پیکر مطهر«آیتالله طه محمدی»
پس از تشییع در جوار شهدای همدان آرام گرفت
۱۴۰۳/۰۳/۲۲
پیکر مطهر آیتالله غیاثالدین طه محمدی نماینده پیشین ولیفقیه در استان همدان و امام جمعه همدان با حضور جمع کثیری از طلاب، روحانیون، مسئولان و مردم شهر همدان تشییع و در جوار مرقد شهید همدانی و آیتالله موسوی همدانی آرام گرفت.
نماینده ولیفقیه در استان همدان در مراسم تشییع پیکر «آیتالله غیاثالدین طه محمدی» با بیان اینکه این عالم مهذب، استادی پرهیزگار و شخصیتی وارسته بود افزود: ایشان عمر با برکتش را در راه خدمت به مردم و اسلام صرف کرد. این عالم فرزانه سالها در کسوت نماینده ولیفقیه در استان، نماینده مردم شریف همدان در مجلس خبرگان رهبری و رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا منشا خدمات فراوانی بود.
آیتالله حبیبالله شعبانی موثقی با اشاره به اینکه آیتالله طه محمدی از سال ۴۲ در فعالیتهای انقلابی حضور مستمر داشت، یادآور شد: این عالم ربانی 23 سال امامت جمعه فامنین و 14 سال نمایندگی ولیفقیه در استان و امامت جمعه همدان را برعهده داشت.
نماینده ولیفقیه در استان همدان با بیان اینکه آیتالله طه محمدی کارنامه درخشانی در حوزه فعالیتهای اجتماعی و علمی دارد تاکید کرد: امروز حضور گسترده مردم همدان در مراسم تشییع ایشان نشاندهنده قدردانی از این شخصیت برجسته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در انتخابات اخیر خبرگان رهبری شاهد اخلاق بزرگوارانه آیتالله طه محمدی بودیم خاطرنشان کرد: در این انتخابات ایشان به خودش رای نداد بلکه به رقبای خود رای داد و این برای همه ما و کسانی که در عرصه سیاست و مدیریت هستند، درس اخلاق است.
در ادامه استاندار همدان با بیان اینکه آیتالله طه محمدی عمر سراسر خیر و برکت خود را در راه اسلام، قرآن و مکتب اهل بیت سپری کرد اظهار داشت: ایشان برای خدمت به مردم از هیچ تلاشی فروگذار نبود.
علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه ایشان همواره دغدغه دین و مردم را داشت و تلاش کرد تا از انحرافات جامعه جلوگیری کند خاطرنشان کرد: این عالم برجسته هیچ دلبستگی و وابستگی به مناصب دنیایی نداشت و در حیات طیبه خود در راه خدمتگزاری و حمایت از مسئولان همواره تلاش فراوانکرد.
لازم به ذکر است، مرحوم آیتالله «غیاثالدین طهمحمدی» سال ۱۳۲۶ در روستای آقاج فامنین همدان، در خانوادهای مذهبی متولد شد و با توجه به استعداد فوقالعاده و علاقهمندی به روحانیت و برخورداری از نبوغ خاص در همان اوایل زندگی به دعوت برادرش حجتالاسلام حاج میرزاعلی محمدی در سن ۱۲ سالگی جهت تحصیل، رهسپار حوزه علمیه قم شد.
این روحانی فرهیخته درس مقدمات را در کنار برادرش و سطوح عالی را نزد آیتالله العظمی نوری همدانی و آیتالله مشکینی و آیتالله خزعلی گذراند و برای فراگیری دروس خارج فقه و اصول، سالها در محضر آیات عظام حضرت امام (ره)، میرزاهاشم آملی، شیخ مرتضی حائری تلمذ کرد.
آیتالله طهمحمدی همچنین در عرصههای مختلف انقلاب اسلامی حضور فعال و پرثمر داشت و پیش از ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ شمسی به فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی پرداخت به طوری که بارها بازداشت شد و در واقعه مدرسه فیضیه نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفت همچنین در بیشتر راهپیماییهای طلاب حوزه علمیه قم حضور چشمگیر داشت و در سفرهای تبلیغی و سخنرانیهایش چند مرتبه از سوی ساواک دستگیر و زندانی شد.
نماینده سابق ولیفقیه در استان همدان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی در دفتر حضرت امام(ره) در قم به فعالیت پرداخت و در دوران دفاع مقدس با حضور در جبهههای دفاع مقدس و جمعآوری کمکهای مردمی به یاری رزمندگان اسلام شتافت.
مرحوم طهمحمدی در سال ۱۳۶۱ از سوی دفتر حضرت امام(ره) به امامت جمعه فامنین منصوب شد و در طول ۲۳ سال امامت جمعه به انجام خدمات فراوانی در زمینههای فرهنگی، حوزوی، عمرانی، اقتصادی و اجتماعی پرداخت و پس از کنارهگیری آیتالله موسوی همدانی از امامت جمعه همدان، از طرف رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در استان همدان منصوب شد. این عالم ربانی پس از سالها خدمت و مجاهدت شامگاه جمعه هجدهم خردادماه در سن ۷۷ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
پیکر مرحوم آیتالله طهمحمدی در قم تشییع شد
۱۴۰۳/۰۳/۲۱
آیتالله غیاثالدین طهمحمدی دار فانی را وداع گفت
۱۴۰۳/۰۳/۱۹
خودروی آیتالله غیاثالدین طهمحمدی نماینده سابق مردم همدان در مجلس خبرگان سال گذشته در مسیر برگشت از مشهد مقدس دچار سانحه شد. متأسفانه در این حادثه همسر آیتالله طهمحمدی درگذشت، در آن زمان آیتالله محمدی با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد، اما پس از مدتی، پزشکان متوجه وجود لخته خون در مغز وی شدند که منجر به انجام جراحی در بیمارستانی در تهران شد. پس از عمل جراحی از بیمارستان مرخص و رو به بهبودی رفت تا اینکه در اردیبهشت ماه امسال دچار سکته و خونریزی مغزی شده که منجر به بستری ایشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی در استان قم شد و دار فانی را وداع گفت.
مدیر دفتر آیت الله غیاث الدین طه محمدی نماینده سابق همدان در مجلس خبرگان رهبری گفت: این عالم ربانی شامگاه جمعه هجدهم خردادماه در سن ۷۷ سالگی به علت عارضه مغزی دارفانی را وداع گفت.
به گزارش صراط به نقل از ایرنا، حجت الاسلام سلیمانی روز شنبه اظهار کرد: مرحوم آیت الله طه محمدی به علت عارضه مغزی ناشی از تصادف (در فروردین امسال) در بیمارستان شهید نکویی شهر قم بستری بود.
آیت الله طه محمدی نماینده پیشین مجلس خبرگان رهبری از استان همدان و ۱۴ سال نماینده، ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه شهر همدان بود.
وی دارای عنوان حوزوی آیتالله بود و ۲۳ سال امام جمعه شهرستان فامنین را بر عهده داشت و بعدها بهعنوان امام جمعه همدان منصوب شد.
آیت الله طه محمدی همدانی سال ۱۳۲۶ در یکی از روستاهای فامنین همدان در یک خانواده مذهبی بدنیا آمد، او در ۱۲ سالگی جهت تحصیل به حوزه علمیه قم رهسپار شد، درس مقدمات را نزد برادر خود حجت الاسلام حاج میرزا علی محمدی و سطوح عالی را هم نزد حضرات آیات نوری همدانی، مشکینی، سلطانی طباطبایی و خزعلی پست سر گذاشت.
وی همچنین دروس خارج از فقه و اصول را نیز از محضر آیات عظام و علمای اعلام از جمله امام خمینی (ره)، میرزا هاشم آملی و شیخ مرتضی حائری تلمذ کرد و منظومه حکمت، را نزد شهید مفتح و حکمت متعالیه، مباحث عرفانی و تفسیری را در خدمت علامه بزرگوار طباطبائی، جوادی آملی، حسن زاده آملی و شهید مطهری فرا گرفت.
آیت الله طه محمدی همدانی در سن ۲۸ سالگی موفق به کسب اجازه اجتهاداز آیت الله میرزا هاشم آملی شد و از حضرات آیات همچون محمد تقی بهجت و سید شهاب الدین مرعشی نجفی و محمد علی اراکی اجازه نقل حدیث را دریافت کرد.
وی در مبارزات علیه رژیم ستم شاهی ید طولایی را داراست و پیش از قیام پانزده خرداد سال ۴۲ فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرد، آیت الله طه محمدی از جمله افرادی بود که در واقعه مدرسه فیضیه مورد ضرب و شتم ماموران رژیم ستم شاهی قرار گرفت.
وی در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز با حضور در مناطق جنگی همراه رزمندگان بود و در زمینه جمع آوری کمکهای مردمی و پشتیبانی از جبهههای جنگ حضور فعال داشت. از اقدامات مهم ایشان به تاسیس حوزههای علمیه خواهران و برادران الزهرا و امیرالمومنین شهرستان فامنین و تربیت صدها طلبه موفق در عرصههای مختلف مدیریتی، علمی و تبلیغی میتوان اشاره کرد.
ریاست بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا از دیگر فعالیتهای وی به شمار میرفت.