به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
آمار بازدید
بازدید امروز: 10,154
بازدید دیروز: 15,727
بازدید هفته: 43,937
بازدید ماه: 25,881
بازدید کل: 29,959,618
افراد آنلاین: 80
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۰۲ شهریور ۱٤۰۵
Monday , 24 August 2026
الاثنين ، ۱۱ ربيع الأول ۱٤٤۸
شهریور 1405
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
۱۱۳۱ - آیت‌الله مجتهدی تهرانی(ره)‌ : چرا تعـداد گناهـان کبیـره مشخص نیست؟ ۱۴۰۲/۰۹/۲۶

چرا تعـداد گناهـان کبیـره مشخص نیست؟ 

۱۴۰۲/۰۹/۲۶

موضوعی که در بعضی از اذهان می‌آید این است که چرا قـرآن مجید تعداد گناهان کبیـره را تعیین نکرده و دیگر اینکه چرا در اخبـار در این مسئله اختلاف است؟
در بعضی اخبـار‌، تعداد گناهان کبیره پَنج، در برخی هَفت و در پاره‌ای نُه و در بعضی بیست و یک و در پاره‌ای سی و یک عدد برشمرده‌اند.
در ابهام گناهـان کبیـره و تعیین نکردن آن در قرآن مجید، حکمتی عظیم و لطفی بزرگ از جانب پروردگار عالم به بندگانش می‌باشد، زیرا اگر تعیین می‌شد، مردم سعی می‌کردند که فقط از آنها اجتناب کنند و از روی جهالت و هوای نفس، بر اقدام به سایر گناهان جرأت می‌کردند، به خیال اینکه سایر گناهان به ایشان صدمه‌ای نمی‌زند. آنگاه به مفاسد کثیره‌ای دست می‌زدند که از آن جمله جرأت نمودن بر مخالفت نواهی الهی است.
چه بد بنده‌ای است کسی که بر مولای خود، جَری شود و با اُموری که امر به ترک آن کرده‌، مخالفت کند، بلکه این جرأت و بی‌حیایی سبب می‌شود که جرأت بر کبائر هم بکند. زیرا کسی که نسبت به نواهی پروردگارش در مورد صغائر بی‌پروا باشد، کم‌کم نسبت به گناهان کبیره هم بی‌باک می‌شود.


* بررسی گناهان کبیره در مواعظ و کلام آیت‌الله مجتهدی تهرانی(ره)‌،سیدعباس اسلامی، اعظم قاسمی‌، صص ۱۶ و ۱۷