۲۴۰۶ - با حضور سرلشکر سلامی: الحاق سامانههای موشکی کروز و پهپادی به نیروی دریایی سپاه ۱۴۰۳/۰۵/۱۹
با حضور سرلشکر سلامی:
الحاق سامانههای موشکی کروز و پهپادی به نیروی دریایی سپاه
۱۴۰۳/۰۵/۱۹
با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 2640 سامانه موشکی، پهپاد و دیگر ادوات به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه الحاق شد.
این موشکها با قابلیتهای جدید از جمله سر جنگی شدیدالانفجار و غیرقابل رهگیری بودن از جمله موشکهای کروزی هستند که اصابت هر یک از آنها موجب آسیب شدید و غرق شدن ناوشکنهای دشمن میشود.
در این الحاق انواع سامانه موشکی دوربرد، میانبرد، پهپادهای رزمی، شناسایی و انهدامی، سامانههای جنگ الکترونیک، رادارهای دریایی و ادوات رزمی دیگر بود که تنها 210 عدد از 2640 سامانه به نمایش در آمد.
این موشکها از جمله موشکهای کروزی هستند که اصابت هر یک از آنها موجب آسیب شدید و غرق شدن ناوشکنهای دشمن میشود.
این سامانهها از بهروزترین تسلیحات ضد سطحی و زیرسطحی نیروی دریایی سپاه هستند.
سردار سلامی: درگیری با دشمن را تا اعماق وسیع تعریف کردهایم
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی در مراسم الحاق 2654 فروند انواع سامانههای موشکی، جنگالی و پهپاد به نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: جریان تولید و گسترش قدرت در همه شئون دفاعی، برای همه نیروهای مسلح، منطقی است که متصل به حکمتهای الهامیافته از وحی و با تدابیر رهبر عزیز و الهی انقلاب اسلامی است و آن منطق ایران قوی است.
وی با بیان اینکه در نظام ناعادلانه جهانی امروز نظامی که قدرتهای استکباری بر بقای آن تأکید دارند و ملتهای آزاده و مستضعف جهان بر فروپاشی این نظم ظالمانه، این است که در جهان امروز یا باید قوی بود تا بقا پیدا کرد ایمن یا اینکه تسلیم شد راه وسطی وجود ندارد، افزود: این بسته به انتخاب ملتهاست که آیا قوی شدن و قدرتمند شدن و آزاد زیستن و مستقل بودن را انتخاب کنند و خود را از سیطره اراده سیاسی قدرتهای سلطهطلب جهانی آزاد کنند و یا اینکه راه سازش و تسلیم و کرنش را انتخاب کنند.
سرلشکر سلامی تعالیم و شعائر عظیم انقلاب اسلامی را استقلال حریت و آزادی عدالت اخلاق و کرامت انسان بر شمرد و تصریح کرد: این جزو مهمی از تعالیم انبیای الهی است که هدف اصلیشان، باز کردن زنجیر اسارت از دستوپای انسانهایی است. جهانخواران و مستکبران و سلطهطلبان به دنبال ایجاد یک بردهداری مدرن یک جهالت نو یک نابینایی سیاسی عمیق در جوامع هستند تا بتوانند سطح نفوذ و گسترش منافع خود را در تمام جهان تأمین و توسعه بدهند.
فرمانده کل سپاه پاسداران، دریا را یکی از جغرافیاها و صحنههایی که باید در گستره وسیعی از آن از منافع حیاتی ملت بزرگمان دفاع کنیم دانست و گفت: در دریا باید مسیر غلبه را بر روی دشمنان این سرزمین ببندیم و بتوانیم در مواقع نیاز غلبه اراده الهی خود را بر دشمنان ایجاد کنیم. جغرافیای کشور ما اساساً اینگونه است که ما را به یک کشور بینالمللی تبدیل کرده است هم آرمانهای اعتقادی و سیاسی ما هم موقعیت و جایگاه جغرافیایی ما در عالم و هم نقش و تأثیر ما در اقتصاد جهانی سیاست جهانی امنیت جهانی اینگونه اقتضا میکند که ما بهعنوان یک بازیگر مهم در عرصه مناسبات منطقهای و بینالمللی دارای قدرت تأثیر و مضمون عمیقی از قدرت در کشور باشیم.
وی با بیان اینکه دریا پهنه وسیعی است که همه قدرتهای نظامی بدون هیچ حد و مرزی در آن حضور دارند و نقطه تلاقی همه قدرتهاست، ادامه داد: ما یک کشور محاط در خشکی نیستیم ما یک انبساط و امتداد دریایی داریم که اگر نتوانیم در اعماق دریا و اقیانوسها در هر نقطه دلخواه با دشمن درگیر شویم و از دوردست دشمن را متوقف نکنیم طبیعتاً در مرزهای ملی خود دچار مشکل خواهیم بود. نبرد در دریا و دفاع در دریا سطح کاملی از دفاع و نبرد است دریا خود صحنه یک جنگ کامل است قدرتهای دریایی معمولاً در همه ابعاد نبرد دارای خودکفایی در قدرت هستند.
فرمانده کل سپاه با اشاره بهدقت و حساسیت بالای نبرد در دریا اضافه کرد: دریا اساساً جنگ نقطهها در سطح مقطعهای وسیع است. شما باید بتوانید نقاط کوچکی را در یک سطح بینهایتی از نقاط پیدا کنید این اولین نقطه شکلگیری قدرت دفاعی است، بینایی در دریا و شنوایی در دریا و پیدا کردن دشمن نکته مهمی است هرچند دریا به دلیل سطح صاف و همواره خود هر پدیده و شیء خارجی در آن از یکجهت هم بهسادگی قابل رؤیت است، اما، وقتی شما باید اعماق سپاه دشمن را ببینید، ما باید از دور ببینیم تا بتوانیم بهخوبی در فاصلههای نزدیک درگیر شویم ما البته درگیری را از فاصله صفر تا اعماق وسیع تعریف کردهایم یعنی ما باید توانایی داشته باشیم در خطوط و نقاط تماس با دشمن درگیر بشویم دریا فاقد یک خط ثابت نبرد است برخلاف زمین جغرافیای ثابتی برای گسترش یا درگیری وجود ندارد.
سرلشکر سلامی با اشاره به نقش فناوری و نیروی انسانی در رزم دریا اظهار کرد: دریا نبرد ترکیب موزون انسان و ابزار و فناوری است بدون فناوری نمیتوان جنگید و بدون انسانهای مؤمن که این فناوریها را تاثیر و نفوذ بدهند هم نمیتوان جنگید جنگ در دریا به تمام عوامل و فاکتورهای انسانی از شجاعت، ثبات قدم، استحکام و مقاومت جسمانی، روح بلند و قوی، هوش سرشار انسانی، ابتکار عمل، مدیریت، خلاقیت، تاکتیک آفرینی نیاز دارد جنگ در دریا جزو پیچیدهترین و رمزآلودترین نبردهاست.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: کامل بودن صحنه جنگ در دریا به این است که باید نبرد سطحی، نبرد در زیرسطح، رزم موشکی نبرد مین عملیات از ساحل نبرد در هوا و فضا و دفاع هوائی در مقابل تهاجمات هوائی دشمن، نبردهای موشکی رزم تفنگدارها، نبرد با استفاده از سامانههای بیخدمه جنگ اطلاعاتی، نبردهای سایبری جنگهای الکترونیک، فرماندهی و واپایش، رادارها و همه این اجزا پیکره ساختار یکپارچه یک دفاع دریایی را شکل میدهند و نیروهای دریایی معمولاً بستههای قدرت رزمی خود را کامل میکنند.
سرلشکر سلامی سرعت در نبرد دریایی را یک فاکتور تعیینکننده دانست و خاطرنشان کرد: در دریا، هر کسی سرعت بیشتری داشته باشد قدرت دستیابی بهطرف مقابل برای او بیشتر میشود. این اصل که شناورها در نیروی دریایی سپاه بر اساس حداکثر سرعت ممکن بر مبنای قابلیتهای فنی موجود دنبال میشود یک واقعیت درست است. دریا عرصه دقت است. حجم آتش کارگر نیست دقت آتش مؤثر است باید بتوان با یک ضربه یک هدف را منهدم کرد.
فرمانده کل سپاه پاسداران، جدیدترین رویکرد در دریا را هوش مصنوعی بر شمرد و گفت: در دریا اصابت نقطهها با قابلیت استفاده از هوش مصنوعی در تمام سطوح از شناورها گرفته تا موشکها، پدافندها، زیر سطحیها، مینها یک هدف بسیار مهم است. هر چقدر هوشمندی قدرت انتخاب درست مسیر، قدرت انتخاب درست هدف حتی اصابت به نقطه معینی از یک هدف بزرگ برای ما مهم است. گاهی لازم است شناوری منهدم شود زده شود اما خدمه آن کشته نشوند اجتناب از تلفات انسانی در بعضی از نبردهای دریایی یک اصل است. این با هوشمندی حاصل میشود.
دریادار تنگسیری: نقطهزنی تسلیحات سپاه افزایش یافت
دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری، در آیین الحاق تجهیزات جدید به نیروی دریایی سپاه گفت: در این مراسم، 210 سامانه از 2654 محصول در میدان داشتیم که در معرض تصویر قرار گرفت و نشان میدهد ما در هر آیین الحاق، پر حجم و بامعنا ظاهر میشویم.
وی افزود: در هوشمندی تجهیزات و مقابله با جنگ الکترونیک سامانههای را در این الحاق آوردهایم که عملا به دست فرمانده کل سپاه به مجموعه واگذار شد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در تجهیزات و امکانات که امروز مورد بهرهبرداری قرار دادیم به سمت نوگرایی و ابداعات فنی توجه ویژه داشتیم.
وی تصریح کرد: در این تجهیزات و سامانههای الحاق شده شاهد افزایش دقت، هدف و نقطهزنی بودیم که افزایش اطمینان از بهکارگیری این تسلیحات در محیط جنگ الکترونیک بر توانمندی تجهیزات افزوده است.
تنگسیری با تاکید بر اینکه استفاده از دانش هوش مصنوعی در ساخت تجهیزات چه در وزارت دفاع و چه در مرکز تخصصی موشکی نیروی دریایی سپاه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در تجهیزات جدید از دانش هوش مصنوعی بهرهگیری شده که ثمره آن را در حال حاضر شاهدیم.