به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,922
بازدید دیروز: 5,841
بازدید هفته: 4,922
بازدید ماه: 81,647
بازدید کل: 25,068,570
افراد آنلاین: 26
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۰۸ دی ۱٤۰۳
Saturday , 28 December 2024
السبت ، ۲۶ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۸۶۹ - حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری خطیب جمعه تهران: فتح «خرمشهرِ اقتصادی» با اصلاح نظام یارانه‌ها آغاز شده است ۱۴۰۱/۰۲/۳۰
حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری خطیب جمعه تهران:
 
فتح «خرمشهرِ اقتصادی» با اصلاح نظام یارانه‌ها آغاز شده است 
 
۱۴۰۱/۰۲/۳۰

حجت‌الاسلام محمدجواد حاج علی‌اکبری خطیب نماز جمعه تهران در سخنرانی خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته تهران (۳۰ اردیبهشت ماه) که در محل دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به چهلمین سالگرد حماسه فتح خرمشهر گفت: در بیان رهبر انقلاب ملاحظه می‌کنید که از فتح خرمشهر به عنوان نماد یک منطق همیشه پیروز یاد می‌شود که اگر در جنگ نظامی چنین پیروزی در پی داشته در جهادهای بزرگ‌تر نیز می‌تواند سهم بسیار بزرگی داشته باشد. لذا از همه این عرصه‌های خطیر به تعبیر خرمشهر یاد می‌کنند که ملت باید برای فتح آنها عازم و آماده‌باشد.
وی عنوان کرد: ملت حماسه آفرین ما در بخش‌های گوناگون طعم شیرین عمل به منطق حماسه خرمشهر را چشیده‌اند؛ عرصه صنایع و فناوری نظامی یکی از این موارد است و به جایی رسیده‌ایم که امروز جامعه ما دارای قدرت بازدارندگی فعال در سطح قدرت‌های جهانی است؛ همچنین در عرصه تولید و علم بومی در سطح جهانی در حال حرکت هستیم. همه اینها و بسیاری از موارد دیگر خرمشهرهایی هستند که با همت جوانان ما فتح شده‌اند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: اما هنوز در بخش‌ها و میادینی خرمشهرهای فتح نشده داریم که امت ما باید با تبعیت از امام، حفظ انسجام، داشتن برنامه‌های دقیق و نقشه‌های روشن برای فتح آنها عازم شود. اگرچه فتح این عرصه‌ها از جریان حماسه فتح خرمشهر سخت‌تر خواهد بود اما باید این کار صورت بگیرد. در بخش‌های اقتصادی، فرهنگی، سبک زندگی، حوزه دیپلماسی، فضای مجازی و امثال اینها بخش‌های فراوانی هستند که منتظر حضور و فتح دلاورانه فرزندان اسلام هستند.
علی‌اکبری تصریح کرد: یکی از موارد اساسی این روزها، خرمشهر اقتصادی است که باید فتح شود. سالهاست رهبر انقلاب به این نکته تاکید دارند و این بدان معناست که این حوزه دارای مشکلات اساسی است و هنوز‌اندیشه‌های غیرانقلابی، عناصر نفوذی، جولان مفسدان و ساختارهای معیوب وجود دارد. این وضع یک راه‌حل دارد و آن مقاومت اقتصادی است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی نقشه راه فتح خرمشهر اقتصادی برای ملت ماست. اخیراً دولت سیزدهم با عمل به قانونی که در مجلس به تصویب رسید بخشی از این عملیات را آغاز کرده است. این مسئله مردمی‌‌سازی یارانه‌ها در بخشی از کالاهای اساسی که مورد اجماع کارشناسان است و همه قانع شده‌اند که این اصلاح باید صورت بگیرد. البته عوامل مختلف از جمله شرایط اقتصادی دنیا، خشکسالی، وضعیت اوکراین و سایر مسائل ایجاب می‌کند که این امر سرعت بگیرد.
ارز ترجیحی میدان را برای تازیدن مفسدان و دلالان و رانتخواران به شدت باز کرد
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: کشورهای بزرگ جهان امروز از صادرکننده بودن به وارد‌کننده تبدیل شده‌اند و در برخی کشورها سهمیه‌بندی کالاهای اساسی را در دستور کار خود قرار داده‌اند. وضعیت فعلی کشور ما را به بهشت قاچاقچیان مواد غذایی تبدیل کرده و جریان ارز ترجیحی میدان را برای تازیدن مفسدان و دلالان و رانتخواران به شدت باز کرده است.
علی‌اکبری عنوان کرد: بنابراین این اصلاح در دستور کار قرار گرفته است. وضعیت امروز، مصرف ما را به اسراف آلوده کرده و از طرف دیگر تولید ما را از صرفه‌انداخته است. بنابراین همت بلندی می‌طلبد تا این عیب از اقتصاد ملی ما برداشته شود. اگر این خط بشکند مسیر برای اصلاحات بزرگ‌تر باز خواهد شد. آنچنانکه وقتی در خرمشهر رزمندگان موفق شدند خط را بشکنند و خرمشهر را آزاد کنند، راه برای عملیات‌های دیگری باز شد.
وی با تاکید بر اینکه با رونق تولید ملی باید این مسیر را پشت سر بگذاریم، ادامه داد: دولت کنونی جسارت ورود به این میدان را که یک واجب به تاخیر افتاده است را دارد. نکته اساسی، روش درست اجرا و اقدام است که اولاً طبقات ضعیف اجتماعی بیشتر از این آسیب نبینند چرا که آنها همیشه بار اصلاح اقتصادی را بر دوش کشیده‌اند؛ بلکه طعم شیرین این اصلاح را بچشند.
دولت گفت‌وگوی منظم و صریح با مردم داشته باشد
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به ضرورت اراده ملی و عمومی برای این عملیات اقتصادی، گفت: از دولت توقع داریم اکنون که این مجاهدت تاریخی را سرلوحه کار خود قرار داده است، مسیر اقدامات را تقویت کند. گفت‌وگوی منظم و صریح با مردم داشته باشد و از آنها کمک بگیرد؛ همچنین یارانه‌ها را به موقع پرداخت کند و اصلاحات لازم در سامانه‌ها را انجام دهد؛ علاوه‌بر این، توزیع کالاهای اساسی در مراکز عرضه را همگام با منطقی‌‌سازی قیمت‌ها، وسعت ببخشد. نظارت قوی و برخورد با متخلفان نیز اهمیت و ضرورت بسیار دارد.
علی‌اکبری با اشاره به موضوع اجاره بها و ودیعه مسکن، تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم مسئله مسکن برای مردم بسیار حیاتی است. جریان مسکن ملی در دستور کار نظام و دولت است و کارهای خوبی در این زمینه آغاز شده است؛ اما در شرایط کنونی به ویژه در فصل تابستان، اجاره‌نشینی و جابه‌جایی برای اقشار ضعیف به کابوس تبدیل شده است به طوری که از زمان عقد قرارداد نگران رسیدن موعد آن هستند که چه پیشنهاد برای افزایش قیمت‌ها صورت خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: این شرایط رنج‌آور است و وضع روحی، روانی و زیست عمومی این خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و پدر خانوار را نزد فرزندانش دچار استیصال می‌کند. اگرچه اخیراً دوفوریتی در مجلس در این باره تصویب شده است اما موضوع خیلی فوری‌تر از این حرف‌هاست چرا که معلوم می‌شود قوانین قبلی ناکارآمد بوده و نتوانسته است کار را به درستی پیش ببرد.
کنترل بازار اجاره و ودیعه مسکن در دستور کار قرار گیرد
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: مجلس باید به لحاظ تقنینی این عرصه را تقویت کند و تعیین اجاره بها منطقی باشد. البته مالکین نیز حق و حقوقی دارند که باید محفوظ بماند اما باید قیمت‌ها منطقی باشد و دل بخواهی به مردم عرضه نشود. بنابراین هم از مجلس توقع داریم که به لحاظ قانونی اقدام سریع صورت بگیرد و هم از دولت توقع داریم تدابیر لازم را اتخاذ کند. سازمان تعزیرات حکومتی بیش از پیش به میدان بیاید و کنترل بیشتر بازار اجاره و ودیعه در دستور کار قرار بگیرد.
علی‌اکبری گفت: تسهیل و افزایش وام ودیعه که بانک‌ها باید بپردازند نیز به شکلی باشد که مشکل مردم را حل کند. ارقام تقویت شود و به آسانی در اختیار مستاجران قرار بگیرد. موانع باید به سرعت برداشته شود، این توقع از دولت به ویژه در این ایام وجود دارد. همچنین روند اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیز باید پیگیری شود.
وی ادامه داد: از قوه قضائیه نیز توقع است که علاوه‌بر تقویت ظرفیت‌های نظارتی با مفسدانی که با سو استفاده از شرایط فعلی باعث افزایش بی‌رویه اجاره بها می‌شوند با قاطعیت برخورد کند.
خطیب نماز جمعه تهران عنوان کرد: از آنجا که مالک اصلی خداوند است و همه این اموال امانتی در دست ماست، از مردم عزیز و مالکان نیز توقع داریم که در شرایط اقتصادی کنونی مساوات و احسان داشته باشند. باید بدانیم که در این شرایط با سه امتحان انصاف، احسان و ایثار مواجه هستیم. امید هست با کامیابی در این سه امتحان بار خود را برای سعادت در آخرت ببندیم.
علی‌اکبری تصریح کرد: خرمشهرهایی دیگری در مسئله سبک زندگی، خانواده و جمعیت مطرح است که اهمیت بسیار دارد، آنچنان‌که رهبر انقلاب مجدداً تاکید کردند که به چاله جمعیتی نزدیک می‌شویم و زمان کمی برای اصلاح شرایط داریم. اگر مبتلا به این چاله شویم حدود ۱۵۰ سال خروج از آن زمان خواهد برد و مخاطرات عجیب و بسیاری، عزت، سعادت، استقلال و آینده ما را تهدید خواهد کرد. این خرمشهری است که باید به همت آحاد مردم و مسئولین فتح شود.
وی افزود: مدیریت نیز خرمشهر دیگری است که باید به آن توجه کنیم. مدیریت کشور به پاک‌‌سازی از عناصر نفوذی، اصلاح و کنار گذاشته شدن عناصر ضعیف و ناکارآمد نیازمند است. ما از سوء تدبیرها و ضعف تدبیرها ضربه بسیاری خورده‌ایم، بنابراین این حوزه نیز نیازمند تدابیر ویژه‌ای است. امید است دولت و قوای گوناگون و نهادهای مربوطه این موضوع را نیز مورد توجه قرار دهند تا مدیریت کشور توسط جوانان انقلابی و کارآمد فتح شود.
کنگره ۴ هزار روحانی شهید به زودی برگزار می‌شود
پیش از خطبه‌های نماز جمعه حجت‌الاسلام عبدالله حاجی‌صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در سخنانی با اشاره به برگزاری کنگره شهدای روحانی در هفته جاری گفت: وظیفه ما این است که تلاش کنیم تا مجلس و یادواره‌های شهدا به خوبی برگزار شود، لذا یادواره شهدای روحانیت ابتدا از شهرستان‌ها توسط خود مردم آغاز شد و صحنه‌های دل‌نشینی به ثبت رسید. بعد از آن نیز کنگره شهدا در استان‌ها برگزار شد و نهایتاً هفته قبل در تهران شاهد کنگره بزرگداشت شهدای روحانیت بودیم.
وی اظهار کرد: ۳۶۲۹ شهید روحانی فقط در دوران دفاع مقدس شهید شدند و بعد از آن تا امروز با این دو شهید عزیزی که در حرم مطهر رضوی به شهادت رسیدند ۱۵۱ نفر به شهدای روحانیت اضافه شده‌اند. لذا کنگره طراحی شد و این افراد شناسایی شدند. البته یقیناً آمار روحانیت بیش از این چهار هزار نفر است اما مبنای ما صرفاً کسانی بودند که هم حوزه علمیه روحانی یا طلبه بودن آنها را تایید کرده باشند و هم بنیاد شهید رسماً شهادت آنها را اعلام کرده باشد به طوری که حدود ۸۰۰ نفر دیگر که این شرایط را نداشتند جز آمار شهدای روحانیت شمرده نشده‌اند.