۱۴۰۳/۱۰/۰۷
پس از آرام گرفتن نسبی جبهه جنوب لبنان، انصارالله یمن حملات خود علیه رژیم آپارتاید اسرائیل را تشدید کرد؛ تا اینبار مرکز ثقل مقاومت، «یمن و انصارالله» باشد، نه لبنان و حزبالله. البته مسئله تنها همین یک ماه پس از آتشبس بین لبنان و رژیم نیست، بلکه در پی جنگ غزه، تصویر جدیدی از مقاومت یمن در اذهان شکل گرفت؛ با توجه به کارنامه حدود یکساله یمن (از درگیری مستقیم با آمریکا تا هدف قرار دادن قلب اراضی اشغالی، آن هم به صورتی جدی)، این جنبش دیگر یک مقاومت محدودِ درون یک مرز تصور نمیشود، بلکه جنبشی است که نهتنها کلیومترها آنطرفتر از مرز خود، اراضی اشغالی، را هدف قرار میدهد، بلکه با حملاتش به کشتیهای نزدیک به رژیم اسرائیل و حامیان آن، در دریای سرخ، تمام اقتصاد دشمن در سراسر جهان را تحت شعاع خود قرار داده است.
تجاوز رژیم
اما خبر از آخرین تبادل آتش آنکه، رژیم صهیونیستی، عصر روز پنجشنبه (6 دی) فرودگاه بینالمللی صنعا و حومه پایتخت یمن را هدف تجاوزات هوائی خود قرار داد. جنگندههای صهیونیستی پایگاه هوائی «الدیلمی» و حومه شمالی صنعا را بمباران کردند. رژیم صهیونیستی میگوید در این حملات، فرودگاه بینالمللی صنعا، بندر حدیده و یک نیروگاه برق در جنوب صنعا را هدف قرار داده است. صهیونیستها میگویند یمن را در حین سخنرانی «سید عبدالملک الحوثی»، رهبر انصارالله، بمباران کردهاند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی موسوم به «کان» هم گزارش داده است که رژیم اسرائیل برای چهارمینبار به تنهائی به یمن حمله میکند و آمریکا از این موضوع مطلع شده است. شبکه المیادین به نقل از یک منبع ویژه گزارش داد حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه بینالمللی صنعا در حالی رخ داد که مدیر سازمان بهداشت جهانی و هماهنگکننده مقیم سازمان ملل در فرودگاه حضور داشتند. آنطور که ایسنا نوشته است، منبع ویژه تأکید کرد در پی این حمله، کمک خلبان هواپیمای سازمان ملل زخمی شد و دو کارمند فرودگاه هم کشته شدند.
پاسخ قاطع
ساعاتی پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به یمن، ارتش این کشور سرزمینهای اشغالی را هدف گرفت. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی میگوید آژیرهای هشدار در پی رصد شلیک موشک بالستیک از یمن به صدا درآمدهاند. طبق گزارشها، در پی شلیک موشک از یمن، ۲میلیون صهیونیست راهی پناهگاهها شدهاند. پروازها در فرودگاه بنگوریون تلآویو نیز به حال تعلیق درآمدهاند و چند پرواز تغییر مسیر دادهاند. رسانههای عبری میگویند فقط ۱۸ صهیونیست هنگام فرار به سمت پناهگاهها مجروح شدهاند. سپس، «یحیی سریع»، سخنگوی ارتش یمن، اعلام کرد: «عملیات ویژهای را با موشک فراصوت بالستیک از نوع فلسطین۲ علیه فرودگاه بنگوریون در منطقه اشغالی یافا (تلآویو) انجام دادیم... این موشک در رسیدن به هدف خود موفق بود و این عملیات منجر به توقف فعالیت فرودگاه شد. نیروی پهپادی ارتش عملیات نظامی را با حمله به یک هدف حیاتی دشمن صهیونیستی در منطقه اشغالی یافا با یک پهپاد انجام داد... نیروی پهپادی ما یک عملیات نظامی را علیه کشتی Santa Ursula در دریای عرب در شرق جزیره سقطری با تعدادی پهپاد انجام داد و این پهپادها به صورت مستقیم به کشتی اصابت کردند. هدف قرار دادن این کشتی به دلیل نقض قانون ممنوعیت ورود به بنادر فلسطین اشغالی توسط شرکت مالک آن بود.» گفتنی است، در پی ناتوانی رژیم صهیونیستی در دفع حملات نیروهای مسلح یمن به قلب سرزمینهای اشغالی، وزیر جنگ برکنارشده این رژیم خواستار همکاری آمریکا و تلآویو برای انجام یک حمله بزرگ علیه یمن شد. همچنین، «محمد عبدالسلام»، سخنگوی جنبش انصارالله یمن، به حملات عصر پنجشنبه صهیونیستها واکنش نشان داد و تصریح کرد: «هدف قرار دادن فرودگاه بینالمللی صنعا و دیگر زیرساختهای غیرنظامی، جنایت صهیونیستها علیه همه مردم یمن است. این عادت دشمن جنایتکار، قاتل میلیونها نفر از مردم فلسطین و عامل نسلکشی در غزه است.» گفتنی است، حزبالله، جهاد، حماس و... نیز تجاوزات اسرائیل را محکوم کردند و دبیرکل سازمان ملل نیز تأکید کرد حملات رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات غیرنظامی در یمن نگرانکننده است.
البته ارتش یمن، چهارشنبهشب نیز، اعلام کرده بود که یمن طی ۲ عملیات پهپادی، اهدافی را در تلآویو و عسقلان هدف حمله قرار داده است. سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که هدف حیاتی متعلق به رژیم صهیونیستی در یافا (تلآویو) هدف قرار گرفته است. وی افزود در یک عملیات دیگر نیز منطقه صنعتی رژیم صهیونیستی در منطقه اشغالی عسقلان هدف قرار گرفته است. سریع تصریح کرد ارتش یمن این ۲ عملیات را که با موفقیت همراه بوده، با پهپاد انجام داده است.
سخنرانی رهبر انصارالله
«عبدالملک بدرالدین الحوثی»، رهبر جنبش انصارالله یمن اما، در سخنرانی عصر پنجشنبه خود اظهار کرد: «کاری که دشمن اسرائیلی در غزه انجام میدهد نسلکشی به تمام معناست و نهادهای بینالمللی این موضوع را تأیید کردهاند... دشمن اسرائیلی در کرانه باختری مرتکب جنایات میشود و عمداً خانهها را با بولدوزر تخریب میکند، مساجد را به آتش میکشد و یورشهای روزانه انجام میدهد... مایه تأسف است که سرویسهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با نیروهای دشمن برای هدف قرار دادن کسانی که سعی در رویارویی با دشمن اسرائیلی دارند، شریک میشوند... دشمن اسرائیلی پس از ناکامی در دستیابی به هدف خود برای حذف حزبالله در تلاش برای ساختن پیروزی برای خود در لبنان است. آنچه دشمن در لبنان انجام میدهد، اهمیت مقاومت در برابر آن را تأیید میکند.»
آمریکا سردرگم شده است
رهبر انصارالله یمن در بخش دیگری از سخنرانی عصر پنجشنبه خود به حملات نیروهای مسلح کشورش به قلب سرزمینهای اشغالی اشاره کرد و گفت: «عملیات هفته جاری نیروهای مسلح یمن یک عملیات منحصربهفرد و ویژه بود؛ چرا که عملیات موشکی مافوقصوت به سامانه پدافند هوائی دشمن نفوذ کرد و این یک دستاورد بزرگ و بسیار مهم است و دشمن در کنار آمریکاییها به اهمیت آن پی میبرد... سامانههای پدافندی که دشمن در اختیار دارد و در هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد، نتوانست با موشکهای یمنی مقابله کند... دشمن اسرائیلی میداند که عملیات ما ادامه دارد، مؤثر است و بر آنها تأثیر میگذارد. عملیات موشکی ما که سامانه پدافند هوائی قادر به رهگیری آن نبود، موجب ناامیدی شدید مقامات سیاسی و امنیتی اسرائیل و آمریکا شد. در نتیجه عملیات نظامی ما خسارات اقتصادی بسیار زیادی به دشمن وارد شده است و پس از حملات موشکی یمن به یافای اشغالی، شاخصهای بورس نزولی شد و ارزش پول اسرائیل کاهش یافت... ناوهای هواپیمابر به سربار دشمن در برابر موشکهای بالستیک و بالدار و پهپادهای یمن تبدیل شدهاند... آمریکا در یک سردرگمی شدید است و از دیگران کمک میگیرد.»
تظاهرات یمنیها
بار دیگر استانهای یمن روز جمعه شاهد تظاهرات گسترده با شعار «بر موضع خود درباره غزه ثابت هستیم بدون سقف و بدون خطوط قرمز»، بود. تظاهرکنندگان با حمل پرچمهای یمن، فلسطین و لبنان و پرچمهای آزادی و مقاومت و تصاویر شهدا، تجاوزات آمریکا و رژیم صهیونیستی و جنگ نسلکشی علیه ملت فلسطین در غزه را محکوم کردند.
«بن شائول»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، اعلام کرد که آمریکا و آلمان ۹۹درصد از تسلیحات رژیم صهیونیستی را تأمین میکنند و اقدامات قانونی علیه این کشورها «ممکن» است.
در پس هر انفجار و هر تصویر دلخراش از ویرانیهای غزه، داستانی نهفته است که شاید کمتر به آن پرداخته شود. هر گلوله و موشکی که بر سر مردم بیدفاع فلسطین فرود میآید، سندی است از مشارکت کشورهای غربی که ادعای حقوق بشرشان جز مرگ و ویرانی چیزی به همراه نداشته است. آمریکا و دیگر کشورهای غربی که خود را مدعیان اصلی دموکراسی و حقوق بشر در جهان میدانند، این روزها برای نسلکشی در فلسطین هر کمکی که بتوانند به رژیم کودککش میکنند. به نظر میرسد داستان حقوق بشر آنها تنها برای تحریم و سرکوب به کار میرود. این حمایتهای مالی و نظامی دول غربی به جایی رسیده که مقامات رژیم صهیونیستی بارها اعلام کردهاند که بدون تسلیحات آمریکا، ادامه جنگ برای آنها ممکن نبود. (آمریکا- بر اساس گزارش آبانماه روزنامه اقتصادی گلوبز، از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی بیش از 4۰میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی کرده است.) این حمایتهای بیدریغ حتی صدای گزارشگر ویژه سازمان ملل را نیز درآورده است. «بن شائول» در گفتوگو با خبرگزاری «آناتولی» گفت که آمریکا و آلمان ۹۹درصد از تسلیحات رژیم صهیونیستی را تأمین میکنند و علیه این کشورها میتوان اقدام قانونی انجام داد. «شائول» در ادامه اظهار کرد: «در حال حاضر تعداد اندکی از کشورها هستند که به اسرائیل سلاح میدهند.» وی افزود: «حدود ۶۹درصد از سلاحها و مهمات اسرائیل توسط آمریکا و حدود ۳۰درصد دیگر توسط آلمان تأمین میشود... هر کشوری طبق قوانین بینالمللی موظف است که اطمینان حاصل کند سلاحهایی که به کشورهای دیگر میدهد، در نقض قوانین بشردوستانه بینالمللی استفاده نمیشود.» وی افزود که آمریکا و آلمان نقش بسیار زیادی در ادامه فعالیت «ماشین جنگی» رژیم صهیونیستی ایفا میکنند و گفته است که این کشورها تعهدات بینالمللی خود را به درستی تفسیر نکردهاند و به آنها عمل نکردهاند. بنابراین، میتوان علیه آنها در دادگاههای داخلی و بینالمللی اقدام قانونی انجام داد. «شائول» همچنین با اشاره به مستندسازی جنایات جنگی اسرائیل، یادآور شد که بسیاری از سلاحهایی که آمریکا و آلمان به اسرائیل فرستادهاند، در این جنایات به کار رفتهاند. وی افزود که این کشورها نفوذ زیادی در جلوگیری از نقض حقوق بشر توسط اسرائیل دارند و قادرند خواست جهانی برای برقراری آتشبس فوری در غزه را محقق کنند. گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به وضعیت «فاجعهآمیز» غزه اظهار کرد که بحران در این باریکه از نظر سطح خشونتها و ویرانیهایی که در یک دوره زمانی کوتاه رخ داده، بیسابقه است.
نقض قوانین جنگی...
خشونتهای بیحد و حصر رژیم صهیونیستی حتی صدای رسانهها و نهادهای غربی را نیز درآورده است. مقامات رژیم صهیونیستی در بیانیهها و صحبتهای خود به طور تلویحی اعتراف کردهاند که به دنبال نسلکشی در فلسطین هستند. در همین رابطه، روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» پس از تحقیقاتی اعلام کرد که «اسرائیل به شدت سیستم تضمینهایی را که برای حفاظت از غیرنظامیان در جنگ غزه طراحی شده بود، تضعیف کرده و قوانین درگیری را نقض کرده است... اسرائیل از روشهای معیوب برای شناسایی اهداف و ارزیابی خطر صدمه به غیرنظامیان در غزه استفاده کرده است. «نیویورکتایمز» همچنین تاکید کرد که رژیم صهیونیستی «در درگیریهای قبلی با حماس، معمولاً به افسران اسرائیلی اجازه میداد که در یک حمله، کمتر از ۱۰ غیرنظامی را در معرض خطر قرار دهند، اما در آغاز این جنگ ارتش اسرائیل این آستانه را به ۲۰ نفر افزایش داده است... اسرائیل بهطور قابلتوجهی تعداد اهداف نظامی را که به طور فعال قصد حمله به آنها داشت، افزایش داد. اکنون افسران مجاز بودند نهتنها فرماندهان ارشد حماس، انبارهای تسلیحات و پرتابگرهای موشکی که در کارزارهای قبلی مورد توجه بودند را هدف قرار دهند، بلکه هزاران نیروی ردهپایین و حتی افرادی که بهطور غیرمستقیم در امور نظامی نقش داشتند نیز در لیست اهداف قرار گرفتند.»
«نیویورکتایمز» در بخشی از این گزارش اعتراف میکند که «فرماندهی ارتش اسرائیل به طور موقت به نیروهای خود دستور داد که در حملات از پیش برنامهریزیشده، بتوانند مجموعاً تا ۵۰۰ غیرنظامی را در یک روز به خطر بیندازند. دو روز بعد، حتی این محدودیت نیز برداشته شد و به افسران اجازه داده شد تا هر تعداد حملهای که از نظر آنها قانونی بود، انجام دهند.»
افسران رژیم صهیونیستی در گفتوگو با این روزنامه بیان میکنند: «شدت کمپین بمباران یکی از شدیدترین موارد در جنگهای قرن بیستویکم بود.» آنها اذعان کردند که این شدت بالا، بررسی دقیق اهداف را به مراتب دشوارتر میکرد. «اسرائیل» در هفت هفته اول، نزدیک به ۳۰,۰۰۰ پرتابه بر غزه انداخت یا شلیک کرد. در پایان این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی در این جنگ به شدت از بمبهای ۲۰۰۰ پوندی علیه مردم غزه استفاده کرده است و بمبهای هشداردهندهای که فرصت فرار به مردم بیگناه غزه میداد، در این جنگ متوقف شده است؛ اقدامی که منجر به افزایش شدید تلفات شده است.
فشار آمریکا به مؤسسات بینالمللی!
از سوی دیگر خبر رسیده است که، فشارهای آمریکا باعث شد که یک نهاد بینالمللی گزارشی را که درباره قریبالوقوع بودن قحطی در غزه منتشر کرده بود، پس بگیرد. روز سهشنبه، سازمان بینالمللی «FEWS NET» با استناد به آمارها و ارقام، هشدار داده بود که قحطی در حال شکلگیری در غزه است.
سازمان موسوم به «شبکه سیستمهای هشدار اولیه قحطی» که با اسم اختصاری «FEWS NET» نیز شناخته میشود، در سال ۱۹۸۵ زیر نظر «آژانس توسعه جهانی ایالاتمتحده آمریکا» تأسیس شد.«جک لو»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی، این گزارش را «غیردقیق و منسوخ» توصیف کرده و آن را رد کرده بود. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داده که این سازمان امروز بنا به درخواست آژانس توسعه جهانی آمریکا، گزارش پیشین خود را پس گرفته است.
روزهای خونین برای ساکنین اراضی اشغالی
شاید صهیونیستها فکر میکردند که با افزایش حملات، مقاومت در فلسطین خاموش میشود، اما به نظر میرسد که مانند همیشه اشتباه فکر میکردند، زیرا تعداد حملات افزایش یافته است. در آخرین عملیات استشهادی، رسانههای عبری گزارش دادند که در عملیاتی با سلاح سرد در منطقه هرتزلیا، نزدیک تلآویو، یک شهرکنشین کشته شد. به گفته منابع، پلیس رژیم صهیونیستی به سمت عامل این عملیات تیراندازی کرده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری «فارس»، «کتائب عزالدین القسام»، شاخه نظامی حماس، صبح جمعه در اطلاعیهای اعلام کرد که یکی از نیروهای مقاومت در عملیاتی استشهادی خود را در میان گروهی پنجنفره از نیروهای اسرائیلی منفجر کرده است. بر اساس این اطلاعیه، به دنبال این انفجار، تعدادی از نیروهای «اسرائیلی» کشته و برخی دیگر مجروح شدهاند.
اتهامپراکنی اتحادیه عرب علیه مواضع ایران پیرامون سوریه
اتحادیه عرب در بیانیهای مغرضانه، بدون اشاره به تهدیدات آشکار و عملی ترکیه، رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه سوریه از ایران خواست تا «در سوریه به فتنه دامن نزند.»
بر طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه عرب، شامگاه پنجشنبه 6 دی 1403، در بیانیهای مغرضانه و ادعایی، بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در سوریه و اشغال شدن بخشی از خاک این کشور توسط اسرائیل یا تحرکات دیگر کشورها و تهدیدات آنها علیه شهروندان سوریه، از ایران خواست تا با «مواضع خود» به «فتنه و بیثباتی» در سوریه دامن نزند.
در بیانیه ادعایی اتحادیه عرب آمده است: «از ایران میخواهیم تا به نزاع در سوریه دامن نزند.» در بخش دیگر این بیانیه مغرضانه، بدون اشاره مستقیم به رژیم صهیونیستی، این اتحادیه روی «احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و ثبات سوریه، محدود کردن تسلیحات و کنترل آن توسط دولت، انحلال تمامی تشکلهای مسلح و رد هرگونه مداخله بیثباتکننده خارجی» تأکید کرده است.
اتحادیه عرب همچنین اعلام کرد که با نگرانی حوادثی را که در چندین شهر و منطقه سوریه با هدف شعلهور کردن جرقههای درگیری رخ میدهد، دنبال میکند.
این اتحادیه همچنین بدون اشاره مستقیم به مواضع رسمی دولت ایران یا مشخص کردن بیانیه مورد نظر خود مدعی شده که با «اظهارات ایران که با هدف دامن زدن به نزاع در میان مردم سوریه بیان میشوند» مخالف است.
موضع رسمی ایران در قبال سوریه
بیانیه مغرضانه اتحادیه عربی درحالی است که «اسماعیل بقائی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به حوادث روزهای گذشته در شهرهای مختلف سوریه و اعتراضات مردمی در واکنش به هتک حرمت یکی از اماکن مقدس، ضمن ابراز تعجب از اتهامزنیهای بیاساس برخی محافل رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی سوریه، چنین ادعاهایی را کاملا مردود دانست.
وی افزود: «با یادآوری مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت سرزمینی و وحدت ملی سوریه و شکلگیری یک نظام سیاسی فراگیر با مشارکت همه طیفهای سیاسی و اقوام و مذاهب این کشور و احترام به حقوق اقلیتها و حفظ حرمت اماکن دینی، بر ضرورت جلوگیری از گسترش ناامنی و خشونت علیه اقشار مختلف جامعه سوریه و تامین امنیت شهروندان تاکید کرد.» اتهام پراکنی اتحادیه عرب علیه ایران درحالی است که این گروه با وجود ادعای خود مبنی بر «احترام به تمامیت ارضی سوریه و حقوق شهروندان آن» دربرابر تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه یا حتی دلیل اصلی وقوع اعتراضات داخلی در سوریه سکوت اختیار کرده است.