها و تلاش برای حل مسئله است.
رئیسی جهاد تبیین را از عرصه‌های مهم کار جهادی دانست و با بیان اینکه دشمنی که روزگاری دنبال غارت ثروت‌های زمینی و زیرزمینی ملت‌ها بود، امروز به دنبال غارت مغزها و نخبگان است، با استفاده از روش‌های تهدید، تطمیع، ایجاد شبهه و سؤال و انحراف در اذهان عمومی است، از گروه‌های جهادی و به‌خصوص افرادی که قدرت بیان دارند خواست در راستای گشودن گره‌های ذهنی اقشار مختلف جامعه تلاش کنند.
وی با تاکید بر اهمیت و ضرورت برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت، رکوردشکنی‌های سال‌های اخیر در رشد تجارت کشور، صادرات نفتی و غیرنفتی، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال، راه‌سازی، ساخت و تکمیل بیمارستان‌های کوچک و بزرگ در سراسر کشور و همچنین اجرای طرح‌های بزرگ و پیچیده صنعتی نظیر راه‌اندازی فاز 11 پارس جنوبی و احیای حدود هفت هزار واحد تعطیل یا نیمه‌تعطیل تولیدی را از جمله ظرفیت‌های قابل تبیین برای مقابله با توطئه ناامیدسازی جامعه از سوی دشمن دانست و افزود: شرط جهادی کار کردن این است که دشمن را در برابر خود ببینیم و برای پیشرفت کشور و ناکام گذاشتن دشمن تلاش کنیم.
رئیس‌جمهور در دقایق پایانی جلسه 2 ساعته خود با فعالان گروه‌های جهادی تاکید کرد که پایان این جلسه به معنای پایان کار ما نیست، بلکه این جلسه آغاز یک ارتباط سازنده میان دولت و گروه‌های جهادی است.
رئیس‌جمهور در تماسی تلفنی از تلاش‌های‌مربیان و بازیکنان تیم ملی فوتبال قدردانی کرد
آیت‌الله رئیسی در تماسی تلفنی با آقای امیر قلعه‌‌نویی سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان، ضمن شکرگزاری به درگاه الهی برای توفیقات ملی‌پوشان و قدردانی از تلاش‌ها و زحمات وی و همه بازیکنان و دست‌اندرکاران تیم ملی، اظهار امیدواری کرد که موفقیت‌های تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران در این رقابت‌ها تا قهرمانی ادامه یابد.
در این مکالمه تلفنی آقای قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی فوتبال نیز ضمن قدردانی از حمایت‌‌های دولت و شخص رئیس‌جمهور از ملی‌پوشان کشورمان، با بیان اینکه تک‌تک اعضای تیم ملی برای این پیروزی‌ها و موفقیت‌ها زحمت کشیده‌اند، تداوم و افزایش حمایت‌ها از تیم ملی فوتبال را خواستار شد.
در این مکالمه تلفنی مهدی طارمی بازیکن تیم ملی فوتبال کشورمان نیز در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور، اظهار امیدواری کرد ملی‌پوشان کشورمان بتوانند با تداوم موفقیت‌ها و پیروزی‌ها دل مردم ایران را شاد کنند.