به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 5,343
بازدید دیروز: 5,841
بازدید هفته: 5,343
بازدید ماه: 82,068
بازدید کل: 25,068,991
افراد آنلاین: 98
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۰۸ دی ۱٤۰۳
Saturday , 28 December 2024
السبت ، ۲۶ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۴۱۷ - رئیس‌جمهور: صنعت فضایی امروز به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصادی مطرح است ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
در اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم
 
رئیس‌جمهور: صنعت فضایی امروز به عنوان
 
یکی از پیشران‌های اقتصادی مطرح است
 
   ۱۴۰۰/۰۹/۰۵

صنعت فضایی امروز به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصادی مطرح استبازدید رئیس‌جمهور از آخرین دستاوردهای صنعت فضایی کشور - ایسنا

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور صبح دیروز جمعه در اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم که پس از یک دهه توقف برگزار شده بود به نقش این شورا در سیاست‌گذاری و ترسیم نقشه راه برای توسعه صنعت فضایی کشور اشاره کرد و گفت: اینکه بعد از نزدیک به ۱۱ سال اولین جلسه شورای عالی فضایی تشکیل می‌شود، نشان‌دهنده عزم این دولت برای توسعه صنعت فضایی است.
رئیس‌قوه مجریه با تأکید بر اهمیت صنعت فضایی در جهان در تولید قدرت با مؤلفه‌های اقتصادی، تجاری، امنیتی و تأمین نیازهای بشر به پیشرفت با تأثیرات کاربردی و ملموس در زندگی امروز و آینده، گفت: صنعت فضایی دیروز تنها مظهر اقتدار کشورها بود اما امروز به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصادی مطرح است و در آینده نزدیک به عنوان بخشی از زیرساخت حکمرانی در حوزه‌های مختلف تجاری و اقتصادی و امنیتی خواهد بود.
رئیس‌جمهور با تشکر از فعالیت‌های «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح»، «سپاه» و «ارتش» در حوزه فضایی، گفت: با مجاهدت جوانان متخصص و باورمند کشور تلاش‌های خوبی در صنعت فضایی شده است اما به رغم این تلاش‌ها در این حوزه با جایگاه واقعی فاصله داریم.
رئیسی تأکید کرد: امروز شرکت‌های دانش‌بنیان، صنعت، تجارت، کشاورزی و گردشگری عبور از مشکلات اقلیمی از جمله کم‌آبی و ده‌ها حوزه دیگر می‌توانند از خدمات فضایی برای توسعه و رشد خود استفاده کنند.
رئیس‌قوه مجریه بر ارزان و بومی‌‌سازی صنعت فضایی تأکید کرد و گفت: همه بخش‌های فعال در این صنعت باید با هم‌پوشانی و هم‌گرایی و استفاده از تجربیات یکدیگر و پرهیز از کارهای موازی دست به دست هم بدهند و خواسته مقام معظم رهبری را برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری محقق سازند.
رئیس‌جمهور افزود: البته دستیابی به این هدف یک مسیر حداقل ۱۰ ساله است، اما مطمئن هستیم که به فضل خداوند با روحیه جهادی متخصصین کشور و با حمایتی که دولت سیزدهم خواهد کرد این مسیر کوتاه و کوتاه‌تر خواهد شد.
رئیسی با بیان اینکه با وجود تهدیدها و تحریم‌ها و فشارهای هدفمند دشمنان در صنایع فضایی و نظامی، دستاوردها و پیشرفت‌های بسیار بزرگی در این بخش‌ها داشته‌ایم، اظهار کرد: استفاده از تجربه‌های دانشمندان و نیروهای کارآمد در این بخش، می‌تواند در دیگر بخش‌ها از جمله صنعت خودرو‌سازی مشکلات را برطرف کند و آثار کیفی آن در دیگر صنایع از جمله ارتباطات، مخابرات و لوازم خانگی و زندگی روزمره مردم دیده شود.
رئیس‌قوه مجریه تأکید کرد: اگر اراده کنیم حتماً می‌توانیم در همه این حوزه‌ها هم به فناوری‌های پیشرفته با مزیت اقتصادی دست پیدا کنیم. ما باید به سرعت و با برنامه‌ریزی دقیق و منسجم، به فناوری تثبیت شده برای مدارهای (LEO) برسیم و در گام بعد باید با برنامه‌ریزی دقیق و کار مجاهدانه، به سرعت به سمت مدار ۳۶ هزار کیلومتری (GEO) حرکت کنیم.
رئیس‌جمهور گفت: اگر در صنعت فضایی و فضای مجازی حضور نداشته باشیم مجبور خواهیم شد در اتوبان ساخته شده توسط دیگران حرکت کنیم. صنعت فضایی یک نوع بازدارندگی برای تعرض دشمنان به کشور ایجاد می‌کند. وقتی ماهواره‌ای پرتاب می‌شود مردم و جوانان احساس قدرت و غرور می‌کنند.
رئیسی همچنین با گرامیداشت یاد شهید تهرانی‌مقدم و سایر شهدای عرصه دفاع و توسعه فناوری‌های نوین کشور اظهار امیدواری کرد با هم‌فکری و هم‌گرایی و پشتکار نیروهای فعال در عرصه فضا و حمایت‌های دولت امید را در جامعه تقویت کنیم.
بازدید رئیس‌جمهور
از آخرین دستاوردهای صنعت فضایی کشور
رئیس‌جمهور همچنین صبح دیروز از نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت فضایی کشور بازدید کرد.
در این بازدید وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رئیس‌جمهور را همراهی می‌کردند.
حمایت دولت از شهرداری‌ها
برای حل مشکلات مردم حداکثری خواهد بود
آیت‌الله رئیسی همچنین صبح پنج‌شنبه در دیدار شهردار و معاونین شهرداری تهران ضمن قدردانی از عزمی که در این دوره شهرداری برای خدمت‌رسانی به مردم وجود دارد، گفت: سلامت فردی و اجتماعی در گرو شهر و جامعه سالم است و نقش شهر سالم در رشد افراد، خانواده، ارتباطات سالم و حتی اقتصاد مهم است.
رئیس‌جمهور ضمن ابراز ناخرسندی از وجود فقر، تبعیض و ناعدالتی در شهری مانند تهران، گفت: باید کاری کرد که تبعیض و ناعدالتی از جامعه بیرون رود و با تحقق عدالت اجتماعی شرایط برای نشاط اجتماعی مهیا شود.
رئیسی با تأکید بر اینکه جامعه نیازمند آرامش و نشاط اجتماعی است، گفت: در شهری همانند تهران که شاهد لایه‌های ظاهری و پنهان زندگی مردم هستیم، باید ظاهر و باطن شهر براساس سبک زندگی سالم باشد تا شهروندان نشاط اجتماعی داشته باشند.
رئیس‌قوه مجریه با اشاره به از بین رفتن اصول معماری اسلامی و ایرانی در طراحی شهری شهرهای بزرگ کشور، اظهار داشت: ما در معماری ایرانی – اسلامی اصول و مبانی بسیار خوبی داریم، اما متأسفانه سال‌هاست کم‌تر از این معماری استفاده می‌شود.
رئیس‌جمهور با اشاره به معماری اصیل شهرری، گفت: در این منطقه شاهد وجود حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و در کنار آن مدرسه و بازار هستیم و این نشان می‌دهد در معماری ایرانی – اسلامی به معنویت، خرید و تجارت، تفریح و نشاط اجتماعی در کنار هم توجه شده است.
رئیسی با تأکید بر اینکه فضای سبز برای ساختن روح و روان انسان‌ها اهمیت دارد، گفت: متأسفانه به دلیل اینکه جریان سودجویی در کشور برای انتفاع، مسکن را تبدیل به کالا کرده، شاهد نابسامانی و سوداگری در این حوزه هستیم و باید این وضع نابسامان تغییر پیدا کند.
رئیس‌جمهور فعالیت شوراهای محلی را مهم توصیف کرد و گفت: محله‌محوری، اهمیت دادن به نقش مردم و محور قرار‌دادن مسجد، مدرسه و خانواده در محله، به حل مشکلات اجتماعی کمک می‌کند و حتی با اداره محلات توسط مردم می‌توان در توزیع عادلانه اقتصادی و شناخت فقرا و ناهنجاری‌ها نیز تصمیمات درستی گرفت.
رئیسی بر فعال کردن محلات و کارکردهای اجتماعی شوراهای محلات تأکید کرد و بیان داشت: تعریفی از رابطه دولت با شهرداری در قوانین وجود دارد، اما این رابطه باید بازتعریف شود و ارتقا پیدا کند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه شهرداری تهران، نماد شهرداری‌های کشور است، خاطر نشان کرد: در زمینه خدمات شهری طرحی تدوین شود که تعریف صحیح و هماهنگی از وظایف دستگاه‌ها نسبت به شهرداری ارائه کند.
رئیس‌قوه مجریه درباره نقش هوشمند‌سازی خدمات در شهرداری تهران، گفت: هوشمند‌سازی و استفاده بهینه از خدمات الکترونیک می‌تواند در رفع مشکلات مردم به ویژه ترافیک کمک کند.
رئیسی با تأکید بر اینکه باید از شهروندان تهرانی در مقابل خطرات ناشی از گسل‌ها و ناایمن بودن برخی ساختمان‌ها صیانت شود، گفت: باید از طریق نظام مهندسی، نظارت بر ساخت و سازهای شهر تهران با دقت بیش‌تری صورت گیرد.
رئیس‌جمهور گفت: باید نظام‌ مهندسی و شهرداری‌ به وظایف قانونی خود در مورد ساخت و سازها عمل کنند. وجود ساختمان‌های ناایمن همچون پلاسکو در تهران یکی از نگرانی‌های دولت است و دولت آمادگی دارد برای رفع مشکلات مردم تهران، با شهرداری تهران به صورت حداکثری همکاری کند.
محور کار دولت در پیشنهاد بودجه ۱۴۰۱
براساس عدالت خواهد بود
آیت‌الله رئیسی عصر پنج‌شنبه نیز در ادامه نشست با مجامع استانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دیدار نمایندگان استان‌های گیلان، مازندران و گلستان با اشاره به دغدغه‌های مردم سه استان شمالی کشور، گفت: حتماً برای رفع مشکلات استان‌های گلستان، مازندران و گیلان راهکارهایی کوتاه مدت و میان‌مدت دنبال خواهد شد.
رئیس‌جمهور لایحه بودجه را مهم‌ترین سند مالی کشور در سال دانست و با اشاره به مراحل نهایی تدوین این لایحه برای سال ۱۴۰۱، گفت: این سند مالی طی چند روز آینده، تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد که در آن اصلاح ساختار بودجه که مورد تأکید،
رهبر معظم انقلاب بوده، مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس‌قوه مجریه افزود: رشد اقتصادی، افزایش تولید، افزایش اشتغال و فقرزدایی از ویژگی‌های مهم این لایحه است.
رئیسی با تأکید بر متحول شدن نظام بودجه‌نویسی در کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۱، خاطر نشان کرد: در این لایحه ساختار بودجه به گونه‌ای تنظیم شده است که نقش استان‌ها و اختیارات استانداران روشن‌تر خواهد شد. سهم قابل توجهی به لحاظ خلق ثروت برای وزارتخانه‌ها و استان‌ها در نظر گرفته شده است.
رئیس‌جمهور با اشاره به عدالت توزیعی در نظام بودجه‌ریزی کشور، خاطر نشان کرد: ما باید براساس سند آمایش سرزمینی حرکت کنیم و سازمان برنامه و بودجه نیز بر همین اساس در حال عادلانه کردن ساختارهای بودجه‌ریزی در کشور است.
رئیسی با تأکید بر اینکه محور کار دولت در بودجه براساس عدالت خواهد بود، بیان داشت: نظام صحیح و عادلانه اختصاص بودجه‌ها در بخش‌های محتلف کشور و به تناسب ظرفیت‌ها و نیازها مشکلات اقتصادی کشور را به سمتی پیش خواهد برد که فقر مطلق ریشه‌کن شود.
رئیس‌قوه مجریه با اشاره به درخواست تشکیل کارگروه برای رفع موانع تولید و صادرات محصولات کشاورزی در ۳ استان حاشیه دریای خزر، گفت: تشکیل کارگروه‌های مطرح شده در هر استان و حتی به صورت مشترک بسیار مهم و لازم است و استانداران هر سه استان اقدام نمایند.
رئیسی در مورد مشکل پسماند در استان‌های شمالی، گفت: لازم است برای رفع مشکل پسماند‌ها مدیریت مستقلی ایجاد گردد که همه مسایل مرتبط با پسماند را بررسی و دنبال کند.
رئیس‌جمهور با مهم دانستن نقش صنعت گردشگری در رونق اقتصادی کشور به‌ویژه مناطق شمالی با توجه به جاذبه‌های طبیعی این استان‌ها، گفت: در بسیاری از موارد به دلیل اینکه درست از نعمت‌های الهی استفاده نمی‌شود این نعمت‌ها تبدیل به نقمت می‌شود.
رئیسی در ادامه سخنان خود یکی از راه‌های حل کسری بودجه را مولد‌سازی یا فروش دارایی‌های مازاد دولت دانست و از وزیران و مدیران دولتی خواست با جدیت و تلاش مستمر در این زمینه عمل کنند.