به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
آمار بازدید
بازدید امروز: 7,130
بازدید دیروز: 18,056
بازدید هفته: 25,186
بازدید ماه: 7,130
بازدید کل: 29,940,949
افراد آنلاین: 71
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۰۱ شهریور ۱٤۰۵
Sunday , 23 August 2026
الأحد ، ۱۰ ربيع الأول ۱٤٤۸
شهریور 1405
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
۱۶ - جرعه های معرفت-شرح حدیث معصومین (ع) در کلام رهبر انقلاب: خوف و رجای متعادل ۱۳۹۶/۰۷/۱۵
جرعه های معرفت-شرح حدیث معصومین (ع) در کلام رهبر انقلاب
  خوف و رجای متعادل

 



عَن أَبِی حَمزَهًْ الثِّمالِی قالْ قالَ الصّادِقُ جَعفَرُ بنُ محمدٍ (علیهماالسلام): أُرْجُ اللهَ رَجاءً لَا یُجَرِّئُکَ عَلَی مَعَاصِیه (۱)
]به خداوند امید داشته باش؛ امیدی که تو را بر نافرمانی خداوند جرئت نبخشد.[ پس اولاً رجاء لازم است. امید به رحمت الهی، به مغفرت الهی، به عون الهی، اینها لازم است؛ تا جایی که یکی از گناهان کبیره را «یأس عن روح الله»(۲) دانسته‌اند.
پس رجاء را باید همیشه داشت؛ یعنی این ارتباط بین دل شما و خدای شما همیشه باید برقرار باشد؛ بدانید که می‌توانید از او جلب رحمت کنید، جلب تفضل کنید، این باید باشد. منتها این رجاء و امید به‌نحوی نباشد که ما را گستاخ کند بر انجام معصیت.
وَ خَفِ اللهَ خَوْفاً لَا یُؤْیِسُکَ مِنْ رَحمَتِه
]و از خداوند بیم داشته باش، بیمی که تو را از رحمت خداوند ناامید نگرداند.[
از آن طرف هم خوف لازم است. خوف از خدای متعال لازم است، که این خوف لازمه‌ معرفت است. کسی که معرفت [به خداوند] داشته باشد، خوف [از او هم[ پیدا می‌کند. هر چه معرفت انسان بیشتر باشد، خوف او بیشتر است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱) الامالی شیخ صدوق، ص ۶۵
]امام صادق (ع) فرمود: اَرج الله رَجاءَ لایجرّئک عَلی مَعَاصِیه و خَف اللهَ خوفاً لا یؤیسُک مِن رَحمته. به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداوند بیم داشته باش بیمی که تو را از رحمتش ناامید نگرداند.[
۲) «ناامید شدن از مشمول رحمت الهی قرار گرفتن» از گناهان کبیره است و در آیه‌ ۸۷ از سوره‌  یوسف تأکید شده است که: وَ لاَ تَیْأَسُواْ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِنَّهُ لاَ یَیْأَسُ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْکَافِرُونَ؛  و از رحمت خدا نومید نشوید، که از رحمت خداوند جز کافران نومید نمی‌شوند.
 * شرح حدیث در ابتدای درس خارج، 14/2/94
*پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب