به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 19,933
بازدید دیروز: 23,262
بازدید هفته: 57,850
بازدید ماه: 130,766
بازدید کل: 24,830,889
افراد آنلاین: 320
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲٤ آبان ۱٤۰۳
Thursday , 14 November 2024
الخميس ، ۱۲ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
۱۲۴۸ -وزیر نیرو : اقدامات اساسی دولت سیزدهم برای حل مشکل آب کشور/ یادگار ابراهیم در گلستان ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
وزیر نیرو :
اقدامات اساسی دولت سیزدهم برای حل مشکل آب کشور
  ۱۴۰۳/۰۴/۰۸

‫4 اقدام اساسی دولت سیزدهم برای حل مشکل آب در کشور‬‎

 وزیر نیرو به تشریح چهار اقدام اساسی دولت سیزدهم برای حل مشکل آب کشور پرداخت و افزود: یکی از اقدامات کلیدی دولت سیزدهم برای مدیریت مطلوب منابع آب، تدوین نقشه راه آب است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاح 42 طرح و پروژه با حضور سرپرست ریاست جمهوری به صورت آنلاین در وزارت نیرو در ارتباط با اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم در حوزه آبرسانی و مدیریت منابع آب کشور گفت: در ابتدای دولت برنامه‌ها و اهداف مشخصی برای مدیریت منابع آب و توسعه شبکه‌های آبرسانی در نظر گرفته شد که برخی کارشناسان عقیده داشتند این برنامه‌ها عملیاتی نیست.
وزیر نیرو ادامه داد: در این برنامه‌ها آبرسانی به مناطق نیازمند آب به ظرفیت سالانه 700 میلیون متر‌مکعب ظرف چهار سال در نظر گرفته شده بود که نه تنها ظرف سه سال این هدف به صورت کامل محقق شد بلکه ظرفیت آبرسانی کشور به یک میلیارد و 450 میلیون متر مکعب رسید که نشان از تحقق بیش از دو برابری برنامه تنظیم شده دارد.
محرابیان درخصوص اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم در حوزه سد‌سازی خاطرنشان کرد: در برنامه تقدیمی به مجلس پیش‌بینی شده بود ظرف سه سال 30 سد در کشور احداث شود که در سه سال گذشته 26 سد در نقاط مختلف کشور با حجم مخزن چهار میلیارد و 31 میلیون متر مکعب به بهره‌برداری رسید و اگر عمر دولت به چهار سال می‌رسید تعداد این سدها با توجه به اقدامات مضاعفی که در این حوزه صورت گرفته است، به مراتب بیشتر از هدف تعیین شده می‌شد.
او به هدف گذاری دولت برای توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی کشور به میزان 125 هزار هکتار اشاره کرد و افزود: از 125 هزار هکتار هدف‌گذاری صورت گرفته، 47 هزار هکتار به صورت رسمی اجرائی شده و با توجه عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب و اختصاص یک میلیارد دلار برای توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی مناطق مرزی انتظار می‌رود بقیه هدف تعیین شده نیز با توجه اجرای بخش‌های مهمی از پروژه‌ها نهایتاً در پاییز امسال اجرائی شود. البته افتتاح پروژه خداآفرین و سد قیز قلعه سی 
تنها یکی از این نمونه‌هاست.
محرابیان درباره توسعه شبکه‌های فاضلاب شهری و روستایی کشور گفت: در بخش فاضلاب 46 طرح در دستور کار قرار گرفته بود که کار عملیاتی 35 طرح تمام شد و در این بخش شاهد تحقق 76 درصدی برنامه‌ریزی‌ها بودیم.
آبرسانی به 5 هزار روستا
او به چهار اقدام اساسی دولت سیزدهم برای حل مشکلات آب کشور اشاره کرد و افزود: اجرای طرح بزرگ جهاد آبرسانی از جمله این طرح‌ها بود که در قالب آن و طی سه سال گذشته به بیش از پنج هزار روستا آبرسانی شد.
وزیر نیرو اضافه کرد: کار بزرگ دیگری که بخش مدیریت و تامین منابع آب صورت گرفت ترسیم نقشه راه آب کشور به عنوان یک سند راهبردی و بالادستی بود که اجرای آن به عنوان یک شاخص می‌تواند به رفع ناترازی‌ها در بخش آب کمک کند.
محرابیان، موضوع مهم دیگر در حوزه مدیریت منابع آب را مدیریت توامان آب و برق توصیف کرد و افزود: مدیریت آب‌های سطحی در گذشته با توجه به سازه‌ها و سدهایی که در کشور وجود دارد به صورت مطلوب صورت می‌گرفت اما در بخش چاه‌های کشاورزی مدیریت خوبی در این حوزه وجود نداشت.
وی ادامه داد: از سال 70 تا ابتدای دولت سیزدهم اقدام جدی و مناسبی برای مدیریت میزان برداشت چاه‌های آب کشاورزی و صیانت از منابع آب زیر‌زمینی صورت نگرفته بود و در ابتدای دولت تنها پنج درصد از چاه‌ها به کنتور هوشمند مجهز بودند اما در سه سال گذشته با نصب کنتورهای هوشمند بر روی 99 درصد از چاه‌های کشاورزی و از طریق میزان مصرف انرژی به صورت دقیق، میزان برداشت آب چاه‌های کشاورزی در حال کنترل و مدیریت است. ضمن اینکه اقدامات گسترده‌ای در حوزه بازتخصیص آب و پساب صورت گرفت که نتیجه آن بهبود شاخص‌های مدیریت منابع آب کشور است.
ایران؛ رتبه 7 رشد تولید برق جهان
وزیر نیرو درباره وضعیت تولید برق گفت: در برنامه هفتم توسعه برنامه‌ریزی شده است تا ظرفیت تولید برق کشور به ۱۲۳ هزار مگاوات برسد و الان 93 هزار مگاوات است و فاصله 30 هزار مگاواتی دارد. در حال حاضر ۲۲ هزار مگاوات واحد نیروگاهی در حال احداث است و تنها احداث هشت هزار واحد نیروگاهی نیاز است تا اهداف برنامه هفتم توسعه در تولید برق محقق شود. 
محرابیان با یادآوری اینکه در ابتدای دولت سیزدهم، ناترازی برق و آب، خاطره تلخی در اذهان عمومی ایجاد کرده بود و در سال ۱۴۰۰ به اوج رسید، افزود: جایگاه ایران از منظر افزایش ظرفیت تولید برق در سه سال گذشته مستند به ارزیابی‌های بین‌المللی هفتم است و بالاتر از ایران کشور‌هایی مانند چین، هند، آمریکا، روسیه، برزیل و اندونزی قرار دارند که جمعیت، وسعت و حجم اقتصاد این کشور‌ها با ایران قابل مقایسه نیست. ایران رتبه اول تولید برق منطقه غرب آسیا را در اختیار دارد و در آسیا نیز بالاتر از کشور‌هایی مانند ژاپن و کره جنوبی در جایگاه سوم قرار دارد.


 

یادگار ابراهیم در گلستان

۱۴۰۳/۰۴/۰۸

‫یادگار ابراهیم/ پایان سردرگمی ۱۷ ساله پتروشیمی گلستان - ایرنا‬‎
قرارداد اجرائی پتروشیمی گلستان به عنوان یادگار دولت شهیدجمهور آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی با حضور استاندار گلستان و مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس منعقد شد.
به گزارش خبرنگار کیهان از گلستان آیین انعقاد قرارداد اجرائی پتروشیمی گلستان به عنوان پروژه‌ای پیشران و تاثیرگذار در توسعه استان که پس از ۱۸ سال بن‌بست دوباره وارد ریل اجرائی شد، منعقد گردید.
بن‌بست ۱۸ساله این پروژه با ۹۰هزار سهام‌دار با دستان شهیدجمهور شکسته شد و در ماراتن ۳۱ماهه به مرحله انعقاد قرارداد اجرائی رسید.
در این مراسم استاندار گلستان گفت: تاکنون اقدامات متعددی از جمله رفع مسائل حقوقی‌، مهندسی و اجرائی و مطالبات قراردادی متعدد در دستورکار قرار گرفت که پیگیری‌های بی‌وقفه برای حل این مشکلات انجام شد و در نهایت با ورود هلدینگ خلیج‌فارس در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱ به عنوان سرمایه‌گذار جدید با دستور رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی و افزایش سرمایه پتروشیمی گلستان، پروژه در فاز جدیدی قرار گرفت.
علی عسگری، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در جلسه انعقاد قرارداد اجرائی پتروشیمی گلستان گفت: بدون شک این پروژه قله‌ای برای پیشرفت دانش در استان گلستان خواهد شد.
وی ادامه داد: این پروژه پیچیدگی فوق‌العاده‌ای داشت اما از همان ابتدا روحیه نه گفتن نداشتیم بلکه با بیان شروط به سمت جلو پیش رفتیم.
وی اظهار کرد: امروز شرایط کشور به‌گونه‌ای است که اگر می‌خواهیم به توسعه برسیم باید کار جهادی، شبانه‌روزی انجام دهیم و کشور با کارهای عادی به نتیجه نخواهد رسید.