به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 10,251
بازدید دیروز: 23,262
بازدید هفته: 48,167
بازدید ماه: 121,082
بازدید کل: 24,821,213
افراد آنلاین: 123
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲٤ آبان ۱٤۰۳
Thursday , 14 November 2024
الخميس ، ۱۲ جمادى الأول ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
114 - رئیس‌جمهور: هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران پاسخی غیرقابل باور خواهد داشت ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
ضمن ارائه 5 پیشنهاد به اجلاس بریکس
رئیس‌جمهور: هر اقدام رژیم صهیونیستی
علیه ایران پاسخی غیرقابل باور خواهد داشت
  ۱۴۰۳/۰۸/۰۲

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در سفر به روسیه، در دیدار آقای «آبی احمد» نخست‌وزیر جمهوری دموکراتیک فدرال اتیوپی، با اشاره به اینکه ایران به امید برقراری آتش‌بس در غزه در برابر جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی خویشتن‌داری به خرج داد، افزود: اما تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و گسترش آن به لبنان ما را مجبور کرد این اقدامات او را بی‌پاسخ نگذاریم.
وی حمایت‌های کشورهای غربی را در تداوم جنایات رژیم صهیونیستی مؤثر توصیف و تصریح کرد: اگر رژیم صهیونیستی دست از پا خطا کند و اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران مرتکب شود، پاسخ قاطعانه و غیرقابل باوری دریافت خواهد کرد. ما به هیچ وجه مایل به گسترش درگیری و تنش در منطقه نیستیم و از هر اقدامی در راستای صلح و آرامش استقبال می‌کنیم، اما اقدامات رژیم صهیونیستی دقیقا با هدف به آتش کشیدن همه منطقه صورت می‌گیرد، لذا لازم است کشورهای دیگر به‌خصوص غربی‌ها، این رژیم متجاوز را کنترل کنند.
نخست‌وزیر جمهوری دموکراتیک فدرال اتیوپی نیز در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در اتیوپی کشوری شناخته شده است و سابقه و تصویر مثبتی از روابط فیمابین در ذهن مردم ما وجود دارد، گفت: ما با نگرانی روند تحولات در منطقه شما را دنبال می‌کنیم.
آبی احمد با بیان اینکه ایران کشوری قوی و مستقل است، خاطرنشان کرد: ساختارهای فعلی جهانی و منطقه‌ای نابرابر است و نهادهایی چون بریکس در اصلاح و رفع این نابرابری‌ها بسیار مؤثر و نقش‌آفرین هستند.
 ارائه 5 پیشنهاد مهم تشکیل دبیرخانه بریکس برای پیگیری برنامه‌ها و اهداف مجموعه توسط رئیس‌جمهور
همچنین مسعود پزشکیان در نشست اصلی سران بریکس در قازان روسیه ضمن تشریح ظرفیت‌های متقابل بریکس و جمهوری اسلامی ایران برای همکاری و اراده 5 پیشنهاد مهم در راستای تحقق اهداف تشکیل این نهاد بین‌المللی تصریح کرد: پیگیری برنامه‌های بسیار متنوع درون گروهی، بدون داشتن یک دبیرخانه کوچک و چابک مشکل خواهد بود. پیشنهاد می‌کنم بررسی چگونگی تشکیل این دبیرخانه در دستور کار وزارتخانه‌های امور خارجه قرار گیرد.
بخشی از متن سخنان رئیس‌جمهور در اجلاس اصلی سران بریکس به شرح زیر است؛از آنجایی که بریکس اهداف بسیار بزرگ و مهمی در هر سه رکن سیاسی- امنیتی، اقتصادی-مالی و فرهنگی-مردمی دارد، با مجموعه عملکرد خود نشان داده است که در آینده نقش ویژه‌ای در روند معادلات سیاسی و تحولات مرتبط خواهد داشت.
در ارتباط با شتاب تحولات جهانی و تهدید صلح و امنیت انسانی در منطقه غرب آسیا، خوشبختانه در طول سال گذشته گام‌های مهمی برای حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای بین‌المللی برداشته شد؛ برگزاری اجلاس فوق‌العاده سران بریکس با محوریت موضوع غزه و همچنین برگزاری نشست‌های دیگر در سطوح معاونین وزارتخانه‌‌های‌ امور خارجه، از مصادیق همکاری در این دوره بوده و دست‌آوردهای خوبی را نیز به همراه داشته است.
جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با تحولات فلسطین و لبنان خواستار آتش‌بس فوری و دائمی، عقب‌نشینی کامل نظامیان رژیم اشغالگر از مناطق تحت اشغال و امدادرسانی فوری به مردم غزه و آوارگان لبنان است.
جهان جنوب در نابرابری، بی‌عدالتی و مشکلات اقتصادی دست و پا می‌زند. نسل کنونی و آیندگان، میزان موفقیت بریکس را با اعداد و ارقام و سطح توسعه‌یافتگی و تحول در رشد شاخص‌های اقتصادی خواهند سنجید. با توجه به اینکه در ماه‌های اخیر، نشست‌ها و برنامه‌های متنوعی با حضور وزیران اقتصاد و دارایی، بازرگانی، انرژی و رؤسای بانک‌های مرکزی برگزار شده‌ است، مایلم پیشنهادهای زیر را مطرح نمایم:
اول- در عین عدم غفلت از دو رکن سیاسی-امنیتی و فرهنگی-مردمی، در سال آینده اولویت برنامه‌هایمان را به مسائل اقتصادی-مالی بدهیم و از همه نهادهای دولتی و خصوصی کشورهای متبوع‌مان بخواهیم که بر شتاب حرکت خود در ایجاد همکاری‌های به هم پیوسته اقتصادی و تجاری و استفاده از ظرفیت‌های داخل بریکس بیافزایند.
دوم- از چالش‌های بسیار مهم که کشورهای یکجانبه‌گرا علیه کشورهای مستقل و آزادی‌خواه تحمیل کرده‌اند، تحریم‌های اقتصادی است. ‌سال‌ها پیش کشورهای تحت تحریم به تعداد انگشت‌های یک دست هم نمی‌رسید، ولی اکنون میلیون‌ها انسان در ده‌ها کشور در یک فرآیندی غیر قانونی و ضدحقوق بشری مورد هدف‌های تحریمی در ابعاد مختلف قرار گرفته‌اند. مقابله با تحریم‌های غیرقانونی نیازمند اقدام گروهی و اجرای سازوکارهای مشترک است. خوشبختانه بریکس مخالفت خود را با تحریم‌ بارها اعلام داشته و شمه‌ای از آن در اعلامیه قازان و اسناد دیگر به وضوح بازتاب داشته است، ولی برای اینکه در آینده هیچ کشوری جرأت و توان تحریم دیگران را نداشته باشد، ضروری است گام‌های عملی و حساب شده برداریم.
سوم- در حال حاضر بیشتر کشورهای دنیا از اینکه آمریکا برای حل مشکلات داخلی و مالی خود، از دلار به عنوان سلاح و یا ابزار کنترل دیگر کشورها استفاده می‌کند، ناراضی هستند. دنیا بریکس را با هدف تلاش برای کاستن از قدرت دلار و افزایش مبادلات با پول‌های ملی می‌شناسد. این اقدامات به همراه راه‌اندازی و استفاده از ارزهای دیجیتال و بسترسازی برای استفاده از سازوکارها و فناوری‌های جدید مالی نظیر پیام رسان‌ها، در راستای اهداف اصلی بریکس است.
اینکه کشورهای عضو بریکس بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان و در عین حال بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی، مواد غذایی و دیگر کالاها ‌هستند و به مهم‌ترین خطوط‌ مواصلاتی و ترانزیتی دسترسی دارند، مزیت بسیار بزرگی است که موجب می‌شود انجام مبادلات با پول‌های ملی به سهولت انجام گیرد.
چهارم- کشورهای شمال همواره برای دستیابی کشورهای جنوب به فناوری‌های نوین مانع‌تراشی کرده‌اند، لذا ما وظیفه ‌داریم با تشریک مساعی، مبادله اطلاعات، سرمایه‌گذاری مشترک و دیگر اقدامات، خود را به فناوری‌های نوین مجهز سازیم.
و پنجم- ضروری است بانک توسعه نوین(NDB)  که یکی از نهادهای برآمده از بریکس به شمار می‌رود، تقویت شود و با پذیرش اعضای جدید و افزایش سرمایه بتواند در جهت توسعه زیرساخت‌های این کشورها گام بردارد. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همکاری‌های تنگاتنگی با این بانک داشته باشد.
  جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های قابل توجهی در حوزه‌های مختلف برخوردار است
با توجه به پیشنهاد‌های مطرح شده، لازم است اشاره کنم، جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های قابل توجهی در حوزه‌های مختلف برخوردار است و در مجموعه بریکس همکاری‌های مشترک و سودمندی را می‌تواند رقم بزند و در این خصوص علاقه‌مند به تبادل تجربه و معرفی دست‌آوردهای خود هستیم.
همچنین جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از موقعیت استراتژیک، بستر عبور چندین کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی از جمله کریدورهای شمال-جنوب و شرق- غرب بوده و می‌توانیم با توسعه همکاری‌های سازنده، شبکه جدیدی از روابط ترانزیتی برای انتقال انرژی و یا کالاهای تجاری در بستر بریکس، ایجاد‌ نماییم.
  بررسی مهم‌ترین مسائل دوجانبه و رویدادهای منطقه از سوی سران ایران و هند
رئیس‌جمهور در نخستین بخش از برنامه‌های سفر به روسیه، در دیدار آقای «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند، گفت: باور ما این است که جنگ مانع توسعه کشورها می‌شود و لذا قاطعانه به دنبال جلوگیری از گسترش تنش و درگیری در منطقه بوده و هستیم، اما رژیم صهیونیستی نشان داده که فقط به دنبال جنگ و درگیری است. امیدوارم کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر با تغییر روش و توقف حمایت‌های خود از رژیم صهیونیستی، به توقف جنایات و کشتار این رژیم کمک کنند.
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند و آماده توسعه روابط با هند است، اظهار داشت: عضویت ایران و هند در بریکس زمینه مناسبی برای تقویت بیش از پیش روابط و همکاری‌های دو کشور در راستای تامین منافع متقابل است. امیدواریم در همین راستا در اجرای توافقات فیمابین به‌خصوص در زمینه توسعه بندر چابهار تسریع شود.
نخست‌وزیر هند نیز در این دیدار با اشاره به سفر قبلی خود ایران و دیدارش با رهبر معظم انقلاب اسلامی، سفر خود را به یاد ماندنی توصیف کرد و از دکتر پزشکیان خواست که سلام‌های وی را به مقام معظم رهبری برساند و گفت: گسترش همکاری با ایرانِ تحت مدیریت شما انتظار و خواسته هند است.
«نارندرا مودی» با بیان اینکه کشتار بی‌گناهان در غزه و لبنان از نظر هند قابل قبول نیست و با هدف استقرار صلح و آرامش در منطقه در حال رایزنی هستیم، افزود: همچنین با جنابعالی موافقم که در زمینه حقوق بشر نباید استانداردهای دوگانه وجود داشته باشد.
نخست‌وزیر هند در ادامه مناسبات دو کشور را استوار بر روابط دیرینه دو تمدن بزرگ و برخوردار از اشتراکات فرهنگی فراوان دانست و اظهار داشت: توسعه بندر چابهار از نظر هند بزرگ‌ترین رکن همکاری‌های فیمابین است و معتقدیم توسعه این بندر نقش مهمی در تنظیم روابط دو کشور و نیز روابط ایران و هند با دیگر کشورهای منطقه دارد.
  انتصاب غلامرضا جلالی فراهانی به سمت دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور پدافند غیرعامل کشور
علاوه ‌بر اینها، مسعود پزشکیان در حکم انتصاب غلامرضا جلالی فراهانی به سمت دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور پدافند غیرعامل کشور تصریح کرده است: انتظار دارد با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی اهداف سند چشم‌انداز سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم، در راستای تحکیم و گسترش فرهنگ پدافند غیرعامل در کشور با هماهنگی اینجانب اقدام‌ نمایید.
متن حکم رئیس‌جمهور به شرح زیر است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
جناب آقای غلامرضا جلالی فراهانی
رئیس محترم سازمان پدافند غیرعامل کشور
به استناد بند(1) ماده (21) اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل کشور ابلاغی مورخ 1403/05/01 فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) و با عنایت به مراتب شایستگی و تجارب ارزشمند جناب‌عالی، به موجب این حکم به سمت «دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور پدافند غیرعامل کشور» منصوب می‌شوید.
انتظار دارد با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)، برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم؛ ضمن تأکید بر ضرورت اتخاذ رویکرد فعال و سازنده در زمینه هم‌افزایی دستگاه‌های اجرائی و بهره‌گیری از ظرفیت اندیشمندان و صاحب‌نظران نسبت به تقویت تعاملات فی‌مابین و اثرگذاری مثبت در برنامه‌های دولت در راستای تحکیم، گسترش و فرهنگ‌سازی پدافند غیرعامل در کشور با هماهنگی این‌جانب اقدام‌ نمایید.
توفیقات روزافزون آنجناب را در انجام شایسته وظایف محوله از درگاه خداوند سبحان خواستارم.