100 - پزشکیان در دیدار جمعی از فعالین حوزه هوش مصنوعی: ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
پزشکیان در دیدار جمعی از فعالین حوزه هوش مصنوعی:
استفاده بهینه از قابلیتها و کارکردهای هوش مصنوعی
موجب شتابدهی به توسعه کشور میشود
۱۴۰۳/۰۷/۱۵
رئیسجمهور گفت: ما برای استفاده بهینه از ظرفیت بزرگ هوش مصنوعی، نیازمند اشراف به نقاط قوت و ضعف و همچنین فرصتها و چالشهای این حوزه برای برنامهریزی دقیق و کارشناسانه در این عرصه هستیم.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در دیدار جمعی از فعالین حوزه هوش مصنوعی، استفاده بهینه از قابلیتها و کارکردهای این پدیده نو، به ویژه در حکمرانی ملی، سلامت و بهداشت، کشاورزی و غذا، آموزش و امنیت و دفاع را موجب شتابدهی به توسعه کشور دانست و افزود: ما برای استفاده بهینه از این ظرفیت بزرگ نیازمند اشراف به نقاط قوت و ضعف و همچنین فرصتها و چالشهای حوزه هوش مصنوعی برای برنامهریزی دقیق و کارشناسانه در این عرصه هستیم.
وی شناخت دقیق وضعیت موجود، ترسیم افق و چشمانداز مطلوب در این حوزه و برنامهریزی برای چگونه رسیدن به این هدفگذاری را از ملزومات توسعه و ارتقای هوش مصنوعی متناسب با زیستبوم و فرهنگ کشور عنوان کرد و افزود: زمانی استفاده از پدیدههای نوین به رشد و توسعه کشور خواهد انجامید که ما ابتدا وضع موجود خود را دقیق بشناسیم و بدانیم که این پدیده قرار است چه خدمتی به ما ارائه و کدام نیاز کشور را مرتفع کند تا بتوانیم برای گسترش و ارتقای آن به صورت درست و کارشناسانه برنامهریزی کنیم.
رئیسجمهور در ادامه بر لزوم متناسبسازی استفاده از این پدیده نوین با فرهنگ و باورها و سبک زندگی ایرانی تاکید کرد و گفت: متاسفانه عدم آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی، امروزه به چالشی برای نوجوانان و جوانان تبدیل و در مواردی به دلیل کمتحرکی، سلامت آنان را به خطر انداخته، لذا ضروری است به موازات توسعه و ارتقای هوش مصنوعی، ساختار نظام آموزشی ما نیز به صورت اساسی متحول و اصلاح و در کنار انتقال علم و مهارتآموزی به دانشآموزان، با تقویت روحیه کار تیمی در آنها بر بخشی از این چالش فائق آییم که خوشبختانه این روند در دولت چهاردهم آغاز شده است.
پزشکیان همچنین با تاکید بر لزوم پرهیز از کار پراکنده و موازی و اقدامات غیرمتمرکز در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد: دولت علاوهبر حمایت از توسعه این پدیده نوین، در زمینه هماهنگی دستگاههای مربوطه به منظور جلوگیری از پراکندهکاری و هدر رفت فرصتها و سرمایهها در این زمینه نیز مشارکت فعال خواهد داشت.
پیش از سخنان رئیسجمهور برخی از حاضرین در جلسه ضمن تشریح ابعاد مختلف پدیده هوش مصنوعی و قابلیتهای آن در توسعه، افزایش بهرهوری و عدالتآفرینی به بیان دغدغهها و نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند.
دامپزشکان به عنوان حافظان خط مقدم تأمین امنیت غذا هستند
همچنین رئیسجمهور با اشاره به اینکه بدون تردید دستاوردهای متعدد سازمان دامپزشکی در زمانی قریب به یک قرن خدمتگزاری، در سایه تعهد و فداکاری تلاشگران عرصههای مختلف این حرفه و رشته حاصل شده است، اظهار داشت: با وجود خدمات ارزشمند و نقش مؤثر فعالین این حوزه در سلامت و امنیت غذایی، آنچنان که شایسته است در جامعه دیده نمیشوند و باید کوشید مردم با خدمات بزرگ این عزیزان بیشتر آشنا شوند.
متن پیام رئیسجمهور به همایش گرامیداشت روز ملی و هفته دامپزشکی با شعار «دامپزشکی، صد سال خدمت، یک قرن افتخار» که توسط آقای نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی قرائت شد، به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«روز ملی دامپزشکی» که با یکصد سالگی فعالیت این حرفه در ایران مصادف شده است را به جامعه بزرگ دامپزشکی و همه فعالان و نقشآفرینان این عرصه اثرگذار سلامت، تبریک میگویم و این روز را فرصتی مناسب برای ارج نهادن به خدمات ارزنده این عزیزان، مرور دستاوردهای علمی این حوزه و ارزیابی وضعیت فعلی در جهت ترسیم راهبرد روشن برای آینده میدانم.
همه ما میدانیم که حرفه دامپزشکی نقش اساسی در عرصههای مختلف بهداشت و کنترل سلامت غذایی، تشخیص،کنترل و پیشگیری از بیماریهای نوپدید و مشترک حیوان و انسان، کنترل و مبارزه با بیماریهای دام، طیور و آبزیان و... دارد و نقش دامپزشکان به عنوان حافظان خط مقدم تأمین امنیت غذا بسیار با اهمیت است و از این رو از ارکان اصلی در ارتقای سلامت جامعه هستند.
بدون تردید دستاوردهای متعدد سازمان دامپزشکی در زمانی قریب به یک قرن خدمتگذاری، در سایه تعهد و فداکاری تلاشگران عرصههای مختلف این حرفه و رشته حاصل شده است. با وجود خدمات ارزشمند و نقش مؤثر فعالین این حوزه در سلامت و امنیت غذایی، آنچنان که شایسته است در جامعه دیده نمیشوند و باید کوشید مردم با خدمات بزرگ این عزیزان بیشتر آشنا شوند.
همچنین لازم است همه دستاندرکاران و مسئولان ذیربط با حمایت و عنایت ویژه به مطالبات و خواستههای حوزه دامپزشکی کشور، ضمن قدرشناسی، بسترهای مناسبی برای ارتقای سلامت و امنیت غذایی کشور فراهم سازند تا شاهد پیشرفتهای روزافزون در این زمینه باشیم.
اینجانب با پاسداشت یاد و نام اساتید بزرگ این حرفه مهم و قدردانی از خدمات همه فعالان این عرصه، امیدوارم این همایش بتواند با همافزایی و همدلی بیشتر دامپزشکان سراسر کشور، صرفنظر از جایگاههای دولتی و خصوصی، به تقویت پژوهش و کوششهای علمی و ترسیم افقهایی از زندگی مشترک و سالم انسان و دام و در نهایت به ارتقای سلامت جامعه بینجامد.