به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 21,481
بازدید دیروز: 23,262
بازدید هفته: 59,398
بازدید ماه: 132,313
بازدید کل: 24,832,429
افراد آنلاین: 377
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲٤ آبان ۱٤۰۳
Thursday , 14 November 2024
الخميس ، ۱۲ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
71 - پزشکیان در آیین تکریم و معارفه وزرای علوم: ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
پزشکیان در آیین تکریم و معارفه وزرای علوم:
 نخبه‌ای به کار ما می‌آید که درد جامعه را بشناسد
و برای حل مشکلات این آب و خاک تلاش کند
۱۴۰۳/۰۶/۰۹

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در آیین تکریم و معارفه وزرای سابق و جدید علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت به ویژه شهید جمهور آیت‌الله رئیسی، با اشاره به آیات قرآن کریم «علم و عمل» خالصانه را مهم‌ترین فلسفه و دلیل آفرینش انسان از سوی خدای متعال عنوان کرد و گفت: اگر انسان‌های جامعه باور داشته باشند که حیات زمین به خاطر اوست، حیات او به خاطر علم است، حیات علم به عمل است و حیات عمل به اخلاص و انجام کارها برای خدا و مردم است، آیا ممکن است چنین جامعه‌ای به عقب‌ماندگی، فقر، فساد و تبعیض گرفتار شود؟
وی تصریح کرد: بی‌تردید اگر ما فلسفه آفرینش خود یعنی برخوردار شدن از علم و آگاهی را بفهمیم و این علم و آگاهی را در عمل خالصانه و در راه خدمت به مردم به کار بگیریم، قدر عالمان و اندیشمندان‌مان را بیشتر می‌دانیم و مشکلی برایمان باقی نخواهند ماند.
رئیس‌جمهور به پیچیدگی و ناکارآمدی نظام آموزشی کشور اشاره کرد و افزود: در حالی که کل علم اقتصاد به پاسخ به 4 پرسش چه تولید کنیم؟ چه تعداد تولید کنیم؟ با چه کیفیتی تولید کنیم؟ و در کجا توزیع کنیم؟ می‌پردازد، ما به رغم داشتن دانشگاه‌های متعدد هنوز نتوانسته‌ایم به درستی پاسخ این پرسش‌ها را بدهیم.
پزشکیان اظهار داشت: این حجم از دانشگاه‌ها برای چه کاری و حل چه مشکلی ایجاد شده است؟ و چرا جوانان خود را وادار به درس خواندن و تحصیل در رشته‌هایی می‌کنیم که پس از فارغ‌التحصیلی برای آنها شغل و کار وجود ندارد؟ این یک مشکل جدی است که در رشته‌هایی دانشجو تربیت می‌کنیم که به آنها نیاز نداریم و باید با کمک مجلس و وزارتخانه‌های علوم و بهداشت این مشکل را رفع کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما افتخار می‌کنیم که نخبگان زیادی در رشته‌های مختلف تربیت می‌کنیم، اما بعد همین افراد به راحتی از کشور خارج می‌شوند، تصریح کرد: ایراد اول در این زمینه از همان چیزی است که آموزش می‌دهیم. باید در کنار آموزش مباحث علمی به فراگیران مهارت‌های کارگروهی، برقراری ارتباطات کاری و توانایی حل مسئله را نیز آموزش دهیم تا در هنگام مواجهه با مشکلات به جای آنکه زود قهر کنند و از میدان خارج شوند، توانمندی انجام کارگروهی، برقراری ارتباطات علمی و کاری و نیز حل مسئله را داشته باشند.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه حل مشکلات جامعه در گرو بهره گرفتن از علم و عالمان است، خاطرنشان کرد: نخبه‌ای به کار ما می‌آید که درد جامعه را بشناسد و آموزش دیده که بماند و برای حل مشکلات این آب و خاک تلاش کند. ما نتوانستیم به گونه‌ای جوانان را آموزش دهیم که بلافاصله بعد از فارغ‌التحصیلی فکر نکنند باید به آنها جور دیگری توجه شود و اگر نشد، بلافاصله قهر نکنند و از کشور بروند؛ باید عالمانی تربیت کنیم که وجود، ذهن و دانایی و آگاهی‌شان برای حل گرفتاری‌های جامعه و گشودن گره از زندگی مردم باشد.
پزشکیان با بیان اینکه هیچ مشکلی در جهان نیست که راه‌حل‌های علمی متعدد نداشته باشد، گفت: مشکل ما این است که یا راه‌حل علمی را نمی‌دانیم یا می‌دانیم و مهارت اجرایش را نداریم و یا هم راه‌حل را می‌دانیم و هم مهارت اجرایش را داریم‌، اما به هر دلیلی دل‌مان نمی‌‌خواهد کاری کنیم! باید این مشکلات را بشناسیم و رفع کنیم. آموزش باید از انحصار کلاس درس خارج شده و به متن جامعه و محیطی که برای حل مشکلات آن ارائه می‌شود، برود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امروز ما به دنبال تهیه و تدوین ابزار سنجش توانمندی‌های افراد و انتخاب و انتصاب آنان بر این مبنا هستیم، افزود: از همه نخبگان و فرهیختگان خواسته و می‌خواهم که به دولت در این زمینه کمک کنند. متاسفانه تا امروز نتوانسته‌ایم این معیار و ابزار سنجش را برای مدیران و کارکنان سطوح و دستگاه‌های مختلف به شکل دقیق تدوین و عملیاتی کنیم. باید به شکل دقیق مشخص کنیم که چه کسی باید در هر منصبی مسئول شود، در آن منصب باید چکار کند و به شکل باید در قبال عملکرد خود پاسخگو باشد؟
رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید دستورالعملی مشابه نامه امام علی‌(ع) به مالک اشتر داشته باشیم، اظهار داشت: تدوین چنین دستورالعملی در زمینه‌ها و سطوح مختلف کاملا مبنا و ضرورت علمی دارد. باید یک دستورالعمل دقیق داشته باشیم که بر اساس آن بدانیم برای هر کاری چه فردی با چه توانمندی‌ها و ویژگی‌هایی لازم داریم، او باید در آنجا چکار کند و نحوه کیفیت پاسخگویی او باید چگونه باشد؟
پزشکیان با تاکید بر اینکه باید دانشگاه‌های کشور به دانشگاه‌هایی تبدیل شوند که بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند، تصریح کرد: امروز دانشگاه‌ها در جهان بر پایه اجرای پروژه‌های علمی هم درآمد کسب می‌کنند و هم متخصصان توانمند و مهارت‌محور تربیت می‌کنند، اما دانشگاه‌های ما هنوز به بودجه دولت وابسته هستند و دانشجویانی تربیت می‌کنند که مهارت ندارند.
وی با انتقاد از اینکه کار را به کاردان نسپردیم و علم را به استخدام حل مشکلات جامعه درنیاورده‌ایم تاکید کرد: دانشگاه می‌تواند مملکت ما را نجات دهد به شرط اینکه به علما و نخبگان به دور از هر سلیقه، باور، گرایش و عقیده‌ای احترام بگذاریم. حضرت علی می‌گوید هر کس یک کلمه به من بیاموزد مرا بنده خویش کرده است، آن وقت ما می‌آییم جوانی که تربیت شده اساتید بزرگ ماست به عنوان رئیس آنها انتخاب می‌کنیم و او هم بی‌توجه به اینکه در اثر زحمات همین اساتید به این جایگاه رسیده، به آنها بی‌احترامی می‌کند.
رئیس‌جمهور ضمن قدردانی از زحمات دکتر زلفی‌گل وزیر سابق علوم و نیز تلاش‌های همه خدمت‌گزاران عرصه دانشگاه تصریح کرد: امیدوارم آقای سیمایی بتواند با نگاه مبتنی و متکی بر حق 
بر اساس شواهد و مستندات علمی مدیران و کارکنان را به کار بگیرد و با اتخاذ تصمیمات صحیح و اجرای صحیح و دقیق آنها کار را به پیش ببرد.
برای حل مشکلات عرصه سلامت راهی را می‌پیمایم که کارشناسان این حوزه توصیه کنند
همچنین پزشکیان، رئیس‌جمهور در مجمع عمومی فصلی فرهنگستان علوم پزشکی، با اشاره به سخنان خود در دوران تبلیغات انتخاباتی، تصریح کرد: دولت چهاردهم مبنای کار خود را اجرای سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی و قانون برنامه قرار داده و در این مسیر نه بر اساس نظر خودمان، بلکه بر اساس نظر و راهکارهای ارائه شده از سوی کارشناسان و مبتنی بر امکانات و منابع مالی موجود در کشور عمل خواهیم کرد.
وی ارتقای شاخص‌های سلامت را از محورهای کاری دولت خود برشمرد و اظهار داشت: از لوازم ضروری ارتقای شاخص‌های سلامت توجه به محرومین در راستای رفع بی‌عدالتی، فقر، تبعیض و نگاه‌های تک‌بعدی است. ما باید به کسانی بیشتر توجه کنیم که به دلیل محرومیت‌ها در معرض خطر بیشتر هستند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه تقوا یعنی حرکت بدون خطا و بدون عوارض و تبعات یا با حداقل عوارض و تبعات، گفت: کسی که عملش با عوارض و تبعات زیاد همراه است، هر قدر هم بر انجام اعمال و مناسک عبادی تاکید داشته باشد، باز هم انسان با تقوایی محسوب نمی‌شود. انسان با تقوا اگر در یک اداره مشغول کار است، باید همه همتش جلب رضایت ارباب رجوع باشد.
پزشکیان بزرگ‌ترین و بالاترین ظلم را دروغگویی دانست و خاطرنشان کرد: چه ظلمی بالاتر از اینکه ما به خاطر سلیقه‌، گروه و جناح خودمان از پذیرش حرف و راه درست استنکاف کرده و مقابل آن بایستیم؛ ما حرف درست را باید از کارشناسان بپذیریم، حتی اگر خلاف نظر و رای و منافع خودمان و گروه‌مان باشد.
وی حل مشکلات کشور را در گرو اتخاذ تصمیمات صحیح از سوی کارشناسان و نخبگان دانست و گفت: برای تمام مشکلات کشور راه‌حل وجود دارد، اما مشکل آنجاست که یا راه‌حل‌ها را نمی‌شناسیم، یا مهارت و انگیزه اجرای آنها را نداریم. اگر باور ما این باشد که عقل‌کل هستیم و می‌توانیم برای همه مشکلات راه‌حل ارائه دهیم، خطا رفته‌ایم و نخواهیم توانست مشکلات را حل کنیم.
رئیس‌جمهور از همه متخصصان از جمله نخبگان رشته‌های مختلف پزشکی حاضر در جلسه خواست تا به دولت در حل مشکلات کشور به خصوص مسائل عرصه سلامت و درمان کمک کنند و افزود: دولت چهاردهم برای حل مشکلات عرصه سلامت و درمان همان راهی را خواهد پیمود که کارشناسان این حوزه توصیه کنند. همچنین تلاش خواهیم کرد جلسات شورای‌عالی سلامت را برای سامان دادن به روابط و تعاملات بین‌بخشی به طور منظم و مستمر برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه هرکس بتواند اسناد بالادستی کشور را اجرا کند با ماست و هرکس نتواند با ما نیست، خاطرنشان کرد: خیلی مهم است که ما بدانیم که همه چیز را نمی‌دانیم. وقتی این را بدانیم به سراغ دانستن یا کمک گرفتن از افرادی می‌رویم که می‌دانند. اینجاست که انجمن‌ها و گروه‌هایی که بر محور دانایی و تخصص تشکیل شده‌اند، از جمله فرهنگستان علوم پزشکی بسیار می‌توانند به ما کمک کنند.
پزشکیان تاکید کرد: باید بر محور اجرای اسناد بالادستی به یک نگاه و زبان مشترک برسیم و راهی را که مشخص است با قدرت طی کنیم. بخش سخت کار یافتن افرادی است که به پیمودن این راه باور داشته و از توانمندی لازم برخوردار باشند.
ایران همواره ضمن تلاش برای گسترش صلح و دوستی هرگونه تجاوزگری در هر نقطه‌ای را محکوم می‌کند 
علاوه‌بر اینها مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در پاسخ به تماس تلفنی آقای «یوناس گاهر اشتوره» نخست‌وزیر نروژ، با اشاره به پیشینه تاریخی روابط دو کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند به گسترش تعاملات با نروژ است و امیدواریم این گفت‌وگوها منجر به تقویت و تحکیم روابط دو کشور و همچنین رسیدن به راهکارهای مشترک برای استقرار صلح و ثبات و افزایش امنیت در جهان شود.
وی در ادامه با تاکید بر نقش امنیت‌ساز ایران در منطقه و جهان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره ضمن تلاش برای گسترش صلح و دوستی، هرگونه تجاوزگری در هر نقطه‌ای را محکوم کرده و آماده همکاری برای توقف جنگ خشونت و ناامنی در جهان است.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از پیمان‌شکنی دولت آمریکا در برجام و گلایه‌مندی از کشورهای اروپایی در عدم پایبندی به تعهداتشان در این توافق گفت: جمهوری اسلامی ایران در توافق برجام به تمام تعهدات خود عمل کرد اما این آمریکا بود که علاوه‌ بر پیمان‌شکنی و خروج یکطرفه از این توافق، به افزایش فشار و تحریم علیه کشور و مردم ما روی آورد و متاسفانه کشورهای اروپایی نیز برخلاف انتظار، حتی یک بند از تعهدات خود را اجرائی نکردند.
پزشکیان همچنین ضمن انتقاد از رفتار دوگانه آمریکا و برخی کشورهای غربی در زمینه حقوق بشر و دموکراسی افزود: اینکه آمریکا و برخی کشورهای غربی به خاطر بدرفتاری با یک فرد، دیگر کشورها را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند، اما در مقابل به خاک و خون کشیده شدن ده‌ها هزار زن و کودک و پیر و جوان بی‌گناه در غزه و بمباران مناطق غیرنظامی، مدارس و بیمارستان‌ها در این منطقه توسط رژیم صهیونیستی نه تنها سکوت کرده‌اند، بلکه از این رژیم حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کنند با کدام معیار و منطقی همخوانی و سازگاری دارد؟
وی با قدردانی از مواضع دولت نروژ در حمایت از مردم فلسطین از نخست‌وزیر این کشور خواست در تعامل بیشتر با دیگر کشورهای اروپایی، در جهت توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه تلاش کند.
«یوناس گاهر اشتوره» نخست‌وزیر نروژ نیز در این گفت‌وگوی تلفنی روابط ایران و نروژ را دوستانه و تاریخی توصیف کرد و گفت: نروژ همواره خود را دوست ایران دانسته و خواستار پیشرفت و رفاه بیشتر ملت ایران بوده و خواهد بود.
نخست‌وزیر نروژ همچنین با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه به ویژه حملات رژیم صهیونیستی بر علیه مردم غزه گفت: ما جنگ اسرائیل بر علیه غزه و عواقب فاجعه‌بار آن را محکوم کرده‌ایم، نروژ به همراه ایرلند و اسپانیا جزو اولین کشورهای اروپایی بود که حق مردم فلسطین در تشکیل کشور مستقل را به رسمیت شناخته است و امیدواریم هرچه زودتر این اتفاقات تلخ و تاسف‌بار پایان یابد.
دستور رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای بررسی همه‌جانبه حادثه لاهیجان
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور همچنین در پی درگذشت یک متهم تحت نظر فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان لاهیجان، به دکتر اسکندر مؤمنی وزیر کشور دستور داد، کمیته‌ای برای بررسی همه‌جانبه این موضوع تشکیل شود.
رئیس‌جمهور به وزیر کشور ماموریت داد، ضمن اعزام اعضای این کمیته‌ به لاهیجان، تمامی جوانب حادثه مورد بررسی قرار گرفته و گزارش نهائی را در اسرع وقت به هیئت وزیران ارائه دهد.