آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح سهشنبه همزمان با روز کارگر، در سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران، گروههای کار و واحدهای نمونه با تبریک این روز به همه جامعه بزرگ و محترم کارگری کشور، برگزاری این مراسم پس از دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب را فرصتی مغتنم برای اطلاع و پیگیری از منویات و رهنمودهای ایشان نسبت به موضوع کار و کارگران و تلاش در جهت تمهید ساز و کارهای اجرای این رهنمودها دانست.
وی با اشاره به برگزاری این مراسم در کارخانهای بزرگ که محصولاتی قابل عرضه برای بازارهای داخلی و خارجی دارد، محصولات تولید شده در این کارخانه را گواه توانایی و تلاش کارگران و مهندسان و نیز نشاندهنده وجود توانمندی در کشور برای انجام کارهای بزرگ دانست و گفت: البته نباید به همین میزان بسنده کرد.
رئیسجمهور دستاورد دیگر تلاشها و تولیدات این کارخانه و دیگر واحدهای تولیدی کشور را امیدآفرینی با وجود تحریمها و فشارها و برخی کاستیها توصیف کرد که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بوده است و افزود: مسئله امیدآفرینی به تعبیری ترجمان همان شعار ارزشمند «ما پای کار ایران هستیم» شما کارگران عزیز و محترم است که با روحیه ارزشمندتان همانطور که دشمن را در عرصههای مختلف ناکام گذاشتید در عرصه اقتصادی نیز ناکام گذاشتید و خواهید گذاشت.
رئیسی با تاکید بر ضرورت به عمل آمدن همه حمایتهای حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر در جهت ارتقای کیفی و کمی روزانه تولید اظهار داشت: ملت ایران و کارگران ما نشان دادهاند که میتوانند تولیداتی داشته باشند که کیفیت آن از همه استانداردهای ضروری و جهانی بالاتر باشد، چنانکه در سفر اخیر ما به سریلانکا مهندسان و متخصصان سریلانکایی تاکید داشتند که کار متخصصان ایرانی در ساخت سد و نیروگاه در آن کشور از نظر فناوری و علمپایه بودن کاملا بهروز و حتی بینظیر بوده و برای اولین بار در منطقه کاری با این سطح از تکنولوژی اجرا شده است.
وی با تجلیل از توانمندیها و تلاشهای کارگران و متخصصان ایرانی تصریح کرد: یکی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب شناسایی و تقویت کارگران نخبه کشور است. چنانکه وزیر محترم کار گفت، این وزارتخانه برنامهای را برای شناسایی و حمایت از کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری و کشف و پرورش ایدههایی که در محیط کاری متولد شدهاند اجرا کرده تا هم نخبگی در میان کارگران مورد حمایت و تشویق قرار گیرد و هم ایدههای مفید خلق شده در این محیط تقویت شده و در مسیر اجرا قرار گیرند.
توجه به فرهنگ کار نکته مهم بعدی مطرح در سخنان رئیسجمهور بود که در توضیح آن خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس جامعه کارگری با تلاشها و ایدههای خلاقانه خود بسیاری از نیازهای جبههها را تامین و کشور را از بیگانگان بینیاز کرد. امروز هم یک جنگ اقتصادی تمام عیار به کشور تحمیل شده که بهحمدالله تاکنون کشور و جوانها و کارآفرینان و کارگران شریف ما در این عرصه خوش درخشیده و همچنان که در جنگ نظامی به دشمن سیلی زدند، در جنگ اقتصادی نیز جانانه در مقابل دشمن ایستادهاند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دشمنان تصور میکردند با تحریم و تهدید میتوانند ملت ایران را متوقف کنند، گفت: دشمن امروز مشاهده میکند که ایران اسلامی با وجود همه فشارها رشد اقتصادی، تولید، نوآوری و خلاقیتهای فناورانه دارد و فقط در زمینه صادرات محصولات دانشبنیان به رکورد بالای 2 میلیارد دلار دست یافته است؛ اینها نتیجه تلاشهای شما کارگران و متخصصان کشور است که ثابت کردید پای کار هستید و این حقا شایسته قدردانی است.
«تصویب لایحه ارتقای امنیت و ثبات شغلی در دولت و پیگیری به نتیجه رسیدن هر چه سریعتر آن»، «موفقیت در افزایش آمار ایجاد اشتغال به ویژه ایجاد فرصتهای شغلی متناسب برای فارغالتحصیلان دانشگاهی»، «پیگیری بیمه کارگران ساختمانی» و «ضرورت مهارتافزایی کارگران» از دیگر موضوعاتی بود که رئیسجمهور در این مراسم به آنها اشاره کرد.
رئیسی همچنین با تاکید بر توجه ویژه بانکها به پرداخت تسهیلات اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان از اعلام آمادگی بانک رفاه کارگران برای تامین و پرداخت تسهیلات مسکن کارگری خبر داد و افزود: سهم مسکن بخش عمدهای از هزینه خانوارها را به خود اختصاص داده و از این جهت دولت بنا دارد با بهرهگیری از امکانات موجود در کشور از جمله واگذاری زمین بخش قابل توجهی از این مشکل و دغدغه خانوادهها را حل کند.
وی از همه مدیران شرکتها، کارخانههای وکارگاهها خواست با فعالسازی تعاونیهای مسکن در حوزه کارگری و هماهنگی با وزارت راه و شهرسازی رفع مشکل مسکن کارگران را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهند به نحوی که در روز کارگر سال آینده بتوان اعلام نمود که با گامهای برداشته شده در این زمینه بخش مهمی از مشکل مسکن کارگران مرتفع شده است.
رئیسجمهور در پایان همچنین با اشاره به اهتمام ویژه دولت به امر تولید و اشتغال، به احیای بیش از 8 هزار واحد تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل در دولت مردمی و بازگشت به کار هزاران کارگر بیکار شده اشاره و به همه مدیران و مسئولان دستگاههای اجرائی تأکید کرد به هیچ عنوان اجازه تعطیلی هیچ کارخانه و واحد تولیدی با هر دلیل و بهانهای را ندهند.
در این مراسم با حضور رئیسجمهور از میثم صادقی از استان آذربایجان شرقی، امین صفایی از استان فارس،هادی مهدویان مهر از استان خراسان رضوی، فاطمه شیخی از استان خوزستان، رضا بهاءالدینی از استان کرمان، رضا بهروزینژاد از استان فارس، عمار افخمی از استان مازندران و منوچهر بهزادی از استان مرکزی به عنوان کارگران نخبه و نمونه تجلیل شد.
همچنین گروه فولاد سپهر سبلان، شرکت تولیدی 21 بیضا و شرکت تونلساز ماشین قزوین به عنوان گروههای کارگری نمونه از سوی رئیسجمهور تجلیل شدند.
امیر پورمقصودی از استان کرمان، منوچهر انصاری فرد از استان اردبیل، یوسف حسنی شهیر، محمود محمودی از استان مرکزی و کامبیز قلیزاده سلطانی از استان البرز نیز از جمله مدیران نمونه کشوری بودند که در این مراسم از سوی رئیسجمهور مورد تجلیل قرار گرفتند.
بازدید رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
آیتالله رئیسی همچنین با حضور در کارخانه ایران خودرو دیزل ضمن بازدید از بخشهایی از کارخانه از جمله سالن خط تولید، با تعدادی از کارگران نیز گفتوگویی صمیمانه و چهره به چهره داشت و وضعیت شغلی و معیشتی آنها را جویا شد.
این کارخانه در مساحتی بالغ بر 760 هزار متر مربع با 5 هزار و 500 نفر پرسنل سالانه 22 هزار دستگاه محصولات باری کشنده شامل کامیون، کشنده و کامیونت و 12 هزار و 500 دستگاه محصولات مسافری شامل ون، اتوبوس و مینی بوس تولید میکند.
کارخانه ایران خودرو دیزل با اهتمام ویژه دولت مردمی به امر تولید، در سال گذشته رشد تولید بیش از 600 درصدی را محقق کرده و برای افزایش آن تا سال 1404 نیز هدفگذاری و برنامهریزی شده است.
ابلاغ تفسیریه ماده 5 قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی برای اجرا
آیتالله رئیسی در اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده(5) قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی» را که در جلسه علنی 19 فروردین 1403 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 29 فروردین 1403 به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.
رئیسجمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی 19 فروردین 1403 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 29 فروردین 1403 به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیسجمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.