به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,694
بازدید دیروز: 5,613
بازدید هفته: 8,307
بازدید ماه: 85,032
بازدید کل: 25,071,955
افراد آنلاین: 8
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۰۹ دی ۱٤۰۳
Sunday , 29 December 2024
الأحد ، ۲۷ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۴۹۹ - مصوبه جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا: مالیات بر ارزش افزوده از اقلام خوراکی حذف شد۱۴۰۰/۱۲/۰۶
مصوبه جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا:
 
 مالیات بر ارزش افزوده از اقلام خوراکی حذف شد
 
۱۴۰۰/۱۲/۰۶

در جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که پنجشنبه شب گذشته با حضور سران سه قوه و به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، اعضا چند موضوع مهم اقتصادی کشور را بررسی و درباره آنها تصمیم‌گیری کردند.
بر اساس یکی از مصوبات این جلسه، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد اقلام خوراکی و کالاهای سفره خانواده منتفی شد.
شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران با هدف جلوگیری از افزایش قیمت مواد غذایی و تحمیل هزینه بیشتر به سبد خانوارهای کم‌درآمد و دهک‌های پایین این تصمیم را گرفت.
در این جلسه که سه ساعت و سی دقیقه طول کشید، پیشنهادهای دولت در زمینه پرداخت سریع و به موقع عیدی و پاداش بازنشستگان تصویب و مقرر شد با اختصاص اعتبار لازم در سریع ترین زمان ممکن عیدی بازنشستگان پرداخت شود.
در ادامه این جلسه موضوع اختصاص اعتبار لازم برای تکمیل و اتمام پروژه‌هایی که درصد پیشرفت اجرایی بالایی دارند، مطرح شد و به تصویب رسید.
شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی در این جلسه به ستاد تنظیم بازار با محوریت معاون اول رئیس‌جمهور اختیار داد برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و کنترل و ساماندهی بازار اقدامات لازم را انجام دهد.
ظرفیت‌های مردمی برای رفع فقر مطلق به میدان آید
رئیسی همچنین بعد از ظهر پنجشنبه در اولین جلسه شورای‌عالی رفاه و تامین اجتماعی در دولت سیزدهم، با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران پرچمدار برقراری عدالت اجتماعی است و لذا وجود فقر در جامعه اسلامی به هیچ وجه زیبنده این نظام نیست، گفت: جامعه اسلامی باید مبتنی بر عدالت اجتماعی اداره شود.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه راهکار اصلی و اساسی برای رفع فقر اصلاح شاخص‌ها و زیرساخت‌ها در جهت برقراری عدالت اجتماعی است، افزود: درست است که برای ایجاد عدالت پایدار اقتصادی و اجتماعی باید در توزیع ظرفیت‌ها و امکانات، عادلانه عمل شود و زمینه‌ها و بسترهای ایجاد فقر و بی‌عدالتی را اصلاح کرد، اما نباید از رسیدگی به فقرا و نیازمندان نیز غافل ماند.
رئیسی اظهار داشت: اصلاح ساختارها و شاخص‌ها نسبت به رسیدگی به فقرا و نیازمندان تقدم رتبی دارد، اما همزمان با اجرای برنامه‌ها و اقدامات بلندمدت و ساختاری باید به شکلی کاملا عزتمندانه به فقرا و نیازمندان نیز رسیدگی کرد و برنامه‌هایی عاجل و فوری برای رفع فقر مطلق داشت.
رئیس‌جمهور به تأکیدات مقام معظم رهبری به ویژه خطاب به دولت مردمی و تحول‌گرا، مبنی بر تهیه و تنظیم پیوست عدالت برای همه تصمیمات و اقدامات اشاره و تصریح کرد: محور عمل این دولت اجرای عدالت است. هیچ تصمیم و اقدامی در این دولت نباید باعث ایجاد و تشدید فشار اقتصادی به آحاد کم‌برخوردار جامعه شود.
رئیسی در ادامه سخنانش یکی از ضروری‌ترین اقدامات در مسیر رسیدگی به فقرا و نیازمندان را به‌روزرسانی سامانه جامع اطلاعاتی رفاه و تامین اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: سامانه اطلاعاتی زیر مجموعه وزارت رفاه باید به‌روزرسانی شده و در راستای جامعیت اطلاعات آن، با دیگر سامانه‌های اطلاعاتی دستگاه‌های ذیربط یکپارچه و مرتبط شود.
رئیس‌جمهور یکی دیگر از اقدامات لازم در راستای اصلاحات ساختاری برای رفع فقر و ارتقای وضعیت رفاهی مردم در دولت مردمی را ارتقای نقش و سهم مردم و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌ریزی‌ها عنوان کرد و گفت: از تجربه‌های موجود در استفاده از ظرفیت‌های نهادهای مردمی همچون خیریه‌ها، بسیج و امثال آن برای به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی بهره گرفته شود.
رئیسی تجربه به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی در موضوع امدادرسانی عمومی در اوایل همه‌گیری کرونا از سوی مقام معظم رهبری را مورد اشاره قرار داد و افزود: وزارت رفاه این روش نمونه فعلیت بخشیدن به نقش مردم در برنامه‌ریزی‌های عمومی را در راستای رفع فقر به ویژه رفع فقر مطلق ساماندهی و سازماندهی کند.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: برنامه‌های رفع فقر مطلق را مطلقا به آینده موکول نکنید. رفع فقر مطلق از آن دسته اقداماتی است که حتی نباید از امروز به فردا موکول شود‌؛ جلسات و برنامه‌ریزی‌های خود را بر این محور تنظیم کنید که برای همین شب عید بتوانید با اقداماتی جهادی، دستگیر فقرا و نیازمندان جامعه باشید.
رئیسی اظهار داشت: امروز توان دولت نیز در کنار نهادهای انقلابی و امدادی قرار گرفته و ظرفیت‌های آنان یکپارچه شده است. باید از این فرصت به نحو احسن و هر‌چه سریع‌تر برای رفع فقر مطلق و نیز اصلاح ساختارهای به وجود آورده فقر و بی‌عدالتی استفاده شود.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: طبیعتا اجرای برخی برنامه‌ها برای اصلاح ساختارها زمانبر است، اما برنامه‌ها و اقدامات لازم برای رفع فقر مطلق را در کوتاه‌ترین زمان ممکن طراحی و سریعا اجرایی شود.
در این جلسه وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گزارشی از وضیعت رفاهی خانوارهای ایرانی در ابعاد درآمدی، آموزش، بهداشت و سلامت، مسکن، دسترسی به تسهیلات و زیرساخت‌های آب و انرژی ارائه کرد.
در این جلسه همه دستگاه‌ها مکلف شدند برای تکمیل و توسعه پایگاه رفاه ایرانیان،‌ همکاری لازم را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشته باشند و اطلاعات مورد نیاز را به صورت برخط در اختیار این وزارتخانه قرار دهند.
همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی قانونی حوزه سیاست‌های رفاهی مکلف شد با همکاری سایر دستگاه‌ها برنامه جامع رفع فقر را تهیه کرده و در جلسه آتی شورای‌عالی رفاه و تامین اجتماعی ارائه کند و در این خصوص نیز همه دستگاه‌ها مکلف شدند همکاری لازم را داشته باشند.
همچنین برنامه مقابله با سوءتغذیه کودکان به تصویب رسید. اصلاحات اساسنامه صندوق بازنشستگی صنایع ملی مس نیز مطرح گردید.
گسترش ناتو تهدیدی جدی علیه ثبات و امنیت کشورهای مستقل
رئیس‌جمهور کشورمان همچنین در تماس تلفنی با رئیس‌جمهور روسیه درباره تحولات بین‌المللی و مذاکرات هسته‌ای گفت‌و‌گو کردند.
در این گفت‌وگو آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه گسترش ناتو به سمت شرق تنش‌زا است، تاکید کرد: گسترش ناتو تهدیدی جدی علیه ثبات و امنیت کشورهای مستقل در مناطق مختلف است.
رئیس‌جمهور اظهار امیدواری کرد که آنچه اتفاق می‌افتد به نفع ملت‌ها و منطقه تمام شود.
رئیسی همچنین با اشاره به مذاکرات هسته‌ای با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال توافقی پایدار است و نه متزلزل اظهار داشت: ارائه تضمین معتبر، پایان بخشیدن به ادعاهای سیاسی و لغو واقعی تحریم‌ها از ضرورت‌های دست یافتن به توافق پایدار هستند.
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز در این گفت‌وگوی تلفنی، وضعیت کنونی را پاسخ مشروع به چندین دهه نقض معاهدات امنیتی و تلاش‌های غرب برای آسیب رساندن به امنیت کشورش دانست.
رئیس‌جمهور روسیه همچنین با اشاره به همکاری‌های فعال ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر تداوم رایزنی‌های دو طرف در رابطه با مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد.
محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به گفت‌و‌گوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و روسیه گفت: گفت‌وگو با پوتین از حدود ۵ روز قبل برنامه‌ریزی شده بود و کسانی که با فضای دیپلماتیک آشنا هستند، می‌دانند هماهنگی گفت‌وگوهای دیپلماتیک خصوصاً بین رؤسای جمهور امری زمان‌بر است و اینگونه نیست که در همان روز یا همان ساعت تماس برقرار شود.
معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه دغدغه امنیتی روس‌ها برای ما و کسانی که با روابط بین‌الملل آشنایی دارند کاملاً قابل درک است، در عین حال گفت: تأکید کرده‌ایم که راه‌حل رفع این دغدغه، دیپلماسی و گفت‌وگوست و در این میان باید منافع مردم و جان و مال غیرنظامیان محترم شمرده شود.