به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 7,781
بازدید دیروز: 7,600
بازدید هفته: 39,859
بازدید ماه: 39,859
بازدید کل: 25,026,993
افراد آنلاین: 173
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰٤ دی ۱٤۰۳
Tuesday , 24 December 2024
الثلاثاء ، ۲۲ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
166 - ۵ پیشنهاد پزشکیان در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان ۱۴۰۳/۰۹/۳۰

۵ پیشنهاد پزشکیان در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان

  ۱۴۰۳/۰۹/۳۰

‫۵ پیشنهاد پزشکیان در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان | جهان نيوز‬‎

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در سفر به مصر به منظور شرکت در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت»، در حاشیه این اجلاس در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان نیز شرکت کرد و به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره آخرین تحولات در منطقه غرب آسیا پرداخت و ۵ پیشنهاد مهم درباره توقف جنگ در غزه و کمک به مردم این منطقه پس از پایان جنگ ارائه کرد.
وی در بخشی از متن پیام خود اظهار داشت: حضار گرامی، امروز در شرایطی گرد هم آمده‌ایم که منطقه غرب آسیا در شرایط حساس، پیچیده و متزلزلی به سر می‌برد. اینک که روزهای آخر چهاردهمین ماه جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه را پشت سر می‌گذاریم، شاهد ارتکاب مجموعه‌ای از چکیده تمام فجایع و جنایات تاریخ بشریت علیه ملت فلسطین هستیم و علاوه‌بر آن، رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر مشغول انجام حملات بی‌رحمانه در لبنان و سوریه است.
رئیس‌جمهور گفت: تجاوزات یکساله گذشته نه تنها حقوق مردم فلسطین مانند، حق استقلال، تعیین سرنوشت، برخورداری از امنیت و رفاه و آموزش را از آنها سلب نموده، بلکه امروز حق حیات، خوردن و آشامیدن، سرپناه، اطلاع از سرنوشت اعضای خانواده و زندگی بدون شنیدن صدای انفجار را نیز از آنها، به خصوص کودکان و زنان گرفته است.
پزشکیان افزود: در مورد سوریه نیز ضمن محکومیت شدید حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌ها و اموال و دارایی‌های این کشور و ابراز ناامیدی کامل از سکوت سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و در راس آنها سازمان ملل درخصوص تجاوزهای این رژیم و اشغال خاک این کشور، خواستار خروج کامل اشغالگران و بازگشت ثبات و امنیت به این کشور هستیم.
رئیس‌جمهور پنج پیشنهاد خود را به شرح زیر مطرح کرد:
۱- ایجاد برنامه حمایتی سازمان دی هشت درخصوص فلسطین با محوریت تأمین نیازهای توسعه‌ای و بازسازی فلسطین
۲- تشکیل گروه تماس دی هشت جهت همراهی با گروه تماس سازمان همکاری اسلامی در پیگیری بین‌المللی توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمک‌های بشر دوستانه بین‌المللی به این منطقه
۳- ایجاد صندوق سازمان دی هشت جهت به بازسازی نوار غزه و لبنان و توانبخشی و بازیانی ساکنان آن
۴- حمایت اعضای سازمان از شناسائی رژیم اسرائیل به عنوان یک موجودیت آپارتاید و تلاش مشترک کشورهای عضو برای احیای قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد
۵- تشکیل کمیته حقوقی مشترک اعضای سازمان به منظور حمایت حقوقی از فلسطین در کارزارهای حقوقی‌- بین‌المللی جاری در دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان بین‌المللی کیفری و تعقیب محاکمه مقامات رژیم اسرائیل به عنوان قاتلان بیش از ۱۷ هزار کودک بی‌گناه فلسطینی
آمادگی ایران برای اقدامات مشترک
 در سازمان «دی هشت» برای حمایت جمعی از جوانان
پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به مصر، به وقت محلی در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت» با بیان اینکه لازم است با تدبیر جمعی اعضا، فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی را به خدمت گرفته و تبعات منفی آنها را مدیریت کنیم، اظهار داشت: پیشنهاد می‌نمایم، نشست سران، دستور العمل لازم را برای استفاده مطلوب از فناوری‌های نوین در جهت ارتقای تاب‌آوری اقتصادهای کشورهای عضو صادر کند.
وی افزود: موضوع نشست سران بسیار هوشمندانه انتخاب شده است. جوانان، بی‌تردید، سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برنامه‌ریزی جهت شکوفایی ظرفیت‌های آنها، پر بازده‌ترین سرمایه‌گذاری در راستای منافع ملی و جمعی ماست. 
با توجه به رونق روزافزون حوزه‌های صنعتی و ورود به عرصه‌های جدید فناوری، لازم است در نحوه تدوین همکاری‌های پیش‌رو بازنگری‌ جدی صورت پذیرد. موضوعات دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه، عرصه‌ای است که جوان‌ها در آن پرچمدار هستند و کشورهای دی هشت با بهره‌مندی از توانمندی‌های گسترده انسانی و زیرساختی خود، می‌توانند جایگاه ممتازی را در فرآیند تلفیق صنعت و فناوری کسب نمایند.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز علاقه‌مندی برای تبادل تجربه و اشتراک‌گذاری دستاوردهای خود، از هرگونه ابتکار و پیشنهادی که به هم‌افزایی در عرصه‌های اقتصادی و زمینه‌سازی برای ورود جوانان به برنامه‌های توسعه محور، حمایت خواهد کرد. همچنین آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترکی در بستر دی هشت همچون ایجاد «بانک مشترک ایده و سرمایه دی هشت»، «ایجاد خانه‌‌ها و پارک‌های علم و فناوری مشترک»، «برگزاری تورها و نشست‌های علمی–فناوری»، «اختصاص فرصت‌های آموزشی و مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو»، «ارائه تسهیلات کارآفرینی برای جوانان»، «سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های کوچک و متوسط جهت حل مشکلات اشتغال جوانان» و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاوردها و تولیدات دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم. شبکه‌ انتقال فناوری دی هشت که دبیرخانه آن در پارک فن‌آوری پردیس در تهران قرار دارد، می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های مشترک در حوزه جوانان کمک کند.
ابراز امیدواری رؤسای جمهور ایران و مصر به تداوم گام‌های مثبت در مناسبات فیمابین تا تحقق کامل روابط
رئیس‌جمهور همچنین در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری D8 در دیدار با آقای عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر، ضمن تشکر از میزبانی و برگزاری بسیار خوب این اجلاس، اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها و امکانات کشورهای اسلامی در چارچوب پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله سازمان D8 و سازمان همکاری اسلامی را بسیار با اهمیت خواند.
پزشکیان در ادامه تقویت وحدت و انسجام میان کشورهای اسلامی را ضروری‌ترین نیاز امروز امت اسلامی برشمرد و تصریح کرد: همه کشورهای اسلامی باید به میزان سهم خود برای گسترش تعامل و گفت‌وگو در جهان اسلام تلاش کرده و بر اختلافات موجود غلبه کنیم، چرا که این اختلافات است که زمینه مداخلات بیگانگان را فراهم می‌کند.
وی همچنین ضرورت تقویت همکاری‌های اقتصادی و تداوم گفت‌وگو میان دو کشور را مورد تاکید قرار داد.
«عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر نیز در این دیدار با بیان اینکه منطقه با وقایعی که اخیراً بر غزه، لبنان و سوریه رفته، دچار تهدیدات اساسی شده است، تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی در سوریه را بی‌سابقه دانست و افزود: موضع مصر در قبال تحولات سوریه شکل‌گیری دولتی فراگیر در این کشور است.
رؤسای جمهوری اسلامی ایران و مصر در این دیدار همچنین ضمن مرور اقدامات و گام‌های مثبت اخیر در روابط دو کشور، نسبت به تداوم این اقدامات تا تحقق کامل روابط ابراز امیدواری کردند.
ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک، گامی مؤثر برای تحقق اهداف سازمان همکاری D8 خواهد بود
علاوه ‌بر اینها، پزشکیان که به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس سران گروه D8 به مصر سفر کرده است، در محل اقامت خود با «ایساکا عبدالقادر امام» دبیرکل این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد.
وی در این دیدار، سازمان همکاری D8 را بازاری وسیع و فرصت و بستری مطلوب برای کشورهای اسلامی عضو به منظور تقویت و توسعه مبادلات تجاری، فرهنگی و علمی و فناوری دانست و گفت: معتقدیم اگر مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده در D8 به خوبی پیگیری و اجرائی می‌شد شاهد بهره‌مندی حداکثری 8 کشور اسلامی از ظرفیت‌های این سازمان بودیم.
رئیس‌جمهور ایجاد سازوکار پولی و مالی برای تبادلات تجاری کشورهای عضو D8 را امری لازم و ضروری در راستای تحقق اهداف این سازمان برشمرد و تصریح کرد: ایجاد صندوق توسعه برای D8 به منظور سرمایه‌گذاری مشترک کشورهای اسلامی عضو، گام مؤثری در این زمینه خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای تشکیل چنین صندوقی اعلام می‌دارد.
«ایساکا عبدالقادر امام» دبیرکل سازمان همکاری D8 نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با پزشکیان و توصیه‌های مهم و قابل توجه وی برای ارتقای این سازمان تصریح کرد: بنده پس از پایان این اجلاس شخصا توصیه‌های شما مبنی بر ضرورت اجرائی شدن تصمیمات و مصوبات D8 را پیگیری خواهم کرد.
«ایساکا عبدالقادر امام» همچنین با اشاره به تصویب و امضای توافقنامه تعرفه ترجیحی میان کشورهای عضو این سازمان از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدواریم تجار و فعالین اقتصادی ایران، از این زمینه و فرصت بسیار مهم و ایجاد بازاری به وسعت یک میلیارد و دویست میلیون جمعیت، در جهت شکوفایی هر چه بیشتر اقتصاد ایران و همچنین تحقق اهداف D8 در زمینه توسعه تجارت بهره‌برداری کنند.
 تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد
پزشکیان همچنین در حاشیه یازدهمین اجلاس سران سازمان همکاری D8 در دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، با اشاره به تحولات اخیر سوریه، بر لزوم حفظ تمامیت ارضی این کشور تأکید کرد و گفت: هرگونه تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد و کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست.
رئیس‌جمهور همچنین توسعه و تقویت روابط تجاری و اقتصادی میان کشورهای اسلامی را خواستار شد و تصریح کرد: کشورهای اسلامی از ظرفیت‌های فراوانی برخوردارند که در صورت ایجاد ساز و کار مالی مشترک از جمله پول واحد و همچنین فعال‌سازی مبادلات تهاتری خواهند توانست همکاری اقتصادی گسترده‌ای را شکل دهند که در این زمینه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.
«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این دیدار حفظ ثبات و تمامیت ارضی سوریه را برای ترکیه مهم خواند و ابراز امیدواری کرد با همکاری مشترک دو کشور هر چه زودتر ثبات و امنیت در سوریه برقرار شود.
رئیس‌جمهور ترکیه همچنین ضمن اعلام حمایت از برقراری آتش‌بس در لبنان بر ضرورت توقف حملات اسرائیل به سوریه و همچنین آتش‌بس در غزه نیز تأکید کرد.
 تقویت روابط اقتصادی کشورهای اسلامی با ایجاد پول واحد در برهه حساس فعلی جهان ضروری است
خبر دیگر اینکه، پزشکیان که به منظور شرکت در یازدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری D8 به مصر سفر کرده است، با آقای «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
وی در این دیدار روابط جمهوری اسلامی ایران و پاکستان را دوستانه و برادرانه توصیف و بر ضرورت تقویت و توسعه تعاملات میان دو کشور از جمله در زمینه همکاری‌های مرزی و تحکیم مرزهای دو کشور به عنوان مرزهای صلح و دوستی، مبارزه مشترک با تروریسم و توسعه همکاری‌ها در زمینه انرژی تأکید کرد.
«شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان نیز در این دیدار با تأکید بر پیوندهای عمیق و مشترک ایران و پاکستان، مواضع دکتر پزشکیان در یازدهمین اجلاس سران کشورهای عضو D8 را برای جهان اسلام بسیار حایز اهمیت و حیاتی عنوان و از ایده رئیس‌جمهور کشورمان در زمینه ایجاد پول واحد و استفاده از ظرفیت بازارهای مشترک کشورهای اسلامی استقبال و حمایت کرد.
نخست‌وزیر پاکستان همچنین ضمن محکومیت اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه غزه، لبنان، سوریه و همچنین تجاوز به حریم جمهوری اسلامی ایران، بر تقویت همکاری و هم‌افزایی امت اسلامی برای مقابله با تهدیدات مشترک تأکید کرد.
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و نخست‌وزیر پاکستان در این دیدار قرارداد گازی معطل مانده میان دو کشور را نیز مورد بررسی قرار دادند و در این زمینه توافق شد وزرای دو کشور موانع اصلی عدم اجرای این قرارداد را مشخص و ترتیبات رفع این موانع را فراهم کنند تا وزرای انرژی دو کشور در اسرع وقت نسبت به اجرای آن اقدام نمایند.