۱۱۲۵ - رئیسی در دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق: جلوی سوءاستفاده صهیونیستها از اقلیم کردستان را بگیرید ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
رئیسی در دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق:
جلوی سوءاستفاده صهیونیستها از اقلیم کردستان را بگیرید
۱۴۰۳/۰۲/۱۷
آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح دوشنبه در دیدار نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه روابط کردستان با ایران بر پیوندهای تاریخی، ملی، دینی و فرهنگی استوار است، اظهار امیدواری کرد که این سفر به نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه عراق قوی و تقویت وحدت و انسجام در چارچوب عراق واحد همواره مورد اهتمام و تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: حمایتهای ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات میکند که ایران پشتوانهای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود میشمارند، افزود: ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینهورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند.
رئیسی ضمن قدردانی از اقدامات دولت عراق و نیز اقلیم کردستان در اجرای مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین، بر اجرای کامل و دقیق این توافق تاکید و تصریح کرد: خلعسلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق یک ضرورت است.
وی همچنین تاکید کرد: ایران مانعی برای گسترش همکاریهای اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط میدانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عناصر معاند و بدخواهان روابط دوستانه و صمیمی طرفین اخلالی در مسیر گسترش همکاریهای فیمابین ایجاد کنند، اظهار داشت: نگاه مسئولان باید فراتر از بدخواهی بیگانگان معطوف به طراحی و اجرای راهکارهای توسعه روابط در مسیر تامین منافع متقابل میان ایران با عراق به طور عام و اقلیم کردستان به طور خاص باشد.
نیچروان بارزانی نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از تجدید دیدار خود با رئیسجمهور کشورمان، با بیان اینکه اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است، صمیمانه قدردانی کرد.
رئیس اقلیم کردستان عراق با قدردانی از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان تاکید کرد: شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست. اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود حرکت کُرد امروز چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاریها و تعاملات خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد.
بارزانی با بیان اینکه مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد، گفت: انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آیندهای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.
رئیس اقلیم کردستان تصریح کرد: هیچ عقل سلیمی اجازه نمیدهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم.
رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.
عملکرد دستگاههای مسئول در حوزه آسیبهای اجتماعی به شکل مستمر رصد و متخلفین به شورای اجتماعی معرفی شوند
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیدهبانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاهها در زمینه رفع آسیبهای اجتماعی با واقعیتهای میدانی را از ضروریترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمانها و نهادهای مربوطه خواست با رصد دقیق و مستمر شاخصهای کنترل و کاهش معضلات و آسیبهای اجتماعی، تصمیمگیران را در داشتن نگاهی واقعگرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و بههنگام یاری کنند.
وی دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرحهای مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرحها از دیگر سازمانها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند. رئیسجمهور همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای تشکلهای مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیبهای اجتماعی تأکید کرد.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیبها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیمگیران و تصمیمسازان است، بر بهرهگیری از ظرفیت کانونهای فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاههای مختلف با مسئولیت مقابله با آسیبهای اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاههای مربوط، در کاهش و حذف آسیبهای اجتماعی مؤثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمانها و دستگاههای مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمانهایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمیکنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.
در ابتدای این جلسه با حضور رئیسجمهور گزارش اجرا، آسیبشناسی و ارتقای آییننامههای اجرائی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.