به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,419
بازدید دیروز: 18,995
بازدید هفته: 68,167
بازدید ماه: 68,167
بازدید کل: 25,055,095
افراد آنلاین: 18
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۶ دی ۱٤۰۳
Thursday , 26 December 2024
الخميس ، ۲٤ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۲۴۸۰ - نشست فرماندهان دوران دفاع مقدس با رسانه‌های بین‌المللی برگزار شد ۱۴۰۳/۰۷/۰۲

نشست فرماندهان دوران دفاع مقدس

با رسانه‌های بین‌المللی برگزار شد

   ۱۴۰۳/۰۷/۰۲

‫نشست فرماندهان دوران دفاع مقدس با رسانه‌های بین‌المللی برگزار شد - خبرگزاری  مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency‬‎
نشست فرماندهان دوران دفاع مقدس با رسانه‌های بین‌المللی با حضور سردار فتح‌الله جعفری از فرماندهان دوران دفاع مقدس و رئیس مؤسسه فرهنگی - هنری شهید حسن باقری، امیر سرتیپ ستاد عبدالحسین مفید از فرماندهان دوران دفاع مقدس، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و جمعی از اصحاب رسانه و شبکه‌های بین‌المللی در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این نشست، سردار جعفری با بیان اینکه صدام در سال ۵۲ و پس از اینکه مجبور شد عهدنامه ۱۹۷۵ الجزایر را امضا کند در جلسات متعدد اعلام کرد که در این قرارداد تحقیر شده است، گفت: در نشست‌های محرمانه صدام بارها بر تحقیر خود تاکید کرد و اعلام کرد باید آن را جبران کنیم و به طور رسمی این موضوع را در کنفرانس سران اسلامی مطرح کرد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه پاییز سال ۱۳۵۹ با توجه به شرایط کردستان، کمبود تجهیزات و تضعیف ارتش، رژیم بعث عراق این فرصت را برای حمله انتخاب کرد، اظهار داشت: با توجه به شرایطی که وجود داشت عراق تصور این چنین مقاومتی را نمی‌کرد.
به گزارش مهر، وی گفت: آن چیزی که قابل توجه است و باید تبیین شود این است که در طول ۸ سال دفاع مقدس کشور ما اتکا به هیچ قدرتی نداشت و اتکای ما به ملت، مردم و امکانات داخلی بود و نیروهای مسلح ما متکی به نیروی مردمی به‌ویژه بسیجیان بود؛ در طول این سال‌ها ۲ میلیون نفر نیروی مردمی در جنگ حضور پیدا کرد.
سردار جعفری بیان داشت: در دو ماه اول جنگ عراق تلاش‌های زیادی کرد و توانست بخشی از خاک ما را بگیرد و در ادامه به دنبال ثبات این مناطق بود، اما توانستیم با تهاجماتی که داشتیم عراق را به عقب برانیم و در سال سوم جنگ یکی از فرماندهان عراقی اعلام کرد ایرانی‌ها روش‌هایی برای مقابله با ما اجرا می‌کنند که برای ما ناشناخته است.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه ابتکار عمل در سال اول جنگ از دست عراقی‌ها خارج شد، خاطرنشان کرد: ظرف ۹ ماه سیستم ارتش عراق مخصوصاً در سپاه سوم متلاشی شد و توانستیم ۴۰ هزار عراقی را به اسارت بگیریم و سلاح و مهمات آنها را منهدم و غنیمت بگیریم.
وی اظهار داشت: امکاناتی که در اختیار عراق می‌گرفت بسیار وسیع بود به همین دلیل جنگ را به خلیج ‌فارس می‌کشند و فرانسه، آمریکا، روسیه و انگلیس تجهیزات مختلفی در اختیار آنها قرار می‌دهند، باید گفت از سال ۱۳۶۲ به بعد ما با یک ارتش جدیدی جنگیدیم.
این فرمانده هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس ابتکار در دست ما بود، گفت: ما وابسته به هیچ کشوری نبودیم و کشورهای دیگر هیچ تجهیزاتی در اختیار ما ندادند، مقابله با رژیم بعث عراق مقابله انسانی بود و هیچ وقت اسیر عراقی را نکشتیم، بمباران شهرها نداشتیم هیچ وقت بمباران شیمیایی نکردیم و بُعد جنگ ما انسانی بود.
سردار جعفری افزود: در مقابل عراق هیچ محدودیتی علیه ما نداشت بمباران به صورت شبانه‌روزی انجام می‌دادند و استفاده از سلاح شیمیایی را در دستور کار خود داشتند و بارها از آن بهره بردند، اما هیچ سازمان بین‌المللی با آنها برخورد نکرد؛ سازمان ملل هر جا بر رژیم بعث عراق فشار وارد می‌شد علیه ما قطعنامه صادر می‌کردند.
در ادامه امیر سرتیپ ستاد عبدالحسین مفید از فرماندهان دوران دفاع مقدس گفت: با طرح سؤالاتی که چرا جنگ به ما تحمیل شد؟ چرا صدام از ماه‌ها و سال‌ها قبل در فکر جنگ بود و چرا نظام بین‌الملل تصمیم گرفته بود صدام پیروز شود می‌توان نشان داد که نظام بین‌الملل نقش مؤثر در این جنگ داشت.
امیر مفید با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی باعث ایجاد زلزله‌ای در منطقه و جهان شد و شعار نه شرقی و نه غربی سرلوحه کار ما قرار گرفت، اظهار داشت: بلوک شرق و غرب برای جلوگیری از شکل‌گیری قدرتی جدید در نظام بین‌الملل شروع به جنگ علیه ما کردند.
وی گفت: صدام که زخم‌خورده عهدنامه ۱۹۷۵ الجزایر بود به دلیل اینکه توان بازدارندگی از نظر سیاسی، اقتصادی و نظامی نداشتیم با حمایت کشورهای مختلفی شروع به جنگ کرد.
امیر مفید خاطرنشان کرد: صدام از مدت‌ها قبل جنگ، کارگروه‌هایی جهت به دست آوردن اطلاعات از ایران، توسعه ارتش عراق، رایزنی‌ها و ارسال نامه‌هایی به سازمان ملل در پی زمینه‌سازی برای حمله به ایران و مقصر نشان دادن ایران بود.
این فرمانده دوران هشت سال دفاع مقدس افزود: با توجه به اقداماتی که صدام در نظام بین‌الملل انجام داد و حمایت کشورهای اروپایی که داشت در ابتدای جنگ فکر می‌کرد که پیروز خواهد شد.