به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,985
بازدید دیروز: 3,381
بازدید هفته: 25,906
بازدید ماه: 139,140
بازدید کل: 25,126,050
افراد آنلاین: 26
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۱ دی ۱٤۰۳
Friday , 10 January 2025
الجمعة ، ۱۰ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۱۲۰۰ - سردار باقری: شرایط فتح خرمشهر رهیافت خوبی برای خروج از شرایط فعلی است ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
سردار باقری:
 
 شرایط فتح خرمشهر رهیافت خوبی برای خروج از شرایط فعلی است
 
  ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
 
 
 
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: اگر به خوبی شرایط آن روز و تبدیل آن شکست و ناامیدی را به فتح خرمشهر درک کنیم، ره‌یافت خوبی برای خروج از شرایط فعلی خواهیم یافت.
سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح صبح دیروز در آیین گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر که با عنوان «خرمشهر‌ها در پیش است»، در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم ما جاماندگان شهدا خالق حماسه‌هایی مشابه فتح خرمشهر باشیم، اظهار داشت: ما چنانچه ۲۰۰ سال گذشته را مرور کنیم، جنگ روسیه با ملت ایران، در معاهده هرات و جنگ‌های اول و دوم جهانی از جمله جنگ‌هایی است مردم آن‌ها را تجربه کردند و چون بخش‌هایی از کشورمان طی این جنگ‌ها جدا شد و ظلم‌هایی به مردمان وارد شد، این جنگ‌ها را از یاد نمی‌برند.
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح بیان داشت: در جنگ اول جهانی، کشورمان به دلیل قحطی ۱۰ میلیون نفر از جمعیت خود را از دست داد و در جنگ دوم جهانی هم هرچند کشورمان «پل پیروزی» نام گرفت، اما دریغ از یک عذرخواهی که از سوی مدعیان حقوق بشر اروپایی از مردم کشورمان صورت گرفته باشد؛ چون اگر دولت‌های پیروز این جنگ تدارکات جبهه روسیه را با عبور از کشورمان تأمین نمی‌کردند، روسیه سقوط می‌کرد.
باقری با بیان اینکه در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ نیز مجدداً کشورمان از سوی عراق و بیش از ۳۰ کشور حامی دولت صدام مورد حمله نظامی قرار گرفت، عنوان کرد: جنگ زمانی به ما تحمیل شد که رئیس‌جمهور کشورمان با رهبری عناد داشت، ناامنی و بی‌ثباتی در کشور بسیار بود و نیرو‌های مسلح هم مورد تحریم قرار داشتند.
وی افزود: مجموع این عوامل موجب شد تا دشمن، خرمشهر و ۱۱ شهر دیگر را در حمله خود به خاک کشورمان تصرف کند؛ از سوی دیگر، دوگانگی سیاسی در کشور همچنان وجود داشت و چهار عملیات بزرگ کلاسیک هم در برابر دشمن با شکست مواجه شد به نحوی که تصور می‌شد، امکان شکست دشمن و ادامه جنگ وجود ندارد؛ در این شرایط به نظر می‌رسید که راهی جز تسلیم شدن برای کشورمان باقی نمانده است. رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح تأکید کرد: ما باید تاریخ را برای درک واقعیات و درس گرفتن از شرایط برای پیش بردن شرایط موجود، مورد مطالعه قرار دهیم و اگر به خوبی شرایط آن روز و تبدیل آن شکست و ناامیدی را به فتح خرمشهر درک کنیم، ره‌یافت خوبی برای خروج از شرایط فعلی خواهیم یافت.
باقری در مقایسه‌ای به وضعیت پشتیبانی از جنگ در دو سوی جبهه ایران و عراق پرداخت و گفت: پشتیبانی از جبهه‌ها تا پایان جنگ، تحول چندانی پیدا نکرد؛ زیرا عراق در آغاز جنگ ۳۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی داشت که حدود ۳۰ میلیارد دلار هم در طول جنگ درآمد کسب کرد و حدود ۱۰۰ میلیارد دلار هم در آخر جنگ بدهی داشت؛ یعنی عراق از کشور‌های دیگر کمک گرفت و علاوه بر این، حدود ۱۷۰ میلیارد دلار هم در جنگ هزینه کرد، اما این هزینه در ایران به زحمت به ۲۰ میلیارد دلار می‌رسید؛ این‌نشان می‌دهد که نسبت هزینه‌کرد در جنگ در دو طرفه جبهه‌ها چگونه بود. وی افزود: در جلسه‌ای در دی ۱۳۵۹، فرماندهان در حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رئیس‌جمهور وقت خواستار تحول در مدیریت جنگ شدند؛ لذا تجربه چند ماه اول جنگ مورد استفاده قرار گرفت و به جوانان اعتماد شد؛ جسارت و شور جوانی در کنار فکر و تعقل، معجونی برای تحول در جبهه‌ها شد.
سردار باقری ادامه داد: از علت این تغییر روند باید بتوانیم برای حل مشکلات فعلی درس بگیریم؛ بنابر این فتح خرمشهر هرچند فتح سرزمین بود، اما در برابر سایر دستاورد‌های آن کوچک بود؛ البته شعارهایی، چون «ما می‌توانیم» و «مشکلات قابل حل است»، اگر روح نداشته باشد و ابزار آن در عمل فراهم نشده باشد، به یک شعار تبدیل خواهد شد؛ به همین جهت باید مراقب باشیم تا دچار شعارزدگی نشویم.
معاون سیاسی استانداری اصفهان خبر داد