به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
آمار بازدید
بازدید امروز: 3,489
بازدید دیروز: 23,415
بازدید هفته: 26,903
بازدید ماه: 26,903
بازدید کل: 29,173,949
افراد آنلاین: 139
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۹ تیر ۱٤۰۵
Friday , 10 July 2026
الجمعة ، ۲۵ محرّم ۱٤٤۸
تیر 1405
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
۳۴ - استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی: نیت اقتداء نماز جمعه به نماز عصر امام جمعه .. ۱۳۹۷/۰۲/۱۵

استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی

 

نیت اقتداء نماز جمعه به نماز عصر امام جمعه
س) شخصی خیال کرده ‌امام جمعه، نماز جمعه می‌خواند و به نیت نماز جمعه اقتدا نمود و بعد معلوم شد امام مشغول نماز عصر است وظیفه‌اش چیست؟
ج) نماز او باطل است، می‌تواند بعد از شکستن نماز، به نیت نماز ظهر به امام جماعت اقتدا کند.

محاسبه ثلث اموال
س) شخصی وصیت کرده که پنج سال نماز و روزه و پانصد روز کفاره و یک میلیون ردّ مظالم از مالش پرداخت شود. اگر یک سوم اموالش سه میلیون باشد، چگونه باید این سه میلیون را بین این موارد تقسیم کند؟
ج) کفاره و رد مظالم، از اصل ترکه پرداخت شود؛ ولی نماز و روزه، از ثلث محاسبه می‌شود و چنانچه هزینه آنها از ثلث بیشتر است و ورثه راضی نباشند از بقیه ترکه پرداخت شود، به نسبت از نماز و روزه کم می‌شود و در این صورت هر مقدار از نماز و روزه باقی ماند، بر پسر بزرگ‌تر واجب است انجام دهد.

شرط ضمن عقد ازدواج
س) مرد و زنی قصد ازدواج با هم را دارند و می‌دانند به موجب عقد، نفقه زن به عهده مرد می‌شود ولی با این حال به خاطر درآمد کم مرد و شاغل بودن زن، شرط می‌کنند که مرد نفقه ندهد و زن خودش مخارجش را تأمین کند و مرد در مواقع ضروری و احیاناً از دست دادن شغل زن، مخارج زن را تأمین کند. آیا این عقد صحیح است و شرط لازم‌الاجرا است یا خیر؟
ج) چنین شرطی در عقد، جایز و عمل به آن لازم است.