به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 19,204
بازدید دیروز: 4,654
بازدید هفته: 23,858
بازدید ماه: 23,858
بازدید کل: 25,010,997
افراد آنلاین: 25
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۰۲ دی ۱٤۰۳
Sunday , 22 December 2024
الأحد ، ۲۰ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
رئیسی: ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط ایران و عراق در عرصه‌های مختلف وجود دارد ۱۴۰۲/۰۲/۰۹
در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور مطرح شد
رئیسی: ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط ایران و عراق
در عرصه‌های مختلف وجود دارد 
۱۴۰۲/۰۲/۰۹

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران- استقبال رسمی آیت‌الله رئیسی از رئیس  جمهور عراق

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز شنبه به صورت رسمی از «عبداللطیف رشید» رئیس‌جمهور عراق در مجموعه تاریخی- فرهنگی سعدآباد استقبال کرد.
در این مراسم پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور، رؤسای جمهور از یگان تشریفات سان دیده و سپس مقامات عالی‌رتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند.
رؤسای جمهور ایران و عراق پس از دیدار و گفت وگوی خصوصی با یکدیگر‌، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور حضور یافتند.
آیت‌الله رئیسی در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و عراق، با بیان اینکه سفر رئیس‌جمهوری عراق به ایران گام بلندی در ارتقای روابط خواهد بود، گفت: روابط دو کشور و نیز اجرای موافقتنامه‌های فی‌مابین از روند رو به رشد و رضایت‌بخشی برخوردار است، اما با این وجود ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه ارتقای سطح مناسبات ایران و عراق خوشایند دشمنان ما نیست، افزود: ایران و عراق متناسب با منافع دو کشور در منطقه به گسترش تعاملات خود خواهند پرداخت و تقویت و تحکیم روابط تهران و بغداد علاوه‌بر تامین منافع دو ملت به نفع منطقه نیز خواهد بود.
رئیسی بر گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، ترانزیت و حمل‌ونقل، تبادلات تجاری و همکاری‌های امنیتی و نیز اهمیت تسریع در اجرای توافقات موجود میان دو کشور تاکید کرد.
«عبداللطیف رشید» رئیس‌جمهور عراق نیز در این نشست، با تاکید بر علاقه‌مندی کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: دو کشور ظرفیت‌های متنوعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و تبادلات تجاری دارند.
ارتباطات ایران با کشورهای منطقه
مبتنی بر نگاه به منافع مشترک و امنیت ملت‌های منطقه است
رئیس‌جمهور همچنین در نشست مطبوعاتی مشترک با «عبداللطیف‌ رشید» رئیس‌ جمهور عراق گفت: در این سفر مذاکرات خوبی بین ما در حوزه‌های مختلف انجام شد‌ و اراده دو کشور بر توسعه روابط در تمام‌ حوزه‌هاست.
وی با بیان اینکه روابط ایران‌ و عراق یک روابط معمول نبوده، بلکه روابطی راهبردی است، تصریح کرد: سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور بیش از ۱۰ میلیارد است که می‌تواند به سطوح بالاتری ارتقا یابد.
رئیسی خاطر نشان کرد: روابط تهران و بغداد در حوزه زیرساختی همچون آب، برق، گاز و انرژی باید به نحوی ادامه یابد که استفاده از ظرفیت‌های موجود نیازهای دو طرف را به‌طور کامل مرتفع کند.
رئیس‌جمهور همچنین با ‌اشاره به تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و عراق و نقش آن در ارتقای امنیت منطقه تصریح کرد: امنیت عراق برای ما اهمیت دارد و کوچک‌ترین ناامنی در عراق ناامنی در ایران محسوب می‌شود.
آیت‌الله رئیسی با ‌اشاره به تبعات حضور آمریکایی‌ها در منطقه خاطرنشان کرد: ما به همان‌اندازه که انجام‌ مذاکرات بین کشورهای منطقه را مفید می‌دانیم، حضور نیروهای بیگانه در منطقه را مضر می‌دانیم‌ و حضور آمریکایی‌ها را مخل امنیت منطقه تلقی می‌کنیم. ارتباطات ما با عراق و کشورهای منطقه مبتنی بر نگاه به منافع مشترک و امنیت ملت‌های منطقه است، ولی آمریکایی‌ها دنبال منافع خود هستند.
رئیس‌جمهور گفت: روابط خوبی که بین ایران و عراق برقرار است، حتماً به همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد انجامید و منافع دوطرف‌ ایجاب می‌کند در کنار هم باشیم و تفاهم و همکاری را ادامه دهیم.
رئیسی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره پیشنهاد همتای عراقی خود برای همکاری دو کشور در مبارزه با تجارت مواد مخدر‌ گفت: امروز برای مردم منطقه و جهان روشن است که جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد‌ و در این راه شهدای زیادی را تقدیم کرده است.
آیت‌الله رئیسی افزود: روزی به مقامات کشورهای اروپایی گفتم که اگر ایران نبود، شما در مواد مخدر غوطه‌ور بودید و باید در این زمینه قدردان جمهوری اسلامی باشید. ایران از ابتدای انقلاب تاکنون کارنامه درخشانی در مبارزه با مواد مخدر دارد و کشورهای منطقه هم باید همکاری واقعی برای مبارزه با جرایم سازمان یافته و مواد مخدر داشته باشند.
رئیس‌جمهور همچنین وظایف سازمان ملل در حمایت از کشورها برای مقابله با جرایم سازمان یافته و مواد مخدر را یادآور شد و گفت: تاکنون حمایت‌های سازمان ملل در حد حرف و تشکر از ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران بوده ولی این کار خطیر، عزم و اراده‌ای جدی و حمایت واقعی می‌طلبد.
رئیسی در عین حال خاطرنشان‌ کرد: اینکه عراق نیز در زمینه مبارزه با مواد مخدر مصمم است، باعث خرسندی است.
رئیس‌جمهور همچنین با ‌اشاره به موضوع آب و حق‌آبه کشورها از ذخایر آبی منطقه گفت: کشورهای منطقه نسبت به آب و میزان ذخایر آبی منطقه حقوقی دارند و حق‌آبه‌ای برای همه مورد توافق قرار گرفته که باید به این حقوق پایبند و متعهد بود.
رئیسی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر رعایت حق‌آبه خود و ذخایر آبی منطقه تأکید دارد و معتقدیم حق‌آبه کشورهای منطقه باید مانند دیگر دخایر و منابع‌ کشورها، محترم شمرده شود.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما همچنان که بر بهره‌برداری ایران از اروند تأکید داریم، حق‌آبه عراق را نیز طبق قراردادهایی که در گذشته به امضا رسیده، محترم می‌شماریم و حتماً هر دو کشور باید به این حق متعهد و پایبند باشند تا مشکل و اخلالی ایجاد نشود.
آیت‌الله رئیسی با ‌اشاره به اینکه در نشست با همتای عراقی خود و هیئت‌ همراه وی مقرر شد پیرو مذاکرات وزرای نیروی دو کشور، مذاکرات بین دو وزیر ادامه یابد تا بتوانند مسائل فی‌مابین را چه از نظر فنّی و چه به لحاظ حقوقی و مدیریتی حل کنند، تاکید کرد: ایران در این‌ راستا به‌طور کامل با طرف عراقی‌ همکاری خواهد داشت.
ملت عراق هیچ‌گاه کمک‌های جمهوری اسلامی ایران را
فراموش نخواهند کرد
«عبداللطیف رشید» رئیس‌جمهور عراق نیز در این نشست مطبوعاتی با قدردانی از دعوت رئیس‌جمهوری اسلامی ایران برای سفرش به تهران، گفت: هدف از این سفر تأکید بر روابط تاریخی دو کشور دوست و همسایه و گسترش آن در همه‌ حوزه‌هاست. رئیس‌جمهور عراق اضافه کرد: ایران و عراق تاریخ و جغرافیای مشترکی دارند و علاوه‌بر این شاهد‌اشتراکات فراوان میان اقوام و قومیت‌ها در دو کشور نیز هستیم و روابط دو طرف، محدود به روابط دولت‌ها نیست.
رشید با ‌اشاره به روابط خوب ایران و عراق در حوزه تجارت، ادامه داد: روابط بین دو کشور، استوار و غیرقابل تغییر است و این امر ناشی از تلاش‌های دوطرف براساس منافع مشترک و با حفظ استقلال است.
رئیس‌جمهور عراق گفت: ملت عراق به وفاداری مشهور است و هیچ‌گاه کمک‌های جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با رژیم‌ دیکتاتوری سابق‌ و پناه‌ دادن به کُردها در جریان حمله شیمیایی به حلبچه را فراموش نخواهیم کرد.
رشید‌ با تاکید بر تقویت روابط تهران- بغداد‌ در تمامی‌ حوزه‌ها‌ برای حل مسائل و مشکلات دو کشور‌، خواستار توجه به حق‌آبه عراق از رودخانه‌های منتهی به دجله و فرات و همکاری ایران و عراق در زمینه مبارزه با تجارت مواد مخدر شد.
رئیس‌جمهور عراق همچنین‌ با تبریک بهبود روابط ایران و عربستان گفت: ما اعتقاد داریم که این گام باعث تثبیت امنیت در منطقه خواهد شد و به امنیت ملت‌های ما و سایر ملت‌های منطقه کمک خواهد کرد.
بهترین مسیر برای فعال کردن
و نقش دادن هر چه بیشتر به مردم، نهاد شوراهاست
آیت‌الله رئیسی همچنین صبح روز شنبه در همایش ملی روز شوراها که با حضور ۳ هزار نفر اعضای منتخب شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای سراسر کشور در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد، شوراها را نماد روشن مردم‌سالاری دینی و تحقق اراده مردم دانست و از حمایت تمام قد دولت از این نهاد مدنی سخن گفت.
رئیس‌جمهور گفت: شوراها هم ریشه در فرهنگ و مبنای دینی و قرآنی دارند و هم در قانون اساسی به امر شورا و تدبیر و خرد جمعی توجه ویژه شده است.
رئیسی با ‌اشاره به ۴ عنصر اصلی شکل‌گیری امت، تصریح کرد: امت از ۴ ویژگی هدفدار بودن، امام و مقتدا داشتن، حرکت و پویایی برخوردار است و توقف و ایستایی در آن راه ندارد.
رئیسی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی همه نهادها برخاسته از رأی و اراده مردم هستند، اظهار داشت: از افتخارات جمهوری اسلامی این است که مبتنی بر اراده مردم و رأی عمومی است و مجموعه دولت و ملت و شوراها دارای یک مقصد و مقصود هستند.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش از تجمیع دموکراسی و آرمان‌خواهی به عنوان ویژگی منحصر به فرد جمهوری اسلامی یاد کرد و گفت: امروز کسانی که مدعی دموکراسی هستند از برخی دولت‌هایی حمایت می‌کنند که حتی یک‌بار هم انتخابات در کشورشان برگزار نشده و مراجعه به آرای عمومی نداشته‌اند، در حالی که در کشور ما به طور متوسط هر سال انتخابات برگزار شده است، اما با وجود این شکل دموکراتیک بودن، مورد حقد و کینه دشمنان است.
رئیسی با بیان اینکه شوراها به عنوان مجمعی از فرهیختگان و برجستگان و نمایندگان مردم ظرفیت عظیم و بی‌بدیلی دارند که می‌توانند کارهای بسیاری انجام دهند، اظهار داشت: شوراها با مردم و لایه‌های اجتماعی در ارتباط هستند و خواست و نیاز مردم را به خوبی می‌شناسند و راهکارهای برون‌رفت از مشکلات را می‌دانند.
آیت‌الله رئیسی افزود: مجلس برخاسته از رأی مردم بوده و جایگاه خود را دارد، اما شوراها نیز می‌‌توانند زمینه و بستر بسیاری از قوانین و تصمیمات را فراهم کنند، چرا که از نظام مسائل شهر و روستا و تنگناهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آگاهند.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با ‌اشاره به ایرادات توسعه‌یافتگی در برخی کشورها، اظهار داشت: امروز بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته در حوزه اقتصادی و تولیدی پیشرفت کردند، اما ممکن است در مسائل اجتماعی و اخلاق و معنویت موفق نباشند.
رئیسی افزود: مشکلی که با تعریف غربی توسعه‌یافتگی داریم این است که تعریف آنها از انسان و نیاز انسان محدود به نظام اقتصادی و مادیات است، در حالی که باید به نیازهای معنوی و غیرمادی انسان‌ها نیز توجه داشت.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در سال‌های پس از انقلاب اسلامی کارهای زیادی انجام شده است، متذکر شد، کارهای زیادی هم باید انجام شود و لذا نیازمند کار جمعی و مشارکت عمومی هستیم و بهترین مسیر برای فعال کردن و نقش دادن هر چه بیشتر به مردم، نهاد شوراهاست.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به نقش شوراها در تصمیم‌گیری‌های کلان گفت: مدیریت شهری و روستایی ابعاد مختلف دارد که یک بخش آن خدمات عمومی است و شوراها باید در سایر حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و رفع آسیب‌های اجتماعی که مردم را رنج می‌دهد هم نقش‌آفرین باشند.
رئیسی بر همین اساس از شوراها خواست که تلاش کنند، شهرداری‌ها به سازمانی چابک و فعال تبدیل شوند و اگر کسی برای‌ اشتغال به شوراها مراجعه می‌کند و اعضای شوراها نسبت به او احساس مسئولیت می‌کنند، به همین ‌اندازه برای همه مردم و کشور نیز احساس مسئولیت کنند.
رئیس‌جمهور از ضرورت ثروت‌آفرینی در کشور نیز سخن گفت و اظهار داشت: شوراها با برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی تولید، ایجاد بازارچه‌های مرزی و توجه به اقتصاد دریا و اقتصاد گردشگری، توسعه فعالیت‌ها در حوزه آبزیان و رونق معادن و کشاورزی، می‌توانند ثروت‌های هنگفت موجود در کشور را از قوه به فعل برسانند.
رئیسی با بیان اینکه دولت خود را ملزم به حمایت از شوراها می‌داند، تأکید کرد: هر جا نیاز به اصلاحات ساختاری از طریق قانون‌گذاری باشد، دولت موضوع را از مجاری قانونی دنبال کرده و تلاش می‌کند وضعیت شوراها در سال آینده با امسال متفاوت شود و این نهاد مردمی بیش از پیش ارتقا یابد تا شوراها هم با تمام وجود از کشور و ملت حمایت کنند.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۲/۱۰، ۱۷:۵۹:۱۸       بازدیدها: 98