بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبههاي نماز جمعه تهران :
زیبایی های ماه مبارک رمضان در بیان رهبری
۱۴۰۳/۰۱/۱۳
دو جاده موازي در زندگي انسان
ارتباط با خدا را نبايد دستكم گرفت. همه چيز ما، در گرو اين رابطه است. اين رابطه است كه دل ما را قرص مىكند تا از دشمنيها هراس نكنيم. اين رابطه با خداست كه دلهاى ما را از محبّت به مؤمنين و پويندگان راه خدا پُر مىكند تا اختلاف نظرها و اختلاف سليقهها را نبينيم. اين رابطه با خدا و اتّصال به خداست كه موجب مىشود ما براى اهواى خودمان، حقيقت را زير پا نگذاريم و مصلحت را فداى غرض شخصى نكنيم. اين رابطه با خداست كه موجب مىشود ما از راه خدا منحرف نشويم و از پيمودن اين راه، پشيمان و خسته و ملول نگرديم. اين رابطه با خدا، هميشه ممكن است و هيچوقت دير و محال نيست.
دو جاده صعود و سقوط انسان
زندگى انسان، دائماً روى دو جاده موازى است. يك جاده آن است كه روندگانِ روى آن، دائم به سمت بالا مىروند. جاده ديگر، آن راهى است كه روندگان آن، به طرف پايين، به طرف درّه و به طرف جهنم حركت مىكنند. اين دو جاده، در كنار هم و موازى با يكديگرند. خط سير اين دو جاده، كاملاً مثل هم است. آنهايى كه به طرف سقوط و نزول حركت مىكنند، از همان جايى دور مىشوند كه پويندگانِ آن جاده ديگر، به آنجا نزديك مىشوند. آنها از خدا دور مىشوند و به شيطان و دوزخ نزديك مىگردند. آن كسانى كه به طرف عِلو، به طرف بالا، به طرف تعالى، به سمت نور، به سمت خدا، به سمت توحيد و نزاهت اخلاقى و طهارت جان حركت مىكنند، از همان جايى دور مىشوند و فاصله مىگيرند كه آن گروه ديگر، به سمت آن سقوط مىكنند.
اين دو جاده، در طول مسير با يكديگر همسايهاند و حركت از يكى به آن ديگرى، در كمال آسانى است. راه، راه نزديكى است. اگر ما كه خداى نكرده، در جاده دوم حركت مىكنيم و از لحاظ اخلاق نفسانى و شخصى، به سمت پايين مىرويم، اراده كنيم كه وارد آن جاده ديگر بشويم و به سمت بالا و تعالى حركت كنيم، در هر آنى اين كار ميسور است. و انّ راحل اليك قريب المسافة (مصباح المتهجّد، ج 2، ص 583)؛ كسى كه به سمت خدا حركت مىكند، راه او نزديك است. اگر بخواهيم وارد راه خدا بشويم، مسافت بسيار نزديكى است. اگر يكقدم برداريد، از اين جادهاى كه اهل آن، به سمت سقوط و به سمت پايين مىروند، وارد آن جادهاى مىشويد كه اهل آن، به سمت سعادت ابدى، به سمت نور، به سمت جايگاه صديقين و ملأ اعلى شتاب مىكنند. از آن طرف هم، همينطور است. آن لحظهای كه ما به خواهش نفسمان گوش مىدهيم و عملى كه انسان را از خداى متعال دور مىكند العياذ بالله انجام مىدهيم، در آن لحظه، پا را از آن جاده به اين جادهاى كه ما را به طرف پايين مىبرد، گذاشتهايم. در آن لحظه اى كه ما تصميم مىگيريم برخلاف اهواى نفسانى خود حركت كنيم و با اين خودخواهى و غرور و تبعيّت از شيطان نفس مخالفت كنيم كه امام بزرگوار ما، دائماً در طول اين ده سال و اندى، ما را از آن برحذر مىداشتند و در همه قضايا، به همه ما و به همه ملّت ايران، از جمله به ما مسئولان مىگفتند: مواظب باشيد، اسير آن نشويد همان لحظه، از اين مسافت قريب كه انّ راحل اليك قريب المسافة پا را در آن جاده گذاشتهايم و به سمت بالا مىرويم و اين، در ماه رمضان امكانپذير است. كنترل اهواى نفسانى، در ماه رمضان آسانتر از هميشه است.
* بیانات در خطبههاى نماز جمعه تهران - 10/ 01/ 1369