۲۶۴۷ - سرلشکر سلامی: مردم سوریه اکنون جایگاه رجال مقاومت را میفهمند ۱۴۰۳/۰۹/۲۵
سرلشکر سلامی:
مردم سوریه اکنون جایگاه رجال مقاومت را میفهمند
۱۴۰۳/۰۹/۲۵
آیین اختتامیه «سومین دوسالانه جایزه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم گفت: هویت و شخصیت هر ملت منقطع و منفصل از تاریخ آن ملت نیست؛ اعتبار، منزلت و شخصیت هر کشور و ملتی برگرفته از مجموعه رویدادها، حماسهها، حادثهها و نقشآفرینیهایی است که شخصیتهای بزرگ آن ملت و کشور میسازند و هیچ ملتی را نمیتوان از گذشته خود جدا کرد.
فرمانده سپاه افزود: ما هنوز با گذشتههای دور و نزدیک تاریخ اسلام و ایران پیوند عمیقی داریم. عاشورا در همه ارکان زندگی ما به شکل یک هویت زنده و حقیقتی جاری و به عنوان سرچشمهای از عناصر، فضائل، ارزشها و آرمانها وجود دارد و هویت ما را شکل میدهد. ما با تمام تاریخ این سرزمین و اسلام پیوند داریم.
او شرح داد: ما هم در آینده زندگی میکنیم، هم در حال و هم در گذشته. حادثهها هستند که ابعاد وجودی یک ملت را میسازند. معیارهای قضاوت مطمئن برای سنجش استعداد و ظرفیت کشورها و ملتها برای اینکه چگونه در حال و آینده عمل میکنند نگاه به آیینه حادثهها در گذشته آن ملت است.
سرلشکر سلامی گفت: جنگها همیشه برای محو و نابودی موجودیت ملتها طراحی میشوند و اگر اقوام و ملل در این حادثهها حماسه نیافرینند، ممکن است برای همیشه از صحنه جغرافیای سیاسی عالم حذف شوند. اگر شخصیتهای بزرگ وجود نداشته باشند که در مقابل دشمنان سد ایجاد کنند و یک ملت را برای آفرینش یک شکوه به میدان نیاورند، ملتها میشکنند. تاریخ پر است از ظهور و سقوطها، شکستها و پیروزیها.
فرمانده کل سپاه اضافه کرد: اینکه یک ملت کدام جهت تاریخ را انتخاب کند و برای خود چه امتدادی بسازد، اهمیت زیادی دارد. برای عبور از صحنههای سخت، ملتها نیازمند رهبران بزرگ هستند. رهبرانی که روح، فضائل، شخصیت و آرمانهایشان در پیکره ملت جاری شود و انسانهایی در طراز خود بسازند.
او شرح داد: برای ایستادگی به یک مکتب و به یک پشتوانه معنوی نیاز است. ایستادن، ثبات و استقامت موضوعی مربوط به سختافزارها نیست؛ بلکه مربوط به قلبها و باورها، اعتقادات و هویتها است. دفاع مقدس این خصوصیات را داشت. نوشتن در حوزه دفاع نه بیان داستان است، نه توصیف صرف تاریخی و نه خاطره، بلکه جاری کردن یک مکتب است.
سرلشکر سلامی توضیح داد: انسانهای برجسته و بلند قامت با رفعتی معنوی برای ماندن، رفتن را برمیگزینند. انسانهایی که آنها هم دارای آرزوهای بزرگ هستند و به زندگی کردن علاقهمندند. گاهی مرگ را با دنیا و حیاتی جاودانه معامله میکنند و جاودانگی را دوست دارند. شهادت رمز جاودانگی است. منطق کربلا و عاشورا دوست داشتن جاودانگی است.
فرمانده کل سپاه بیان داشت: امام حسین(ع) هم دوستدار جاودانگی بود و شهادت یعنی یک حقیقت جاودانه. نه فقط خود شهید و نام و یاد و خاطرات شهید میماند؛ بلکه خط اثری پایانناپذیر در عالم میآفریند. شهادت یعنی ترسیم یک خط بیپایان از عزت، استقامت و کرامت.
او تصریح کرد: کسانی که برای دفاع مینویسند، این فرهنگ جاودانگی را منتقل میکنند و زندگی و حیات جاودانه را برای یک ملت معنا میکنند. آنها قهرمانان داستانهای بزرگ را زنده نگه میدارند. خوشبخت ملتی است که قهرمان دارد.
سرلشکر سلامی اظهار داشت: ما برای پیدا کردن قهرمان سراغ داستانهای شاهنامه میرفتیم. اما امروز آن قدر این سرزمین پر از قهرمان است که هرچه بنویسیم پایان نمییابد. قهرمانهای واقعی، نه از انسانهای ساختگی و دستساز؛ بلکه از رویدادهای واقعی، ایمانهای واقعی و داستانهای واقعی و از نصرتهای الهی که برای همیشه میمانند، هستند.
فرمانده کل سپاه اضافه کرد: اگر دفاع مقدس نبود ما نمیتوانستیم مقابل استکبار با این همه پیشرفت و قدرت ظاهری بایستیم. ادبیات مقاومت در جامعه ما جریان پیدا کرد. آن ادبیات و آن شخصیتها هنوز زنده هستند و هنوز حماسه خلق میکنند و هنوز شهید میشوند و هنوز فرماندهی میکنند.
سرلشکر سلامی گفت: آنها ستونهای اصلی عزت و استقلال و شرافت ما هستند. حالا میفهمیم اگر ارتش نایستد و نیروی مسلح مقاومت نکند، چطور در یک چشم به هم زدن همه سرزمین اشغال میشود. مردم در دمشق آن را میفهمند که وقتی رجال مقاومت هستند آنها چقدر عزیزند و اگر آنها نباشند چه بلایی به سر ملت میآید.
او اظهار داشت: وقتی کشوری رهبری دارد که مردمش را در هر شرایطی به استقامت دعوت میکند و خود در قلب میدان ایستاده است و از هیچ قدرتی نمیترسد و تنها بزرگی و شکوه را قدرت الهی میداند و سیاستهای تهاجمی دشمن را یکی پس از دیگری خنثی میکند، اینجا باید قدر رهبری یک انقلاب را به زیبایی بشناسیم. در مقایسهها میفهمیم ما چه سرمایه عظیمی داریم.
سرلشکر سلامی اضافه کرد: تاریخ بزرگترین پشتوانه و سرمایه است. هر کس بخواهد با ما طرف شود کمی که به عقب برگردد، متوجه میشود که چه مردان و زنانی در این سرزمین هستند که هرگز یک قدم از استقلال، آزادی، نظام، اسلام و عقیده خود کوتاه نمیآیند؛ حتی درباره سوریه.
به گزارش فارس، فرمانده کل سپاه توضیح داد: همه دیدند تا ما بودیم، مردم سوریه زندگی میکردند. چون ما به دنبال عزتشان بودیم. ما نرفته بودیم تا بخشی از خاک سوریه را به خاک خودمان اضافه کنیم، نرفته بودیم تا آنجا را میدان جستوجوی منافع بلندپروازانه خودمان قرار دهیم. ما رفته بودیم تا اجازه ندهیم عزت مسلمانان تضعیف شود. به محض اینکه نظام سوریه سقوط کرد دیدیم چه اتفاقات ناگواری در حال رخ دادن است. صهیونیستها میتوانند با چشم غیرمسلح درون خانوادههای دمشقنشین را ببینند؛ این قابل تحمل نیست.
او با تأکید بر اینکه باید ایستاد، گفت: همان طور که رهبر عزیزمان فرمودند، سوریه به فضل الهی به دست جوانان برومند خود آزاد خواهد شد و صهیونیستها تاوان سنگینی خواهند پرداخت و در همین سرزمین دفن خواهند شد. اما این به قدری زمان، استقامتی عظیم، همت بلند و اراده و ایمانی با شکوه نیاز دارد که در جوانان مجاهد جهان اسلام وجود دارد. جهان اسلام امروز عرصه جهاد است و سعادت مسلمانان از میدان جهاد عبور میکند.
سرلشکر سلامی اظهار داشت: ما از امنیت، استقلال، نظام، منافع، تاریخ و دینمان قاطعانه دفاع میکنیم. این سرزمین، سرزمینی نیست که بیگانه بتواند به آن نگاه نامربوط داشته باشد. اینجا، سرزمین زنان و مردان جهاد است.
سرلشکر سلامی: جوانان سرانجام سوریه را از دست بیگانگان خارج میکنند
فرمانده کل سپاه همچنین در حاشیه آئین دو سالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت در جمع خبرنگاران گفت: گسترش مقاومت حتماً یک امر الهی است که رهبر انقلاب ابلاغ فرمودند و این اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: جهان اسلام در اقصی نقاط سرشار از جوانانی است که میل به جهاد دارند و واقعاً آماده هستند که در مقابل متجاوزان به بلاد اسلامی ایستادگی کنند.
سرلشکر سلامی تصریح کرد: در هر سرزمینی که بیگانگان برای محو هویت آنها قدم برمیدارند، جوانان مسلمان سرانجام صحنه را از دست آنها خارج میکنند و این اتفاق در سوریه هم خواهد افتاد.
به گزارش مهر، فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب فرمودند که مقاومت گسترش پیدا میکند و این حتماً یک امر الهی است. جوانان واقعاً آماده هستند که در مقابل متجاوزان به بلاد اسلامی ایستادگی کنند همانطور که تاریخ این چند دهه اخیر شاهد این استعداد ظرفیت در بین جوانهای مسلمان بوده است.
سردار شریف: امروز اهمیت پرداختن به دفاع مقدس بیشتر احساس میشود
سردار سرتیپ پاسدار رمضان شریف، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس نیز در این مراسم با اشاره به جنایات گسترده رژیم صهیونیستی و حامیان آن در غزه، لبنان و سوریه، گفت: مشاهده جنایات گسترده که این روزها در منطقه غرب آسیا رخ میدهد اهمیت دفاع مقدس را بیش از پیش نمایان میسازد.
وی افزود: امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست که پیروز دفاع مقدس ایران بود زیرا همین جانیان که امروز از رژیم صهیونیستی در کشتار غیر نظامیان در غرب آسیا حمایت میکنند از رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی حمایت میکردند.
سردار شریف گفت: با توجه به اهمیت مسئله پژوهش درباره موضوعات دفاع مقدس، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بر آن شد تا با برگزاری جشنواره انتخاب آثار برتر پژوهشی در حوزه دفاع مقدس، ضمن تبیین هرچه بیشتر جایگاه پژوهش، زمینه ایجاد انگیزه مضاعف در پژوهشگران، نویسندگان، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در پرداختن به امر مهم پژوهش را به وجود آورد، همچنین موجبات توجه بیشتر مراکز دانشگاهی و پژوهشکدهها در ورود به این موضوع را فراهم سازد.
وی افزود: متعاقب این تصمیمسازی و تصمیمگیری، اولین نشست در سال ۱۳۹۸ با جمعی از پژوهشگران برگزار و تبیین لازم درباره ضرورت پژوهش و چرایی برگزاری جایزه انتخاب آثار برتر پژوهشی صورت گرفت. تصمیمگیری برای برگزاری این رخداد فرهنگی چون در ایام شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود، به پیشنهاد مسئولین برگزاری، مراسم به نام شهید سلیمانی نامگذاری شد.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تعیین موضوعات ۹ گانه نظامی، امنیتی، سیاسی، تاریخی، اجتماعی، حقوقی، فرهنگی، بینالملل و اقتصادی به عنوان موضوعات پژوهشی، جمعآوری و ارزیابی کتابهای پژوهشی در زمینه دفاع مقدس، جمعآوری رسالههای دکتری و فصلنامههای علمی و پژوهشی، جمعآوری اطلاعات لازم درباره مراکز پژوهشی که در زمینه دفاع مقدس فعالیت دارند و شناسایی پژوهشگران فعال را از سرفصلهای اصلی مراسم عنوان کرد.
وی با اشاره به برگزاری اولین دوره دوسالانه جایزه شهید سلیمانی در سال ۱۳۹۹، گفت: در دوره اول دوسالانه ۴۲۰ عنوان کتاب منتشرشده طی سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و ۳۵ عنوان رساله دکتری دفاع شده در سالهای مورد اشاره جمعآوری و در پنج گروه داوری مورد ارزیابی قرار گرفت.
سردار شریف ادامه داد: دومین دوره دوسالانه در سال ۱۴۰۱ با جمعآوری و ارزیابی ۴۳۵ عنوان کتاب منتشرشده طی سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ و ۲۰ عنوان رساله دکتری دفاع شده در بازه زمانی دو سال مزبور، جمعآوری و مورد ارزیابی قرار گرفت. میهمان ویژه و سخنران دوسالانه دوم، سرلشکر پاسدار حسین سلامی؛ فرمانده کل سپاه بودند.
به گزارش ایرنا، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به اینکه سومین دوره دوسالانه با فراخوان ارسال آثار در اسفندماه سال ۱۴۰۲ و پیگیری آن در نیمه اول سال جاری آغاز شد، گفت: ویژگی دوره سوم این است که در این دوره علاوهبر جمعآوری کتابها و رسالههای دکتری، فراخوان مقاله پژوهشی در چهار محور نقش امام(ره)در دفاع مقدس، نقش مقام معظم رهبری (مدظله) در دفاع مقدس، نقش مردم در دفاع مقدس و سایر موضوعات مرتبط با دفاع مقدس داده شد تا پژوهشگران و نویسندگان علاقهمند به موضوع دفاع مقدس و مقاومت بتوانند آثار خود را ارسال نمایند.
سردار شریف خاطرنشان کرد: پس از پایان مهلت دریافت آثار، درمجموع ۶۲۰ عنوان کتاب (رشد ۴۳ درصدی نسبت به دوره دوم)، ۳۵ عنوان رساله دکتری، ۴۶ عنوان مقاله پژوهشی، ۲۳ عنوان فصلنامه و مجله تخصصی جمعآوری و در هفت گروه داوری نظامی و امنیتی، گروه تاریخی و سیاسی، گروه داوری اجتماعی و اقتصادی، داوری فرهنگی و ادبی، داوری بینالملل و مقاومت، مقالات و رسالههای دکتری و فصلنامهها مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت.
برگزیدگان سومین دوره دوسالانه جایزه شهید حاج قاسم سلیمانی
در مراسم اختتامیه سومین دوره دوسالانه جایزه شهید حاج قاسم سلیمانی، برگزیدگان بخشهای مختلف به شرح زیر معرفی شدند.
در بخش کتاب؛ در گروه داوری فرهنگی، ادبی کتاب «ماه تمام؛ سرگذشت نامه مستند معلم بسیجی شهید محمدابراهیم همت» نویسنده گلعلی بابایی از انتشارات ۲۷ و «در معبر نقد» نویسنده غلامرضا کافی از انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهطور مشترک آثار «شایسته تقدیر» شناخته شدند. در این گروه کتاب برگزیده انتخاب نشد. در گروه داوری اجتماعی، اقتصادی کتاب «محصلان عشق؛ نقش دانشآموزان در دفاع مقدس» نویسنده دکتر حسین احمدی و «نقش اصناف و بازاریان در دفاع مقدس» نویسندگان یعقوب پناهی و کامران حمانی از انتشارات مرزوبوم بهطور مشترک آثار «برگزیده» انتخاب شدند. کتاب «کودکان جنگ؛ مطالعه انسانشناختی تجربه زیسته کودکان در جنگ تحمیلی» نویسنده مینو سلیمی، از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اثر «شایسته تقدیر» شناخته شد. در گروه داوری نظامی، امنیتی کتاب «مسائل اساسی جنگ در آثار منتشر شده ارتش و سپاه، جلد پنجم: تغییر در استراتژی سپاه برای پیروزی نظامی در خاک عراق « نویسنده محمد درودیان از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بهعنوان اثر «برگزیده» انتخاب شد. در این گروه کتاب «خاکریزهای خط مقدم؛ تاریخ مهندسی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس جلد ۱ و ۲» نویسنده نصرتالله محمود زاده از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بهعنوان اثر» شایسته تقدیر» شناخته شد.
در گروه داوری بینالملل و مقاومت کتاب «شغال در حریم» نویسنده دکتر ابوالفضل کاتب کاوندی اثر برگزیده و کتاب «آیندهپژوهی روابط نظامی ایران و عراق» نویسنده دکتر رضا نیک منش شایسته تقدیر شناخته شد. در گروه داوری تاریخی، سیاسی کتاب «سقوط فاو» جلد اول کتاب پنجاه و پنجم روزشمار جنگ ایران و عراق؛ نویسنده آقای یدالله ایزدی از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بهعنوان اثر برگزیده و کتاب «نقش آلمان و انگلیس در طولانی شدن جنگ تحمیلی عراق علیه ایران» اثر مشترک دکتر حجر اردستانی و دکتر سید مسعود موسوی شفایی از انتشارات مرزوبوم اثر شایسته تقدیر شناخته شد. در گروه داوری مقالات، بررسی تأثیر آرمانهای انقلاب اسلامی بر جنبش اسلامی حوثی در یمن نوشته رضا صفری، مصطفی بیات و عملکرد فرهنگی و اجتماعی بنیاد مسکن در جنگ تحمیلی، نوشته سید محمدجواد قربی، مقالات شایسته تقدیر شناخته شدند. در این گروه مقاله برگزیده انتخاب نشد. در گروه داوری رسالههای دکتری، نقش ابزارهای رسانهای در تثبیت جایگاه حزبالله لبنان در این کشور؛ نوشته سعید صدرائیان از دانشگاه تهران، رساله شایسته تقدیر شناخته شد. در این گروه رساله برگزیده انتخاب نشد. در بخش پژوهشگران فعال، علیرضا لطف اله زادگان، پژوهشگر پیشکسوت، مؤلف بیش از ۱۰ جلد روزشمار جنگ، امیر رزاقزاده، پژوهشگر پیشکسوت، مؤلف روزشمار جنگ و کتابهای نبردی، سرهنگ وابسته محمد مطواعی/ ارتش جمهوری اسلامی ایران عضو کارگروه علمی پروژه ۷۰جلدی تألیف نقش و عملکرد پدافند هوائی در دفاع مقدس/ رئیس کارگروه کلان پروژه فتح نپاجا (پروژه مستندسازی اسناد دفاع مقدس و تاریخی و نقش امامین انقلاب در سطح ارتش)، امیر سرتیپ دوم وابسته اباذر جوکار/ ارتش جمهوری اسلامی ایران. دریادار دوم وابسته اکبر اخگر/ ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ دوم وابسته دکتر محسن مرادیان/ ارتش جمهوری اسلامی ایران، دکتر محمود یزدان فام/ فعال در تألیف روزشمار، دکتر یعقوب نعمتی/ پژوهشگر جوان و مؤلف سه عنوان روزشمار، کتابهای نبردی، دکتر علیرضا محسنی ابوالخیری/ فعال در تألیف روزشمار، سید حسین موسوی عماد/ پژوهشگر از استان خراسان، نویسنده ۵ عنوان کتاب اطلس، شناسنامه یگان و نبرد شاخص لشکر ۲۱ امام رضا(ع) و استان خراسان در دفاع مقدس، محمد کریم مشغول/ نویسنده ۷ عنوان کتاب اطلس، شناسنامه یگان و نبرد شاخص لشکر ۳۳ المهدی در دفاع مقدس، نادر زارع زاده/ نویسنده ۶ عنوان کتاب اطلس و برگزیده کتاب سال دفاع مقدس و عبدالله فاتحی/ پژوهشگر از جهاد سازندگی تجلیل شدند. در بخش مراکز پژوهشی و انتشاراتی فعال داخلی و خارجی؛ مرکز الدراسات السیاسیه و الاستراتیجیه الیمنی؛ مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی یمن. این مرکز، یک مؤسسه تحقیقاتی فعال در یمن است که با هدف تحلیل تحولات سیاسی، اجتماعی، استراتژیک و اقتصادی و بررسی تأثیرات منطقهای و بینالمللی بر وضعیت داخلی این کشور در سال ۲۰۰۸ تأسیس شده است. عمده فعالیت این مرکز انجام پژوهشهای سیاسی، استراتژیک، فرهنگی و اقتصادی در قالب کتاب و کارگاه است.