به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 21,704
بازدید دیروز: 23,262
بازدید هفته: 59,620
بازدید ماه: 132,535
بازدید کل: 24,832,654
افراد آنلاین: 365
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲٤ آبان ۱٤۰۳
Thursday , 14 November 2024
الخميس ، ۱۲ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
101 - در نخستین جلسه بررسی بودجه سال 1404 : تأکید رئیس‌جمهور بر اصلاح فوری روند فعالیت شرکت‌های دولتی زیان‌ده۱۴۰۳/۰۷/۱۶
در نخستین جلسه بررسی بودجه سال 1404 :
تأکید رئیس‌جمهور بر اصلاح فوری روند فعالیت شرکت‌های دولتی زیان‌ده
۱۴۰۳/۰۷/۱۶

‫نخستین جلسه بررسی بودجه سال 1404/ تاکید پزشکیان بر اصلاح فوری روند فعالیت  شرکت‌های دولتی زیان‌ده | پایگاه خبری جماران‬‎

در نخستین جلسه بررسی لایحه بودجه سال آینده که به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد،‌ اعضای کابینه به بحث و بررسی درباره کلیات این لایحه پرداختند.
رئیس‌جمهور در این جلسه بر ضرورت واقع‌نگری در حوزه درآمدها و هزینه‌ها در تدوین لایحه بودجه به منظور تحقق اهداف دولت به ویژه در بخش سلامت و بهداشت، عدالت آموزشی و همچنین تکمیل پروژه‌های مواصلاتی و کریدوری تاکید کرد و گفت‌:‌ دولت به منظور افزودن بر غنای بودجه سال آینده از راهکارها و پیشنهادات کارشناسان و اقتصاددانان زبده در این حوزه استقبال خواهد کرد.
وی همچنین زیان‌دهی برخی شرکت‌های دولتی به ویژه شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی را غیرقابل قبول و ناشی از سوءمدیریت دانست و بر لزوم اصلاح فوری این روند تاکید کرد.
 آبادانی کشور در گرو اصلاح و اجرای عدالت در نظام آموزشی است
رئیس‌جمهور همچنین در اولین جلسه «شورای‌عالی آموزش و پرورش» در دولت چهاردهم، با بیان اینکه عمیقا معتقدم اگر نظام تعلیم و تربیت کشور اصلاح و عدالت آموزشی برقرار نشود، مملکت درست نخواهد شد، تصریح کرد: متاسفانه آموزش و پرورش تاکنون آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و اقدامات انجام شده در زمینه تامین نیازمندی‌ها و ارتقای کمی و کیفی آن نیز، علاوه‌بر ناکافی بودن، عمدتا متوجه بخش سخت‌افزاری بوده و بخش نرم‌افزاری، نیروی انسانی، محتوا و روش‌های آموزشی به شدت مورد غفلت قرار گرفته است.
وی تلاش‌هایی را که امروز برای اصلاح برخی مشکلات فرهنگی و اجتماعی با روش‌های سخت‌افزاری صورت می‌گیرد، نتیجه همین غفلت برشمرد و افزود: گام اول در جبران این غفلت اصلاح و ارتقای زیرساخت‌های آموزشی کشور به خصوص در روش‌های آموزشی است. مسائلی نظیر کمبود مدارس از جمله مشکلاتی است که با هم‌افزایی ظرفیت‌های مردمی و اصلاح روابط بین‌بخشی در بخش‌های دولتی و حاکمیتی راحت‌تر می‌توان آنها را رفع کرد، اما مسئله اصلی اصلاح و ارتقای روش‌های تعلیم و تربیت است.
رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت و اهمیت به‌کارگیری دستاوردهای نوین ارتباطی و آموزشی، از تجهیزات آموزشی و ارتباطی گرفته تا هوش مصنوعی در ارتقای محتوا و روش‌های آموزشی تاکید کرد و گفت: اینکه صرفا و البته مدام، نوجوانان و جوانان را از دست گرفتن گوشی تلفن همراه و نظایر آن منع کنیم، قطعا رافع مشکل نیست و باید با روش‌های ایجابی، بخش تکمیلی آموزش در مدارس را در همین ابزارهای نوین ارتباطی طراحی و اجرا کنیم تا دانش‌آموز و حتی دانشجو، بخش آموزش در خارج از مدرسه را نیز به این شکل انجام دهد.
رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه امروز نظام آموزشی کشور نخبه پرورش می‌دهد، اما این جوانان نخبه انگیزه و علاقه‌ای برای ماندن در کشور و ساختن ایران ندارند و البته بستر مناسبی نیز برای حفظ آنها وجود ندارد، گفت: بخش قابل توجهی از این مسئله ناشی از نوع رفتار ما در ساختار اداره کشور است؛ فرزندان ایران آنچه را از ما می‌بینند می‌آموزند، نه آنچه می‌شنوند. باید به شکل جدی به این مسئله توجه کنیم و آن را اساس اقدامات خود برای اصلاح نظام تربیتی و آموزشی کشور قرار دهیم تا بتوانیم نسلی تربیت کنیم که احساسش این باشد که این مملکت مال آنهاست و خودشان باید آن را آباد کنند.
ضرورت توجه جدی به مراکز تربیت معلم برای ارتقای توانمندی‌های معلمان، ایفای نقش هماهنگ‌کننده و کمک به اصلاح روابط بین بخشی برای اصلاح و ارتقای نظام آموزشی از سوی شورای‌عالی آموزش و پرورش و ضرورت رسیدن به یک نگاه و تعریف مشترک درباره چگونگی ارتقای بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تعلیم و تربیت در این شورا و تسری آن به دستگاه‌های مسئول از دیگر نکات مطرح شده از سوی رئیس‌جمهور در این جلسه بود.
اجرای عدالت آموزشی به‌عنوان اصلی‌ترین گام در اقامه عدالت در کشور، ضرورت توجه جدی به ارتقا و به‌روز کردن آموزش در مراکز تربیت معلم، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نگاه به صرف منابع در آموزش و پرورش به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت، ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌ها و ابزارهای نوین در ارتقای آموزش، توجه به سطوح مؤثر اجتماعی و خارج از حیطه اختیار و عمل وزارت آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت به خصوص با فراگیر شدن ابزارهای نوین ارتباطی و تصمیم‌گیری قاطع برای رفع کسری بودجه همیشگی آموزش و پرورش از جمله مباحث مطرح شده از سوی اعضای شورای‌عالی آموزش و پرورش در این جلسه بود.
حمله ایران به رژیم صهیونیستی اقدامی برای مهار تنش‌آفرینی‌های این رژیم و برقراری صلح در منطقه بود
علاوه‌بر اینها، مسعود پزشکیان در پاسخ به تماس تلفنی آقای «دیک شوف» نخست‌وزیر هلند، با اشاره به سابقه 400 ساله روابط دو کشور تصریح کرد: دولت من به دنبال ارتقای سطح روابط و تقویت همکاری‌ها با کشورهای همسایه و دنیاست و در همین راستا می‌توانیم روابط فیمابین را نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود تعمیق بخشیده و گسترش دهیم.
وی با اشاره به مواضع کشورهای غربی از جمله هلند نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان افزود: در همان روز نخست آغاز به کار رسمی بنده به عنوان رئیس‌جمهور، رژیم صهیونیستی با هدف جبران ناکامی‌های خود در غزه و گسترش تنش و درگیری در منطقه، مهمان ما را در تهران ترور کرد و کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا نیز به جای محکومیت جنایات و اقدامات تروریستی صهیونیست‌ها، مدام از ما می‌خواهند که خویشتنداری کنیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با امید به نتیجه رسیدن تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در غزه، از پاسخ فوری به جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی و نقض حاکمیت ملی خود چشم‌پوشی کرد، اظهار داشت: حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی، دقیقا به منظور مهار وحشی‌گری این رژیم، جلوگیری از تلاش‌های او برای گسترش جنایات و حملاتش در منطقه و برقراری آتش‌بس، صلح و آرامش و بر اساس نص صریح منشور ملل متحد، با رعایت چارچوب‌های حقوقی بین‌المللی و فقط علیه اهداف نظامی صورت گرفت.
«دیک شوف» نخست‌وزیر هلند نیز در این مکالمه تلفنی با بیان اینکه ما عمیقا باور داریم که منطقه خاورمیانه ظرفیت تنش بیشتر را ندارد و لذا از همه طرف‌ها خواسته‌ایم که از گسترش و تعمیق تنش و درگیری خودداری کنند، خاطرنشان کرد: هلند از اسرائیل خواسته که هرچه سریع‌تر به آتش‌بس در غزه تن دهد و از پیشنهاد آمریکا برای برقراری آتش‌بس در لبنان نیز حمایت کرده‌ایم.
نخست‌وزیر هلند همچنین با بیان اینکه هلند به سهم خود از رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران در گسترش روابط با کشورهای اروپایی استقبال می‌کند، بر ضرورت برداشتن گام‌های ملموس در این زمینه تاکید کرد و گفت: گفت‌وگوی صریحی که با جنابعالی داشتم قطعا برای آینده روابط ما مفید و مؤثر خواهد بود.
شاهد کشتار روزانه صدها زن و کودک از سوی رژیم صهیونیستی در سایه سکوت و تأیید ضمنی آن از سوی کشورهای غربی هستیم
رئیس‌جمهور در دیدار اعضای «کمیته ویژه ناآرامی‌های سال 1401» نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در موضوع حقوق بشر مدعی است و متاسفانه به خاطر برخی اشتباهات درزمینه ناآرامی‌های سال 1401 در موضع متهم قرار گرفته است، تصریح کرد: متاسفانه نظام مدیریت و اطلاع‌رسانی ما در مواقع بحران عملکرد مناسب و صحیحی ندارد و اگر می‌توانستیم رخدادهای منتج به این ناآرامی‌ها را به شکل صحیح مدیریت کنیم اساسا شاید ناآرامی‌‌ها پیش نمی‌آمد.
وی افزود: این روزها شاهد کشتار روزانه صدها زن و کودک از سوی رژیم صهیونیستی در سایه سکوت و تایید ضمنی آن از سوی کشورهای غربی هستیم و نقض حقوق بشر نیز در این کشورها به طور مستمر اتفاق می‌افتد اما کشورهای اروپایی و در رأس آنها آمریکا به جای پاسخگویی در این زمینه در جایگاه مدعی قرار گرفته‌اند.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید برای ساماندهی نظام مدیریت بحران و نیز نظام اطلاع‌رسانی به ویژه در مواقع بحران فکر عاجلی کرد، اظهار داشت: برخی اقدامات مثل برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، بررسی و تصویب لایحه تجمعات قانونی و جهاد تبیین از جمله کارهایی هستند که انجام آنها می‌تواند مانع از انباشت برخی نارضایتی‌ها شود.
پزشکیان با بیان اینکه در دولت چهاردهم ایجاد زمینه ابراز آزادانه نظرات و انتقادات در دانشگاه‌ها در حال پیگیری است، گفت: اگر ما به درستی باورها و اعتقادمان اطمینان داریم و آنها را با منطق پذیرفته‌ایم طبیعتا نباید بابت نقد آنها نگران باشیم و یا در دفاع از این اعتقادات ناتوان باشیم لذا از اظهار انتقادات و نظرات متفاوت استقبال می‌کنیم. باید اجازه دهیم افراد آگاه و عالم با کسانی که انتقاد و یا اعتراضی دارند به خصوص در میان دانشجویان، آزادانه گفت‌وگو و مباحثه کنند.
اعضای «کمیته ویژه ناآرامی‌های سال 1401» نیز در این جلسه گزارشی از نتایج پیگیری‌های خود ارائه کردند و خواستار تمدید مهلت فعالیت این کمیته برای تکمیل پیگیری‌ها و اقدامات خود شدند که با موافقت رئیس‌جمهور همراه شد.
وی همچنین از اعضای کمیته خواست که با کمک گرفتن از نیروهای رسانه‌ای خبره اقدامات مثبت صورت گرفته در این کمیته را نیز به اطلاع افکار عمومی برسانند.
پیاده‌روی اربعین همبستگی و همدلی ملت‌ها و مذاهب را به تصویر کشید
افزون بر اینها، در پیام مسعود پزشکیان به همایش تجلیل از موکب‌داران نمونه کشور که در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی برگزار شد، آمده است: رویداد آئینی و معنوی پیاده‌روی اربعین به برکت سرور و سالار شهیدان و حضور پرشور، عاشقانه و عارفانه دلدادگان مکتب آزادگی و ظلم‌ستیزی، به نمادی بزرگ از وحدت، همبستگی و همدلی ملت‌ها و مذاهب مختلف تبدیل شده و هر ساله صحنه‌های باشکوه و به یادماندنی در سطح جهانی به تصویر می‌کشد.
وی اضافه کرد: باور داریم توفیق حضور و خدمتگزاری در این مسیر نورانی بدون عنایت الهی و خلوص قلبی و عملی امکان‌پذیر نیست و هر قدمی در هر جایگاهی برای خدمتگزاری به خیل عظیم مشتاقان حضرت اباعبدالله الحسین‌(ع) در دفتر عاشقان حسینی ثبت و ضبط بوده و در پیشگاه پروردگار مهربان ماجور خواهد بود.
رئیس‌جمهور در ادامه افزود: امیدوارم با اتکال به ذات اقدس الهی و در سایه تلاش‌هایی که در این حرکت مردمی و پرفیض انجام می‌شود، شاهد عشق و علاقه روزافزون همه ملت‌های آزاده جهان به ویژه ملت ولایتمدار ایران اسلامی به سرور و سالار شهیدان و برگزاری پرشورتر این مراسم باشیم.
پزشکیان افزود: فرصت را مغتنم می‌شمارم بار دیگر مراتب سپاس و قدردانی خود را از همه عوامل و دست‌اندرکاران اجرائی، امنیتی و رسانه‌ای این همایش بزرگ معنوی به ویژه تلاش‌های ارزشمند و شبانه‌روزی موکب‌داران، عزیز مردم متدین و مهمان‌نواز استان‌های مرزی کشورمان و همچنین از میزبانی صمیمانه ملت و دولت دوست عراق در تامین امنیت، نیازها و شرایط مناسب اسکان برای میلیون‌ها دلدادگان حسینی اعلام می‌نمایم.
وی خاطرنشان کرد: سلامتی و دوام توفیقات همه خدمتگزاران این مسیر روشنایی بخش را از درگاه خداوند متعال خواستارم