به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 9,255
بازدید دیروز: 7,600
بازدید هفته: 41,333
بازدید ماه: 41,333
بازدید کل: 25,028,465
افراد آنلاین: 159
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰٤ دی ۱٤۰۳
Tuesday , 24 December 2024
الثلاثاء ، ۲۲ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۶۷۰ - تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» منتشر شد ۱۴۰۳/۰۸/۳۰

تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»،

«مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» منتشر شد

 ۱۴۰۳/۰۸/۳۰

‫تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز»  منتشر شد - نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور‬‎

‫تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز»  منتشر می‌شود‬‎

در این مراسم که با حضور تعدادی از خانواده شهدا و جمعی از مسئولان فرهنگی برگزار شد، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دکتر سیّدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهدی ابراهیم‌زاده معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به بیان دیدگاه‌های خود در رابطه با سیره حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای نسبت به گسترش فرهنگ جهاد و ایثار و شهادت پرداختند.
در جریان این مراسم تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب‌های «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» منتشر شد.
خدا را سپاس که در دوران چنین انسان‌هایی زندگی می‌کنیم
آفرین به آن انگیزه‌ نجات‌بخش که سیدمصطفی‌ها را به چنین اوجی می‌رساند
«بیست سال و سه روز» زندگی شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی را روایت می‌کند که در ۲۱۶ صفحه به قلم خانم سمانه خاکبازان نوشته و توسط انتشارات روایت فتح چاپ و منتشر شده است.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «بیست سال و سه روز» به شرح زیر است:
به نام خدا
- این شرح حال نیز برای امثال من غبطه‌انگیز و حسرت‌زا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره می‌کند و ما را متوجّه تاریکی‌هایی که در آن گرفتاریم می‌سازد. آفرین به آن انگیزه‌ نجات‌بخش که سیدمصطفی‌ها را به چنین اوجی می‌رساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش می‌بخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسان‌هایی زندگی می‌کنیم.
خرداد ۱۴۰۳
مجید قربانخانی مصداق آیه‌: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است
«مجید بربری» روایتگر زندگی شهید مجید قربان­خانی است که به حُرّ مدافعان حرم شهرت یافته و در ۱۵۲ صفحه به قلم خانم کبری خدابخش دهقی نوشته و توسط نشر دارخوین چاپ و منتشر شده است.
 متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «مجید بربری» به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
- اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را می‌بینیم که رشته‌ای از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار می‌اندازد و دارنده‌ آنها را به اوج می‌رساند. مجید قربانخانی مصداق آیه‌: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا الله به ان‌شاءالله
تیرماه 1402
- خانواده‌ این شهید عزیز را در اینجا از نزدیک زیارت کردم.
جوان دلاوری با عقلانیّت دهه‌ ۹۰ 
و احساسات دهه‌ ۶۰ مصداق
 الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه
«هواتو دارم» روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی است که در ۳۰۴ صفحه به قلم محمدرسول ملاحسنی نوشته و توسط انتشارات شهید کاظمی چاپ و منتشر شده است.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «هواتو دارم» به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
- این نیز جلوه‌ا‌ی دیگر از رویش‌های انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیّت دهه‌ ۹۰ و احساسات دهه‌ ۶۰ مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم معرفت و صبر راوی (همسر شهید) درخور ستایش است.. گرامی و سربلند باد.
۲ تیر 1402
- نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه به‌خصوص چند سطر پایانی آن.
شهدا موتور رویش انقلاب اسلامی
دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رویداد با اشاره به اینکه رهبر انقلاب اسلامی در ۳ دهه اخیر بر بیش از ۷۰ عنوان کتاب در حوزه ادبیات مقاومت تقریظ نوشته‌اند و نباید این کار در سطح معرفی یک اثر خلاصه شود، گفت: این استمرار نشان می‌دهد که ایشان از این کار قصد و منظور خاصی دارند. با تحلیل محتوای این تقریظ‌ها می‌توان تشخیص داد ایشان چه اهدافی دارند. نکته اول آنکه از دید ایشان بُعدی از سیر و سلوک را می‌بینیم که متفاوت از سیر و سلوک‌‌های عادی است. جریانی از عرفان که جامعه‌گراست. درواقع رهبر انقلاب می‌خواهند مروج نوعی سیر و سلوک باشند که موتور تمدن‌سازی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه نکته قابل استخراج بعدی از تحلیل محتوای تقریظ‌های رهبر انقلاب الگوسازی است، افزود: اینکه جوان و نوجوان امروز، مثال‌های امروزی ببیند. مثال‌هایی که مربوط به ۱۴ قرن و صدها و هزاران سال قبل و خیلی دور نیست. جوان‌ها و نوجوان‌هایی که تاریخ آنها در دفاع مقدس به سی، چهل سال قبل و در جبهه مقاومت هم مربوط به الان است. این الگوهای مجسم عینی را عرضه کردن و از آنها درس گرفتن.
دکتر صالحی، توجه و اعتماد به رویش‌های انقلاب و توجه به سرمایه‌های معنوی ایران عزیز در کنار سرمایه‌های مادی را دو نکته قابل استحصال دیگر از تحلیل محتوای تقریظ‌ها معرفی کرد و در تشریح این نکات گفت: این یعنی همچنان موتور رویش انقلاب اسلامی فعال و نسل‌های انقلاب منقطع و گسسته نشده است. همچنین سرمایه‌های معنوی ایران عزیز هم بسیار متکثرند. بخشی از این سرمایه‌های معنوی شهدا هستند. باید به این سرمایه‌ها توجه داشته باشیم و آن را دست‌کم نگیریم.
وی همچنین توجه به بخش‌های کمتر دیده شده در دفاع مقدس و مقاومت را از دیگر نکات مورد توجه در تقریظ‌های رهبر انقلاب دانست که مایه‌ توسعه فرهنگ جهاد می‌شوند و زنان، اقوام و مجاهدان افغانستانی را از این نمونه‌ها توصیف کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنان خود هم گفت: برداشت من این است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دوران زعامت رهبری دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کرده‌اند. مسیر اول، امنیت سخت و زیرساختی است که امروز دستاوردهایش را در حوزه موشکی و پهپادی می‌بینیم. به نظر من اما ایشان بیش از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را جدی گرفته‌اند. اینکه جامعه ایران جامعه‌ای باشد که تاب پایداری و مقاومت داشته باشد و شهریور ۱۳۲۰ در ایران تکرار نشود. اینکه اگر کسی طمعی به یک وجب خاک این مملکت کرد، طمعش بریده و از راه دور هم رویایش تعبیر نشود. این نیاز به یک امنیت نرم دارد که بدانیم در این ۴۰ سال چه کردیم، قدر آنها را بدانیم و از آنها بیاموزیم.
قهرمانانی از کف جامعه
مهدی ابراهیم‌زاده، معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) نیز در سخنانی در این مراسم با بیان اینکه شهدای مدافع حرم و در رأس آنها سردار شهید سلیمانی با شامه‌ای قوی و بصیرتی ناشی از تفکر انقلاب اسلامی خیلی زودتر و پیش از آنکه وضعیت امروز برای افکار عمومی عیان شود به مصاف دشمن رفتند، گفت: این قهرمانان و پشتوانه‌های فکری آنها بودند که قدرت ایران اسلامی و گروه‌های مقاومت را در غرب آسیا تکثیر کردند و مرزهای جبهه مقاومت را تا پشت قلعه‌ دشمن صهیونی رساندند. قلعه‌ای که با همه حمایت‌های آمریکایی‌ها هم نتوانسته از ضربات جبهه مقاومت مصون باشد.
ابراهیم‌زاده در ادامه با تأکید بر اینکه سه شهیدی که امروز تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب‌های سرگذشت آنها منتشر می‌شود از جنس همین جوان‌های امروز ایران و از کف جامعه بوده‌اند، افزود: اینها افرادی از بدنه مردم ایران و همان‌هایی هستند که هر روز در قطار شهری، اتوبوس و نانوایی ممکن است با آنها برخورد کنیم. ممکن است دانش‌آموز، دانشجو، مهندس، کارگر ساده یا حتی اهل قهوه‌خانه باشند. قهرمانانی به نمایندگی از همه ملّت ایران که با وجود تنوع در افکار و عقاید و قومیت‌ها اما شیفته عدالت علوی و به دنبال برپایی آن است چنان‌که در منازعه جهانی امروز علیه ظلم صهیونیست‌ها هم ایران تنها کشوری است که بر وعده صادق خود در ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلومان ایستاده است.
معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در ادامه با اشاره به حرکت‌هایی مانند ایران همدل که توسط جریان‌های مردمی و حاکمیتی برای حمایت از مقاومت شکل گرفته، افزود: این ملّت امروز هم که فرصت حضور عملی در جبهه‌ها برای مبارزه نظامی برایش فراهم نیست با همان دلدادگی و بی‌چشمداشت در پشت جبهه مقاومت مشغول خلق صحنه‌هایی خارق‌العاده در کمک و حمایت از مظلومان و در جهت اجرای فرمان جهاد و یاری مردم منطقه هستند که توسط رهبر انقلاب صادر شد.
ابراهیم‌زاده در ادامه با اشاره به هویت ملّی مردم ایران گفت: این ملّت قوی و قهرمان‌پرور در صحنه حاضر است، با ظلم کنار نمی‌آید و مانند قهرمانان خود در اقتدا به اسطوره عدالت مولا علی علیه‌السلام در کنار مظلومان و کمک‌یار آنان خواهد ماند. این فرهنگ و هویت ظلم‌ستیز سوخت اصلی زرادخانه حقیقی ملّت ایران است. قدرت انقلاب اسلامی بیش از آنکه به جنگ و موشک و سلاح‌های غیرمتعارف وابسته باشد به این ذخیره و گنج فکری و عقیدتی وابسته است که همین سه شهید امروز ما را پرورش داده است. این قدرت فرهنگی نه‌تنها با جنگ و ترور از بین نمی‌رود بلکه جاری‌تر می‌شود.
وی در پایان سخنان خود به مسئولیت نهادهای فرهنگی برای توسعه و ترویج این فرهنگ اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر، مسئولان و نهادهای فرهنگی هم باید به فکر طرح‌های جدیدی برای اثرگذاری واقعی این آثار بر فرهنگ جامعه و سنجش واقعی آن باشند. بعد از اینکه برخی آثار حوزه جهاد و مقاومت با ظهور استعدادهای نوظهور در مرحله جدیدی از حد نصاب‌های فنی و محتوایی قرار گرفته، سنجش تأثیر این آثار در جامعه عرصه جدیدی است که باید مورد اهتمام مسئولان فرهنگی قرار گیرد. امری که در بیانات دیدارهای رهبر انقلاب با دست‌اندرکاران کنگره‌های شهدای استان‌های مختلف هم مورد تأکید است.
مهیا کردن جوانان برای دفاع از اسلام و وطن هنر اصلی رهبر انقلاب است
سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود.
فرمانده کل سپاه ضمن تقدیر از خانواده، پدر، مادر و همسران این شهدا در تربیت چنین افرادی، آن را مرهون یک چشمه‌سار حقیقی فضیلت دانست و شخصیت رهبر انقلاب را مسیر ترویج و جاری کردن این فرهنگ در جامعه توصیف کرد.
سرلشکر سلامی در ادامه به ویژگی‌های شخصی و روحی رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: ایشان از حکمت‌های الهی الهام می‌گیرند که در سخت‌ترین لحظات تاریخ اسلام و ایران با قلب مطمئن و سرشار از آرامش در مقابل آرایه‌ای از قدرت‌های جهانی می‌ایستند و صبر و مقاومت را از قلب خود به قلب همه مؤمنین جاری می‌کنند که در روح جوانان تکثیر می‌شود. این هنر اصلی ولی‌امر ماست که چنین جوانانی را مهیای دفاع از اسلام و وطن و حرم اهل‌بیت می‌کند.
فرمانده کل سپاه در پایان سخنان خود گفت: ایشان با همه مشغله‌های ذهنی و رسالت‌هایی که فوق طاقت است باز هم سرگذشت جوانان شهید را با دقت می‌خوانند و لطیف‌ترین عبارات را برای توصیف شخصیت آنها جاری می‌کنند. بنده به‌ عنوان سرباز کوچک این ولی بزرگ که شاهد عظمت شخصیت و روح و معرفت ایشان در لحظه‌های سخت مثل تصمیمات وعده صادق بوده‌ام عنوان می‌کنم که این تصمیمات فقط از اراده انسان‌هایی ساخته می‌شود که به خداوند متصلند، از وحی الهام می‌گیرند، منبع اصلی قدرت را می‌شناسد، به حقیقت آن ایمان دارند و از طواغیت نمی‌ترسند. بنده در لحظه‌های سخت و شگفت‌انگیز و معجزه‌آسا دیده‌ام که چگونه و با چه شجاعتی در مقابل این آرایه جهانی قدرت به قلب دشمن حمله می‌کنند جوانان را به مقاومت فرا می‌خوانند. اینها محصول مناجات‌ها، راز و نیازها، دعاها، توکل‌ها و توسل‌هاست.
پایان بخش «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، اهدای هدایایی از سوی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهیدان عبداللهی، قربانخانی و موسوی بود.