به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 10,236
بازدید دیروز: 23,262
بازدید هفته: 48,152
بازدید ماه: 121,068
بازدید کل: 24,821,198
افراد آنلاین: 120
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲٤ آبان ۱٤۰۳
Thursday , 14 November 2024
الخميس ، ۱۲ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
۱۲۱ - آیت‌الله علی نکونام دارفانی را وداع گفت ۱۴۰۳/۰۴/۲۲
آیت‌الله علی نکونام دارفانی را وداع گفت
   ۱۴۰۳/۰۴/۲۲
‫آیت الله «علی نکونام» دارفانی را وداع گفت + زندگینامه - خبرگزاری مهر |  اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency‬‎
آیت‌الله «علی نکونام» گلپایگانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دارفانی را وداع گفت.
آیت‌الله علی نکونام گلپایگانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، صبح پنجشنبه 21 تیرماه دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.
مروری بر زندگینامه آیت‌الله نکونام
آیت‌الله علی‌ نکونام‌ گلپایگانی‌ در سال‌ ۱۳۲۳ هجری‌ شمسی‌ در سعید آباد گلپایگان‌ چشم‌ به‌ جهان‌ گشود. پدرش‌ کشاورز بود و انس‌ بسیاری‌ با قرآن‌ و نماز شب‌ داشت‌؛ به‌طوری‌ که‌ بر قرآن‌ تسلّط‌ بسیاری‌ داشت‌ و هر آیه‌ای‌ که‌ می‌خواندند، سوره‌ آن‌ را می‌دانست‌. مادرش‌ خانمی‌ اهل تهجد و عبادت و از خانواده‌ای‌ روحانی‌ بود. استاد نکونام‌ در چنین‌ خانواده‌ای‌ بزرگ‌ شد و پدر؛ مادرش‌ در شکل‌گیری‌ شخصیت‌ او سهم‌ بسزایی‌ داشته‌اند.
دوران‌ تحصیل‌
استاد نکونام‌ تحصیلات‌ خود را از مکتب‌ خانه‌ آغاز کرد و پس‌ از فراگیری‌ روخوانی‌ قرآن‌ مجید به‌ دبستان‌ رفت‌. او دروس‌ دوره دبستان‌ را به‌ پایان‌ برد و سپس‌ دروس‌ دینی را آغاز کرد. ابتدا به‌ حوزه‌ علمیه‌ اراک‌ رفت‌ و پس‌ از سه‌ سال‌ یعنی‌ در سال‌ ۱۳۴۰ ـ به‌ قم‌ عزیمت‌ کرد.
هدف‌ او از استقرار در قم‌ بهره‌‌مندی‌ بیشتر و بهتر از استادان‌ و فرزانگان‌ آن‌ دیار عالم‌ خیز بود. او به‌ سرعت‌ دروس‌ مقدمات‌ و دروس‌ دوره سطح‌ را به‌ پایان‌ برد و در درس‌ خارج‌ فقه‌ و اصول‌ استادان‌ مشهور دوره‌ خود حضور پیدا کرد. در طی‌ این‌ سالها در درس‌ اخلاق‌ استادانی‌ چون‌ آقا سید حسین‌ فاطمی و آقای‌ حاج‌ شیخ‌ عباس‌ تهرانی شرکت‌ جدی‌ داشت‌ تا علم‌ خود را با عمل‌ توامان
سازد.
استادان‌ و دوستان‌
استاد نکونام‌ در طول‌ دوران‌ تحصیل‌ به‌ محضر استادان‌ بسیاری‌ شرفیاب‌ شد. او که‌ دروس‌ ادبیات‌ را در اراک‌ در محضر استاد رفیعی و نیز منطق‌ را در محضر استادان‌ رفیعی و احمدی فرا گرفته‌ بود. در قم‌ در درس‌ شرح‌ لمعه‌ استادان‌ حضرات‌ آیات‌ و حجج‌ اسلام‌ صلواتی، حرم‌ پناهی، سید ابوالفضل‌ موسوی تبریزی و علم‌‌الهدی مشهدی حاضر شد و قوانین‌ را نزد آیت‌الله اعتمادی و کفایه‌ را نزد آیات‌ عظام‌ فاضل‌ لنکرانی و نوری همدانی و نیز مکاسب‌ را نزد آیت‌ الله خزعلی آموخت‌.
وی خارج فقه را عمدتاً از درس مرحوم آیت‌الله گلپایگانی، خارج اصول را عمدتاً از درس حضرت آیت‌الله العظمی وحید خراسانی استفاده نمود.
در قسمت‌هایی از خارج فقه و اصول در درس‌های آیات عظام حاج شیخ جواد تبریزی و حاج‌هاشم آملی (رحمه الله علیهما) شرکت داشت.
منظومه منطق را خدمت حضرت آیت‌الله گرامی و منظومه حکمت را خدمت مرحوم آیت‌الله انصاری شیرازی و قسمتی از اسفار را خدمت حضرت آیت‌الله جوادی آملی (حفظه الله) خواند.
در بخش‌ دروس‌ خارج‌ نیز سال‌ها در درس‌ فقه‌ آیت‌ الله العظمی‌ گلپایگانی‌ (ره‌) و درس‌ اصول‌ آیت‌ الله العظمی وحید خراسانی شرکت‌ کرد. در بخش‌ علوم‌ عقلی‌ نیز در درس‌ شرح‌ منظومه‌ استاد انصاری شیرازی و درس‌ اسفار آیت‌‌الله جوادی آملی حضور داشت‌.
او در طی سالیان‌ تحصیل‌ با فضلای‌ بسیاری دوست‌ بود و دروس‌ خود را مباحثه‌ کرد که‌ از جمله‌ آنان‌ می‌توان‌ به‌ آقایان‌ محمدی‌ گلپایگانی‌ (مسئول‌ دفتر مقام‌ معظم‌ رهبری‌)، حسینی‌، رهبر و محمدی‌ اشاره‌ کرد.
فعالیت‌های علمی و فرهنگی
آیت‌الله نکونام‌ در عرصه‌ علم‌ و فرهنگ‌، خدمات‌ بسیار دارد. او سال‌ها برای‌ تبلیغ‌ به‌ شهرها و روستاهای مختلف‌ کشور سفر کرده‌ و مردمان‌ بسیاری‌ را با احکام‌ اسلام‌ آشنا ساخته‌ است‌. او بیش‌ از سی و پنج‌ سال‌ به‌ تدریس‌ دوره سطح‌ پرداخت و از این‌ راه‌ طلاب‌ بسیاری‌ را تربیت‌ کرد که‌ بسیاری از آن‌ها خود، از مدرسان‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ به‌ شمار می‌آیند. وی از سال‌ ۱۳۶۷ تا سال‌های پایانی عمر خود در دانشگاه‌ قم‌ نیز به‌ تدریس‌ پرداخته‌ است‌.
همچنین‌ سال‌ها استاد راهنمای مدارج‌ علمی شورای عالی برای‌ پایان‌نامه‌نویسی بوده‌ و بیش‌ از بیست‌ سال‌ به‌ تدریس‌ مکاسب‌ و کفایه‌ اشتغال‌ داشته است. حدود ۱۱ سال به تدریس خارج فقه و از سال ۱۳۹۷ یک روز هفته را به تدریس تفسیر قرآن کردیم اختصاص داده بود.
در سال ۱۳۸۳ عضو جامعه مدرسین شد و از سال ۱۳۸۸ عضویت هیئت ارشاد و تذکیر را پذیرفت. از سال ۱۳۹۱ به مدت چهار سال به عضویت شورای عالی حوزه‌های علمیه منصوب شد. وی از سال ۱۳۹۲ عضویت مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان را پذیرفت.
فعالیت‌های سیاسی
استاد نکونام‌ در انقلاب‌ همواره‌ از سیل‌ خروشان‌ ملت‌ ایران‌ در برقراری‌ نظام‌ اسلامی‌ و تحکیم‌ پایه‌های آن‌ جدا نبوده‌ و در مواقع‌ نیاز انجام‌ وظیفه‌ نموده‌ است‌.