105 - رئیس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها: قرار دادن کشور در قله فناوری رسالت دانشگاه است ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
رئیس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها:
قرار دادن کشور در قله فناوری رسالت دانشگاه است
۱۴۰۳/۰۷/۲۱
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در آیین آغاز سال تحصیلی جدید و در نشستی صمیمی با دانشجویان در دانشگاهها و مراکز علمی سراسر کشور، با اشاره به اینکه اگر ما امیدی به آینده کشور داشته باشیم، بخش مهمی از آن معطوف به دانشگاه و دانشگاهیان است، تصریح کرد: رسالت دانشگاه و دانشگاهی این است که کشور عزیز ما را بر قله علم، توانایی، هنر و تکنولوژی بنشاند.
وی با بیان اینکه بنده با هدف خدمت و حل مشکلات مردم رشته تحصیلی و زمینه شغلی خود را انتخاب کردم، افزود: امروز نیز که اینجا ایستادهام نه از پی پست و مقام، بلکه برای آن بوده که احساس کردم باید وسط میدان برای حل مشکلات مردم و مملکت تلاش کنم، چرا که عمیقا باور دارم که مشکلات این کشور را هیچکس جز خود ما قرار نیست حل کند؛ همواره این جمله دکتر شریعتی مدنظر بنده بوده که خدایا به من ایمانی بده که برای آن نام و نانم را بدهم، نه آنکه به خاطر ایمانم به نان و نام برسم.
رئیسجمهور انتظار منطقی خود و جامعه از دانشجویان و اساتید را تلاش برای حل مشکلات و گشودن گرهها در جامعه دانست و اظهار داشت: کسی میتواند به حل این مشکلات کمک کند که ذهنی خلاق، اندیشهای توانمند و بالنده و انگیزههایی والا داشته باشد و دلش بخواهد ایران را به عزت برساند. آن سند چشماندازی که رهبری معظم انقلاب اسلامی پیشروی ما قرار دادند که بر اساس آن باید در منطقه به جایگاه اول برسیم، نه با شعار و دعوا بلکه با تلاش و کوشش محقق میشود.
پزشکیان با بیان اینکه هیچ ظلمی بزرگتر از آن نیست که کسی دروغ بگوید، یا بدتر از آن حرف درستی را تکذیب و رد کند، خاطرنشان کرد: اگر کسی حرف درست و مستندی ارائه کند باید در برابر او سر فرود آورد و اساسا تقوا یعنی همین. اتفاقا جهنم جای کسانی است که حرف مستند و صحیح را نمیپذیرند و بزرگترین ظلم همین ایستادن در مقابل حرف درست است.
وی با بیان اینکه اگر ما به همه تجارب گذشته و الگوهای موجود برای حل مشکلات اشراف داشته باشیم و بتوانیم انتخاب کنیم، هیچ وقت راه اشتباه را انتخاب نخواهیم کرد، افزود: باید حرف خود را بر اساس مستندات و بررسیهای دقیق علمی ارائه کنیم تا مجبور نشویم بعد از مدت کوتاهی حرف خود را تغییر دهیم. اگر این روش را به کار بگیریم، آن وقت دیگر جایی برای دعوا و اختلاف باقی نمیماند.
رئیسجمهور در ادامه سخنان خود با تأکید بر ضرورت نقشآفرینی اساتید و دانشجویان دانشگاهها در اداره کشور، گفت: در همه دنیا روال بر این است که اساتید و دانشجویان برای حل مشکلات کشور و ارائه راهحل آن با دولتها قرارداد مینویسند و در مقابل آن پول دریافت میکنند. کشور ما مشکلات زیادی دارد و دانشگاهها میتوانند با تعریف پروژه در پی حل آن مشکلات باشند و ما حاضریم این مناسبات را با اساتید و دانشجویان دانشگاهها برقرار کنیم.
باید قدر نخبگان را بدانیم و تلاش کنیم که مشکلات و موانع پیشروی آنها برداشته شود
پزشکیان با بیان اینکه ما به دنبال اساتیدی هستیم که شیوههای اصلاح روش مدیریت کشور را به ما بگویند و انتظارم از وزارت علوم و بهداشت این است که این فرآیند را اجرائی کنند، اظهار داشت: همه باید برای پیشرفت کشور تلاش کنیم و از سختیها و موانعی که ایجاد میشود، نهراسیم. خود من را میخواستند حذف کنند و منهای زیادی هستند که حذف شدند، در حالی که میتوان با این منها مشکلات کشور را برطرف کرد.
وی تصریح کرد: اساتید و نخبگانی که با وجود همه مشکلات در کشور ماندهاند، نباید دچار حاشیه شوند و باید از آنها حمایت کنیم. قطعاً باید قدر آنها را بدانیم و تلاش کنیم که مشکلات و موانع پیشروی آنها برداشته شود.
رئیسجمهور با اشاره به درخواست چند تن از کارمندان برای سخن گفتن در جلسه اظهار داشت: تمام دانشجویان، دانشگاهیان و اساتید و کارمندان اگر میخواهند با من گفتوگو کنند، این فرصت برایشان فراهم خواهد شد. من از گفتوگو باکی ندارم و اگر سخنی منطقی بود آن را قبول خواهم کرد و اگر غیرمنطقی باشد، طبعاً نمیپذیریم. ما نمیخواهیم به کسی ظلم شود، فقط میخواهیم سند چشمانداز کشور اجرائی شود، همان چشماندازی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرد و به دنبال عزت و سربلندی کشورمان است.
پیش از سخنان رئیسجمهور در این مراسم، از دارندگان رتبههای اول تا سوم کنکور رشتههای علوم تجربی، علوم ریاضی، علوم انسانی، هنر و زبان خارجی با اهدای لوح یادبود تقدیر شد.
همچنین دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم در این مراسم در سخنانی با اشاره به برخی مشکلات جامعه علمی کشور، افزود: تلاش و کوشش نخبگان علمی در کشور با وجود کمبود امکانات مشابه تلاش رزمندگان در دفاع مقدس است و آنها با وجود اینکه در تنگنا هستند همچنان چراغ علم را روشن نگه داشتند.
دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنانی دانشگاهها را همچون شجره طیبهای دانست که اصلشان ثابت است و شاخههای دانش را در آسمان پراکندهاند.
وی در بخشی از سخنان خود بر فعالسازی دیپلماسی علمی کشور، تأکید کرد و اظهار داشت: باید بتوانیم ارتباطات خود را با محافل علمی جهان برقرار و مسیر آموزش را تسهیل کنیم تا زمینه ورود فارغالتحصیلان به بازار کار فراهم شده و تلاش کنیم که دانشگاه محیطی امن برای فعالیتهای علمی باشد.
دستاوردهای خوبی در سفر به ترکمنستان داشتیم که امیدوارم تداوم یابد
همچنین رئیسجمهور پس از بازگشت از سفر به ترکمنستان در تشریح نتایج و دستاوردهای این سفر، با بیان اینکه این سفر از نظر فرهنگی تأثیرات مناسبی داشت، به حضور 8 رئیسجمهور کشورهای منطقه در آن اشاره و تصریح کرد: در حاشیه همایشی که به مناسبت گرامیداشت شاعر بزرگ ترکمن، مختومقلی فراغی در عشقآباد برگزار شده بود، با 4 تن از سران کشورها دیدار و گفتوگو داشتیم.
وی با اشاره به دیدار خود با رهبر ملی و رئیسجمهور ترکمنستان افزود: در این دیدار توافقاتی درباره همکاریها و تبادلات گاز، برق و رونق بخشیدن به بازارچههای مرزی داشتیم که قرار شد در جلسه کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی که قرار است در تهران برگزار شود، نهائی خواهند شد.
رئیسجمهور همچنین به دیدار مفصل و یک ساعته خود با رئیسجمهور روسیه اشاره کرد و اظهار داشت: در این دیدار در رابطه با پیمانها و قراردادهای میان دو کشور در زمینه همکاریهای گازی، راه، راهآهن، آبشیرینکن، انرژی و پتروشیمی رایزنیهای سازندهای داشتیم و قرار شد به اجرای توافقات فیمابین سرعت بخشیده شود.
پزشکیان با بیان اینکه در این دیدار همچنین درباره مسائل منطقه نیز گفتوگو کردیم و از روسیه خواستیم که به شکل موثرتری در رابطه با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان اقدام کند، گفت: همچنین با رؤسای جمهور ترکمنستان و ازبکستان نیز دیدار کردیم و قرار شد کارگروههای مشترک این دو کشور با ایران جلسات خود را برگزار کنند تا زمینه گسترش بیش از پیش همکاریهای فیمابین فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع در این دیدارها تلاش کردیم ارتباطات و همکاریهای منطقهای کشورمان در زمینههای مختلف را گسترش دهیم، تا اثرگذاری تحریمهای ظالمانه علیه ایران را تا حد ممکن کاهش دهیم، چرا که جمهوری اسلامی ایران با کشورهای زیادی همسایه است و افزایش تعاملات با این کشورها میتواند تا حد زیادی به رفع مشکلات ما کمک کند؛ دستاوردهای خوبی در این سفر داشتیم که امیدوارم تداوم یابد.