۸۱۸ - ضربالاجل رئیسجمهور به دستگاهها برای ارائه برنامههای مهار تورم و رشد تولید ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
در اولین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۲ مطرح شد
ضربالاجل رئیسجمهور به دستگاهها
برای ارائه برنامههای مهار تورم و رشد تولید
۱۴۰۲/۰۲/۱۶
آیتالله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر شنبه در جلسه شورای اقتصاد که با هدف بررسی برنامههای دستگاههای اجرایی، به منظور پیگیری برنامه دولت برای مهار تورم و رشد تولید برگزار شد، با تاکید بر پیگیری برنامههای ارائه شده، به دستگاههای مسئول تا پایان هفته فرصت داد، در جلساتی با مسئولیت دبیرخانه شورا، پیشنهادات خود را برای هماهنگی در راستای اجرای برنامه و رفع موانع پیش روی آن ارائه کنند.
رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت تهیه پیوست رسانهای، به منظور تحقق برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید و تعیین راهکارهای چگونگی جذب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال در این برنامه گفت: اطمینان دادن به مردم نسبت به تضمین اصل و سود سرمایههای آنان و تحقق مشارکت موثر مردمی برای اجرای شعار سال از اهداف این برنامه خواهد بود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود از رئیسکل بانک مرکزی خواست تا هر چه سریعتر برنامه و دستورالعملهای لازم برای اعمال موثر حکمرانی دولت بر پول ملی را تدوین و با نظارت دقیق به اجرا بگذارد.
آیتالله رئیسی همچنین بااشاره به حوزه اختیارات و وظایف و نیز ترکیب شورای اقتصاد، بر ضرورت فعالتر شدن این شورا تاکید و تصریح کرد: دبیرخانه این شورا که با مسئولیت رئیسسازمان برنامه و بودجه است باید به شکل موثری فعال شده و بر اجرای مصوبات آن نظارت دقیق داشته باشد.
در این جلسه کلیات برنامه مشترک دستگاههای دولتی برای مهار تورم و رشد تولید در ۱۰ بند تایید و مقرر شد جزئیات برنامههای هر دستگاه تا پایان هفته در برنامهای واحد و جامع تلفیق و برای اجرا ابلاغ شود.
برنامههای کاهش کسری بودجه دولت، تسویه بدهیهای دولت به بخش خصوصی، کاهش ناترازیهای شبکه بانکی، کاهش ناترازیهای ارزی و کنترل نقدینگی و انضباط بانکی ۵ محور بخش مهار تورم و برنامههای هدایت اعتبارات بانکی به بخش تولید، رفع موانع تولید، عرضه داراییهای مالی، توسعه دیپلماسی اقتصادی و جذب سرمایهگذاری خارجی و اصلاح ناترازیهای انرژی نیز ۵ محور بخش رشد تولید در برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید هستند.
تاکید بر اجرای توافقنامههای به امضا رسیده میان ایران و ازبکستان
رئیسجمهور کشورمان بعد از ظهر شنبه در دیدار آقای «نورالدین جان اسماعیلاف» رئیسمجلس قانونگذاری ازبکستان، گفت: ۱۸ توافقنامه و تفاهمنامه همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان به امضا رسیده که تسریع در اجرایی شدن آنها سطح روابط را به شدت افزایش خواهد داد.
وی در ادامه افزود: تبادل تجربیات میان مجالس ایران و ازبکستان گامی مؤثر و مثبت در جهت توسعه روابط میان دو کشور خواهد بود.
رئیسی اشتراکات تمدنی و فرهنگی میان ایران و ازبکستان را زمینه مناسبی برای گسترش و ارتقای همکاریهای تجاری و اقتصادی دانست و اظهار داشت: اگر چه رشد روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ازبکستان در سال گذشته وضعیت را نسبت به قبل متفاوت کرده، اما ظرفیتهای موجود در دو کشور ایجاب میکند برای ارتقای روابط اقتصادی و تجاری دوطرف، تلاش مضاعف داشته باشیم.
«نورالدین جان اسماعیلاف» رئیسمجلس قانونگذاری ازبکستان نیز در این دیدار با تمجید از سیاست خارجی آیتالله رئیسی در اولویتدهی به توسعه روابط با همسایگان، گفت: در ازبکستان نیز منطبق با این سیاست اصولی، در جریان اصلاح قانون اساسی، توسعه روابط با همسایگان در اولویت
قرار گرفته است.
رئیسمجلس قانونگذاری ازبکستان با بیان اینکه پارلمانهای دو کشور باید در توسعه همکاریهای دولتها نقش موثری ایفا کنند، تصریح کرد: اطمینان میدهم پارلمان ازبکستان همه امکانات و ظرفیتهای خود را در راستای اجرایی شدن توافقات میان دو کشور به کار گیرد.