بسمه تعالی
مرامنامـه
مقدمـه
1. مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان با الهام از ایه شریفه «خداوند هیچ قومی را تغییر نمیدهد مگر اینکه خودشان اراده کنند» و با درك ضرورت حضور فعال مردم همیشه در صحنه برای توسعه و پیشرفت کشور اسلامی و همچنین استان حسینی زنجان و همچنین بكارگیری توان و خلاقیت نیروهای متعهد، کارآمد و دلسوز استان و هدایت آن درجهت توسعه همه جانبه استان تاسیس می شود.
ازدیگر ضرورتهای وجودی چنین تشکلی، كمك به برخورد شفاف دیدگاه ها و آراء موجود درجامعه و روند مثبت تعالی افكار درقالب تشكل های مردمی، و نیز بسط و توسعه فکری و همچنین تقویت روحیه پرسشگری و پیگیری مطالبات بحق درجامعه است.
اعضا مجمع هم اندیشی شامل افراد منتخبی از طیف های مختلفی از شهروندان اند كه دغدغه تو سعه استان را داشته و به راهکارهای رسیدن به این هدف می اندیشند و دل درگرو تحقق مطالبات مردم شهید پرور استان دارند.
ماهیت و هدف:
مجمع هم اندیشی تشكلی سیاسی با مشی علنی است. این مجمع با اعتقاد به مكتب حیات بخش اسلام وضرورت اجتهاد پویای شیعه و با اعتقاد به مقامی كه انسان به عنوان جانشین خداوند بر روی زمین دارد درصددآن است كه با نگرشی ویژه به نظام مقدس جمهوری اسلامی به رفع مشكلات و موانع توسعه و مشاركت همه جانبه مردم درسرنوشت خویش بپردازد. این تشکل باور دارد كه وصول به خواسته های مشروع و قانونی مستلزم تلاشهای جمعی و سازمان یافته ای است كه با اصول، اهداف و برنامه های مشخص و تدوین شده همراه است، از اینرو دستیابی به اهداف ذیل در دستور کار آن قرار خواهد داشت.
1. اعتقاد به صیانت از اصول. ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در بهمن 1357 (هـ .ش) بویژه نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی
2. اعتقاد به تداوم و تعمیق آرمان های مردم سالارانه انقلاب اسلامی.
3. اعتقاد به فراهم آوردن زمینه مناسب جهت افزایش مشاركت سیاسی عموم مردم بویژه نیروهای متعهد، کارآمد و دلسوز.
4. کمک به رشد و ارتقاء عمومی سطح آگاهی توده های مردم، همراه بابسیج آنها جهت شركت درامور جامعه وسرنوشت خویش.
تبصره 1-این تشکل اهداف فوق را بافعالیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و در چهارچوب آزادی های مندرج در قانون پیگیری خواهد نمود.
تبصره 2- پذیرش قانون اساسی به معنای التزام به اصول و اركان نظام جمهوری اسلامی ایران است.
دیدگاه ها:
1. انقلاب شكوهمند اسلامی در بهمن 57 (به مثابه اوج حركت های اسلامی، آزادی خواهانه و استقلال طلبانه صدسال اخیر) كه درسایه رهبری داهیانه حضرت امام خمینی (ره) و حركت آزادی خواهانه توده های مردمی به ثمر نشست، با فروپاشی نظام كهن استبدادی شاهنشاهی، كشورایران را وارد مرحله نوینی از حیات سیاسی- اجتماعی خویش نمود.
مقطع جدید تاریخ سیاسی ایران با اتكاء به دومحور جمهوریت و اسلامیت كه ریشه دراصول مختلف قانون اساسی دارد، ترسیم كننده خطوط راهبردی قدرت و ماهیت آن درنظام جمهوری اسلامی ایران است.
2. مبنای قدرت درجمهوری اسلامی ایران «قانون اساسی» است كه پاس داشتن آن مهمترین وظیفه همگان است.
قانون اساسی محور تنظیم مناسبات حكومت و مردم، و حقوق و تكالیف متقابل آنها است.
3. فعالیت سیاسی درچهارچوب حقوق قانونی مَصَرَّح درقانون اساسی حق كلیه افراد جامعه است.
4. دفاع از انقلاب اسلامی و تداوم و تعمیق آن درزمینه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و پشتیبانی از نظام جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب قانون اساسی، بابهره گیری از توان بالای جوانان.
5.اعتقاد به حراست و نگهبانی از آزادی های فردی و جمعی ملت ایران و حفظ حرمت، ارزش و كرامت انسان كه همان جوهر پیام رسول اكرم (ص) و سایر رهبران الهی است.
6. اصل «وحدت و یكپارچكی ملی» درعین احترام به تكثر گرایی یك ركن اساسی است.
7. باتوجه به آموزه های نهج البلاغه و براساس حقوق مندرج درقانون اساسی تذكر و انتقاد از مسئولان نظام را به مثابه اعمال حق و تكلیف شرعی و قانونی مردم می دانیم كه باید به شكلی آزادانه و بارعایت حدود شرعی، قانونی و اصول نقد علمی انجام پذیرد.
8. تلاش به منظور ارتقاء سطح آگاهی های حقوقی مردم درراستای حاكمیت هرچه بیشتر قانون و قانونمداری.
9. پاسداری از استقلال، وحدت ملی و تمامیت ارضی كشور.
10. تلاش درجهت تامین منافع ملی باعنایت به سه اصل عزت، حكمت و مصلحت.
11. انقلاب اسلامی بلحاظ هویت اسلامی و دینی خود حركتی فرهنگی بوده است ،از اینرو ارتقاء سطح فرهنگ موجب عزت و سرافرازی انقلاب و ملت ایران خواهد بود.
12. بسط و توسعه فرهنگ میانه روی و اعتدال جهت اثبات همسویی آزادی و شریعت، و عقل و دین با توجه به آموزه های قرآن كریم، سیره نبوی (ص) و ائمه (ع).
13. آزادی بیان در حوزه هایی از قبیل مطبوعات، كتاب و اجتماعات در چهار چوب اصول مصرح در قانون اساسی و قوانین موضوعه از حقوق مسلم كلیه افراد جامعه است.
14. تلاش درجهت تعالی فرهنگ جامعه وتوسعه كمیوكیفی آموزش و پرورش همگانی درسطوح مختلف علمی.
15. اهتمام به پرورش، تكامل روحی و شكوفایی استعدادهای نسل جوان.
16.تلاش در جهت فراهم نمودن زمینه های توسعه همه جانبه استان.
خط مشی:
1. بالابردن سطح آگاهی های سیاسی و اجتماعی مردم.
2. تلاش در جهت اصلاح هرچه بیشتر امور با بكارگیری شیوه های نقادانه و بررسی سیاست ها، برنامه ها و عملكرد ارگان های مختلف و ارائه پیشنهادات مناسب.
3. اعلام مواضع و ارائه تحلیل های مشخص در مقاطع و مناسبتهای مختلف در چهارچوب مرامنامه و اساسنامه.
4. استفاده از ابزارهای قانونی كارآمد در راستای بسط و توسعه آزادی های مشروع و قانونی كلیه افراد جامعه.
5. شناسایی، جذب و سازماندهی نیروهای استان علاقمند به عضویت در مجمع هم اندیشی.
6. همكاری با احزاب، سازمانها و تشكل های قانونی دیگر با حفظ مواضع اصولی مجمع هم اندیشی.
والسلام علیکم و رحمه اله و برکاته