۲۳۳۶ - سرلشکر سلامی در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای پرواز اردیبهشت: ۱۴۰۳/۰۳/۲۶
سرلشکر سلامی در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای پرواز اردیبهشت:
شهید امیرعبداللهیان عین دستگاه دیپلماسی مقاومت عمل میکرد
۱۴۰۳/۰۳/۲۶
مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای پرواز اردیبهشت؛ امیر دیپلماسی و وزیر شهید امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با سخنرانی سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و علی باقریکنی سرپرست وزارت امور خارجه برگزار شد. سرلشکر سلامی در این مراسم اظهار داشت: شهادت جمعی از خادمان صادق ملت ایران که افتخاربرانگیز و تاثیرگذار بود و شخصیتهای بزرگ و کمنظیر کشورمان به معراج رفتند را تبریک و تسلیت میگویم.
وی گفت: هر دفعه که به وزارت امور خارجه میآمدیم شهید امیرعبداللهیان ما را به سمت تمثالهای شهدای دیپلماسی میبردند و در آنجا فاتحهای میخواندیم ولی امروز در جوار آقای باقری که آمدیم تمثال شهید امیرعبداللهیان هم به تمثالهای دیگر اضافه شده بود. فرمانده کل سپاه تصریح کرد: شخصیت آقای امیرعبداللهیان جامعالاطراف، جذاب، معیار و الگو بود که قابلیت تکثیر در وجود و شخصیت کسانی را که میخواهند در آینده سکاندار عرصه دیپلماسی کشور باشند را دارد. بزرگی کشورها را با وسعت جغرافیایی آن توصیف میکنند ولی عظمت و بزرگی کشور ما به بزرگی شخصیتهایی است که در آن زندگی میکنند و به حوادثی است که در آن ساخته میشود و الحمدلله کشور ما سرشار از رویدادهای بزرگ و شگفتانگیز و دامنههای تغییر زیاد و البته شخصیتهای بزرگ است.
سرلشکر سلامی بیان کرد: آقای امیرعبداللهیان شخصیتی بلندبالا، برافراشته، مستحکم و متین در ظاهر بود و این قامت برافراشته دارای یک شکوه درونی و عظیم بود که انسان کاملی را نمایانگر مینمود. ادب و نجابت وی از جمله ویژگیهای بسیار واضح بود.
وی ادامه داد: شهید امیرعبداللهیان کسی بود که موقعیت و مقام او را تغییر نمیداد و او تسلیم جاذبههای موقعیتها نمیشد و من به ایشان به واسطه آنچه که از وی دیدم و شناختم علاقه خاصی داشتم.
فرمانده کل سپاه افزود: ادعای برخی این بود که با روی کار آمدن شهدای عزیز ما انسداد سیاسی در ایران ایجاد میشود و ایران به سمت انزوای بینالمللی پیش میرود. سیاست مهار ایران آرزوی بلندپروازانهای برای دشمنان ما بود که در کنار سیاست تحریم و عملیات روانی سنگین علیه ما اعمال میشد. سرلشکر سلامی گفت: خطرناکترین موقعیتی که این عزیزان مدیریت اجرائی کشور را در دست گرفتند همین بود که دشمنان خواستند مناسبات سیاسی و تجاری ما با کشورهای منطقه را از بین ببرند و ما را در درون مرزهای خود محاصره کنند، اما آنچه بعدا اتفاق افتاد محصول یک رهبری هوشمندانه از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی و شجاعت سیاسی بالا و اعتماد با نفس قوی نزد مقامات اجرائی و سیاسی کشورمان بود.
وی بیان کرد: به جرات میگویم شجاعت سیاسی بسیار فراتر از شجاعت نظامی است چرا که سیاست محل اتخاذ تصمیمات بزرگ است. همانطور که شجاعت اخلاقی از شجاعت سیاسی مهمتر است و البته شهید امیرعبداللهیان شجاعت اخلاقی و سیاسی را توأمان داشت. فرمانده کل سپاه گفت: حرکت آنها روی میدانهای مین بود چرا که دشمن همه جا در کمین بود. عضویت در شانگهای و بریکس و مناسبات و روابط با کشورهای همسایه و منطقه نشاندهنده عزم جدی و تلاشهای گسترده شهیدان عزیز ما بود.
سرلشکر سلامی بیان کرد: فضاهای سیاسی جدید به ما اقتدار جدید بخشید و این ماحصل نگاه متوازن به شرق و غرب است که نگاه درستی هم بود. اقدامات آنها به ما مشروعیت سیاسی بخشید و شخصیت سیاسی ما را در جهان ارتقا داد و این را ما شاهد بودیم، اینها دستاورد شهیدان عزیزمان بود.
وی افزود: شهیدان عزیز ما دیپلماسی ما را محدود به روابط با دولتها نکردند و امیرعبداللهیان عین دستگاه دیپلماسی مقاومت عمل میکرد و در عین حال وزیر امور خارجه مقاومت فلسطین هم بود، شهید امیرعبداللهیان با رهبران مقاومت فلسطین دیدار و از آنها حمایت میکرد. فرمانده کل سپاه گفت: نقد کردن قدرت نظامی و دفاعی و تبدیل آن به اقتدار سیاسی که نشان از هنر شهید امیرعبداللهیان بود را در اقداماتش شاهد بودیم. هیچگاه روحیه انقلابی و جهادی را کنار نگذاشت. دشمنان هم به او احترام میگذاشتند چرا که در حرف و عملش صادق بود.
سلامی بیان کرد: ما در ماهیت عمل نظامی و دفاعی انجام میدهیم، اما عمل ما اثر سیاسی خلق میکند و ما هم بخشی سیاست خارجی هستیم. ما مرزهای زیادی را درنوردیدیم. ما مجبور بودیم پیشروی کنیم و در فضاهای دوردست با دشمنان خود مقابله کنیم.
وی با بیان اینکه امروز روی قلههای مرتفع قرار گرفتیم، گفت: پس از اینکه ایشان وزارت امور خارجه را تحویل گرفت حوادث فتنهانگیز سال ۱۴۰۱ رخداد که ترمیم آن فضا علیه کشور بسیار مهم بود چرا که برخی دشمنان به دنبال انزوای بینالمللی ایران بودند.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: امروز تحریمها علیه ایران بیخاصیت شده، این نیز به دلیل تلاشهای شهیدان عزیز ما است. اوج همکاریهای ما با شهید امیرعبداللهیان عملیات وعده صادق بود.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه اشدا علی الکفار و رحماء بینهم در قامت شهید امیرعبداللهیان دیده میشد، تصریح کرد: ما بر اساس بدترین سناریوها تصمیم مهمی را برای عملیات وعده صادق انجام دادیم. ما عملیاتهای زیاد و بزرگی را انجام دادیم ولی هیچ کدام به بزرگی و عظمت این عملیات نبود چرا که خواستیم ثابت کنیم ایران در میدان و در همه جا باشکوه است.
سرلشکر سلامی افزود: شهید امیرعبداللهیان پاسخهای قاطع و دقیقی را میداد، صدای آرام او در مشکلات و سختیها و تهدیدات بسیار مشخص بود. برخی دیپلماسی را میدان کلمات مبهم میدانند ولی برعکس شهید امیرعبداللهیان بسیار واضح بود و هشدارهای صریحی را به دشمنان میداد. پس از انجام عملیات وعده صادق، ساعتها و روزها تلاشهای دیپلماتیک و سیاسی در جریان بود تا جهان را به این نتیجه برسانیم که کشور ما این حق و مشروعیت را دارد که موشکها را بزنیم و سربلند از این میدان بیرون آمدیم.
یک ملت در برابر همه جهانیان قدرت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را پشت سر رهبری انقلاب به نمایش گذاشتند
علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه نیز در این مراسم اظهار داشت: ماه خردادماه پرحادثه و پرحماسه انقلاب اسلامی است، چه ۱۵ خرداد ۴۲، چه ۳۱ خرداد سال ۶۰، چه سوم خرداد ۶۱، چه 14 خرداد ۶۸ همواره این ماه برای مردم ما برجسته بوده است.
وی ادامه داد: اما شهیدان پرواز اردیبهشت تحمل نکردند تا ماه خرداد فرا برسد و پیشاپیش به سوی معبود خود شتافتند و حادثه بزرگی را رقم زدند ولی حماسه در اول، دوم و سوم خرداد در تبریز، تهران، بیرجند و مشهد رخ داد.
سرپرست وزارت امور خارجه گفت: در مراسم تشییع شهدای خدمت یک ملت در برابر همه جهانیان قدرت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را پشت سر رهبری انقلاب به نمایش گذاشتند و ما امروز علیرغم اینکه داغدار هستیم، با اقتدار میراثدار سرمایهها و اندوختههای شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان هستیم.
باقری خاطرنشان کرد: ما امروز قاسم و ابراهیم انقلاب اسلامی را تقدیم کردیم و انتظار داریم همانطور که خداوند در برابر صبر پیامبر اکرم (ص) در برابر از دست دادن فرزندان خود خدا به او کوثر را عنایت کرد، ما نیز انتظار داریم کوثری به انقلاب اسلامی برسد و عهد میبندیم که پاسدار این کوثر باشیم. انشاءالله این کوثر ظهور امام حجت باشد.