به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,185
بازدید دیروز: 7,600
بازدید هفته: 39,263
بازدید ماه: 39,263
بازدید کل: 25,026,398
افراد آنلاین: 44
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰٤ دی ۱٤۰۳
Tuesday , 24 December 2024
الثلاثاء ، ۲۲ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
164 - رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی: ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی: 
نقش حوزه علوم انسانی
در اصلاح ساختارهای مدیریتی کشور کلیدی است
  ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

‫حضور رئیس جمهور در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی‬‎

رئیس‌جمهور نادیده گرفتن شایستگی‌ها، بی‌عدالتی و رابطه‌محوری را از مهم‌ترین عوامل ایجاد نارضایتی عمومی و ناکارآمدی در نظام‌های اداری و اجتماعی برشمرد و گفت: زمانی که افراد بدون توجه به تخصص و توانایی در جایگاه‌های مدیریتی قرار می‌گیرند و حقوق واقعی شایستگان نادیده گرفته می‌شود، نه‌تنها اعتماد عمومی از بین می‌رود بلکه توسعه کشور نیز با چالش جدی مواجه می‌شود.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی که با حضور اساتید، پژوهشگران و صاحب‌نظران حوزه علوم انسانی برگزار شد، نقش این حوزه در حل مشکلات اجتماعی و اصلاح ساختارهای مدیریتی کشور را کلیدی توصیف و بر ضرورت تحقق عدالت و رفع بی‌عدالتی تأکید کرد.
وی در ابتدای سخنان خود در این مراسم اظهار داشت که حیات انسان وابسته به علم و عملی است که با اخلاص و در مسیر عدالت به‌کار گرفته شود و افزود: توجه به علوم انسانی و استفاده از ظرفیت‌های آن می‌تواند زمینه‌ساز اصلاح ساختارها و رفع بسیاری از چالش‌های اجتماعی و مدیریتی شود.
رئیس‌جمهور با اشاره به مشکلات موجود در کشور تصریح کرد: نادیده گرفتن شایستگی‌ها، بی‌عدالتی و رابطه‌محوری از مهم‌ترین عوامل ایجاد نارضایتی عمومی و ناکارآمدی در نظام‌های اداری و اجتماعی است. زمانی که افراد بدون توجه به تخصص و توانایی در جایگاه‌های مدیریتی قرار می‌گیرند و حقوق واقعی شایستگان نادیده گرفته می‌شود، نه‌تنها اعتماد عمومی از بین می‌رود بلکه توسعه کشور نیز با چالش جدی مواجه می‌شود.
پزشکیان در ادامه گفت که پیامبران برای پیاده‌سازی عدالت در جوامع انسانی مبعوث شدند و امروز این رسالت بر دوش علوم انسانی است؛ شاخص‌های عدالت و حق باید در جامعه تعریف و نهادینه شود و این امر به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های متخصصان علوم انسانی مطرح است. 
وی با انتقاد از ساختار نظام اداری کشور خاطرنشان کرد: پرداخت‌ها و ارزیابی عملکردها باید بر اساس شایستگی و اثرگذاری افراد اصلاح شود. زمانی که تفاوتی میان عملکرد کارمندان وجود نداشته باشد و پاداش‌ها بر مبنای شایستگی و تلاش واقعی پرداخت نشود، انگیزه تلاش و خلاقیت از میان می‌رود و ساختار اداری دچار رکود می‌شود.
رئیس‌جمهور به ضرورت ارتقای نظام آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: اصلاح جامعه از مدارس آغاز می‌شود. آموزش صحیح اخلاق، انصاف و عدالت به نسل‌های آینده می‌تواند زمینه‌ساز تغییرات مثبت در جامعه باشد. روش‌های سنتی و مبتنی بر دستور و نهی دیگر کارساز نیستند و باید با برنامه‌ریزی علمی و استفاده از روش‌های نوین جایگزین شوند.
پزشکیان همچنین بر ضرورت سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد علمی تأکید کرد و افزود: علوم انسانی می‌تواند با ارائه داده‌های دقیق و تحلیل‌های علمی، مسیر صحیح را برای مدیران و سیاست‌گذاران ترسیم کند. مدیریت و سیاست‌گذاری بدون تکیه بر شواهد و مستندات علمی نتیجه‌ای جز ناکارآمدی نخواهد داشت.
وی در پایان ضمن قدردانی از پژوهشگران و متخصصان علوم انسانی گفت: این حوزه می‌تواند با ارائه راهکارهای عملی، جامعه‌ای مبتنی بر عدالت، اخلاق و انصاف بسازد. دولت نیز وظیفه دارد با بهره‌گیری از توان علمی علوم انسانی، مسیر توسعه و پیشرفت کشور را هموار کند. همچنین در ابتدای این مراسم، دکتر سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اهمیت علوم انسانی، نقش آن را در توسعه کشور و حل مسائل اجتماعی و اقتصادی غیرقابل انکار دانست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های پژوهشی اشاره کرد و گفت: نظام ارزیابی غیرمتناسب و تأکید بر خروجی‌های کمی، به کیفیت پژوهش‌ها آسیب زده است. باید به پژوهش‌های مسئله‌محور و کاربردی توجه بیشتری شود تا بتوان از این ظرفیت در سیاست‌گذاری‌ها استفاده کرد. در پایان این مراسم، با حضور رئیس‌جمهور از محققان و پژوهشگران برگزیده این دوره جشنواره در 16 بخش داخلی و 3 بخش بین‌المللی با اهدای جوایزی قدردانی شد.
جشنواره فارابی که با هدف ارتقای تحقیقات علوم انسانی و شناسایی آثار برتر برگزار می‌شود، محلی برای تکریم محققان و ایجاد نشاط در فضای پژوهشی کشور است.
تأکید بر توسعه روابط با قطر
پزشکیان همچنین در پیامی به «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر دولت قطر، فرارسیدن روز ملی این کشور را به وی و مردم کشورش تبریک گفت و اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران مصمم است با اتکا بر روابط تاریخی و پیوندهای سیاسی، فرهنگی و مردمی با دولت قطر، از همه ظرفیت‌ها برای توسعه همکاری‌ها و تقویت مناسبات موجود بهره‌گیری نماید.
توقف اجرای مصوبه افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پس از سال چهارم
همچنین در جلسه شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست پزشکیان برگزار شد، سه موضوع مورد بحث و گفت‌وگوی مفصل اعضا قرار گرفت.
در ابتدا موضوع نام‌گذاری
30 اردیبهشت به عنوان روز «شهدای خدمت» که در شورای فرهنگ عمومی مصوب شده بود، در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به شکل نهائی تصویب شد.
در ادامه موضوع افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی که از 3 سال قبل اجرای آن آغاز شده بود، مورد بررسی اعضا قرار گرفت. 
در نهایت با بحث و بررسی‌های انجام شده و سخنان مفصل وزیر بهداشت، مقرر شد این مصوبه که اجرای آن برای 4 سال تصویب شده بود، در سال آینده نیز اجرا شود،‌ اما ظرفیت اضافه جذب شده در سه سال گذشته، در سال آینده لحاظ شده و پس از سال چهارم نیز دیگر افزایش پذیرش متوقف 
شود.
در این جلسه همچنین تشکیل ستاد سلامت به عنوان پنجمین ستاد شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. 
پیش از این مباحث مربوط به حوزه فرهنگ سلامت، آموزش و پژوهش سلامت، بحث‌های اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی سلامت، سواد سلامت و مباحث دیگر در مورد سلامت به شکل پراکنده در 4 ستاد دیگر شورا دنبال می‌شد که به منظور تجمیع این مباحث، اعضا مقرر کردند ستاد سلامت تشکیل شده و با تجمیع این مباحث سند جامع سلامت نیز از سوی آن تدوین شود.
این ستاد در فرهنگستان علوم پزشکی و با همکاری وزارتین علوم و بهداشت و دیگر رشته‌های مرتبط تشکیل شده و به رصد و رسیدگی به مسائل مختلف حوزه سلامت جسمی و روحی می‌پردازد و مصوبات آن برای تصویب نهائی به صحن شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارسال خواهد شد.