به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 20,047
بازدید دیروز: 23,262
بازدید هفته: 57,963
بازدید ماه: 130,878
بازدید کل: 24,831,000
افراد آنلاین: 395
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲٤ آبان ۱٤۰۳
Thursday , 14 November 2024
الخميس ، ۱۲ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
34 - پزشکیان: سیاست‌های کلی رهبر انقلاب چراغ راهنمای مسیر ما است۱۴۰۳/۰۵/۰۵
گفت‌وگوی KHAMENEI.IR با رئیس‌جمهور منتخب
پزشکیان:
سیاست‌های کلی رهبر انقلاب چراغ راهنمای مسیر ما است
۱۴۰۳/۰۵/۰۵

‫‌مهدی طلوع‌وند‌ در فارس :

رئیس‌جمهور منتخب اظهار داشت: ما سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری را داریم؛ حتی در این مناظرات و انتخابات هم می‌گفتم این سیاست‌ها چراغ راهنمای مسیر است و هدف ما را مشخص می‌کند.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب ملت ایران در مصاحبه تفصیلی با سایت رهبر معظم انقلاب به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. 
بخشی از متن مصاحبه به شرح زیر است و مشروح آن در روزهای آتی منتشر خواهد شد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور منتخب در پاسخ به این سؤال که «با توجه به نگاه شما مبنی بر تعامل حداکثری با بخش‌های مختلف کشور و تأکید رهبر انقلاب بر همراهی و تعامل مجلس و دولت برای فرآیند تعیین کابینه، چه برنامه‌ای برای اجرائی کردن این همدلی سازنده دارید؟» اظهار داشت: بسم الله الرّحمن الرّحیم. یکی از اصول صراط مستقیم همان وحدت و انسجام مسلمان‌ها است؛ شما به قرآن نگاه کنید: «وَ مَن یَعتَصِم بِاللهِ فَقَد هُدِیَ اِلی صِراطٍ مُستَقیم»؛ همان چیزی که هر روز در نماز از خدا می‌خواهیم که به صراط مستقیم هدایت شویم؛ این همان «وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقوا» است. 
وی افزود: شما آیات را که نگاه می‌کنید، همیشه توصیه به این است که مسلمان‌ها وحدت داشته باشند و اختلاف «وَ کُنتُم عَلی شَفا حُفرَةٍ مِنَ النَّار» است؛ یعنی انسان در لبه‌ پرتگاه و آتش است. الان اگر جایی از کشورمان مشکلات و گرفتاری‌هایی دارد، به خاطر اختلافاتی است که به آن دامن می‌زنیم و افزایش می‌دهیم. باید دست از این اختلافات برداریم. ما نماز را اقامه می‌کنیم؛ «اقامه‌ نماز» یعنی رفتن به طرف صراط مستقیم، یعنی «وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقوا».
لزوم شکل‌گیری وفاق ملی
رئیس‌جمهور منتخب در ادامه اظهار داشت: برای اینکه ما بتوانیم در معرفی افراد کابینه به مجلس یک چنین کاری را بکنیم، قدم اول این بود که به تمام جریانات، گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی اعلام کردیم که افراد مورد نظر خودشان را که می‌توانند به دولت کمک بکنند معرفی کنند تا وفاق ملی شکل بگیرد. توسط هر کدام از این‌ها چه جریانات اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل، و چه افراد و شخصیت‌های سیاسی یک فهرست‌هایی ارائه شد و نهایتاً اینها دارد پالایش می‌شود تا به یک جمع‌بندی چهار پنج‌نفره برای هر جایگاه برسد. در آخر، طبیعتاً خدمت مقام معظم رهبری خواهیم رفت و با هماهنگی و مشورت با ایشان به یک جمع‌بندی نهائی خواهیم رسید که این‌ها را بتوانیم معرفی کنیم.
پزشکیان افزود: به‌هرحال، این جمع‌بندی‌ای که دارد اتفاق می‌افتد حاصل مجموعه‌ نظراتی است که از کل جریان‌ها و مدیران سیاسی کشور توانسته‌ایم به دست بیاوریم. حالا اینکه چقدر موفق بشویم، دیگر باید صبر کنیم ببینیم کار به کجا خواهد رسید؛ چون این یک تجربه‌ جدیدی است.
 اختلاف و دعوا بی‌معنی است
وی همچنین در رابطه با حفظ آرامش در دوران ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری را داریم؛ حتی در این مناظرات و انتخابات هم می‌گفتم این سیاست‌ها چراغ راهنمای مسیر است و هدف ما را مشخص می‌کند. بعد از این، برنامه‌ای است که کارشناسان و عُقلا و مدیران و مسئولان ما در جهت آن سیاست‌ها باید بنویسند. طبیعتاً اگر ما این را بپذیریم و قانونی بنویسیم که در جهت سیاست‌های نظام باشد و خودمان را مسئول اجرای آن بدانیم و بعد بخواهیم در جهت آن حرکت بکنیم، اختلاف و دعوا بی‌معنی است؛ اما اگر من از خودم یک قانونی یا یک جهت‌گیری دیگری را تعریف کنم که در جهت آن سیاست‌ها نباشد حتی اگر این حرف یا جهت‌گیری‌ای که من می‌خواهم ارائه بدهم خوب هم باشد هرج‌ومرج می‌شود.
رئیس‌جمهور منتخب اضافه کرد: تا زمانی که به یک تصمیم و یک هدف‌گیری نهائی نرسیده باشیم، می‌توانیم سلایق خودمان و افکار خودمان و جهت‌گیری‌های خودمان را داشته باشیم؛ اما وقتی تبدیل به سیاست و قانون شد، اختلاف کردن و زیر میز زدن و نپذیرفتن، چیزی جز هرج‌ومرج ایجاد نمی‌کند. من و دولتم و همه‌ قوایی که وجود دارند اگر پایبند به آن سیاست‌ها بودیم و برنامه‌هایی که می‌نویسیم در جهت آن سیاست‌ها باشد، اختلاف یا تفرقه و دعوا کردن بی‌معنی است. اگر هم کسی بگوید یک مسیری بهتر از آن مسیر قانونی هست، آن را هم می‌شود با روش‌های علمی بررسی کرد؛ اگر مشاهدات علمی و مستندات مکتوب دانشگاهی و تجربه‌ مشخص منطقه‌ای در مورد آن پیشنهاد وجود داشته باشد که نشان دهد بهتر و تجربه‌ موفق‌تری است، باید ارائه بشود تا بپذیریم؛ حرف حق را باید پذیرفت.
پزشکیان همچنین با اشاره به سیاست‌های کلی تصریح کرد: جهت‌گیری کشور باید به سمت هدفی باشد که قرار بود در مملکت موفق بشویم. قرار بود جهل و تبعیض و خلاف را در این مملکت حذف کنیم و یک جامعه‌ انسانی درست بکنیم. در اقتصاد، قرار بود بهترین باشیم. قرار بود دانشگاه‌های ما الهام‌بخش، نوآور و خلّاق باشند. چیزهایی که در سیاست‌های کلی هست، اهداف بسیار باارزشی است. در نتیجه، هم مجلس، هم دولت، هم قوه‌ قضائیه و نهادهای دیگر و سازمان‌های امنیتی، همه باید دست به دستِ هم بدهیم تا به آن اهداف سیاست‌های کلی برسیم. اگر به آن اهداف برسیم، دیگر فقر و بیکاری، جهل و خلاف و دزدی بی‌معنی خواهد شد.
وی افزود: وقتی هدفمان روشن است، این دیگر معنی ندارد که ما با هم دعوا کنیم؛ مگر اینکه شما نظرتان این باشد و بگویید این راه را نرویم و راه دیگری را برویم، که خب مستند دلیلتان را باید بیاورید که چرا این راه بهتر است؛ آن‌وقت ما هم می‌پذیریم. اگر بر اساس حرف درست علمی با هم بنشینیم و بحث بکنیم، دیگر اختلاف کردن معنی ندارد.
 باید روش تأثیرگذارتر، کم‌هزینه‌تر و باکیفیت‌تر را بپذیرم
رئیس‌جمهور منتخب در ادامه گفت: ما در پزشکی یک بحثی داریم با عنوان «Evidence-based medicine»؛ یعنی «طبابت بر اساس شواهد». فرض کنید من یک استادتمام دانشگاه هستم با چهل سال سابقه و موفق هم باشم؛ در این صورت، روش‌هایی را برای معاینه، عمل یا درمان دارم و اجرا می‌کنم. اگر مستندات و تحقیقاتی که امروز شکل گرفته نشان بدهد یک روش‌هایی بهتر از روش من وجود دارد، آن‌وقت دیگر من نمی‌توانم بیایم بگویم «نه، من خودم تجربه کرده‌ام، این راه بهتر است». سند و دلایل و تحقیقات نشان می‌دهد این راهی که الان تازه به وجود آمده بهتر از راهی است که من می‌گویم؛ آن‌وقت دیگر من حق ندارم بگویم «نه، من خودم مثلاً استادم، جراحم، تجربه دارم، چهل سال است که دارم این کار را می‌کنم و نتیجه گرفته‌ام»؛ دلایل و مستندات جهانی نشان می‌دهد این یکی روش تأثیرگذارتر است، کم‌هزینه‌تر است، باکیفیت‌تر است؛ خب باید بپذیرم.
 
 
 رئیس‌جمهور منتخب: باید به وعده‌ها صادقانه عمل کنم
 
رئیس‌جمهور منتخب در همایش سپاس با بیان اینکه باید به آنچه گفتم صادقانه عمل کنم، گفت: لطفا زیاد از من تعریف نکنید، تلاش نکنید بیش از آنچه هستم، مرا بزرگ کنید.اگر حق و انصاف را رعایت کنیم و به نخبگان، توانمندان، تولیدکنندگان و کارخانه‌دارها میدان بازی دهیم، ایرانی قادر است عزت را مجددا به این خاک برگرداند.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور منتخب در همایش ستاد فعالان مرکزی با بیان اینکه اکنون وقت عمل به وعده‌هاست، تصریح کرد: اگر دست به دست هم ندهیم، برنامه و هدف روشن نداشته باشیم و از کارشناسان و نخبگان استفاده نکنیم و نپذیریم که براساس عدالت و انصاف عمل کنیم، شعارهایی که دادیم همه باد هوا خواهد بود.
وقت شعار دادن نیست، زمان عمل به وعده‌هاست
وی در ادامه بیان کرد: اکنون زمان شعار دادن نیست وقت عمل کردن است، بارها گفته‌ام که حضرت علی به مالک اشتر می‌فرمایند تو را به سمت ولایتی می‌فرستم که حاکمانی از خوب و بد حکم کرده‌اند و مردم پشت سر به تو نگاه خواهند کرد همان‌گونه که تو به آنها نگاه می‌کردی، پشت سر تو همان حرف‌هایی را خواهند زد که تو پشت سر آنها می‌گفتی. باید کاری کنیم که مردم باید پشت سر ما حرفی را بزنند که با گفته‌های ما همخوانی داشته باشد.
صداقت باید در عمل خود را نشان دهد
رئیس‌جمهور منتخب با تاکید بر اینکه صداقتی که از آن حرف زدیم باید در عمل خود را نشان دهد، اظهار کرد: اگر طور دیگر عمل کنیم این اعتماد و امید به ناامیدی تبدیل خواهد شد. برای اینکه بتوانیم این کار را انجام دهیم همه باید کمک کنند. ما یک جناح و دسته نبودیم ما معترض بودیم به اینکه یک جناح و دسته باشد و یکصدا گفتیم همه ایران؛ ایران رنگین کمان قومیت‌ها و فرهنگ‌هاست.