امام جمعه موقت تهران به بحران اوکراین اشاره کرد و با بیان اینکه در این حادثه مداخلات و اقدامات تحریکآمیز ناتو با محوریت آمریکا شرایط را در منطقه پیچیده کرده و چه بسا پیچیدهتر خواهد کرد، گفت: در صحنه سیاسی و این ماجرا، کشورهای اروپایی مدام بر طبل جنگ میکوبند و گویا نانشان را در این عرصه در جنگ میبینند و پیوسته مواد آتشزا در این آتش میریزند تا این آتش را برافروختهتر کنند.
آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه همچنان ویروس منحوس کرونا در کشور میچرخد. تعداد مرگ و میر کرونا افزایش پیدا کرده و یک هشدار است. رعایت دستورالعملهای بهداشتی بسیار مهم است. مقام معظم رهبری همگان را دعوت کردند که واکسن بزنند و همه ما دیدیم که واکسن زدنها تأثیرگذار بوده است. کسانی که هنوز دز سوم واکسن کرونا را تزریق نکردند، حتماً در این زمینه اقدام کنند. اگر فردی در این باره نیاز به فتوای فقهی دارد، باید به این مسئله توجه کند که رهبر معظم انقلاب همه را دعوت کردند که واکسن بزنند و ایشان همه جوانب را در نظر گرفتند و دیگر این موضوع جای تأمل ندارد. حتماً دستورالعملهای بهداشتی رعایت شود تا در اسرع وقت از همین تریبون اعلام کنیم که این ویروس منحوس از کشور رخت بربسته است.
به گزارش مهر، امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مسئولان و رئیسجمهور ما موضع نظام را درباره مسئله اوکراین مطرح کردند، افزود: سیاست کلان ما در مسائل مشابه این است که همه کشورهای درگیر را دعوت میکنیم که با یکدیگر گفتوگو کنند و خویشتنداری را سرلوحه کار خود قرار دهند. دغدغه ما نگرانی از کشته شدن بیگناهان است و کاری هم به دین و مذهب آنان نداریم. ما از کشته شدن بیگناهان رنج میبریم.
وی بیان داشت: در این حادثه مداخلات و اقدامات تحریکآمیز ناتو با محوریت آمریکا شرایط را در منطقه پیچیده کرده و چه بسا پیچیدهتر خواهد کرد، فضولیهایی که آمریکا در کل دنیا دارد و به ناحق خودش را ابرقدرت میداند درحالیکه ابرقدرت نیست.
دولتهای اروپایی نانشان را در جنگ میبینند
آیتالله خاتمی تصریح کرد: مسئله بعدی در این باره آن است که در صحنه سیاسی و این ماجرا، کشورهای اروپایی مدام بر طبل جنگ میکوبند و گویا نانشان را در این عرصه در جنگ میبینند و پیوسته مواد آتشزا در این آتش میریزند تا این آتش را برافروختهتر کنند اما موضع معقول نظام جمهوری اسلامی ایران همان است که عرض کردم.
امام جمعه موقت تهران درباره طرح تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی موسوم به طرح صیانت گفت: صدها طرح به مجلس میآید و گاهی اوقات در صحن علنی مطرح میشود و گاهی هم در کمیسیونها مطرح میشود. مجلس جای طرح و نظر است و پس از مدتی هم شورای نگهبان باید مصوبات مجلس را بررسی کند و شورای نگهبان هم به مردم این اطمینان را میدهد که فقط قانونمدارانه مسائل را بررسی میکند.
وی ادامه داد: از رسانه ملی میخواهم در این عرصه فعال وارد شود. موافقان طرح مذکور باید به مردم بگویند که میخواهند چه کنند، مخالفان هم باید نقطه نظرات خود را به صورت صریح مطرح کنند، مردم باید حرف آنان را بشنوند و لازم است این طرح پخته شود. کسب و کار مردم برای ما بسیار مهم است و مطمئن باشند که به هنگام بررسی، کسب و کار مردم را در نظر خواهیم گرفت.
آیتالله خاتمی تأکید کرد: این طرح هنوز به جایی نرسیده و نه به بار است و نه به دار و صرفاً در حال بحث و بررسی روی آن هستند. نباید در این باره با عصبانیت صحبت شود.
امام جمعه موقت تهران درباره مذاکرات وین گفت: مقام معظم رهبری زمانی که اجازه مذاکره دادند، فرمودند مذاکرات باید با هدف لغو تحریمها باشد. مطلب بعدی آن است که مذاکرهکنندگان ما فرزندان این ملت و دلسوز مردم هستند و تمام تلاش آنان، تأمین مصلحت مردم است و به این موضوع توجه دارند که نقطه نهایی، لغو همه تحریمها است و لغو تحریمهای بانکی هم مسئلهای بسیار مهم است. اگر تحریمها لغو نشود، گویا مذاکرهای صورت نگرفته است.
دشمن میخواهد جلوی پیشرفت ایران را بگیرد
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران پیش از خطبههای نماز جمعه طی سخنانی ضمن تبریک روز مهندس، به جنگهای هستهای و شیمیایی در جهان اشاره کرد و گفت: اروپاییها نتوانستند از دانش به درستی استفاده کنند و جنگهایی را بر مبنای این یافتههای علمی در جهان ایجاد کردند که البته امروزه هم این جنگها ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۳ کشور برتر دنیا در فناوری هستهای است، افزود: ایران در فناوری هستهای پیشرفت خوبی داشته و توانسته به سوخت هستهای دست یابد اما دشمنان با زور و ترور کردن دانشمندان هستهای ما سعی دارند جلوی این پیشرفت را بگیرند.
چمران گفت: برخلاف همه این هجمهها علیه ایران توانستیم غنیسازی را از ۳.۵ به ۵ و از ۵ به ۶۰ درصد برسانیم؛ همچنین در حوزه فناوری نانو توانستیم به جایگاههای بالای علمی دست پیدا کنیم.
رئیس شورای شهر تهران بیان داشت: در فناوری فضایی پیشرفتهای خیرهکنندهای داشتیم و رتبه پنجم در حوزه فناوری ماهوارهای را کسب کردهایم. همچنین در ساخت ابررایانهها جایگاه سیزدهم را داریم و در زمینه مهندسی رباتیک هم جایگاه بالایی داریم.
وی با اشاره به اینکه برخی از ظرفیتهای فناوری مهندسی را به دنیا صادر کردهایم، گفت: نباید به همین مقدار پیشرفت علمی اکتفا کنیم و باید شرایط کار برای مهندسان فراهم شود و مهندس بیکاری نداشته باشیم.